FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

27 October 2012

7 KRITERIA MEMILIH SOY PROTIEN

Pada masakini terdapat banyak produk yang berasaskan soya dipasaran. Tetapi, adakah anda tahu soya tersebut adalah soya terbaik dan selamat?
Disini saya rumuskan beberapa kriteria dalam memilik produk berasaskan soya. 
Antaranya adalah :
  • Kacang soya tersebut mesti tumbuh membesar secara organic~SOY PROTIEN Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatlah penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Kacang soya itu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protien tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 asid amino  ini untuk menghasilkan hormone, jus penghadaman, antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal jugak .. tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium dalam produk protien soya mereka.
 sumber: http://www.mamafaiz.com/2011/01/cara-memilih-soy-protein-yg-berkualiti.html

Jadi pilihlah soya terbaik anda! Semestinya soy protien Shaklee!!
SOY PROTIEN ISOLATE POWDER


SEGALANYA TENTANG ESP!

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ? 


KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN


Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?


Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN


Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!


Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):


1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

22 October 2012

10 AMALAN TERBAIK UNTUK KEKAL BERTENAGA

Ingin merasa kurang penat, hidup lebih ceria dan bertenaga - amalkan strategi berikut untuk meningkatkan tenaga:
1. Sentiasa makan sarapan pagi

Percaya atau tidak, hidangan yang pertama untuk sesuatu hari adalah yang paling penting, yang menyediakan bahan api yang diperlukan oleh badan untuk memastikan anda dapat menjalani hari anda. Jangan sekali-kali terlepas sarapan pagi; jika tidak sempat makan kepingan sarapan (breakfast bar), pisang atau epal, atau minum segelas jus.

2. Makan sedikit tetapi lebih kerap

Kajian telah membuktikan bahawa makan lebih sedikit dan makanan yang lebih menyihatkan sebenarnya memberi anda lebih banyak tenaga berbanding makan dengan kuantiti yang lebih banyak, yang sering membuat anda merasa
letih dan mengantuk! Cuba makan makanan ringan yang sihat setiap empat jam untuk mengekalkan tahap tenaga anda.

3. Bersenam

Berjalan, berjoging atau berbasikal sekurang-kurangnya lima belas minit setiap hari. Mana-mana jenis aktiviti fizikal akan meningkatkan tahap tenaga anda. Cari masa di antara waktu rehat, kelas, sebelum atau selepas kerja. Rancang dan wujudkan jadual untuk bersenam. Anda akan melihat peningkatan segera pada tahap tenaga anda.

4. Beri sel anda makan


Jika anda sering atau hanya kadang-kadang merasa penat dan keletihan yang melampau, ini mungkin tanda pasti yang sel-sel dalam badan anda tidak menerima nutrien secukupnya. Apabila badan kita tidak mendapat cukup nutrien dari pemakanan kita, kita menjadi letih dengan lebih cepat. Cara yang ampuh untuk merasa lebih bertenaga adalah untuk menambah diet kita dengan pemakanan tambahan yang dapat mempertingkatkan kesihatan sel kita.


5. Makan makanan tinggi tenaga


Pertimbangkan untuk menambah makanan yang mempunyai tenaga yang tinggi kepada diet anda seperti susu, keju, yogurt, kacang, telur, ikan, ayam, dan daging tanpa lemak.

6. Minum air

Minum air dengan kerap.

7. Minum jus


Minum segelas jus epal atau jus oren tulen. Kedua-dua akan membekalkan anda dengan tenaga yang banyak, terutamanya apabila anda sudah mula keletihan.

8. Kurangkan penggambilan kafein

Cara yang hebat untuk membantu mengekalkan tahap tenaga anda adalah untuk mengurangkan atau menghapuskan kafein dari diet anda. Ingat: kafein adalah sejenis perangsang dan akan membuat anda gelisah.

9. Vitamin

Ambil vitamin C, dan multi-vitamin (yang mengandungi B6, B12 dan asik folik). Atau, makan makanan yang kaya dengan vitamin ini seperti oren, badam, kacang tanah, anggur merah, delima, dan berry (Acai berry, elderberry).


10. Galian/Mineral


Ambil pemakanan tambahan yang mengandungi galian besi, ia akan meningkatkan tenaga keseluruhan anda..

