FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

25 September 2013

OSTEMATRIX SHAKLEE | KEPENTINGAN KALSIUM UNTUK IBU MENGANDUNG

Tahukah anda yang ibu mengandung perlukan lebih kalsium daripada orang biasa? Kenapa? Sebab apa?

Jom kita bincang & sharing.. :)

Kalsium adalah mineral yang paling banyak diperlukan oleh tubuh.

Keperluan harian kalsium adalah 800 mg untuk dewasa lebih 25 tahun dan 1.000 mg setelah usia 50 tahun. Ibu hamil dan menyusui perlu mengambil 1200 mg kalsium per hari. 
Kalsium sangat penting bagi ibu mengandung tau! Ibu-ibu hamil, sila jangan abaikan kepentingan kalsium ni pada tubuh anda ok... Sebab, kalsium yang kita ambil dari makanan/ susu akan disalurkan kepada bayi dalam kandungan dan sekiranya kalsium yang ibu ambil tidak mencukupi, bayi akan mengambil sumber kalsium dari tubuh anda yang lain seperti dari tulang dan gigi. Perkara ini boleh menyebabkan ibu kerap mengalami sakit gigi, gigi mudah gugur dan kekejangan urat & kaki

Oleh sebab itu, ibu mengandung amatlah digalakkan mengambil kalsium yang cukup bagi membina tulang dan otot bayi semasa proses tumbesaran di dalam rahim. Kalsium yang cukup, membantu bayi berkembang dengan baik & kesihatan ibu lebih terjamin.

Ostematrix Shaklee adalah kalsium pilihan terbaik kerana ia lengkap dengan vitamin D & magnesium, yang membantu penyerapan kalsium dalam tubuh menjadi lebih baik & efisyen. 

Kalsium penting untuk ibu mengandung mendapatkan  tidur yang  berkualiti. Tidur yang berkualiti & lena membantu tubuh ibu mengandung lebih cergas & tidak lesu lepas bangun tidur. 

Kalsium yang cukup juga mencegah kekejangan urat, membantu melegakan sakit kepala dan mengurangkan rasa sakit ketika bersalin. Maksudnya, ibu lebih bertenaga untuk meneran semasa proses melahirkan. haa.. yang ni memang sangat betul waimah anda bersalin secara pembedahan, sebab saya memang merasainya. Orang yang bersalin czer, akan diberi bius kan? Habis operat, ibu tak dibenarkan makan atau minum sebab bius masih ada, yangmana jika ibu makan, ibu akan muntah semula..atau tak boleh bangun, sebab buat ibu rasa pitam.. yes! ia tidak terjadi pada saya...lapar wooo lepas bersalin, sebab kena puasa dari malam.. saya boleh bangun & tidak pitam & boleh ke bilik air tanpa bantuan. Pembuangan lepas bersalin juga sangat lawas dan lancar, tiada sembelit, badan rasa bertenaga... 

Atas sebab-sebab tersebut di atas ni lah kalsium yang cukup sangat memainkan peranan yang penting buat ibu mengandung. Badan ibu sihat, bayi dapat berkembang dengan baik. Otot & tulang bayi juga kuat tau.. ye, tulang anak saya sangat kuat! Perkembangannya juga lebih cepat jika dibandingkan dengan 2 orang abangnya..


Anda perlukannya!! Wanita sangat perlu ambil kalsium yang cukup sebab ketika haid, kalsium anda dibawa keluar sekali... ketika mengandung & menyusukan juga.. kalsium ibu semakin berkurangan dan akibat kekurangan kalsium ini akan menyebabkan bongkok pada usia muda juga Osteoporosis. WANITA TAK KIRA TUA, MUDA, HAMIL ATAU TIDAK, BERKAHWIN ATAU BELUM, SANGAT-SANGAT PERLU AMBIL KALSIUM YANG CUKUP.


#Nak join kutu shaklee
Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
 
pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA



GET CLEAN WATER PITCHER | JaG PENAPIS AIR YANG FLEKSIBEL

Saya pasti anda semua mesti nak minum dan dapatkan air yang bersih & bebas dari klorin yang berbahaya bukan? 

Shaklee ada jug penapis air yang sangat fleksibel, dan boleh di bawa ke mana-mana,. tak perlu lagi beli air mesin RO tu, tiada khasiatnye pun... Tak perlu angkat air berat2 dah.. tiada pemasangan ke dinding.. 

