FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

21 January 2014

Vitamin B Complex Buat Rasa Lapar?

Ramai yang takut nak ambil vitamin b complex. Kenapa ye?


Ramai juga yang kata sebab vitamin b menyebabkan mereka rasa lapar dan asyik nak makan jer. Iye ke? Mungkin cara pengambilan b complex yang salah..

Tetapi tahukah anda, vitamin B Complex ini sangat baik untuk badan kita. Senang cakap, vitamin b adalah vitamin yang paling banyak terdapat dalam piramid makanan.

Vitamin B juga untuk anda yang NAK KURUS. Kenapa saya kata begitu? Sebab, vitamin b membantu anda meningkatkan metabolisme tubuh. Semakin tinggi metabolisme kita, semakin cepatlah kalori dalam badan kita disingkirkan.


Vitamin B juga membantu menukarkan makanan yang kita makan setiap hari kepada tenaga! Jadi, makanan anda tu tak lah menyebabkan anda jadi gemuk malah ia memberikan anda tenaga sepanjang hari... :)


Vitamin B membantu anda menguruskan tekanan, memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.


Bagi anda yang mengalami rambut gugur dan beruban, pengambilan vitamin b secara konsisten membantu memperbaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan dapat mengekalkan kesihatan rambut


Vitamin b baik untuk mata bagi mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus. Elok diambil oleh anak2 yang sedang belajar atau anda yang masih study.


Vitamin b juga dapat mencegah anemia, dimana ia membantu dalam pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam badan, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, lemah semangat, keletihan, migrain , muntah2, dan juga mabuk darat atau laut.


MEREDAKAN SENGGUGUT. Vitamin b baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.


Vitamin b juga membantu mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau.


Bagi anda yang sedang membuat program detoksifikasi, vitamin b membanti meredakan alahan.


BAGAIMANA MEMILIH B-COMPLEX YANG BAIK?


1- Pilih vitamin b yang mengandungi 8 vitamin b  *B1,B2,B3,B5,B6,B12, ASID FOLIK & BIOTIN* Sebagaimana dinyatakan dalam RDA [Kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama]


2- Harus mengandungi 100%RDA untuk asid folik dan biotin


3- Pastikan jurang peratusan nilai harian B1,B2,B3 & B12 tidak terlalu besar


4- Elakkan pengambilan B complex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)


KOMBINASI SEMUA VITAMIN B HEBAT DALAM SEBOTOL SHAKLEE B COMPLEX
================================

Vitamin B penting untuk kesihatan yang baik.

~ Adakah anda mendapat vitamin b yang cukup? Tekanan hidup, pengambilan alkohol dan preskripsi ubat-ubatan berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik samada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatK lagi penyaluran tenaga bagi proses metabolisme


VITAMIN B LENGKAP
==================


SHAKLEE B COMPLEX mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu, dan organ - organ penting yang lain.


PERBEZAAN B COMPLEX SHAKLEE
=============================

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

♡ B complex mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyeparan nutrien penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko kelahiran bayi terencat akal atau masalah saraf tunjang.


¤Pilih vitamin b lengkap anda.

Shaklee Vitamin B - Rm53.75 / 120 biji


Utk order blh hubungi saya di 0162853148

20 January 2014

SET BERSALIN SHAKLEE BERPANTANG SECARA MODEN

Hai..jumpa lagi disini. Hari saya nak share tentang SET BERLAIN SHAKLEE, BERPANTANG SECARA MODEN TERBAIK dari kami. Anda mencari set bersalin? Cubalah set bersalin shaklee, ia sama macam jamu tetapi tidak memudaratkan dan tidak panas. Ia sangat baik bagi menampung kekurangan nutrisi selepas bersalin dan masih boleh diteruskan lagi habis berpantang..sebotol vitamin bertahan antara 2 hingga 4 bulan.

ANDA MENANTI SAAT2 KELAHIRAN BAYI ANDA? Sedang mencari2 Set Bersalin @ Set berpantang? 


