FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

23 June 2014

Esp Shaklee Berbahaya?

Ok, memang sejak ESP Shaklee ni popular ramai yang mengeluarkan pernyataan negatif tentang soya dan membandingkannya dengan soya shaklee atau lebih dikenali dengan nama ESP (Isolate Soy Protien)

Di sini saya kongsikan antara persoalan-persoalan yang sering ditanyakan oleh ramai orang. Bagi yang baru nak berkenalan dengan ESP Shaklee ni eloklah selidik dan buat perbezaan antara soya biasa dengan soya shaklee (ESP)


bahaya soya shaklee
Bahaya air kacang soya
ANTARA PERSOALAN YANG KERAP DI AJUKAN  :

1) Soya menyebabkan pertumbuhan terbantut dan masalah tiroid?
  • Kacang soya mentah mengandungi bahan anti -tirosin dan anti-pertumbuhan.Penduduk Asia memastikan bahan-bahan ini tidak aktif dengan memasak terlebih dahulu kacang soya yang mereka makan.
  • PERBEZAAN ESP SHAKLEE - bahan anti - tirosin dan anti - pertumbuhan dalam kacang soya mentah dibuang semasa pemprosesan.


2) Soya boleh menyebabkan kanser (kanser payudara/prostate)
 
  • Soya yang dimasak terlalu lama mengandungi bahan karsinogen. 
  • PERBEZAAN ESP SHAKLEE - Pemprosesan ESP Shaklee menggunakan haba yang  rendah untuk mengekalkan isoflavones dan asid amino yang sensitif haba. Teknik ini mengekalkan enzim dan meningkatkan kadar pemyerapan dalam badan.


3) Soya menyebabkan penggumpalan darah

 
  • PERBEZAAN ESP SHAKLEE - Kacang soya Shaklee tidak mengandungi faktor Hem aglutinin. Ia telah diakui "Heart Healthy".

4) Sesetengah pakar perubatan dan klinik kanser mengesyorkan agar soya tidak dijadikan makanan, terutama bagi mereka yang mempunyai risiko kanser berkaitan hormon.

 
  • Kebanyakan pakar perubatan menganggap soya sebagai estrogen yang mesti dielak.Kajian menunjukkan wanita yang mengambil soya kurang risiko barah payudara (Journal of the American Medical Association, 2009).
  • Isoflavones dari soya : 
~ merencat perubahan sel normal kepada sel kanser.
~ melindungi daripada kanser berkaitan estrogen dan mengurangkan risiko mendapat kanser sekunder.
~ merencat tindakan beberapa jenis enzim yang menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.
~ menghalang kanser daripada merebak ke organ lain.


5) Produk Soya asidik atau alkali?

  • Kebanyakan produk soya menyebabkan badan berasid tetapi pemprosesan Shaklee telah menghasilkan isolate protein soya yang neutral.

6) Alergi kepada Soya atau sensitif kepada Soya?

  • Alergic dan sensitif kepada apa-apa jenis makanan tidak dapat dielakkan termasuklah kepada Soya (elakkan soya jika anda anaphylactic reaktor kepada soya)
 
 
Dapatkan soya terbaik anda hari ini hanya dari Shaklee. 
 
Soya Terbaik
 
PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL
SID : 882771

SMS | WASAP 
0162853148 
untuk respon cepat.

SHAKLEE COD AREA -  
SEKITAR BANDAR BARU SENTUL, MINI UTC SENTUL, 
TAWAKAL HOSPITAL, RESTORAN HASLAM JALAN PAHANG 


Konsultasi PERCUMA  & tips2 bermasker dengan vitamin shaklee secara berterusan dengan setiap pembelian dari kami

*psstt...harga konsultasi lebih mahal dari harga vitamin tau..jadi jangan tersalah beli ye!

22 June 2014

Sakitnya Sembelit Lepas Bersalin dan Semasa Berpantang

Arghhhh....csakitnya sembelit lepas bersalin , lebih-lebih lagi semasa berpantang .. Saya juga merasainya masa bersalin anak sulung dulu. Mana tidaknya, ikut petua orang dulu-dulu, masa berpantang tidak boleh minum air banyak, buah dan sayur juga kurang. Takut sejuk dan bentan katanya. Bila kurang zat, kurang fiber, kurang air, najis jadi keras. Nak buang air jadi takut , takut luka rasa sakit tapi kalau tak buang, perut jadi lebih tidak selesa. 


