FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

30 January 2015

Testimoni Vivix dan ESP Shaklee Bantu Meremajakan dan Turunkan Tahap Gula Dalam Darah

 
.
Beliau merupakan customer Master Cery Mamafaiz 4 tahun lepas, yang setia consume set kulit. Saya percaya dia suka dengan set cantik, sebab dia memang akan repeat order tanpa saya paksa atau ingatkan..hhi. Jom baca kisah dia tentang VIVIX dan ESP pula
 

------------------
 

"..Saya mula menggunakan Vivix apabila saya membelikan nya untuk hubby yang mempunyai tahap gula yang tinggi dalam darah atau lebih di kenali sebagai kencing manis. Masa dapat keputusan itu agak panic juga. Sebab tiada tanda atau simptom menunjukkan ciri menghidap kencing manis. Dan seboleh-bolehnya tak mahu mengambil ubat dari hospital.
 
 
Puas juga saya google mencari alternatif untuk merawat penyakit ini. Disebabkan saya memang sudah ada mengambil vitamin Shaklee untuk set basic kecantikan kulit, dan terbukti baik untuk kulit saya, Jadi saya memilih Vivix sebagai suplemen untuk merawat penyakit ini.
 
 

Alhamdulillah, memang ada kesannya. Tahap gula menurun selepas 2 minggu pengunaan. Dalam masa yang sama saya juga ada mengambil Vivix kerana teruja dengan warnanya yang merah menarik dan bau anggurnya sangat sedap. Selepas sebulan, saya baru perasan kebas di belakang badan sebelah kiri saya sudah tiada. Rasa ngilu yang menyucuk telah hilang. Saya rasa lebih selesa terutama jika duduk agak lama lepas solat atau ketika melakukan kerja di pejabat. Vivix – memberikan kesan tak langsung kepada saya yang asalnya teruja dengan warnanya yang merah bertenaga. Memang betul-betul memberikan saya tenaga.


Selain Vivix, saya juga mengambil ESP untuk meremajakan kulit saya yang kusam dan berjerawat.  Memang dulu kulit saya terlajak minyak terutama di zon T serta agak kering di pipi, jenis kulit kombinasi. Saya perasan jika saya mengambil ESP, banyak bahagian kulit yang telah diperbaiki. Kulit terasa lebih lembap terutama di bahagian muka. Bonus – tumit kaki yang kasar bergaris telah halus licin. Memang best penangan ESP ni. Tak rugi mencuba. Ditambah dengan Vitamin feveret saya, Vit C Shaklee memang sangat awesome.



Vit C menguatkan sistem imun didalam badan saya. Rasanya agak lama juga saya tidak mengambil MC. Alhamdulillah, nikmat kesihatan yang Allah berikan pada saya selepas konsistan menggunakan suplemen semulajadi Shaklee.


Sekarang saya kongsikan kebaikan dan khasiat supplemen yang saya ambil kepada rakan-rakan dan saudara-mara. Berdosa rasanya jika kebaikan hanya disimpan. Saya mahu semua orang sihat, semua orang hebat, semua orang gembira. Alhamdulillah.

*************

Wah! teruja bukan? Selain dapat kesihatan yang baik, dapat kulit yang cantik juga.. Siapa yang tak nak nampak muda dari usia kan??

Memang rugi kalau tak cuba,..

Saya pengedar Sah Shaklee

Nor Fahidayu Masran
SID :  882771

Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 


Pengedar Shaklee 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.

22 January 2015

New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.

JOM BLOGWALKING RAMAI-RAMAI..


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



4 Petua Hilangkan Parut Demam Campak atau Chicken Pox Orang Dewasa

Kena demam campak atau "chicken pox" ketika dewasa? ohhh tidaakkk!! Macam mana nak hilangkan parut campak kat muka ni??


Lebih-lebih lagi kena pada wanita yang sudah berumahtangga.. Bagaimana nak cantik depan suami ni? Nak keluar rumah pun dah malu..segan... takde konfiden.. uhuuu....

Selalu dengar petua nak cepat keluarkan campak adalah dengan minum air kelapa muda, mandi air semambu untuk kurangkan gatal-gatal dan jaga pantang masa demam campak agar parut campak cepat hilang.. Bila tak jaga pantang, parut memanglah sangat susah nak hilangkan terutama di bahagian muka.. Muka mesti mau jaga, tempat lain orang tak berapa nampak.. ehee..

4 Petua Hilangkan Parut Demam Campak
4 Petua Hilangkan Parut Demam Campak

4 Petua Hilangkan Parut Demam Campak @ Chicken Pox


1. Sapu lendir kulit pisang (bahagian dalam) pada bahagian berparut setiap hari. (boleh guna petua ni untuk parut-parut lain seperti bekas eksiden)

atau

2. Tumbuk segenggam kacang hijau sehingga hancur jadi seperti bedak. Bedakkan pada bahagian yang berparut berparut setiap hari atau sekerap mungkin sehingga parut hilang.

atau

3. Ambil jagung muda, parutkan dan sapu pada tempat berparut setiap hari hingga parut mulai pudar.

atau

4. Tonton video di bawah untuk mengetahuinya lebih lanjut.. :)


Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.



Nak hilangkan parut campak di muka? Nak kembalikan keyakinan diri,? Nak cantik semula depan suami?