Lihat masalah ibu2 lepas bersalin yang sering terjadi.
-----------------------
MASALAH LEPAS BERSALIN & SEBELUM AMBIL SHAKLEE
-----------------------

♤ bleeding trauma & luka jahitan yang banyak

♤ sakit bila bergerak
 
♤ sukar duduk dengan selesa

♤ anak kena jaundis selepas hari kelima

♤ Tak boleh makan jamu sebab anak kena kuning

♤ stress anak kena tahan wad, luka lambat sembuh, ngilu

-----------------------
SELEPAS AMBIL SHAKLEE
-----------------------

♡ Susu melimpah2, memancut2 ke muka anak. Sekali pam dapat 4oz

♡ Lepas seminggu ambil Shaklee, luka mula sembuh, jalan dah tak sakit, boleh duduk bersila

♡ Badan rasa segar & bertenaga even berjaga malam kerana anak bangun menyusu sejam sekali.

♡ Waktu siang rasa menten tidak mengantuk seperti sebelum ambil Shaklee

♡ Orang tegur macam tak pantang!


**********

^^Review kasteme yang gembira lepas ambil SET BERSALIN SHAKLEE

SET BERPANTANG MODEN SHAKLEE TERBAIK



***********

ANDA MENCARI SET BERSALIN MODEN KETIKA BERPANTANG NANTI?

SET BERSALIN SHAKLEE yang terbaik membantu. Boleh diambil sejurus selepas bersalin. Selamat untuk bayi jaundis. Luka cepat sembuh, badan rasa segar bertenaga, susu melimpah & kulit lebih cantik. Bayi kenyang & tidur lena. In shaa Allah.. MEMANG BEST!!

***************

Set ini mengandungi :

SET BASIC
---------

Vitalea - bagi memulihkan tenaga & menambah darah ibu lepas bersalin, mencegah anemia & menambah sel darah merah

B-Complex - mengandungi semua vitamin b yg diperlukan oleh badan. Membantu menukar makanan kepada tenaga , meningkatkan metabolisme badan & mengimbangi emosi ibu. Memulihkan saraf ibu, memanaskan badan & mengelakkan meroyan

Vitamin C - meningkatkan imuniti ibu & bayi. Perangsang pembentukan kolagen bagi memulihkan luka dengan cepat.

Zink Complex - zink ada banyak dalam badan ikan haruan. Zink berfungsi menyembuhkan luka dengan cepat & mengawal keguguran rambut akibat perubahan hormon.

Set Premium
-----------
Add on :

ESP - esp adalah protin. Protin adalah makan sel. Sel rosak perlukan protin utk dibaikpulih. Sel lama perlu disingkirkan dan diganti dengan yg baru. Protin juga menggalakkan penghasilan susu ibu dengan cepat dan banyak. 

Ostematrix - membekalkan kalsium yang cukup buat ibu dan bayi. Penting bagi pembentukan tulang & gigi. Dapat melegakan stress , sakit kepala dan kekejangan urat/cramp

Alfalfa - raja segala tumbuhan. Diambil oleh ibu lepas bersalin bagi mengecutkan rahim & merapatkan vagina. Alfalfa dikenali sebagai kacip fatimah moden. Alfalfa juga di ambil bagi menggalakkan penghasilan susu ibu @ "milkboster". 

Lecithin - bagi ibu2 yang NAK KURUS LEPAS BERSALIN. Lecithin juga baik utk perkembangan fungsi otak ibu dan bayi. Lecithin membantu melegakan "bengkak susu"

set bersalin moden shaklee terbaik

**********
UNTUK INFO LANJUT, HUBUNGI KAMI SEKARANG!

Ur luvly Distributor
SID : 882771

Pm | sms | whatsapp
0162853148 

BLOG :
www.ayusihatanggun.blogspot.com

19 January 2014

Keperluan Makanan Tambahan Untuk Anak-anak

Perubahan masa membuatkan kita nak kan semua benda tersedia dengan mudah. Kalau dulu, nak mandi kena angkut air kat sungai atau dari pili bomba tepi jalan (saya merasa tu, berat woo)..susah2 mandi tepi jalan je tak pun tumpang mandi kat kolam rumah orang..biasalah duk kampung dengan nenek.. makan pun amik je kat tepi2 rumah, pucuk paku, daun meranti..pegaga..semua ada..