SUBURKAN SPERMA DAN CARA DAPATKAN OTOT

PROTIN SUBURKAN SPERMA ;


Seperti yang dilaporkan dalam jurnal Fertility and Sterility, para penyelidik dari Universiti Cardiff telah menemui protien penting yang dikenali sebagai PLC-zeta (PLCz). Protien ini dipindahkan oleh sperma sihat semasa proses pembentukkan sel telur. Protien inilah yang akan mengawal proses yang dipanggil 'egg activation' untuk merintis jalan bagi keseluruhan proses biologi yang diperlukan dalam perkembangan embrio. Penemuan penting ini diyakini memberi harapan kepada pasangan yang menjalani proses bayi tabung uji dalam meningkatkan peluang kehamilan.
~sumber dari Majalah iSIHAT-Nov2012~

Protien penting untuk tubuh badan kita


Energizing Soy Protien membantu anda mendapatkan protin yg cukup dengan semua asid amino perlu..

Jom oder sekarang dengan harga yang lebih jimat. Bulan depan kembali pada harga asal. Jimat sehingga 20%.
Hubungi sy 0162853148 - ayu

6 CARA DAPATKAN OTOT


Kebanyakkan lelaki mentafsirkan kelelakian mereka dengan timbunan otot-otot pada tubuh mereka. Namun bagi mereka yang kurus, lambang kebanggaan ini dilihat sukar untuk dimiliki lantaran susuk tubuh seorang atlet. Namun begitu anda tidak perlu runsing lagi memikirkan bagaimana mahu mendapat otot-otot tersebut. Menurut pakar Nutrisi dari Amerika Syarikat, Ben Greenfield, lelaki kurus memiliki kelebihan kerana mereka memiliki tubuh dengan kadar lemak yang rendah. Greenfield menyenaraikan beberapa kaedah yang boleh dilakukan untuk mendapatkan otot idaman berdasarkan pengalamannya
  • Kerap mengangkat bebanan 
  • Cari teman latihan bersama
  • Pelbagaikan bentuk latihan senaman
  • Makan daging (sumber protin)
  • Makan lebih sumber karbohidrat
  • Amalkan pengambilan Suplemen untuk meningkatkan tenaga

Satu hidangan ESP bersamaan dengan :

4xganda telur
2xganda daging
12x ganda susu
rendah lemak
tiada kolesterol
tiada asid urik
dan sangat mudah diserap oleh tubuh

12 October 2012

KENAPA SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP?!

PROTIEN TERBAIKK!!


Ingin saya kongsikan bersama anda di sini Kenapa saya suka ESP dan jatuh cinta padanya.. hehe..sebab kesan sampingannye lah ye..(^_~) Ada lagi kesannya yg xmasuk dlm gambar tu.. Kesan Selulit di peha pun pudar dan luka cepat sembuh tau..:) 

Dah cuba baru tau..Tak kenal makan tak Cinta kan..

Jom rebut peluang keemasan hanya di bulan Oktober 2012 ni shj..Selepas ini kembali kepada harga asal iaitu RM150.00
Bulan ni beli 6 percuma 1, boleh beli kongsi2 dengan kawan2 @ adik beradik.. kalau nk beli 1@2 pun boleh..Pm @ hubungi saya di 0162853148 - Ayu. Boleh juga kalau nak beli sendiri dan guna ID saya.. No.ID :882771 

Salam Kasih Sayang..


Testimoni :
sharing:

sejak tahun lepas, mak saya memang amalkan minum ESP utk bekfes. kalo sebelum sakit dulu, pagi2 mesti pekena nescafe. br segar katanya. tp sejak sakit tahun lepas, saya bagi ESP. katanya kenyang & bertenaga. almaklum, mak sakit kanser usus, pas operation kena 8 kali kimo. so paham2 jer la kalo kimo tu..side effect truk. badan lemah, berat badan pon susut, rambut a bit gugur, kulit pon kering, pas tu kena lak bedsore. yelah antibodi dah lemah. mak dok ulang alik hospital selama 8 bulan. pas operation dok spital selama sebulan. pernah masuk ICU. pernah jahitan operation terbukak 2 kali.

lepas dah abih cycle kimo saya mula bagi minum ESP utk bekfes dia. pas abih setin saya nampak kesan pd mak. kulit mak makin moist, berat pon dah kembali ideal (masa sakit turun 20kg), bekas2 bedsore pon hilang. rambut mula tumbuh. kuku dah dah cantik (kalo masa kimo, kuku jadi lebam). kesan jahitan dah mula ok. kurang parut. kira mak dah ok la ni. yg best
saya tgk mak makin berseri & cantik kalo compare masa dia sakit. siapa yg x luluh hati bila tgk mak sakit. ramai sedara mara & kawan2 mak yg x percaya tgk keadaan mak sekarang. saya bg vit A & vit C juga.

apa pon saya cuma berusaha & ikhtiar. Allah s.w.t juga yg berkuasa ke atas hambanya. harga or duit bukan soalnya. yg penting mak.