Antara sebab-sebab biasa berlakunya sembelit:
• Kurang serat dalam diet.
• Kurang aktiviti fizikal terutamanya di kalangan warga tua.
• Pengambilan ubat-ubatan (terutamanya herba).
• Penyalahgunaan julap.
• Kebiasaan menahan untuk membuang air besar.
• Kekurangan air.
• Penyakit atau keadaan tertentu seperti strok.
• Masalah dengan kolon dan rektum.
• Masalah dengan fungsi usus.

Akan tetapi, sesiapa yang sering terkena sembelit perlulah berhati-hati kerana sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh tindakan menahan untuk membuang air besar.


Untuk mengatasi masalah sembelit selepas bersalin, cubalah cara-cara ini untuk mencegahnya:
  1. Banyak minum air iaitu kira-kira 6 hingga 8 gelas sehari. Jika anda menyusukan bayi, kuantitinya perlulah ditambah. Air akan membantu penghasilan susu yang banyak, mengurangkan jangkitan kuman dan pundi kencing dan mengurangkan sembelit. Dehidrasi akibat kekurangan air kerana terlalu berpantang boleh menyebabkan luka lambat baik dan air susu menjadi kurang.
  2. Elak tabiat menahan untuk membuang air besar. Jika terasa ingin membuang air besar, segeralah ke tandas walaupun anda rasa kurang selesa terutamanya dalam minggu pertama selepas bersalin. Ketahuilah bahawa lebih lama anda menahan diri daripada membuang air besar, lagi keras najis anda dan pastinya akan memburukkan lagi keadaan.
  3. Lakukan banyak pergerakan seperti berjalan dan senaman ringan walaupun ketika dalam pantang. Cara ini akan memudahkan anda membuang air besar.
  4. Makan makanan yang kaya serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan segar. Selain serat, makanan ini juga mengandungi banyak vitamin seperti vitamin C. Vitamin C diperlukan untuk memulihkan tisu-tisu yang tercedera semasa kelahiran bayi dan bagi menyembuhkan luka episiotomi ataupun luka caesarean.
 
Jangan pandang remeh pada masalah sembelit ni ye puan-puan. Sembelit yang teruk dan berterusan boleh menyebabkan buasir... owhh.. so scary.... 
 
 
Lihat dan baca keratan akhbar ini..
 
 
Sembelit lepas bersalin dan berpantang
Sembelit penyebab buasir
 uhh....sakit tu.. mau duduk tak kena, berdiri tak kena. Najis berdarah... oh no noo.. cegah sebelum parah ye ibu - ibu..
 
Testimoni Ostematrix Shaklee
Testimoni Ostematrix Shaklee
 
Mudah bagi saya mengatasinya. Saya hanya makan 4 biji Ostematrix setiap malam sebelum tidur. Dan bangun pagi mudah saja melabur, najis lembut dan licin, badan lebih bertenaga walau berjaga malam dan bekalan kalsium saya cukup setiap hari. 
 








dan ini pula adalah cadangan Set bagi merawat Buasir.


Ostematrix membantu melancarkan pembuangan air besar.

Omega membantu melembutkan najis.

Zink Complex pula bantu merawat dan menyembuhkan luka dalam usus.


Nak beli? Perlukan konsultasi ketika berpantang? Hubungi saya segera ye!

Buat pesanan anda sekarang untuk kesihatan yang lebih baik. Hubungi saya untuk info lanjut.





 SID : 882771
NOR FAHIDAYU MASRAN
Sms @ Whatsapp
0162853148


 

17 June 2014

Turunkan Kolestrol - Kolestrol Tinggi Penyebab Serangan Jantung


Bercerita tentang Kolestrol. Tahukah anda apa itu kolestrol?


Kolestrol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati.

salur darah tersumbat
Penyempitan salur darah akibat kolestrol

Kolesterol pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap oleh usus ke dalam peredaran darah dan diselaputi oleh protein. Kolesterol bersalut protein ni dipanggil chylomicron.

Hati mampu menyingkirkan kolesterol daripada peredaran darah dan juga menghasilkan kolesterol serta merembeskan kolesterol ke dalam peredaran darah. Selepas makan, hati mengeluarkan chylomicron daripada peredaran darah. Di antara waktu makan, hati menghasilkan dan merembeskan kolesterol kembali ke dalam peredaran darah.

Kolesterol tidak boleh larut dalam darah kecuali jika ia bergabung dengan protein khas yang dipanggil lipoprotein. Kolesterol yang dirembeskan oleh hati ke dalam darah boleh bergabung dengan lipoprotein ketumpatan amat rendah (VLDL) atau lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL).