Tapi sekarang? Semua beli.. mana ada tanam kat Bandar kan.. anak terdedah pada makanan segera..sebab ape? Sebab mak ayah bekerjaya, semua nak cepat. Tak sempat sediakan makanan sihat & seimbang utk keluarga. Menu juga yang simple2 je..janji perut kenyang.

Akibatnya... anak2 kekurangan gizi. Nutrisi perlu untuk tubuh. Anak2 mudah dijangkiti penyakit, demam, selsema, batuk & sebab itu juga anak2 kurang fokus dalam pembelajaran. Susah juga kalau anak yang cerewet makan..nak lauk ayam je..sayur tak makan..buah ape lagi.. ayam pula, ayam bandar..ayam yang disuntik untuk cepatkan pembesaran. Ayam yang tak kenal tanah orang kata..haha..bertelur dalam reban jelah ...

Tidak kasihankah kita sebagai ibubapa? Haruskan dibiarkan je? Tanggungjawab kita bukan saja membesarkan malah memberikan yang terbaik untuk mereka. Bukan dengan beri mereka mengadap ipad, psp atau lektop je ye! Galakkan mereka untuk beridah dan bermain diluar, agar mereka aktif dan tidak malas.

Tidak salah untuk kita sebagai ibubapa untuk melaburkan sedikit pendapatan kita bagi meningkatkan taraf kesihatan anak- anak. Tak kan mak ayah je nak sihat kan..anak2 juga memerlukannya. Anak sakit, anda juga yang susah.. nak kena ambil cuti, nak kena jaga anak di wad yang lebih memerlukan perhatian.

Ye, sakit bukan kita minta. Tapi ingatlah, menjaga kesihatan itu juga sunnah & mencegah itu kan lebih baik dari mengubati..

Anda rasa bagaimana?

KENAPA SAYA PERLU DAN SETIA BERSAMA SHAKLEE?





Assalamualaikum wbt, & hai semua!! Bismillahhirrahmaniraahim.. dengan izin Allah, disini saya kongsikan kenapa saya & rakan yang lain tetap setia bersama Shaklee..


Ramai yang tahu Produk Shaklee adalah merupakan produk kesihatan & berasaskan 100% bahan semulajadi. Ini salah satu sebab kenapa saya setia bersama dengan Shaklee. Bahan asas natural tanpa bahan kimia & ada ujian klinikal sebelum ia dipasarkan.



Saya juga percaya dengan Shaklee sebab ia telah lebih 50 tahun bertahan dipasaran dunia. Sepertimana kita tahu, jika sesuatu syarikat tu ada masalah, sudah pasti tak dapat bertahan lama bukan?




Pemasaran Shaklee juga punya permintaan yang tinggi & merupakan pasaran global. Zaman moden masakini kita terdedah pada udara yang tercemar dan makanan yang tidak berkhasiat seperti fast food yg mudah dibeli & disediakan. Apakah makanan2 ini berkhasiat? Tidak bukan.. anak2 kita juga tidak mendapat nutrisi yang cukup. Dari sini, datangnya high demand pada produk2 kesihatan. Sebab tu sekarang, banyak keluaran makanan berasaskan kesihatan.

Saya juga dapat meningkatkan taraf kesihatan saya sekeluarga selain dapat struktur kulit yang lebih baik dan cantik bukan saja dimuka ye malah di seluruh tubuh ok!

Dan 1 lagi, pembayaran bonus Shaklee..ini bagi anda yang berminat nak berbisnes ye.. ia tidak sama dengan sistem MLM yang lain.  Upline tidak goyang kaki, downline tidak ditindas. Tidak juga perlu modal yang banyak & stok melambak. Tak perlu buat loan. Tak perlu, tak perlu... Bayaran bonus diberi mengikut hasil jualan indvidu dan berdasarkan empayar yang dibina. Bonus leadership diberi untuk mereka yg berpangkat lebih tinggi. Bonus juga dibayar tanpa had! 2, 3,4, 5, 6 angka.. pilih je mana kita nak. Tapi ingat, ia tak datang bergolek ye, perlukan usaha dan fokus yang konsisten


Setelah membaca entry ini, apakah anda rasa nak sertai kami?