Gambar: GET CLEAN WATER PITCHER
==========================

× TAK PERLU BELI AIR DARI MESIN RO LAGI

× TAK PERLU ANGKUT AIR TAPIS

× TIADA PEMASANGAN TEBUK2 DINDING

♡ RINGAN & FLEKSIBEL DIBAWA

♡ PENAPISAN SEHINGGA 80 GELEN AIR

♡ AIR YANG BERSIH DARI KLORIN DAN RASA YANG SEGAR

♡ MURAH & BERKUALITI

♡ 100% SELAMAT

♡ PENAPIS YANG PERTAMA MENGGUNAKAN ASAS ARANG

HARGA TIDAK SAMPAI RM500 UNTUK 1 SET JUG YANG COMEL INI BERSAMA 3 REFILL FILTER. SANGAT BERBALOI UNTUK DIMILIKI, BOLEH DILETAKKAN DI RUANG TAMU RUMAH, ATAU DI PANTRY OFIS. SANGAT MUDAH UNTUK DISELARASKAN.


Berminat? 
Pm saya
Sms | wasap 0162853148


GET CLEAN WATER PITCHER

× TAK PERLU BELI AIR DARI MESIN RO LAGI

× TAK PERLU ANGKUT AIR TAPIS

× TIADA PEMASANGAN TEBUK2 DINDING

♡ RINGAN & FLEKSIBEL DIBAWA

♡ PENAPISAN SEHINGGA 80 GELEN AIR

♡ AIR YANG BERSIH DARI KLORIN DAN RASA YANG SEGAR

♡ MURAH & BERKUALITI

♡ 100% SELAMAT

♡ PENAPIS YANG PERTAMA MENGGUNAKAN ASAS ARANG


*********************************************************************************

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

HARGA TIDAK SAMPAI RM500 UNTUK 1 SET JUG YANG COMEL INI BERSAMA 3 REFILL FILTER. SANGAT BERBALOI UNTUK DIMILIKI, BOLEH DILETAKKAN DI RUANG TAMU RUMAH, ATAU DI PANTRY OFIS. SANGAT MUDAH UNTUK DISELARASKAN.



#Nak join kutu shaklee
Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
 
pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA

VITAMIN UNTUK CANTIKKAN KULIT



Hai sume! sume singgah sini sebab nak tau Vitamin yang boleh cantikkan kulit kan? Bukan luaran je kena jaga ye, tapi seharusnyalah ia di jaga dari dalam.. Badan yang cukup nutrien akan menampakkan kulit yang cantik.. wee...

So, meh nak cite.. sebelum kita nak nampak cantik, kita kenalah detox dulu tubuh kita dari toksin yang dah mendap dah berbahaya untuk kesihatan ye.. Barulah senang vitamin lain nak diserap dengan lebih efisyen kan. Jadi, ia lebih cepat menampakkan kesannya.. Detox dengan Alfalfa (detox seluruh tubuh) atau DTX Complex (detox hati & usus) 


yang keduanya, Ambil vitamin b complex sebagai anti-stress, perlindungan dari sinar uv, & mencantikkan kulit dan kuku. Ramai yang abaikan dan ambil remeh tentang kepentingan b complex ni.. Sebenarnya ia sangat penting dalam membantu mendapatkan kulit yang cantik & kemerah2an.

VITAMIN B COMPLEX CANTIKKAN KULIT
B COMPLEX

Yang ketiga amalkan ESP untuk perbaiki sel & sebagai makanan kepada sel tubuh. Sel yang sihat, membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik serta dapat mencerahkan kulit juga

SHAKLEE ESP CANTIKKAN KULIT
ESP


Selain daripada itu, anda digalakkan untuk ambil vitamin antioksida seperti vitamin c, vitamin e atau vitamin A (caratomax). Option lain, anda boleh ambil GLA Complex kerana ia mengandungi boraige oil dan lengkap dengan vitamin e. GLA berfungsi dalam memberi kelembapan pada kulit dan bertindak menstabilkan hormon.

SHAKLEE GLA COMPLEX CANTIKKAN KULIT
GLA COMPLEX
Nak best sekali, sekiranya bajet anda besar..bolehlah add on Shaklee Collagen Powder. Kolagen terbaik di pasaran masakini..


Dengan konsisten mengamalkan vitamin-vitamin shaklee ni, kulit anda akan tampak lebih cantik sebab ia telah di isi dengan nutrien yang cukup. Basic vitamin untuk kulit cantik adalah ESP, B-COMPLEX, & GLA COMPLEX pun dah cukup. Yang agak2 jerawat lambat baik, kulit kusam biasanya kena detox dulu ye..detox toksin2 dalam masa seminggu baru makan vitamin yang lain.


**DENGAN SETIAP PEMBELIAN VITAMIN SHAKLEE DARI SAYA, KONSULTASI AKAN DIBERI SECARA PERCUMA DAN BERTERUSAN. JADI, SILA PILIH PENGEDAR SHAKLEE ANDA YANG BETUL YE. SAYA TAK LAYAN ORANG YANG BUKAN BELI DARI SAYA, & JANGAN MINTA SAYA KONSULT SEBAB IA EKSKLUSIF BUAT KASTEME2 SAYA SAHAJA. ppsttt..ramai yang minta konsult dari saya, tapi beli dengan orang lain..minta maaflah ye..:)


#Nak join kutu shaklee
Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
 
pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA


B-Complex Penting Untuk Kulit yang Cantik

Haa...nak kulit cantik kena ambil B-COMPLEX.. kenapa ye? Pasti ramai yang tertanya-tanya bukan? Biasanya orang nak kulit cantik mesti ambil vitamin c dengan vitamin e kan? Sebenarnya B-complex sama pentingnya dengan vitamin c & vitamin e juga. Tiap-tiap vitamin ada kelebihannya tersendiri. B-complex memang sangat penting untuk kulit yang cantik dan tidak kusam tetapi ramai yang tak tahu dan ambil remeh tentang kepentingan vitamin b.

