FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

19 August 2014

Set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee Pilihan Ibu Bijak!



Vitamin buat ibu mengandung yang popular masakini kerana sifatnya yang semulajadi, sangat berkualiti dan dijamin selamat. Yang pastinya ia halal, tanpa bahan pewarna atau pengawet. Ramai ibu-ibu yang telah merasai keberkesanannya. Selain baik untuk ibu, ia juga baik untuk bayi di dalam kandungan. Badan ibu sentiasa sihat, bertenaga, dan bayi juga mendapat khasiatnya dari pemakanan ibu sendiri.

Adalah sangat penting membekalkan vitamin yang cukup semasa mengandung kerana bayi perlukan vitamin yang mana akan menarik zat-zat yang ada dalam badan ibu bagi proses pembesaran. Jika ibu sendiri kekurangan vitamin, maka badan ibu mudah letih, mudah jatuh sakit, dan mungkin mendapat alahan yang teruk semasa proses pertukaran hormon.


Jom lihat fungsi-fungsi Set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee :


1. Vitalea - mengandungi iron/zat besi untuk membekalkan darah yang cukup kepada ibu dan bayi


2. B - Complex - B Complex terbaik yang dilengkapi dengan asid folik, membantu tumbesaran bayi, mencegah kecacatan spina bifida pada bayi dan dapat melegakan tekanan serta sakit kepala.


3. Vitamin C SR - Membantu penyerapan zat besi , meningkatkan imun dan mencantikkan kulit tau!


4. Ostematrix - Membekalkan kalsium yang cukup bagi ibu dan bayi, melegakan sakit belakang, kekejangan otot dan juga membekalkan tenaga serta membantu memberi tidur yang lena & berkualiti. Sangat penting dan digalakkan di ambil bagi ibu-ibu yang tak suka minum susu.


Add on :

5. Esp : membekalkan protin, tenaga serta membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih efisyen.


6. Omega Guard : Minyak ikan yang kaya dengan DHA dan EPA. Baik untuk membantu perkembangan retina dan otak bayi. Digalakkan ambil semasa semesta kedua dan ketiga.

Set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee Pilihan Ibu Bijak!
Set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee Pilihan Ibu Bijak!


*Sila dapatkan konsultasi dan khidmat nasihat selepas pembelian set mengandung shaklee dari pengedar anda.

Saya juga mengamalkan set vitamin ibu mengandung shaklee ni. eheee....baru 3 bulan ni. Alhamdulillah, rezeki Allah.. Doakan agar semuanya selamat. (^_*)v. pssttt..kalau vitamin mengandung ni makan tak habis, suami dan anak-anak juga pun boleh kongsi bersama tau! haa...jimat dan tidak menbazir kan?

Kenapa Vitamin sangat penting bagi ibu mengandung?


Pendapat Doktor tentang Kepentingan Vitamin bagi ibu Mengandung



Set Mengandung Shaklee
Testimoni Set Ibu Mengandung Shaklee
Testimoni Set Ibu Mengandung Shaklee

Berminat nak beli?

Anda boleh menghubungi saya melalui:

SMS | WASAP 

0162853148 

untuk respon cepat.


SHAKLEE COD AREA -  
SEKITAR BANDAR BARU SENTUL, MINI UTC SENTUL, 
TAWAKAL HOSPITAL, RESTORAN HASLAM JALAN PAHANG 
 atau beli terus secara online terus ke rumah anda!

 Hubungi saya selepas anda membuat belian secara online bagi mendapatkan KONSULTASI dari saya secara PERCUMA!


Set Berpantang Shaklee Yang Popular | Berpantang Secara Moden




Set berpantang Shaklee yang popular membantu ibu-ibu masakini yang sibuk berpantang secara moden , berpantang dengan baik dan cepat pulih. Selain pilihan herba-herba dipasaran, ternyata keperluan vitamin juga sangat penting bagi memulihkan kembali badan ibu-ibu selepas bersalin.

Ingat ye ibu-ibu, badan kita ni nak pakai lama,..luar dan dalam kena jaga tau... kalau tak jaga, umur belum 40 tahun , badan dah lemau...mulalah komplen...bapak-bapak mula menggatal dengan orang lain... haaa...jangan menyesal ye...


TESTIMONI SET BERSALIN DAN MENYUSU SHAKLEE IBU BAYI PRAMATANG


Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Fungsi- fungsi Set Berpantang Shaklee.. 

secara ringkasnya je ye,,

1. Vitalea - mengandungi iron yang penting untuk menambah darah bagi ibu-ibu lepas bersalin.


2. B-Complex - membantu memulihkan saraf-saraf ibu, memanaskan badan, memberi ketenangan bagi mencegah stress dan meroyan lepas bersalin. Saya suka b-complex shaklee ni.. bukan saja masa pantang malah dihari-hari biasa juga.!