Anda berminat nak cuba produk-produk Shaklee?

Hubungi saya untuk info lanjut.
Sms @ whatsapp utk respon yang lebih cepat : 0162853148



17 January 2014

TURUNKAN BERAT BADAN SECARA SELAMAT DENGAN SET KURUS SHAKLEE

Berat badan naik mendadak? Mencari produk kurus dengan cara selamat? Semestinya SET KURUS SHAKLEE paling selamat! Tidak perlu berlapar dan diet yang ketat. Tanpa pantang larang yang tidak munasabah!

Set Kurus Shaklee terlajak larisss....menjadi rebutan ramai dan kerap kehabisan stok di branch2 Shaklee sendiri..


SET KURUS SHAKLEE ini mengandungi :


Cinch Shake Mix : memberi rasa puas & kenyang yang lama dan membina otot yang pejal agar tidak mengelembir semasa menurunkan berat badan. Cinch mengandungi Leucine yang menjaga otot semasa proses bakar lemak.


Lecithin : berfungsi sebagai pembakar & pengemulsi kolestrol & lemak, melawaskan proses pembuangan air besar


Alfalfa : bertindak bagi membuang toksin & lemak yang dipecahkan oleh lecithin dari seluruh tubuh agar penyerapan vitamin lain menjadi lebih efisyen.


Dapatkan SET KURUS SHAKLEE &  TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SELAMAT

Set ini selamat digunakan dan tidak memudaratkan kesihatan anda dalam jangka panjang malah ia mampu meningkatkan taraf kesihatan anda!

Jangan sesekali tersalah pilih produk yang menjanjikan penurunan berat badan yang banyak dalam jangka masa pendek kerana ia boleh memudaratkan kesihatan  anda kemudian hari nanti. Banyak produk kurus yang mengandungi bahan kimia terlarang yang boleh menyebabkan kerosakan pada saraf otak! Dari itu berhati-hatilah ye...

kurus dengan selamat dengan set kurus shaklee
Set Kurus Shaklee

BAGAIMANA NAK BELI?

Hubungi kami untuk pemesanan & info lanjut.



Sms | Whatsapp : 0162853148
FREE GIFT & Konsultasi PERCUMA bagi pelanggan2 kami.

15 January 2014

KENAPA SHAKLEE JADI PILIHAN RAMAI

Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirrahmanirrahim..

Entry mlm ni nak kongsi dengan anda semua kenapa ramai memilih Shaklee berbanding dengan produk lain. Kenapa vitamin & bisnes Shaklee jadi pilihan ramai?

Pertama sekali, Shaklee adalah vitamin paling selamat dan semulajadi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia, dadah @ bahan berbahaya yang boleh mendatangkan kesan jangka panjang seperti kanser dan masalah buah pinggang.

Kedua, Shaklee melaburkan lebih250 juta dolar bagi tujuan ujian dan pembangunan (r & d) dan 80000 ujian dijalankan setiap tahun bagi setiap produk yang dikeluarkan oleh shaklee.

kenapa shaklee jadi pilihan ramai
PERBEZAAN SHAKLEE


Ketiga, produk shaklee telah berada dipasaran sejak tahun 1956 lagi. Ia merupakan syarikat yang kukuh dan telah lama bertapak dipasaran menjadikan Produk Shaklee pilihan ramai seluruh dunia.

Ke-empat, bisnes Shaklee tidak seperti bisnes MLM yang lain. Pengedar2 Shaklee dilatih untuk merperkenalkan & melebarkan pemasaran produk Shaklee. Shaklee membayar bonus kepada pengedar-pengedarnya bergantung pada hasil jualan setiap bulan. Bonus diberi dalam bentuk cash ke akaun pengedar. 

Kelima, dalam bisnes Shaklee..setiap pengedar menerima bonus berdasarkan usaha masing-masing. Disini tidak timbul upline menindas downline atau upline duduk goyang kaki. Besar usaha anda, besarlah bonus yang anda dapat.