Gambar: PISANG
=======

 Perhatian:

 Jangan sekali-kali menyimpan pisang dalam peti sejuk. Lepas baca anda semua pasti akan pandang tinggi pada buah pisang.

 Pisang mengandungi 3 jenis gula semulajadi – sukrosa, fruktosa dan glukosa yang digabungkan dengan gentian. Pisang memberikan tenaga kepada manusia dengan kadar segera dan berterusan. Kajian yang telah dibuat menunjukkan bahawa 2 biji pisang mempunyai cukup tenaga untuk senaman selama 90 minit. Tidak hairanlah pisang dijadikan buah utama kepada atlit terkenal dunia. Bukan itu saja, malah pisang juga amat sesuai untuk mencegah dan merawat beberapa jenis penyakit, menjadikannya amat sesuai dalam pemakanan kita seharian.

 Tekanan:
 Merujuk kepada survey terbaru yang dijalankan oleh MIND terhadap pesakit-pesakit tekanan jiwa, kebanyakan daripada mereka kembali pulih selepas makan pisang. Ini kerana pisang mengandungi tryptophan, iaitu sejenis protin yang bertukar kepada serotonin dalam tubuh manusia, yang menyebabkan kita tenang, mengembalikan mud dan secara amnya membuatkan kita berasa gembira.

 PMS:
 Lupakan pil-pil hospital – makan sahaja pisang. Vitamin B6 yang terkandung mampu meneutralkan paras glukosa dalam darah, yang boleh mengembalikan mood anda.

 Anemia:
 Dengan kandungan zat besi yang tinggi, pisang mampu mengawal pertumbuhan hemoglobin dalam darah, yang secara tak langsung membantu dalam kes-kes anemia.

 Tekanan Darah Tinggi:
 Buah tropikal unik ini mengandungi kadar potassium yang tinggi – garam rendah, menjadikannya sempurna untuk menstabilkan tekanan darah.

 Kuasa Minda:
 Kajian dibuat terhadap 200 pelajar di sebuah sekolah di mana semasa peperiksaan dijalankan, mereka diberi makan pisang untuk sarapan, rehat, dan makan tengahari. Keputusannya, buah pisang yang mengandungi kadar potassium yang tinggi dapat membantu pembelajaran dengan menjadikan pelajar-pelajar itu lebih cekap (alert).

 Penghadaman:
 Gentian tinggi, jadikan pisang sebagai diet seharian anda pasti membantu menstabilkan tindakan usus kecil dan besar.

 Keletihan:
 Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu. Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan sistem hidrasi semula anda.

 Panas Jantung:
 Pisang mempunyai kesan anti-asid semulajadi dalam badan. Oleh itu, jika anda menghadapi rasa panas di jantung, cuba makan pisang untuk pemulihan yang baik.

 Demam Pagi:
 Jadikan pisang sebagai snek setiap hari untuk membantu memelihara kadar gula dalam darah untuk mengelakkan demam pagi.

 Gigitan Nyamuk:
 Sebelum menggunakan krim gigitan serangga, cuba sapukan kawasan bekas gigitan nyamuk dengan lapisan dalam kulit pisang. Ramai yang telah berjaya mengatasi kegatalan akibat gigitan nyamuk dengan cara ini.

 Saraf:
 Pisang mengandungi kadar vitamin B yang tinggi yang dapat membantu menenangkan sistem saraf anda.

 Obesiti dan Tekanan Kerja:
 Kajian di Institut Psikologi di Austria mendapati tekanan kerja menjadi pemangkin kepada pengambilan makanan seperti coklat dan kerepek. Berdasarkan 5,000 pesakit hospital, kajian mendapati kebanyakan pesakit obes membuat kerja-kerja tekanan tinggi. Laporan juga menyatakan, untuk mengatasi masalah ini, kita perlu mengawal kadar gula dalam darah dengan mengambil makanan karbohidrat tinggi setiap 2 jam untuk mengekalkan kadar yang stabil. Makanlah pisang.

 Ulser:
 Pisang amat baik dalam pencegahan ulser kerana ia bersifat lembut dan tidak mencederakan organ dalaman kita. Ia juga bertindak sebagai peneutral lebihan asid serta mengurangkan kepedihan dengan bertindak menyaluti lapisan dinding perut kita.