Kolesterol LDL yang terhasil daripada metabolisme kolesterol VLDL dalam aliran darah, dikenali sebagai kolesterol ‘jahat’ manakala kolesterol HDL dikenali sebagai kolesterol baik.


Kolestrol penyebab serangan jantung

Seseorang individu terdedah kepada serangan jantung bila dia mempunyai kolesterol LDL yang lebih tinggi daripada kolesterol HDL.

Kolestrol penyebab serangan jantung
Kolestrol Penyebab Serangan Jantung & kematian mengejut

Lipoprotein LDL menyebabkan kolesterol melekat pada dinding arteri, menyebabkan pembentukan bahan keras dan tebal yang dipanggil plak kolesterol. Lama-kelamaan, plak kolesterol menyebabkan dinding arteri menebal dan saluran arteri semakin sempit, satu proses yang dipanggil atherosclerosis.

Arteri koronari membekalkan darah dan oksigen kepada otot jantung. Bila arteri koronari menyempit disebabkan atherosclerosis, ia tidak mampu membekalkan darah dan oksigen secukupnya kepada otot jantung. Kekurangan oksigen ke otot jantung menyebabkan dada sakit, juga ketulan darah dalam arteri yang menyebabkan saluran itu tersumbat dan membawa kepada kematian otot jantung (serangan jantung).

Zarah kolesterol HDL menghalang proses atherosclerosis dengan menarik kolesterol daripada dinding arteri dan menyingkirkannya melalui hati, untuk dibuang menerusi hempedu. Ia juga mengganggu pengumpulan kolesterol pada dinding arteri oleh zarah kolesterol LDL.


 Anda boleh mengawal paras Kolestrol anda dengan :
  • Mengawal pemakanan tinggi kolestrol, jika suka makanan berkolestrol tinggi ambil sesuatu yang boleh menghalang penyerapan kolestrol.
  • Periksa paras kolestrol anda, jika tinggi sila bertindak cepat
  • Kekalkan paras kolestrol sihat

Tetapi sekarang anda tak perlu risau! Sebab Shaklee telah keluarkan produk terbaru yang dapat menghalang kolestrol daripada melekat pada dinding membran sel. Produk terbaru tahun ini. Anda tak perlu risau lagi makan makanan kesukaan anda. Hanya ambil 2 biji sebelum makan 2 kali sehari sahaja. 

Memperkenalkan Shaklee Phytocol - ST yang membekalkan 2000mg fitosterol sehari seperti disarankan oleh National Institute of Health membantu menurunkan paras kolestrol secara semulajadi. 


2000mg Fitosterol adalah bersamaan dengan pengambilan 200 batang lobak, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato. Mampukah anda makan semua tu dalam sehari?


Fitoterol membantu untuk menghalang penyerapan kolestrol dan untuk keseimbangan tindakbalas imun bagi mengurangkan jangkitan viral dan bakteria serta mengurangkan simtom alahan, keradangan dan penyakit jantung.


TESTIMONI SELEPAS 2 BULAN MENGAMBIL PHYTOCOL-ST

Testimoni Phytocol-ST Shaklee
Testimoni Phytocol-ST


Pengambilan Phytocol - ST juga baik untuk pesakit Rheumatid Arthtritis, Prosirasis alergik, kulit berminyak kencing manis dan prostat.

10% PENURUNAN KOLESTROL LDL akan merendahkan risiko penyakit jantung sebanyak 20%

Tahukah anda kos pembedahan jantung menelan belanja hampir 70k untuk pembedahan by-pass? Anda pilih sihat atau ubat? CEGAH SEBELUM PARAH.


Nak beli? 

Buat pesanan anda sekarang untuk kesihatan yang lebih baik. Hubungi saya untuk info lanjut.



 SID : 882771
NOR FAHIDAYU MASRAN
Sms @ Whatsapp
0162853148

01 June 2014

Cara Daftar Jadi Anggota Shaklee Indonesia

Shaklee kini telah melebarkan sayapnya ke Indonesia, dan selepas ini akan ke India pula.

Hai, sobat Indonesia.! Kalian mau mendaftar jadi Anggota Shaklee Indonesia? Ayuh, kita berganding memasarkan produk Shaklee di Indonesia agar semua rakyat mendapat manfaatnya! Sihat, kaya dan berjaya. Insya Allah, kalian bisa .. :)

Bersama saya di Group yang Hebat di dalam pasaran Online Malaysia. Kami akan bantu anda secara percuma di dalam Facebook Secret Grup , kalian akan dibantu sehingga berjaya.. Saya adalah downline Master Lyna Noh <<-- ( klik link untuk kenal ) yang sekarang udah femes di lingkungan sahabat Shaklee Indonesia. Kalian bisa menjemput beliau ke tempat kalian, insyaAllah jika ada masa free beliau bisa ke sana.