**renungi dan fahami kata2 mentor magic kami.



Keenam, bisnes shaklee boleh dibuat secara online. Urusan pemesanan juga boleh dibuat secara online di www.shaklee2u.com.my . Hanya yang telah mendaftar menjadi ahli sahaja boleh login masuk ke web tersebut. Pengeposan juga dilakukan oleh pihak Shaklee. So, disini anda tidak perlu lagi ke pejabat pos! Cas pengeposan rata rm10 untuk semenanjung dan rm20 bagi Sabah & Sarawak.

Ketujuh, anda boleh berbisnes sehingga keluar negara! Hanya beli pek Gold Ambasador bagi memudahkan anda melantik pengedar / downline anda diluar negara. Ya, anda boleh berbisnes tanpa batas.

Kelapan, bisnes Shaklee dalam grup kami adalah santai dan berkonsepkan family. Anda boleh bwk keluarga anda bersama. Anak2 tak perlu tinggal dirumah. Coaching secara online & offline. Anda juga menjalankan bisnes shaklee di rumah!




Ok! Cukup itu shaja. BANYAK LAGI KELEBIHANNYA SETELAH ANDA MENJADI AHLI SHAKLEE. Anda teruja? Daftarkan diri anda sebagai sebahagian keluarga Shaklee dalam Grup Jutawan kami. Anda akan lebih teruja sekiranya anda tahu setiap kejayaan yang telah tercapai & setelah masuk ke dalam grup kami. InshaAllah. Sekiranya anda punya target, azam dan cita2 yang tinggi, minat berbisnes, tidak mudah sentap & punya sekeping hati yang kental tidak mudah putus asa. Anda layak menyertai kami. 


TIADA YANG MUSTAHIL SEKIRANYA ANDA MAHU.


Daftar sebagai pengedar Shaklee hanya RM75 sm | RM85 SS. TERMASUK POSTAGE.

HUBUNGI SAYA UNTUK INFO LANJUT

NOR FAHIDAYU MASRAN
SID : 882771
H.P : 0162853148

13 January 2014

MINYAK IKAN OMEGA GUARD SHAKLEE UNTUK OTAK CERDIK

Sedari dulu lagi kita ketahui bahawa minyak ikan omega 3 baik untuk kesihatan otak & untuk otak cerdik. Ia baik sekali diambil sejak mengandung lagi bagi perkembangan otak bayi yang baik. 
Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan paling selamat dengan 3 kali proses penyulingan & kaya dengan Omega-3, DHA & EPA yang baik untuk DHA otak berhubung.

So, amalkanlah makan minyak ikan Omega - 3 semasa mengandung lagi dan sila pilih minyak ikan yang selamat. Ia semestinya OMEGA GUARD SHAKLEE!


Ibu mengandung pada trimester ke 2-3
digalakkan untuk ambil Omega

Omega 3 bantu tingkat tumpuan

omega guard shaklee untuk otak cerdik
Omega Guard Untuk Kesihatan Otak


Omega Shaklee

12 January 2014

CEGAH KEGUGURAN RAMBUT LEPAS BERSALIN


Sudah jadi perkara biasa , lepas bersalin je dalm 3 bulan mesti rambut gugur dengan banyaknya...saya juga tak lari dari masalah keguguran rambut lepas bersalin ni.. memang amat merunsingkan..mana tidaknya, rambut bersepah, rambut semakin menipis, & paling risau rambut merata2 & masuk mulut anak.. ohh tidak!! Sebelum melarat dan membotakkan kepala, wajib cegah keguguran rambut lepas bersalin ni secepat mungkin. 

Jom lihat testimoni disini.. 