3. Vitamin C - membantu meningkatkan imun ibu bersalin, percepat baikpulih luka, mencantikkan kulit juga.


4. Zink - Sangat penting untuk percepat baikpulih luka dan mencegah keguguran rambut selepas bersalin,.. Zink banyak terdapat dalam ikan haruan, sebab tu orang dulu-dulu makan ikan haruan. Bagi kita sekarang ni, ada tempat yang sukar nak dapatkan ikan haruan dan kurang suka nak makan ikan haruan tu sendiri kan? Pengambilan zink membantu anda!

Add on (optional) :

5. Esp - membekalkan protin dan membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih efisyen. Protin juga banyak terdapat dalam susu ibu, jadi ia juga berfungsi sebagai milkbooster dan membekalkan tenaga.

6. Ostematrix - bekalan kalsium yang lengkap dengan vitamin d, dan magnesium. Ia juga membantu mencegah sembelit dan memberi tenaga bagi ibu-ibu lepas bersalin. Ostematrix juga bertindak sebagai Milkbooster tau.! Bangun pagi dengan lebih cergas dan tidak lesu. Tidur ibu walau sekejap jadi lebih lena dan berkualiti.

7. Lecithin - membantu ibu-ibu yang nak cepat kurus lepas bersalin, juga mencegah bengkak susu.

8. Alfalfa - bertindak sebagai milkbooster, memberi rasa panas, mengecutkan rahim dan membuang toksin. Digalakkan ambil pada dos yang kecil terlebih dahulu, sila dapatkan kosultasi yang betul dari pengedar anda!


Saya menggalakkan ibu-ibu berpantang menjaga pemakanan semasa berpantang, makan makanan berkhasiat, jangan ambil makanan sejuk dan berangin. Jaga kesihatan anda demi masa depan diri sendiri dan keluarga anda!  Pasti mak gojes dari anak dara nanti tau!!..



Anda boleh menghubungi saya melalui:


SMS | WASAP 
0162853148 
untuk respon cepat.

SHAKLEE COD AREA -  
SEKITAR BANDAR BARU SENTUL, MINI UTC SENTUL, 
TAWAKAL HOSPITAL, RESTORAN HASLAM JALAN PAHANG 
 atau beli terus secara online terus ke rumah anda!

beli online
Set berpantang & menyusu lengkap
 Hubungi saya selepas anda membuat belian secara online bagi mendapatkan KONSULTASI dari saya secara PERCUMA!

18 August 2014

Perkongsian Jutawan Muslimah Shaklee di Pentas Dunia (SGC) 2014

Terharu saya lihat video ni.. Airmata mengalir , hingus tetiba pula meleleh...sangat menyentuh hati sharing ni..

Inilah master-master dari grup besar kami yang kini berasa Long Beach California. Orang2 US sangat hormat dengan wanita-wanita muslimah kita, mereka tidak bersalam tetapi mereka hanya meletakkan tangan mereka di dada tanda hormat. 

Keep on sharing, keep on giving, and keep on smiling, itu pesan dari PM Shareza Hashim. Ya! kami di ajar untuk terus berkongsi, memberi dan sentiasa senyum... Its Magic! Who we are? We are Champion...! 

Semua orang boleh berjaya, semua orang punya peluang yang sama..Percaya diri..semua orang boleh buat. Just do it... itulah kami..walau pelbagai tohmahan, dugaan...tetap kami laluinya kerana kami percaya Allah bersama-sama kami. Kami nak semua orang sihat, semua orang kaya dan berjaya dunia akhirat.

Ya! Tahun hadapan kami akan ke Itali pula. Selain berbisnes, niat kami ingin bersama-sama menyebarkan Islam agar lebih dihormati dan disegani. We are the best, among the best!

17 August 2014

Mudah Hamil dengan Shaklee GLA Complex

Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda untuk cepat hamil?


Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. 
 

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 


Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu. Ini adalah kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. 
 
 
( Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah)

 

Bagaimana GLA Complex membantu untuk mudah hamil



GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.  Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^)


Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
 
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex?  
 
Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur :P




Berminat mahu mencuba? 
 
GLA Complex untuk mudah hamil
Klik untuk terus beli secara online

*Anda mahu 'Tips Langkah Demi Langkah Mudah Hamil?
Saya akan berikan tips eksklusif ini hanya kepada pelanggan saya sahaja tau*

Anda boleh menghubungi saya melalui:

SMS | WASAP 
0162853148 
untuk respon cepat.

SHAKLEE COD AREA -  
SEKITAR BANDAR BARU SENTUL, MINI UTC SENTUL, 
TAWAKAL HOSPITAL, RESTORAN HASLAM JALAN PAHANG

Share it