Sudah pada tahukan kalau Shaklee Indonesia telah memilih Anang & Ashanty sebagai brand ambassador kita.

Pasti banyak yang bertanya kenapa Anang & Ashanty ? mau tahu jawabnya?…

Ternyata mereka berdua ini telah menggunakan produk Shaklee dan mereka jatuh cinta pada produk- produk Shaklee karena telah merasakan manfaatnya, jadi pada saat kita memilih mereka menjadi brand ambassador, mereka dengan senang hati menerima tawaran Shaklee Indonesia dan untuk merayakan bergabungnya Anang & Ashanty ke keluarga besar & brand ambassador Shaklee Indonesia,
kita akan mengadakan Press Conference and Signing Ceremony.

Duta Shaklee Indonesia

CARA REGISTER KEANGGOTAAN SHAKLEE INDONESIA.


Untuk register, kalian bisa DOWNLOAD form ini <<-- klik link]  dan isikan form dengan lengkap. Di bahagian bawah form, isikan :

 SPONSOR NAME -->> NOR FAHIDAYU BINTI MASRAN , SHAKLEE ID : MY882771, MOBILE PHONE : +6016 - 2853148


Ayuh! Sungguh mudah. hanya isikan form di atas dengan lengkap, dan email kan ke -- >> cs@shaklee.id  atau FAX : +6221-29308729 atau kalian bisa terus hubungi No.TLP : +6221-29308728 untuk info lanjut. 

Anda bisa hubungi saya di Facebook -->> Nor Fahidayu Masran untuk info lanjut juga. Atau Email ke alfizriz@gmail.com

VITAMIN E BOLEH SEBABKAN KANSER | BAGAIMANA MEMILIH VITAMIN E?

Supplemen Vitamin E boleh sebabkan kanser? oh no!




Apa yang anda faham? Adakah Vitamin E 'penyebab' kanser atau 'Boleh' sebabkan kanser?

Ya! Boleh sebabkan kanser tapi bukan confirm sebabkan kanser. Tapi, jangan risau... supplemen vitamin E Shaklee ni dari sumber semulajadi.. Sebab itu pentingnya ilmu ni.. Maksudnya kalau kita tak ikut guideline dalam memilih Vitamin E tak mustahil ia boleh membawa mudarat kepada badan... Faham tak?

Bagaimana Memilih Vitamin E yang baik?


Ini hasil tulisan Dr Bruce miller bukan dari saya ye.. :)

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:

1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)

2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label

3.Pilih Vitamin E yg berserta selenium


Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
----------------------------------------------------
Sudah tentu saya pilih supplemen Vitamin E dari Shaklee..
Sebab ia melengkapi garis panduan di atas :
Vitamin E Shaklee dari sumber semulajadi
Vit E Shaklee lengkap dengan Selenium
Shaklee Vitamin E  terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate 
Kelebihan Vitamin E Shaklee
SHAKLEE VITA-E COMPLEX
 Kini Shaklee Vitamin E di improved dengan Grape Seed . Kenapa Grape Seed? The More Powerfull..
  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.
Vitamin E ni juga dipanggil Vitamin Cinta tau. Kenapa Vitamin Cinta pula? Apa kaitannya..

Jom Google.. 



Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dlm menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik." 

Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.
Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.
hmm... rupanya Vitamin E ni bantu tingkatkan kesuburan Suami isteri..

Apa lagi khasiat Vitamin E?

 
Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti, anda akan lihat kedutan di bawah mata atau tepi mata beransur hilang.... Selain bagus untuk kulit ia membantu mengawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah dan  jika diambil suami isteri ia mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekitar aerola.. 
wow! Hebat kan penangan Vitamin E ni? hihi... harus konsisten dengan vitamin E ni.. lagi2 nak dekat raya ni kan... Hasilnya pasti Superb!


Ok! Anda tahu dah kan bagaimana memilih Vitamin E dan apa fungsi Vitamin E ni selain mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan.. haa... wajib beli ni untuk suami tersayang, jangan lupa utk diri sendiri juga..  heehee..
Bulan Jun 2014 ni, Promosi BELI 6 PERCUMA 1 VITA E COMPLEX. Grab it Now! 
 SID : 882771
NOR FAHIDAYU MASRAN
0162853148 

Share it