KOLEKSI TESTIMONI ZINK COMPLEX RAWAT KEGUGURAN RAMBUT


Assalamualaikum dan selamat pagi semua..
Hari ni excited sgt nak kongsikan pengalaman ina
mengamalkan zink complex shaklee..
Ina baru lepas bersalin anak pertama..mak ada bgtau, klu anak dah start main2 bueh dalam mulut dengan air liur dia, rambut ibu akn gugur..mula2 tu cm xnk percaya je..sbb rmbut ok je..
tp bila ank da masuk 3bulan dia da start main buih dlm mulut, rambut mula gugur..mula2 berhelai helai..makin hari berpuluh2 helai..tuhan je yang tahu betapa takutnya setiap kali nak sikat rambut..yg lagi merimaskan, bila anak da pandai masukkn jari dlm mulut..kdg2 tu ada rmbut ina kt tangan dia..stress sgt time tu..akhirnya ina cuba mkn zink complex shaklee..alhmdulillh baru 4hari makan, rambut da kurang gugur..klula rambut ni bkn aurat bg wanita, lama da ina snap buat testimoni..hehe.,
alhmdulillah, masalah rambut gugur dapat ina atasi dgn zink complex juga dengan izinNya..kepada kawan2 yg ada masalah keguguran rambut ni xkisahla ada ank atau belum, sebut je rambut gugur, cubala zink complex shaklee.terbaikkkk!!!


Sharing is caring. Just nak share testimoni sendiri...alhamdulilah dh hampir sebulan menggunakan Zinc Complex...rambut gugur dah kurang..dulu kalau x bila sikat aje...mesti byk rambut gugur...thanks ZINC COMPLEX


wow!!! amazing... baru sebulan sata makan Zinc.. kini tiada lagi rambut gugur. kalau ikut anak pertama dulu.., nak nak setahun rambut saya gugur. skrg ni baby baru 5 bulan.. alhamdulillah..


CEGAH KEGUGURAN RAMBUT LEPAS BERSALIN
ZINK COMPLEX RAWAT RAMBUT GUGUR

Zinc Complex

Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. 

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.




Harga sebotol Zink Complex hanya RM33 sahaja.. (exclude postage) 120 biji sebotol untuk 4 bulan

HUBUNGI KAMI UNTUK INFO LANJUT

AYU 
0162853148

SID : 882771
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA



#Nak join kutu shaklee

Saya sediakan.. add saya di facebook ye  



HILANGKAN MIGRAIN TANPA UBAT


Nak share citer best ni!  ehee,,, Oleh kerana semalam kepala ada sikit ting toong kan.. sakit sebelah kiri jer... tau jelah kan, kalau dah sakit kepala mulalah sakit satu badan, buat ape pun tak boleh..jadi sebelum melarat kita cegah dulu,, So, sebelum tidur saya telan 1 biji B COMPEX & 4 biji OSTEMATRIX..Nak tau apa hasilnya?? saya dapat  HILANGKAN MIGRAIN TANPA UBAT PENAHAN SAKIT 

Tidur saya tersangatlah lena

Sakit Kepala tiada lagi

Bangun pagi tak rasa letih atau lesu...

Dan yang best sekali...saya bebas PANADOL yg ada unsur drug itew,,,,...:)

**********
itu kisah saya bersama B-complex & Ostematrix Shaklee yang dapat hilangkan migrain tanpa perlu ubat penahan sakit atau panadol lagi...

JIka anda ada MIGRAIN, STRESS , MUDAH LETIH, SAKIT PINGGANG,atau kerap SAKIT BAHU  & KEBAS-KEBAS @ KEKEJANGAN..saya amat menggalakkan dan mengesyorkan anda mengambil set ini,. Sangat berbaloi. Anda bebas dari Panadol & pil penahan sakit yang anda sendiri tahu ia berunsurkan "drug" yang mungkin akan mendatangkan kesan yang tidak baik untuk kesihatan pada masa akan datang jika di ambil secara berterusan.... 

TAK PERLU PANADOL

TAK PERLU PIL PENAHAN SAKIT
 
TAK PERLU PONSTAN LAGI...

Cuma ambil sebiji B-Complex & 4 biji Ostematrix setiap hari..badan rasa lebih cergas dan sakit kepala tiada lagi. Memang berbaloi sebab B-complex tahan untuk 4 bulan & Ostematrix Shaklee untuk sebulan.


