FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

13 April 2014

Cara Makan Vitamin Shaklee

Sebenarnya tiada masa yang strict untuk makan vitamin. Yang perlu kita tahu hanyalah waktu pengambilan vitamin sebelum atau selepas makan. 


Saya kongikan disini cara makan vitamin shaklee yang betul. Tapi sebenarnya bila-bila pun boleh. Seperti yang saya katakan di atas, tahu waktu pengambilan sebelum atau selepas makan, with meal or before meal..kalau terlupa makan waktu pagi, boleh tukar ke waktu tengahari. Kalau bulan puasa puasa pula, vitamin yang di ambil siang hari, tukar jadual dan ambil waktu malam @ selepas berbuku, vitamin yang di ambil waktu malam tukar ambil selepas sahur. 


cara makan vitamin shaklee
Panduan makan vitamin shaklee

Kebiasaannya, vitamin untuk merangsang, menjana atau membekalkan tenaga lebih baik di ambil selepas sarapan pagi. Ia bagi membolehkan vitamin tersebut memproses makanan menjadi tenaga. Vitamin Asas digalakkan ambil selepas sarapan pagi iaitu B-Complex, Vitalea dan Vitamin C. Vitalea shaklee mengandungi Zat Besi sebaiknya di ambil bersama vitamin c bagi mengoptimumkan penyerapan zat besi di dalam darah.


Bagi yang ingin menurunkan berat badan pula, kebiasaannya mengambil minuman sebagai meal replacement seperti Cinch Shake & Esp. Minuman ini di syorkan di ambil sebelum makan / sebelum sarapan dan sebelum tidur. Ia bagi memberikan rasa kenyang dan puas serta mengurangkan rasa nak makan banyak bila tiba waktu makan. Kalau untuk naikkan berat badan pula, ambillah selepas makan ye.


Vitamin Larut Lemak pula, di sarankan di ambil selepas makan makanan berat. Vitamin larut lemak terdiri daripada Vitamin A, D, E & K. Vitamin shaklee yang mengandungi vitamin A adalah Caratomax, Vitamin D ada dalam Ostematrix , dan Vitamin K terdapat di dalam Shaklee Vitalea.


Vitamin Zink pula perlu di ambil sebelum makan.  Seeloknya sebelum makan malam bagi mengelakkan rasa loya jika di ambil waktu pagi dengan perut yang masih kosong.


Bagi vitamin yang di ambil untuk merangsang kolagen (Shaklee Collagen Powder) sebaiknya di ambil semasa perut kosong samada di waktu pagi sebelum sarapan atau waktu malam sebelum tidur. Ia bagi membolehkan badan memproses dan menyerap Collagen yang di ambil dengan lebih baik.


Ok! sekarang anda boleh faham tak? Sebaiknya ada rujuk kepada Pengedar Shaklee anda untuk cara makan vitamin shaklee mengikut keperluan dan masalah yang anda hadapi. Sekiranya anda adalah pelanggan saya, sila berhubung dengan saya untuk panduan makan vitamin shaklee. Setiap individu punya masalah dan keserasian yang berlainan. 


Semoga entry ini sedikit sebanyak membantu anda. Tetapi ingat ya! SILA RUJUK KEPADA PENGEDAR SHAKLEE ANDA UNTUK PANDUAN MAKAN VITAMIN SHAKLEE YANG BETUL. Jangan sesekali rujuk pada Pengedar Shaklee lain sekiranya anda beli dengan orang lain ye. 


Sekian, semoga membantu.




Saya adalah Pengedar Shaklee ID 882771
016-2853148
Penghantaran terus sekitar 
Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur dan yang berhampiran dengannya.
Pengeposan melalui Poslaju seluruh Malaysia


11 April 2014

BERSIHKAN HATI DENGAN SHAKLEE DTX COMPLEX

Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia dan sering diabaikan kesihatannya. Ia mampu membina dan memperbaiki dirinya sendiri. Oleh yang demikian, hati boleh didermakan sebahagiaannya kepada orang lain kerana ia berupaya membina organnya semula.

Tahukah anda fungsi hati yang sebenar? 