10 October 2012

MENJADI AHLI SHAKLEE..



INGIN MENJADI AHLI SHAKLEE? TAPI TAK TAHU BAGAIMANA?


Telah banyak syarikat MLM yang saya sertai tetapi sumenye menghampakan. Semua kena kuarkan modal,kena cari orang,kena mantained,kena beli barang tiap2 bulan... huhuu..sampaikan terpaksa meminjam untuk buat biz tu. 

Tetapi tidak lagi dengan biz Shaklee ni. Sangat2 berbaloi. Dah lama saya kenal Vitamin Shaklee ni, tapi baru tahun 2012 ni saya berbiz dgn Shaklee. Disamping saya makan dan dapat khasiatnya, sy juga punya pendapatan kalau Jualan vitamin saya banyak. Banyak usaha saya, banyaklah hasilnya. Upline xde nk paksa2 jual @ paksa2 cari "anak",pairing2 @ peape jelah.. kita usaha lebih,kita dapat lebih. Anda buat, anda dapat. Itu yang saya suka. Pastu xde paksa2 nak g kelas ke ape ke. Saya belajar buat biz Shaklee ni pun banyaknye secara online.. Best kan? semuanya di hujung jari.  Alhamdulillah,kerana dipertemukan dengan Biz Shaklee ni. Terima Kasih kepada Upline saya Nurul Radhiah (Best Beuty Mom)  yang telah membawa saya ke dunia Shaklee ni. haa..Jika anda pun berminat nak join bersama2 dengan saya,di bawah ni saya senaraikan keistimewaan yang anda akan dapat. :) Ayuh bersama saya menjana pendapatan dengan Shaklee. Ramai yang telah terbukti berjaya dalam biz ni..


FAEDAH MENJADI AHLI


~ dapat beli produk Shaklee pada harga ahli, jauh lebih murah dr harga retail. Dapat jual n dapat cash.

~ dapat tubuh yang sihat, cergas, bertenaga bonusnya kulit cantik,gebu, muluss...boleh kongsi kebaikan shaklee dgn org tua dan org sekeliling kita...

~ dapat cari extra income...Shaklee bayar bonus tiap2 15hb..tak penah lewat.. sape nak bagi kan tengah2 belum gaji tu..huhuuu..

~ dapat ikut Car program...beli kereta idaman,shaklee bayar...

~ dapat Umrah free bertaraf 5bintang oo...London..Paris...


KEISTIMEWAAN KAMI


Dinaungi 3 Masters Coordinator ternama.
Sokongan berterusan.
Tutorial online.
Kelas dan coaching offline.
Seminar dan gathering.
Tips perniagaan dari Masters berpengalaman.
Pelbagai aktiviti menarik

Jom kita jadi Jutawan Shaklee bersama2!!

PERBEZAAN KAMI

  • Perniagaan berasaskan produk
  • Sistem yang halal
  • Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam pernigaan
  • OFFER BEST ini hanya terdapat dalam kumpulan kami sahaja

BAGAIMANA NAK MULA?

Anda boleh memilih pakej-pakej di bawah:-


  • Membayar yuran RM75, ATAU
  • Membuat pembelian RM660 untuk keahlian percuma, ATAU
  • Pembelian 2 botol Vivix, ATAU
  • Pembelian 3 kotak Collagen Powder.
HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT. ^_^


RAHSIA TERBONGKAR LAGI..