VITAMIN UNTUK SAKIT KEPALA & MIGRAIN

VITAMIN UNTUK MIGRAIN


Hanya Rm114 free postage 
FREE KONSULTASI


HUBUNGI KAMI UNTUK INFO LANJUT

AYU 
0162853148

SID : 882771
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA



#Nak join kutu shaklee

Saya sediakan.. add saya di facebook ye  


06 January 2014

ALFALFA MERAPATKAN BAHAGIAN INTIM WANITA

Sejarah alfalfa bermula lebih 5000 tahun dahulu di Timur Tengah, apabila bangsa Arab menggunakan alfalfa untuk makanan kuda mereka. Mereka mendapati kuda yang diberi makan alfalfa, lebih cergas dan tangkas. Mereka mula mencuba alfalfa untuk diri sendiri dan mendapati hasilnya sangat hebat!

Alfalfa yang mula dikenali sebagai ‘al-fash fash’ yang bermaksud ‘bapa segala tumbuhan’ di Timur Tengah, mula diperkenalkan ke seluruh dunia sebagai sumber nutrien yang hebat. Di Sepanyol, namanya diolah menjadi ‘alfalfa’ yang kekal hingga hari ini. 

Alfalfa dikenali dengan fungsinya yang sangat banyak, dan juga kerana semua bahagian pokoknya boleh dimakan, dari akar hingga ke pucuk. Selain dari digunakan sejak ribuan tahun, alfalfa digunakan dalam perubatan Tradisional Cina, Eropah, homeopati, malah juga dalam kajian perubatan moden. Dalam penyelidikan “Journal of Nutrition” oleh para ahli sains di University of California, pada tahun 1984 bahawa Alfalfa disimpulkan sebagai dapat menggantikan insulin untuk penderita diabetes.

Banyak sangat khasiat alfalfa ni. Apa taknya, ia mengandungi mineral utama seperti kalsium, zat besi, magnesium, fosforus, kuprun, dan zinc terkandung di dalamnya. Vitaminnya pula,dari vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, C, hingga K.

Memang hebat khasiat khazanah alam, alfalfa ni. Anugerah Ilahi untuk kita kecapi. Ia juga sangat bagus untuk suami dan isteri!
 
******************************************
 
ALFALFA SEBAGAI PERAPAT WANITA
ALFALFA COMPLEX

KHASIAT DAN MANFAAT ALFALFA SHAKLEE

 
Ok...dah tau asal usul dan serba sedikit tentang sejarah Alfalfa? Nak cerita tentang Khasiat dan Manfaat Alfalfa pulak... jom teruskan pembacaan !
 
  1. Sebagai agen detoks untuk membuang toksin-toksin berbahaya daripada badan
  2. Mengecutkan urat-urat selepas bersalin , mengecutkan rahim selepas bersalin
  3. Memberi sensasi rasa panas
  4. Bermanfaat sebagai perangsang penghasilan susu ibu dengan segera (milkbooster)
  5. Dikenali sebagai "perapat moden"..merapatkan bahagian vagina, kembali bagai malam pertama, merapatkan bahagian intim wanita (tak perlu jamu-jamu lagi )
  6.  Pil yang mudah ditelan tanpa rasa pahit
  7. Sebagai agen fiber bagi mencegah sembelit
  8. Menyerap lemak & kolestrol yang dipecahkan dan bawa ia keluar
  9. Merawat keputihan 
  10. Perawat Resdung
  11. Merawat Alergik & asma
  12. Baik untuk pesakit gout / membuang asid urik
  13. Memperbaiki masalah jerawat
  14. Melancarkan aliran darah
dan banyak lagi manfaat lainnya...
 
 
 
JOM DAPATKAN SEKARANG SEMENTARA 

ALFALFA OFFER SEPANJANG JANUARI 2014! 