 Kawalan Suhu:
 Ramai yang percaya bahawa dengan memakan pisang, ia dapat menurunkan suhu kedua-dua fizikal dan emosi kepada ibu-ibu mengandung. Di Thailand sebagai contoh, ibu mengandung mengambil pisang untuk memastikan bayi yang dilahirkan itu menjadi seorang yang penyabar (cool).

 Seasonal Affective Disorder (SAD):
 Penyakit ini merupakan simptom yang terjadi akibat daripada kurangnya pendedahan kepada cahaya matahari. Pisang dapat membantu pesakit ini kerana ia mengandungi tryptophan semulajadi yang membaikpulih mud kita.

 Ketagihan Rokok & Tembakau:
 Pisang dapat membantu perokok yang ingin berhenti merokok. Vitamin B6, B12, potassium dan magnesium yang terdapat dalam pisang, ia dapat membantu tubuh kita dalam membaikpulih kesan nikotin terhadap tubuh.

 Stres:
 Potassium merupakan bahan mineral vital, yang membantu menormalkan degupan jantung, menghantar oksigen kepada otak dan mengimbangi kandungan air dalam tubuh. Bila kita stres, kadar metabolisma kita naik, menyebabkan kadar potassium menurun. Keadaan ini dapat diimbangi semula dengan bantuan snek pisang yang tinggi potassium.

 Strok:
 Mengikut kajian dalam buku ‘The New England Journal of Medicine‘, mengambil pisang sebagai diet harian mampu mengurangkan risiko kematian akibat strok sebanyak 40%!

 Lain-lain Penyakit Kulit:
 Pengamal perubatan semulajadi (alternatif) berpendapat, untuk menghilangkan pelbagai masalah kulit, termasuk jerawat, kudis, parut, kurap, dan sebagainya, ambil sekeping kulit pisang, tampalkan sebelah dalam kulit pisang itu pada tempat yang ingin dirawat dengan menggunakan plaster luka biasa atau pun plaster bedah.

 Jadi, pisang memang merupakan ubat semulajadi kepada banyak penyakit. Jika dibandingkan dengan epal, pisang mempunyai 4 kali ganda kandungan protin, 2 kali karbohidrat, 3 kali fosforus, 5 kali vitamin A dan zat besi, dan 2 kali vitamin dan mineral lain. Ia juga kaya dengan potassium dan merupakan salah satu makanan terbaik yang mudah didapati.

 Jadi mungkin inilah masa untuk berubah kepada kata yang biasa disebut-sebut, “Sebiji pisang sehari dapat menjauhkan doktor!”

 PS: Kesimpulannya, pisanglah adalah penyebab utama kenapa monyet-monyet di hutan selalu sihat dan bahagia setiap masa dan ketika! Satu lagi; ingin kilatkan kasut?? Ambil bahagian dalam kulit pisang, sapukan secara terus kepada kasut anda, kemudian kilatkan dengan kain kering. Menakjubkan!

 Rujuk:
 "Pakar Nutrisi Sihat"

***pssttt...mkn byk sgt pisang pn tak elok jugak kan.. boleh kena kencing manis.. mkn SHAKLEE B COMPLEX tuk dapatkan vitamin b yg cukup.. selamat...badan pun sihat.... murah2 je... 

sebotol baru RM53.75 untuk 120hari tau..


Tapi saya jelaskan dahulu 3 kepentingan utama b-complex untuk kulit yang cantik. ok, yang pertama b-complex ni anti-stress. Anda pasti tahu kan, bila kita stress muka kita cepat berkedut dan nampak lebih tua dari usia. Muka yang stress nampak tidak berseri dan kelihatan kusam. Selain itu, b-complex juga bertindak menukarkan makanan kepada tenaga. Dengan itu, badan anda akan kekal cergas sepanjang hari.

Yang ke-2 , B complex ni melindungi kulit dari pancaran matahari. Terlalu lama terdedah dengan cahaya matahari akan merosakkan melanin kulit & menyebabkan kulit kelihatan gelap. Kulit yang kusam mengambil masa yang agak lama untuk dipulihkan. Orang yang bekerja di luar kawasan atau lebih terdedah kepada pancaran mentari perlu ambil lebih vitamin b ini. Kulit yang banyak terdedah kepada sinaran mentari juga lebih mudah ditumbuhi jeragat. Nak hilangkan jeragat, silalah konsisten dengan pengambilan B-complex.

Dan yang terakhir adalah, vitamin B-complex ni membantu melancarkan perjalanan darah. Darah yang lancar, menaikkan seri wajah dan wajah akan kelihatan lebih segar & muda. Sebab tu tiap kali anda buat facial, prosedur terakhir, wajah anda akan di urut. Ia bertindak bagi melancarkan darah & membuatkan wajah anda tampak lebih glowing & muda.