Bongkar rahsia supaya anda semua tidak tertipu lagi...Dan semoga penjual2 ini diberi Hidayah agar tidak menipu dengan cara begini. Apalah salahnya kalau jual je dengan Brand Shaklee tu.. Nak dapat untung banyak mana lagi? Kan ke rezeki tu ada dimana-mana...Jual lah secara jujur. InsyaAllah,berkat rezeki anda.
VITAMIN C DR HOLLAND TU DARI BRAND SHAKLEE!! 
Mereka cuma packing kan semula shj..Rupa,warna dan rasa sama jer..
Pastikan anda tidak tertipu dgn jualan yang sedang berleluasa sekarang ni..Disini saya sertakan buktinya supaya anda lebih berhati2 dan tidak terpedaya..Mereka mengaut keuntungan berlipat kali ganda dengan tipu helah mereka...
Bila membeli pastikan anda dapatkan yang original dengan harga berpatutan. 

 

09 October 2012

KAWAL KOLESTEROL, TEKANAN DARAH TINGGI, GOUT & ARTRITIS DENGAN MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA..

Hai..Assalamualaikum teman2 dan pembaca2 blog semua...
Hari saya nk cite tentang Minyak Ikan pula..jom relax2 n santai2 kita baca..^^

Minyak ikan berfungsi melincirkan saluran darah dan berkemampuan utk mencairkan darah untuk pengaliran darah yg lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita hamil yg hampir ingin melahirkan tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan..


Kelebihan Shaklee : Omega Guard

Minyak Ikan Terbaik di Dunia.

Diekstrak dr ikan laut sejuk (sardin,mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara Jepun. ia bukan dr hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dgn produk Omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA,ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dpt membekalkan 905mg asid-lemak-omega- 3 EPAdan DHA.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmakeutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul utk mengekstrak asid lemak Omega -3 yg paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya spt plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychorinated biphenyl- merupakan bahan kimia industri yg sgt toksik)

MANFAAT UTAMA :

  • Asid Lemak Omega-3 merupakan asid lemak penting yg tdk dpt dihasilkan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dgn lbh bkesan utk mhalang prostetomegaly dan membuang air kecil yg timbul drp punca androps. Ia juga mengimbangi perubahan dlm kepekatan hormon wanita yg menyebabkan PMS, bg kulit licin dan kemerah-merahan..
  • Mencegah penyakit saluran darah dan Strok. Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol,mghindar pembekuan darah dlm badan, mbantu mgekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mgawal mslh sembelit,mcegah arteriosclerosis, myocordial infarction, mbantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan memori
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser - kajian menunjukkan Omega-3 blh mcegah kanser paru2, payudara, prostat dan kolon
  • Memelihara fungsi2 sendi (arthritis) - mcegah artritis, memelihara fungsi sendi dan Gout dgn efektif
  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan..

Cadangan :

Untuk penjagaan kesihatan :  2x sehari, 2-4kapsul (sebelum @ sesudah makan)

Untuk sakit tulang kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi :  2x sehari, 2 kapsul setiap kali..

08 October 2012

GIGIHNYA SEORANG IBU TIADA TANDINGAN,TETAP USAHA TANPA PUTUS ASA..KAULAH RATU..

Diceritakan oleh seorang teman..dan sehingga kini beliau gigih EBF anak beliau..semoga menjadi teladan dan panduan bagi ibu2  yang ingin bersama menyusukan anak dengan SUSU IBU, air ajaib yang tiada tandingannya..berkat usaha,doa tanpa putus asa dan tawakal padaNYA,beliau berjaya membuktikan bahawa beliau juga mampu menyusukan anaknya dengan baik dan sempurna..Alhamdulillah..

mari kita sama2 baca kisah beliau..



Oleh KMS
 
5 tahun saya menunggu dia hadir. 5 tahun yang penuh dengan kekecewaan, kehampaan, air mata, rendah diri dan sebagainya, yang membuatkan akhirnya saya mengalah dan berhenti berharap dalam masa yang sama saya berusaha...

Dan bila saya diberitahu doktor yang saya mengandung, saya bingung sekejap, terasa macam bermimpi. Tapi cepat-cepat saya tarik diri saya balik ke realiti, bahawa dia yang saya tunggu akhirnya akan muncul juga, dan saya cepat-cepat tanamkan dalam hati, minta Dia memberikan saya peluang, menyusukannya dengan susu saya sendiri, sambil terlintas di fikiran saya imej saya sedang mendakap si kecil yang masih merah selepas dilahirkan, menyusukannya hanya dengan susu saya sendiri.