AYU 
0162853148
COD BANDAR BARU SENTUL & SEKITARNYA


#Nak join kutu shaklee
Saya sediakan.. add saya di facebook ye 
 

05 January 2014

TIP-TIP KESIHATAN IBU HAMIL




NOTA UNTUK MAMI / IBU / BONDA / UMI / MAK SEMASA HAMIL


Assalamualaikum & hai SUPERMOM semua!! Tahniah atas kehamilan anda. Dah berapa bulan tu? Bila due? Tentu seronok kan menjalani saat-sat kehamilan yang indah walaupun tak tahan dengan Morning Sickness! Kesabaran yang indah, saat-saat menanti kehadiran bayi yang comel , melihat matanya yang bercahaya..ohh indahnya moment terebut...Terasa nak mengandung lagi lah pulak..ehee...

oklah, saya cuma nak share tip-tips kesihatan ibu semasa hamil. Biasalah, semasa hamil, perubahan hormon berlaku...


Keselesaan semasa hamil


Cuba tip ini  :

  • Tidur dibahagian kiri badan untuk mengelakkan sekatan vena kava. Vena kava adalah urat yang mengawal peredaran darah daripada bahagian bawah badan ke jantung
  • Elakkan daripada berdiri terlalu lama. Sentiasa duduk dan gerakkan pergelangan kaki untuk meningkatkan peredaran darah

KAKI BENGKAK SEMASA HAMIL : 


-  Baring selama 30-60 minit setiap hari apabila pulang dari kerja atau semasa waktu tengahari
- Naikkan kaki anda ketika tidur dengan meletakkan bantal, selimut atau tuala yang telah digulungkan di bawah kaki anda
- Berjalan-jalanlah di taman sebanyak dua hingga tiga kali seminggu
- Tanggalkan cincin dijari
- Pakailah kasut yang selesa . Kalau boleh pakailah kasut yang saiznya besar atau flats

*kurangkan bengkak kaki dengan mengambil Ostematrix Shaklee 4biji setiap malam sebelum tidur. Baik untuk saraf & kurangkan keletihan juga untuk tidur yang berkualiti & nyenyak :)

WANITA HAMIL HARUS BERJAGA-JAGA DENGAN BERAT BADAN!


Ok, bab berat badan ni sensitif sikit biasanya kan..haha...bila hamil terus berat badan naik mendadak. Sebenarnya, berat badan naik mendadak ni, kira bahaya juga sebab akan mendatangkan risiko/ penyakit yang lain. 

Ibu hamil yang mengalami peningkatan berat badan yang terlalu tinggi berisiko untuk menjalani pembedahan caeseran dan akan mengalami kesusahan untuk menurunkan berat badan selepas bersalin. 

Diet yang seimbang dan sihat amatlah penting untuk seorang ibu hamil, jadi berjaga-jagalah ya!

*telan Omega untuk kawal berat badan, baik untuk fungsi otak juga :)

************************************************************************************************************
SET IBU HAMIL SHAKLEE
SET IBU MENGANDUNG| SHAKLEE PREGGY SET
=================================================================================

AMALAN DOA KETIKA HAMIL

Amalkan doa dari Surah Yunus bagi memudahkan proses ketika melahirkan & keselamatan ibu dan bayi. Amalkan setiap kali selesai solat

Maksudnya:-

Bertanyalah kepada mereka (yang musyrik itu): Siapakah Yang memberi rezeki kepada kamu dari langit dan bumi? Atau siapakah yang menguasai pendengaran dan penglihatan? Dan siapakah yang mengeluarkan makhluk yang hidup dari benda yang mati dan mengeluarkan benda yang mati dari makhluk yang hidup? Dan siapakah pula yang mentadbirkan urusan sekalian alam? (Dengan pertanyaan-pertanyaan itu) maka mereka (yang musyrik) tetap akan menjawab (mengakui) dengan berkata: Allah jualah yang menguasai segala-galanya! Oleh itu, katakanlah: (Jika kamu mengakui yang demikian), maka mengapa kamu tidak mahu bertakwa?



***
cegah morning sickness dengan pengambilan Shaklee Vitalea & Bcomplex

Dapatan set berpantang moden terbaik & Set Menyusu Shaklee yang popular & best!



 ***********************************************
HUBUNGI SAYA UNTUK INFO LANJUT

Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee sekitar Bandar Baru Sentul
SID : 882771
 
0162853148



Share it