Hati berfungsi dan bertindak sebagai 'penapis' dan ajen detoksifikasi , mengawal paras gula dalam darah , merembeskan cecair hempedu untuk pembinaan lemak dan penting untuk metabolisme lemak.  HATI boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikal untuk membaiki dan membina organnya semula sekiranya ia mengalami kerosakan terutama akibat radikal bebas ,  merokok atau pencemaran.



BERSIHKAN HATI DENGAN SHAKLEE DTX COMPLEX


Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati dan proses menyahtoksin.


Antara kandungan di dalam DTX Complex : 

Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit – mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi) - membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin
 
DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX Complex hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsinya dengan baik!



Sms @ Whatsapp 0162853148 untuk order. 
Pengedar Sah Shaklee di Sekitar Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur & Pengeposan seluruh Malaysia

DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE DALAM KUMPULAN YANG BETUL

Shaklee Malaysia kini dah naik di mata dunia! Fenomena Shaklee di Malaysia sejak tahun 2010, memang betul-betul fenomena. Dapat saya perhatikan di wall2 fesbuk saya, pelbagai produk baru keluar dan yang nyata Shaklee kekal bertahan sehingga kini sejak 1956 lagi... wow!! 


Malah, CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett sendiri telah turun ke Malaysia bertemu leader-leader Shaklee Malaysia, dan mengabadikan ucapan tahniah dan kekagumannya terhadap leader-leader Shaklee Malaysia, di dalam video ucapannya sempena tahun baru 2014.




Alhamdulillah ..saya kini berada dalam kumpulan shaklee yang betul..yang tidak pernah mengabaikan downline2 mereka sampai CEO Shaklee sendiri menyebut2 nama jutawan shaklee Malaysia kita..Beliau dikenali sebagai Cery Mamafaiz penaung grup Jutawan Mamafaiz . Beliau adalah "oyang" saya.. so kiranya masih belum terlalu jauh saya dari beliau.

Upline saya yang hebat Master Lyna Noh - Blog : http://vitaminsemulajadi.com seorang bekas engineer dan sekarang telah berhenti dan menjadi seorang Master Coordinator Shaklee secara fulltime.

Itu sedikit sebanyak tentang team kami. Anda boleh klik link yang diberi untuk terus mengenali mereka dan saya adalah salah seorang downline di bawah Master Siti Norazlina Noh 

Dan di sini saya kongsikan bersama video Seminar yang kami sertai di bawah Grup i-Reach yang di rebranding dari grup Lady & Boss. Grup yang sgt hebat, mantap & berpengalaman dalam Marketing Biz Online. 


Jom luangkan sedikit masa untuk menonton : 


 

 HEBAT? Perkongsian dari Mak Bintang yang bertugas sebagai seorang guru dan kini punya pendapatan dari shaklee lima angka!! 


Dari pakar motivator Magnet Diri Amin Idris, yang menaikkan lagi semangat kami dalam berbisnes! Pedulikan apa kata orang dengan impian besar kita... ORANG KATA GILA  jawab ape? "so what?" "kau hado?" 


Sikit je tu yang saya kongsikan..banyak lagi yang anda akan dapat kalau berdaftar di bawah kami.. Tak lupa amalan kerohanian yang mungkin anda tak pernah tahu atau tak pernah buat? Kami kongsikan bersama di dalam grup yang hebat ini. Amalan rohani, konsisten & intiqomah amatlah dititikberatkan bagi anda yang ingin menjadi seorang JUTAWAN KAYA BERJAYA DUNIA AKHIRAT, bersihkan kolam jiwa ..semuanya ada di dalam team kami. 


NAK RASA BISNES MESRA KELUARGA? JOM SERTAI KAMI.


Daftar jadi ahli shaklee di dalam team & grup yang betul. Ia amat penting untuk anda terus mendapat bimbingan dan berjaya dalam bisnes! 


Hanya RM 65 seumur hidup dengan pengeposan RM10 bg Semenanjung & RM20 bagi Sabah dan Sarawak. Saya akan berikan anda buku panduan Nutrisi secara PERCUMA sekiranya anda mendaftarkan diri bersama2 saya. ANDA RUGI..SANGAT RUGI KALAU TAK JOIN KAMI DARI SEKARANG!


Sms @ Whatsapp 0162853148 untuk order. 
Cod Area Sekitar Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur & Pengeposan seluruh Malaysia

Share it