Namun jalan cerita saya tak seindah yang disangka. Kencing manis semasa mengandung hingga perlu saya mencucuk insulin [GDM on insulin] dan menguji gula dalam darah saban masa di samping masalah ruam teruk kerana perubahan hormon menjadikan kehamilan saya mencabar. Mujur suami memahami dan sentiasa cuba membantu meringankan apa yang perlu supaya saya tak keseorangan melalui kehamilan yang agak merumitkan...

Kerana GDM, saya dipaksa bersalin pada 38 minggu. Menyerahkan diri di hospital pada 25 Jan 2012, menunggu masa melahirkan dan selepas 2 hari berlalu, 4 biji ubat dimasukkan, 7cm yang 'liat' - akhirnya saya terpaksa melahirkan anak secara caesarian kerana degupan jantung anak terjejas tiap kali kontraksi semakin kerap berlaku. Dek kerana mengantuk tak cukup tidur malam-malam sebelumnya ditambah lapar yang amat sangat kerana doktor tak benarkan saya makan, takut kalau perlu buat pembedahan malam, membuatkan saya jadi sangat lemah dan tertidur di meja pembedahan. Bagaimanapun disebabkan saya lapar sangat malam sebelum bersalin tu, saya makan juga beberapa keping biskut nipis dan air mineral, malangnya insiden tu hanya membuatkan saya termuntah hijau semasa pembedahan berlangsung.

Tepat jam 3.30 petang, 27 Jan 2012, saya dikejutkan dari lena saya di meja pembedahan, yang menyatakan anak saya perlu segera dibawa ke wad kanak-kanak untuk dipantau gula dalam darahnya dan dinyatakan sekali oleh petugas bilik bedah bahawa "kita memang tak tunjuk eh anak [kat ibu selepas czer operation], terus bawak pergi ke wad kanak-kanak"... Saya gamam tapi disebabkan tak ada tenaga untuk melawan atau berkeras hendakkan anak saya ditunjukkan kepada saya, saya terpaksa melupakan impian untuk merasa dia di atas dada saya, sebagai usaha memulakan penyusuan susu ibu.

Bermulalah mimpi ngeri saya bila saya hanya mampu berjumpa dengan anak 24 jam selepas itu kerana semasa pembedahan, saya dilaporkan mengalami masalah nadi dan tekanan darah meningkat, dan selepas pembedahan pula nadi saya masih tinggi, gula dalam darah pula meningkat tiba-tiba, reaksi badan terhadap pembedahan, kata doktor bertugas.

Anak saya yang diletakkan dalam inkubator, dapat akhirnya saya dakap dan saya cuba memulakan penyusuan susu ibu, tapi ditolak, hemat saya masa tu dia cuma nak tidur, tapi saya juga tak selesa bila diperhatikan dan dijadikan bahan ketawa, hanya kerana areola saya warnanya lebih gelap daripada biasa, seolah-olah areola tu sangatlah menjijikkan bagi yang memandang, sehingga ia dijadikan bahan ejekan dan 'ditanam' pula dalam kepala seorang toddler yang turut melawat saya di wad pada masa tu.

Beberapa hari kami terpisah kerana saya perlu dipantau kandungan gula dalam darah dan perlu pemindahan darah sebab masalah nadi yang masih tinggi, saya terpaksa menerima hakikat yang anak saya minum susu formula, walaupun marah kerana dia diberi formula menggunakan botol lengkap dengan puting yang panjang di hospital rakan bayi kononnya, saya redha dan mula mengepam susu dek saya mengalami bengkak selepas saya menggonyohkan bibir anak ke puting saya pada pertama kali kami berjumpa tu... Memang tak menaikkan semangat asalnya - hanya beberapa ml sahaja yang mampu saya dapatkan, mungkin saya masih belum pandai marmet atau badan belum serasi dengan pam, saya pun tak pasti. Tapi selepas dapat sokongan mak, adik dan seorang kawan yang merupakan seorang PC, saya teruskan pam dan tak putus asa cuba nak direct feed anak.

Akhirnya kami diberi peluang untuk bersama dalam satu wad. Boleh dikatakan saban waktu saya cuba menyusukannya, dia menolak. Lagi dan lagi. Tiap kali jururawat datang mengambilnya mesti dia diam lepas tu. Hati saya tak syak apa-apa, cuma hairan juga kenapa jururawat macam tak berminat membantu saya latch on dsb, yang ada pun cuma seorang saja jururawat yang beria-ia membantu melekapkan mulut anak saya ke puting saya pada masa tu... tapi selebihnya cuma ambil anak saya masuk nurseri, suruh saya berehat, tau-tau pagi esok anak saya dah di sisi...