B COMPLEX PENTING UNTUK KULIT CANTIK
VITAMIN B PENTING UNTUK KULIT CANTIK

Berminat dengan vitamin B-complex yang best ni? Sebab ia lengkap dengan asid folik. Ramai yang sukakan Shaklee B-complex ni tau. Rugi kalau anda tak dapatkan sekarang! Sape kata b complex naikkan berat badan?
** anda boleh tambah dengan pengambilan GLA COMPLEX untuk kulit yang lembap, licin & glowing dan ESP untuk memperbaiki sel-sel yang rosak pada tubuh**
Hubungi saya sekarang pada harga sangat mampu milik! Sebotol 120 biji pada harga RM53 sahaja.
#Nak join kutu shaklee
Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA





TESTIMONI SHAKLEE MEAL SHAKES BANTU NAIKKAN BERAT BADAN


Hai sume! Jom nak share tentang Shaklee Meal Shakes yang dapat bantu naikkan berat badan anda dan anak untuk lebih sihat & naikkan selera makan. Banyak khasiat Meal Shakes ni tau.. Tapi hari ni nak cerita pula bab Meal shakes bantu naikkan berat badan pula.. weee....

Khasiat Shaklee Meal shakes naikkan berat badan
Khasiat Mealshakes

Jom layan testimoni SHAKLEE MEAL SHAKES NAIKKAN BERAT BADAN dari grup shaklee GBS ...

1) Pn.Ayuza Shafii
ASSALAMUALAIKUM dan selamat pagi.. hari ni saya nk share testimonial saya dan famly



1. SAYA YG KULIT KUSAM DAN KEDING.


-december 2012 saya amik set D ( KECANTIKAN KULIT/KESUBURAN) tujuanya sbb kulit muka agak kusam..alhamdulillah 2 minggu consume nampak hasilnya dan saya terukan sampai bulan FEB..awal FEB2013 saya ambil ESP laks..2 minggu consume ternyata ESP best sgt...kulit bertambah gebus halus dan mulus..(blm timbang berat) bulan MAC 2013 saya cuba meal shake laks sbb nk tambah berat badan kan..kire penghujung MAC lah... (blum timbang berat) nk jadikan cerita kelmarin 20.04.2013 saya timbang berat kt giant bile mesin print tgok 41.5kg haish dlm ht ckp peninmang nie tipu ajak hubby masul lam giant nk beli penimbang (x yakin) sekali timbang memang sah 41.5kg..gile happy sbb berat dah naik 2.5kg dari 39kg..sbb dr anak dara berat x pernah lepas 40kg kecuali pregy..BESHNYA SHAKLEE
 2) Pn.Thaqif Bahry

salam semua...
saya nak share testimoni daripada customer sya sndri...hanya sbulan stengah pnggunaan MEALSHAKES berat beliau dh naik 3kg!!!baru sebotol mkn mealshakes 2 pun xhabis lg
 
TESTIMONI SHAKLEE MEAL SHAKES BANTU NAIKKAN BERAT BADAN
 3) Pn Khairos Syafina Khalil
SALAM WARGA GBS..
nak share skit kat sini.. sebelum ni nak balik kpg ke utara sana takut dan risau sangat sbb perjalanan mengambil masa 10-12jam dari selatan-utara. setiap kali pulang ke kpg anak2 pasti akan demam,batuk dan selsema sbb lama sgt dlm kereta.. tapi setelah amalkan mealshakes utk ketiga2 ank bujang saya yg berusia 4thn,3thn dan 6bln sihat sentiasa.. alhamdulillah baru2 ni blk kpg berhari raya Johor-Kedah perjalanan selama 20jam dlm kereta sbb jem ketiga2nya sihat tanpa demam dan selsema lagi... rasa puas hati sgt dgn pengambilan mealshakes berterusan.. skarang ni saya dan suami pun tumpang minum sbb mengeyangkan kalau tak sempat nk sarapan pagi...

4) Pn Farrah Aien
Waduhhh2..bru sja mkn..lpar lgi..
Penangan mealshake,start mnum 4/8/13..dr brat 35kg n now 44 kg..
Alhamdulillah, best rsult 

5) Pn Christine Asiusin

Hi semua warga shaklee GBS.
Hari ini saya nak share tentang testimoni anak saya.
Anak saya ni ada asthma n setiap kali makan or minum minuman sejuk pasti akan terkena asthma...3 bulan yg lepas saya berikan dia mealshake n omega...
Syukurlah selepas menggambil supliment ini dia x diserang asthma lg..wlpn ada batuk tp cepat sangat sembuh..dan paling best ASTHMA tiada suda...tq MEALSHAKE &. OMEGA.


ini baru sebahagian..tapi banyak lagi sebenarnya.. haahaa,...sampai jauh ke bawah karang anda kena baca... 
TAPI INGAT ye! Meal Shakes hanyalah supplemen bukan ganti makanan seimbang!! Anda kena makan makanan seimbang juga ye, dan Meal Shakes hanya menambahkan nutrien2 perlu untuk tubuh. 
Harga 1 Canister Shaklee Meal Shakes RM113 shaja..