Bila saja saya dapat balik ke rumah, mimpi ngeri saya bermula sekali lagi. Saya dihalang menyusukan anak kerana "tak elok kejutkan anak yang tengah tidur, biar dia bangun sendiri, susu tu kalau ada takpe jugak, ni takde! takkan nak tunggu anak kelaparan - susu tin tu elok bagi kenyang anak tak menangis!"... puas saya tahan kerana rasa hormat dan tak mahu dianggap kurang ajar, tapi lama-kelamaan perasaan memberontak pun datang, tambah-tambah bila saya tak dibenarkan pun menyentuh anak tanpa sebab yang munasabah dan bila je saya dakap anak untuk tidurkan dia, baju saya dibasahi susu yang mencurah-curah. Bila saja peluang datang saya dapat bersama-sama anak saya, dia masih menolak saya, menendang dan menjerit semahu hatinya seolah-olah saya bukan ibu yang cuba menyusukannya selepas melahirkannya... Menambah luka di hati bonda yang mudah sangat terhiris pada masa baru lepas bersalin tu, anak saya diberikan nestum bayi yang dibancuh dengan susu formula, diberikan dalam botol yang dikoyakkan sedikit putingnya. Rasa macam nak bunuh diri sendiri pun ada masa tu kerana terasa diri sangat bodoh, tak mampu nak melindungi anak yang tak tahu apa-apa... Mujur ia diberikan sekali tu sahaja, selebihnya pihak yang memberi tu, percaya kami suami isteri berikan kepada anak setiap hari sebab suami bermain wayang - sebelum dia sampai ke rumah untuk menguruskan anak saya & menungku badan saya, suami dah bancuhkan nestum dan formula tu, tonggengkan botol seolah-olah betul-betul anak meminumnya dan suami akan suapkan anak dengan SI yang saya panaskan supaya anak betul-betul kenyang semasa mandi dan tak meragam.

Kisah sedih tak terhenti di situ... Mulanya saya cuma dimomokkan bahawa susu saya tak ada, bila dah ada, susu saya takkan cukup untuk anak saya, bila susu terlebih dibahankan pula puting saya & ditayangkan pula puting-puting mereka yang 'sempurna' dan sesuai sangat dalam menyusukan anak [tapi mereka tak pun menyusukan anak, sebabnya "susu takde secara keturunannya"]... Saya terus-terusan dijadikan bahan cerita yang dijaja dengan penuh seronoknya tentang betapa anak saya "membenci" nenen saya sendiri kerana puting yang pendek dan juga dituduh tak sayangkan anak hanya kerana saya berusaha untuk menyusukan jugak anak, padahalnya anak dah menangis menjerit sakan lapar.

Selalu saya bawa diri ke dalam bilik lain, sambil saya mengepam menggunakan pam yang agak bising bunyinya, saya menangis, merintih dalam hati, merayu kepadaNya supaya Dia lembutkan hati anak saya yang dah terlalu lama saya nantikan supaya dia nak menyusu dengan saya... pernah satu ketika saya sudah tak sanggup menahan perasaan saya menjerit sambil menangis seorang diri, mengenangkan nasib malang saya yang bertimpa-timpa - mengandung lambat, masa mengandung macam-macam masalah, bersalin pulak tak dapat normal, kena pisah dengan anak, dalam rumah sendiri pun tak bebas semata-mata nak menjaga hati kononnya... mujur saya tak meroyan, walaupun banyak bayangan yang mengerikan melintas depan mata, membisikkan kata-kata yang menakutkan...

Cukup saya bersedih, saya bangkit. Saya telefon mak saya, beranikan diri bercerita dengannya tentang apa yang terpaksa saya hadapi. Tanpa menyebelahi sesiapa pun, dia menasihatkan saya untuk terus mencuba latch on bila saja dapat peluang bersama-sama dengan anak, buat bila anak dah kenyang sikit dan terus cuba tanpa mengalah sebab katanya, "Bayi yang tak keliru puting macam anak saya pun memang ada yang ada masalah nak melekap dan menyusu... Biasalah, bayi kan baru lahir, nak biasakan diri dengan alam luar rahim... Kita yang dewasa ni perlu ajar dia benda yang betul, kena usaha untuk dapatkan susu, bukannya kita yang dewasa ni pulak yang kena ikut cara dia, senang je nak dapatkan susu guna botol, tak perlu kerja lebih sikit, kan?"

Ditaqdirkan Allah, saya dapat peluang saya bersama-sama dengan anak saya sepanjang masa selepas tak lama dijaga dalam pantang oleh orang yang tak menyokong PSI. Hari-hari saya usahakan skin to skin contact, walaupun anak menendang menolak saya tapi saya cuma ketawa gembira untuk sedapkan hati sendiri dan akhirnya pada hari ke-22 usianya, dia mahu dan mampu melekap sendiri menyusu semahu hatinya... Airmata yang tumpah sebelum ini hanya kerana sedih, marah, kecewa, dendam akhirnya tumpah lagi untuk sekian kalinya tapi kerana syukur yang amat sangat, gembira yang tak mampu dizahirkan dengan kata-kata kerana anak saya akhirnya memberikan kerjasama menyusu dari badan saya sendiri...

Sehingga kini saya memang akan mendapat mimik muka yang membenci saya menyusukan anak, tapi saya sudah tak peduli kerana saya hanya perlu bersyukur, buah hati saya akhirnya sangat suka menenen dengan saya dan saya perlu berterima kasih kepadanya kerana dia sudi membuktikan bahawa dia MEMANG hendak menyusu dengan saya... Saya juga sangat berazam untuk menggantikan 24jam yang hilang daripada hidup saya & Nazrin tu, dengan berusaha menyusukan dia se-ekslusif yang boleh. Sehingga sekarang usianya 8bulan dia masih belum makan apa-apa makanan lagi. Alhamdulillah, Dia tak menghampakan usaha & doa harapan saya sebelum ini dengan limpahan susu yang cukup banyak untuk mengenyangkan perut anak saya sehingga kini dan masih cukup hingga boleh saya kongsikan dengan anak lain yang memerlukan. Moga Dia kan terus bermurah hati dengan pemberian ini, amiin amiin ya rabbal alamiiin! - KMS -

KETAHUI VITAMIN UNTUK KESIHATAN LELAKI..

Akibat kesibukan kerja dan aktiviti lasak,kt kehilangan banyak nutrien dan tidak berkesempatan untuk mengambil makanan berkhasiat..Kebanyakan dari kita mengambil makanan segera, simple dan mudah dimasak..Jadi, apalah kiranya kita membuat sedikit pelaburan untuk kesihatan yang lebih baik? Mencegah itu lebih baik dari mengubati.  kalau dah sakit, kt perlukan perubatan pula yang pasti akan menelan kos perbelanjaan yang tinggi.. Ingat Sihat sebelum Sakit...


Asik dok cite vitamin ibu2 je kan..org laki pun ada jugak vitamin nye..
meh kita tgk vitamin apa dan apa fungsinya...


Abang,abah,suami,atok,,..sume nak sihat n kuat kan? Jadi, jangan abaikan kesihatan anda..gantikan nutrien yg hilang di dalam tubuh dengan makanan tambahan yang selamat dan semulajadi...^_~~


Vitamin E 400IU - Juga dikenali sebagai vitamin Cinta~~ 
Sumber antioksidan yang kuat bagi membersihkan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel dan melindungi Sperma

Zink Complex - Untuk pertumbuhan organ reproduktif. Dapat meningkatkan penghasilan testosterone dan meninggikan kiraan Sperma juga meningkatkan nafsu

Vita C Sustained Released - Berfungsi bagi mempertingkat motiliti Sperma dan menghalang sperma berbentuk gumpalan. Fungsi Kelenjar

Vita Lea - Mengimbangi nutrien dalam badan..menambah nutrien2 yang hilang dan tidak dapat dikomsusi melalui makanan

B Complex - Bertindak sebagai Anti-Stress untuk sistem reproduktif yg sihat. bila sihat baru bertenaga!

Energizing Soy Protein - Berfungsi bagi mempertingkat motiliti Sperma dan meninggikan kiraan sperma

Vivix - Mengimpak 4 mekanisme utama penuaan sellular, awet muda, cegah diabetes dan hipertensi.

Collagen Powder - Memperbaiki Peredaran Darah dan Meningkatkan nafsu

Alfalfa Complex - Sumber mineral dan Iodin


dan ini adalah vitamin basic yang saya syorkan untuk anda ambil..