Nak join kutu shaklee? Saya sediakan.. 
add saya di facebook ye Nor Fahidayu Masran  
 
pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA


22 September 2013

RESEPI UNGKEP AYAM MASAKAN ORANG JAWA

Ehh....tetiba lak nak share Resepi Masakan orang jawa.. haha.. sebenarnya nak simpan untuk diri sendiri jugak. Tapi tak salah gak share dalam blog kan.. hehe...mana tau lepas ni leh share masakan yang lain pulak kan.. :) Bukan ape, masakan ni pun tahan lama tau kalau disimpan.. Boleh pakai ayam bandar atau ayam kampung/pencen pun sedap...ok, ni resepinya...

Resepi ungkep ayam :

1 ekor ayam

10-12 biji bawang merah

4 ulas bawang putih

Halia

Lengkuas

 Kunyit

Ketumbar

Jintan halus

Jintan manis

(Semua bahan ni dikisar)

Serai dititik

Garam

Gula

Perasa.

Sedikit air asam jawa anggaran 1 sudu

Caranya :

Tumis bahan kisar tadi hingga naik bau.
 
Masukkan ayam, serai dan air. Masak dengan api sederhana. Bila air sedikit kering, masukkan air asam jawa, garam, gula dan perasa.
 
Masak lagi hingga kuahnya kering dan ayam empuk/lembut.
 
Kalau yang nak pedas boleh letak cili padi potong atau sebiji2 masukkan.
 
***haha...senang je kan masaknye.. lebih enak dari kari ayam tau.. cubalah! Pic takde..hehe...sory ye..:)

20 September 2013

SHAKLEE VITAMIN C TERBAIK DI PASARAN KEMBALI LAGI




Shaklee: Great News! Sustained Release Vita C Plus will be available 4 sales end of OCT 13. We'll inform you when stock is ready 4 sales. TQ.

mesej baru hari ni 20 sept, 2013

********************************************************************************************************

haa...tu dia! Vitamin C Shaklee yang menjadi rebutan akan kembali tak lama lagi.. Suka tak? Ramai yang menyukai Vitamin C Shaklee ni sampai ada kumpulan-kumpulan yang sanggup rebranding & repack dengan jenama lain..Vitamin Organik lahh, Vitamin Dr.Holland lah...Jadi, anda janganlah tertipu lagi ye! Mana taknye, vitamin tersebut dijual pada harga lebih MAHAL dari harga Retail Shaklee hokeeyy..Kawan saya sendiri pernah terkena dan saya sendiri melihatnya! Sangat tidak baik mereka menipu sebegitu tau...

Vitamin C Shaklee terbaik

Rahsia Vitamin C Organik Terbongkar

Tiada Vitamin C dipasaran yang sehebat Vitamin C Shaklee hokeyy!, Pada harga sangat mampu milik, berkualiti & ada 180 biji dalam sebotol Shaklee Sunstained Release Vita C  Plus tau.. hanya 80 sen sahaja untuk sebiji vitamin c shaklee!  

SHAKLEE VITAMIN C SR PLUS TERBUKTI TERBAIK DI PASARAN.!

Jom imbas balik vitamin c organik vs vitamin c shaklee di sini -->> klik

Kehebatan Shaklee Vitamin C sampai orang berebut-rebut nak beli

vitamin c shaklee terbaik dipasaran
sebiji vitamin c shaklee = 7 biji buah oren
  1. time released..semulajadi tanpa bahan pengawet..sesuai utk org yg gastrik.
  2. Bio flavonoid dlm vitamin C membantu vit c jd lg aktif..klau vit e kena ade selenium...vit c perlukan Bio flavonoid...
  3. klu demam atau selsema x perlu mkn ubat doktor. Patahkan 2 bj VITC dan telan...
  4. Maksud Sustained release tu, vita c tu akan di 'release' utk bdn scr berperingkat..let say vit tu 500mg, so, setiap 1 jam,100mg vit c akan direlease utk kegunaan bdn...
  5. Knp susah2 je shaklee cipta time released? - Sbb vitamin c dapat diserap dgn baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.
  6. Vitamin C ini dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex! Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb yang hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, tak ade dalam vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer.
  7. Pelepasan dalam masa 5 jam tp maintain vit c dalam darah for 12 jam. Walaupun ia larut air tp bkn masuk terus keluar, dia akan bekerja dulu dgn sel badan sebelum dia keluar. Satu fakta ttg vitamin C ialah badan kita tidak boleh simpan vitamin C tapi ia digunapakai dlu sblm dibuang, in this case bersamaan kita makan oren selama 5 jam, tp bkn masa tu je kita ada bekalan vit C sbb td dia kuar perlahan2 

MANFAAT UTAMA VITAMIN C SHAKLEE  


Antara manfaat mengambil vitamin c Shaklee secara berterusan :
 
  • meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal flu dan alergi/radang kulit/resdung
  • mempercepat proses penyembuhan
  • mencantikkan kulit dengan membantu mengikat sel kolagen. Kolagen merupakan bahagian susunan utama jaringan penghubung seperti kulit , tulang dan ikatan sendi tulang
  • menjaga kolagen dari cepat rosak dan lemah, merangsang penghasilan kolagen tubuh
  • pengambilan vitamin C yg mencukupi dapat mengurangkan kedutan dan meningkatkan kehalusan kulit
 

Testimoni Shaklee Vitamin C vs atas diri sendiri


Pertama sekali yang saya perasan, jerawat cepat kering, kulit pun rasa lebih cantik dari sebelumnya, pastu first time saya makan masa saya dalam pantang, memang luka czer saya cepat sembuh. Jerawat pula, segan nak keluar lagi, bukan di muka je, tapi dibelakang badan jugak. Bila kena selsema pula, saya telan 2 biji vitamin c shaklee yang dipatah dua, setiap 4 jam sekali. Memang cepat sembuh. Saya juga jarang kena demam selsema. Anak saya yang menyusu badan pun tak mudah jatuh sakit. Kesimpulannya, Vitamin C Shaklee ni memang terbaik dipasaran !! 

haa... satu lagi, saya suka buat masker dengan vitamin c shaklee yang dihancurkan! Jerawat sangat cepat kering hokeyy!!

Rindu giler dengan vitamin c shaklee ni...harus borong banyak-banyak buat stok sendiri lepas ni weii.. 

SHAKLEE VITAMIN C TERBAIK YANG DI PASARAN KEMBALI LAGI


Ok! Senarai list order vitamin c shaklee ni berderet dah.. sape lagi nak? Sila Sms/wasap saya segera ye, bersama dengan payment.


Nak join kutu shaklee? Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
    pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
    AYU 0162853148
    COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA

BEZA ANTARA SHAKLEE DENGAN HERBALIFE

Tergerak hati nak cerita tentang beza antara Shaklee dan Herbalife sebab ramai yang bertanya dan buat perbandingan..


Sebenarnya sama sahaja, Dua-dua adalah produk makanan kesihatan. Dua-dua tidak menurunkan berat badan secara drastik. Kedua-dua produk ini mementingkan kesihatan dan kepejalan otot. Secara umumnya, Produk Shaklee dan Herbalife fungsinya lebih kurang sama - MEMBEKALKAN NUTRISI SEMASA BERDIET. Ini BUKAN UBAT KURUS jadi bukan bermakna anda mengetepikan SENAMAN DAN KIRAAN KALORI yang BETUL jadi ia mengambil sedikit masa untuk TURUNKAN BERAT BADAN.


Ramai juga yang berpendapat, " kalau ambil produk Shaklee  kena bersenam juga ke, kena jaga kesihatan, kena jaga makan? Kalau macam tu baik tak yah amik set kurus shaklee!  "


....yezza! memang betul kalau anda boleh bekalkan vitamin dan nutrisi yang cukup semasa proses TURUNKAN BERAT BADAN. Betul sangat sekiranya anda dapat beri makanan yang cukup supaya sel dan otot anda tidak mudah rosak, kalau boleh macam ni tak yah amik ape-apa pun tak pe.

- Tahukah anda ramai yang berdiet dengan cara yang salah? Maknanya, bila anda berhenti berdiet, makan macam biasa, berat badan terus naik. Inilah yang dinamakan diet yo-yo. Anda telah mengikuti program diet yang salah yangmana anda tidak mementingkan pengambilan protin semasa TURUNKAN BERAT BADAN.

Jika tiada meal plan yang betul, diet anda menjadi kurang baik. 

Bukan satu pilihan yang bijak juga dengan berdiet kurangkan makan.

KALORI - perlu dikurangkan tetapi PROTIN perlu ambil juga bagi mengekalkan otot yang sihat, pejal dan tidak mudah tercedera semasa bersenam. Protin yang cukup juga membantu agar badan anda tidak lembik, lebih bertenaga dan tidak nampak macam kulit orang tua... Bila otot rosak, pembakaran lemak jadi tidak berkesan , berat badan turun pun kerana otot yang jadi slim, tapi lemak masih banyak sebab tu lah bila makan lebih sikit, berat naik balik.

Anda kena faham KONSEP YANG BETUL SEMASA MENURUNKAN BERAT BADAN :

- kurangkan pengambilan kalori dalam makanan
- minum air lebih 3 liter sehari
- bersenam secara berkala 40minit sehari
- makan makanan seimbang dan berkhasiat
- pengambilan vitamin membantu dalam proses penurunan berat badan, menjaga otot dan memberi tenaga yang cukup.