Kini, pilihan di tangan anda...^_^ hubungi saya untuk maklumat lanjut di 0162853148 - Ayu
~ sy sediakan pek mini untuk percubaan tetapi hanya pada sy sahaja @ grup euphoria..Mini pek ini tidak boleh didapati dimana2 Cawangan Shaklee..Harap Maklum..

03 October 2012

KURUS DENGAN SELAMAT DAN BERKESAN..

Assalamualaikum...

Berbicara pula tentang KURUS....
Sekarang ni ramai yang mencari produk untuk kurus. Dan pelbagai produk pelansingan ada dipasaran..Tetapi adakah anda pasti,produk tersebut selamat,berkesan dan berkualiti? Adakah anda rasa berbaloi dengan produk tersebut?? Dan apakah produk tersebut dapat mengekalkan otot anda sekiranya anda berhenti berdiet dengan produk tersebut???

Dengan Shaklee anda tidak perlu risau lagi!!
Bukan sahaja berat badan anda dapat diturunkan, tapi anda dapat extra dari itu...badan sihat kekal dan cergas...

Vitamin apa ya?

- Cinch Shake MIx / ESP
- Lecithin
- Alfalfa


02 October 2012

TAK SUKA TELAN BANYAK VITAMIN? TAPI NAK KULIT CANTIK,GEBU,SIHAT?

INI LAH DIA....

SOY PROTIEN DAN VITAMIN C..
Anda pasti dah tahu kelebihan protin dan vitamin dalam tubuh kita kan?

MEMBANTU MENCERAHKAN, MENGANJALKAN, MENCANTIKKAN, MENGUATKAN KULIT,RAMBUT,KUKU DAN OTOT ANDA!! MENGEKALKAN TENAGA BERPANJANGAN...MENGUATKAN SISTEM IMUN TUBUH....

OFFER SEPANJANG OKTOBER 2012
JANGAN KETINGGALAN..DAPATKANNYA SEKARANG!!



SOY PROTEIN DAN VITAMIN C                           









01 October 2012

OKTOBER EXTRAVAGANZA!!

ENERGIZING SOY PROTIEN
OFFER BY SHAKLEE  - BUY 6 FREE 1
*******************************************************

Dapatkan dengan harga luar biasa!! Susah nk dapat offer macam ni selalu...
Nak tau ape kelebihan ESP ni?

- Soya yang selamat dan tidak bersifat GMO (bukan organisma yg diubah secara genetik)
- Rendah lemak dan berkhasiat
- mengandungi protin lengkap dgn 9 asid amino yg diperlukan oleh tubuh


Siapa Perlukannya :
  • Org Sihat
  • Diabetes
  • Gastrik
  • Diet sihat
  • kecantikan/awet muda
  • kanak2
  • Ibu Hamil
  • Ibu Menyusukan
  • Bina badan

"SAYA SANGAT SUKA ESP NI..IA SANGAT2 MEMBANTU SAYA MENGEKALKAN KECERGASAN WALAUPUN TERPAKSA BERJAGA MALAM KERANA MENYUSUKAN ANAK DAN JUGA BANGUN AWAL PAGI BAGI MENGURUSKAN RUMAHTANGGA DAN BEKERJA DI LUAR.. KULIT SAYA JUGA MENJADI LEBIH BAIK DAN CANTIK TEKSTURNYA DARI SEBELUM MENGAMBIL ESP NI..SUSU PERAHAN SAYA MENJADI LEBIH PEKAT DARI BIASA DAN BANYAK (disusuli dgn pegepaman yg konsisten)..DAN SEHINGGA KINI MASIH MENYUSUKAN ANAK SAYA YG BERUSIA 1TAHUN 3BULAN.  BERAT BADAN SAYA JUGA KEKAL MANTAINED MALAH LEBIH KURUS DARI SEBELUM PEKNEN :) ALHAMDULILLAH...SAYA SUKE,SAYA SUKE!!!"

KENAPA ESP??
Esp membantu menyihatkan sel. Sel yg sihat dpt menyerap vitamin lain yg diambil dgn lebih baik. Jika sel tidak sihat, vitamin mengambil masa lebih lama utk diserap dan efektif. Kenapa ESP shaklee, sebab ianya confirm bersih selamat non gmo dll. Kalau beli homemade soya pun tidak seasli esp. Bonusnya kulit gebu, anjal, dan cantik...




Share it