HUBUNGI SAYA UNTUK PILIHAN SET TURUNKAN BERAT BADAN SHAKLEE & TIPS-TIPS YANG BERKESAN SEMASA MENURUNKAN BERAT.

pengedar sah shaklee bandar baru sentul dan sekitar
AYU 0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA









18 September 2013

SHAKLEE VITALEA , MULTIVITAMIN TERBAIK DAN TERTUA DI DUNIA




Tahukah anda sejarah ciptaan vitamin pertama di dunia vitamin ape? Nak tahu tak?

meh nak story sikit pasal sejarah kewujudan vitamin ni.. hihii....

Vitamin pertama tercipta di dunia adalah pada tahun 1915 iaitu "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-Min" dan penciptanya adalah Dr. C Forrest Shaklee. 

Perkataan vitamin yang disebut pada masakini asalnya dari Shaklee? Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (98 tahun lalu, hampir 100tahun ye) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 

Shaklee Vitalea Multivitamin terbaik
Vita-Min pertama di dunia
Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak dari buah-buahan dan sayuran., 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Diformulasi secara kompehensif dan sangat seimbang. Dan kini ia diformulasikan dengan Zat Besi

Tablet Vitalea ini disalut dengan serbuk nutrisi spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab" dan merupakan MULTIVITAMIN PALING PANTAS TERLARUT DALAM AIR DAN TUBUH MANUSIA. (Nak pilih Multivitamin terbaik, pilih yang cepat larut ye) Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas oleh usus kecil. 


Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan SHAKLEE VITALEA selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea telah dipilih Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000 

Kepentingan dan Manfaat utama Multivitamin Shaklee Vitalea

  • Bertindak sebagai penambah tenaga segera, kecergasan dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun pekerjaan
  • Vitalea kaya dengan vitamin A, D, E, C, Asid folik, Vitamin B1, B2, B3,B5, B6, B12, Biotin, Kalsium, Fosforus, Iodin, Zat Besi, Magnesium, Copper dan Zink
  • Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet tidak seimbang, terutamanya anda yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia, pengambilan Multivitamin Vitalea sebagai pelengkap nutrisi
  • Penting untuk sistem reproduktif, kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan
  • Merupakan elemen penting pada tubuh dalam menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid
  • Berfungsi melindungi organ buah pinggang, jantung dan hati
     
    Untuk ibu hamil yang mengalami anemia & HB low ambil Vitalea 2 biji sehari, sebiji pagi lepas makan , sebiji sebelum tidur . Begitu juga untuk yang nak NAIKKAN BERAT BADAN.



    PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
    PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
 PN. AYU 0162853148
SID 882771

ZINK COMPLEX PENTING UNTUK KESIHATAN & KESUBURAN



Assalamualaikum dan selamat petang sume! 

Hari ni nak share tentang kelebihan dan kepentingan Zink Complex pada tubuh yang ramai orang tak tahu dan tak ambil tahu pun.. Meh nak cerita sikit.. 

Zinc Complex ni ramai yang tahu ia penting untuk kesuburan dan kesihatan prostat kan.. ye, ramai yang tahu ia penting untuk kesuburan lelaki.. 

Untuk apa Zink?

Zink sesuai untuk pengambilan jangka panjang dan ianya sangat berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh

MASALAH AKIBAT KURANG ZINK
MASALAH AKIBAT KEKURANGAN ZINK

Perbezaan Shaklee Zink Complex

Ia dirumus dari zink glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh.
kebaikan zink complex pada tubuh

Kepentingan dan Manfaat Utama Zink

  • Mengaktifkan 200 jenis enzim menggabungkan DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja
  • Penting dalam membentuk kolagen dan protin 
  • Memperbaiki diabetes yangmana ia membantu pengeluaran dan mengekalkan fungsi insulin
  • Bintik putih di kuku adalah petanda kekurangan zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka lambat pulih, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan
  • Membantu mempercepatkan proses baik luka - sebab tu dalam set pantang, dan pembedahan ada Zink
  • Memperbaiki masalah prostat - zink sangat penting untuk melindungi kesihatan prostat dan kualiti sperma. Zink ada dalam set kesuburan lelaki
  • Pengambilan zink dalam jangka panjang mampu perbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma & zink yang cukup penting untuk keupayaan seks yang bertenaga
  • Ovulasi Wanita - penting untuk proses ovulasi dan zink complex membantu penguncupan uterus mengembalikan ketahanannya
  • Memperbaiki Radang Kulit (akne,jerawat,pigmentasi)


Zink Penting untuk Lelaki

- Zink di dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Ia memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang, dan rambut gugur. 

Zink penting untuk kualiti sperma


Oleh yang demikian zink adalah sangat penting untuk pertumbuhan & perkembangan kulit, kuku,organ dan rambut remaja hingga ke usia emas.. :)


Murah je Zink ni, tapi manfaatnya sangat banyak kan..
Sebotol hanya RM33.75 - 120biji


PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
 PN. AYU 0162853148
SID : 882771
 

 

Share it