Amalkan Set Kulit Shaklee dengan konsisten dan anda akan dapat hasilnya seperti akak dalam video di atas.. (^__^)v.  Bukan saja kulit jadi lebih cantik, malah kesihatan dalaman juga bertambah baik...

Kembali jadi Miss Universe untuk suami tercinta..!

TESTIMONI HILANGKAN PARUT CHICKEN POX @ DEMAM CAMPAK


Set Kulit Shaklee bantu hilangkan parut demam campak



Set Kulit Shaklee bantu Hilangkan Parut Campak
Klik gambar untuk beli terus


Saya pengedar Sah Shaklee

Nor Fahidayu Masran
SID :  882771

Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 


Pengedar Shaklee 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung!!

Haid tidak teratur memang merungsingkan para wanita, emosi jadi tak stabil, cepat emo, badan jadi tak selesa, cepat penat.. Apalagi bila sudah bersuami, suami turut sama jadi emo, lagi2 kalau jarang berjumpa...bila jumpa sekali lampu merah pulak...

Suami pun jadi tak tentu arah, bingung.. bagaimana isteri nak hamil kalau haid tidak teratur? Bagaimana nak kira waktu subur pula?? Kahwin dah lama, tapi masih belum ada rezeki untuk timang cahaya mata.

Haid tidak teratur mengganggu emosi wanita
Haid tidak teratur mengganggu emosi wanita

Bila haid tidak teratur, ada masalah kewanitaan ,memang merendahkan lagi risiko untuk hamil.

Mari tonton Video di bawah ni.. Kisah seorang wanita yang mengalami masalah haid tidak teratur bikin dia emo sokmo...


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.


Beliau telah mengamalkan Set Vitamin Asas Shaklee iaitu Esp, Vitalea, Bcomplex dan Vitamin C bersama Gla Complex, konsisten selama 3 minggu dan pada minggu ke empat, haid mula turun.. Itulah Shaklee Effect beliau..! dan kini beliau sangat gembira, emosi jadi lebih stabil dan tetap meneruskan vitamin shaklee.

Anda punya masalah yang sama sepertinya?

Apa kata cuba apa yang beliau amalkan.. InsyaAllah kita ikhtiar...

Klik untuk beli

Saya pengedar Sah Shaklee

Nor Fahidayu Masran
SID :  882771

Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 


Pengedar Shaklee 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.

21 January 2015

Minah ni Hantu Travel tapi Cepat Piawai..! Apa yang buat dia tetap teruskan hobi dia ni??

Memang penat kan lepas balik dari bercuti? Lembik.. lesu... letih.. last-last amik MC sebab dah tak berdaya nak bangun.. 


Vitamin Asas Shaklee bantu cergaskan badan
Penat sangat ni...





Minah Ni Cepat Penat & Pancit Kalau Balik Travel. Nasib Baik... from iReach HD on Vimeo.


Sampai je rumah, rasa serabut semuanya,  mana nak kemas pakaian, rumah lagi.. arghh... letih sesangat dah tu.. memang jawabnya esok tak kerja lah... Sudahnya pergi klinik ambil MC... muahahahaa.....

Begitu juga dengan Pn. Siti Nurazlina dalam video di atas.. Lepas je balik outstation atau bercuti, esoknya memang piawai & tak pergi kerja...

Tapi sekarang tidak lagi...! Lepas beliau amalkan Set Asas Vitamin Shaklee iaitu ESP, Vitalea, B-complex dan Vitamin C. Bukan sahaja dapat mengurangkan keletihan malah meningkatkan lagi kesihatan tubuh. Sukar dapat jangkitan penyakit.. Tak mudah kena demam atau selsema yang biasa dihadapi oleh kita ketika pulang dari bercuti...

Anda kerap travel, atau bercuti? Suka melancong? tapi cepat penat, mudah sakit buat anda tidak selesa? 

Amalkan pemakanan seimbang dan ambil makanan tambahan bagi mencukupkan nutrisi dalam tubuh..!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=019d3e5eef8b966f2a698d6835e35130
Klik Untuk Beli

Saya pengedar Sah Shaklee

Nor Fahidayu Masran
SID :  882771



Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 


Pengedar Shaklee 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.

Join "Give Away" MUDAH untuk menang Shawl By Izzara Exclusive PERCUMA!!

Suka-suka nak join give away blog ni -->> Syafiq Kamaruddin .. manalah tau ada rezeki kan... ehee..

Kawan-kawan yang ada blog tu, mai lah join sekali.. :)


Hadiah-hadiahnya:

1. Sehelai shawl pilihan hati, bernilai RM49 setiap satu untuk seorang blogger bertuah!
2. Diskaun sebanyak RM10 sehelai tudung untuk lima blogger yang bertuah  =D
 
 
~ Giveaway ini berlangsung pada saat dan ketika ini, sehingga 19 Februari 2015. Pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

 
Haa... jom cepat2 RAMAI-RAMAI JOIN  .. sehingga 28 Februari je tau..!
 
 Syarat2 pun mudah nak ikut.. :) cantik kan Shawl dia.. saya suka! Mudah-mudahan rezeki saya untuk menang shawl ni.. (^_^)v


http://bestbeautymom.blogspot.com/
http://de-serikandi.blogspot.com/
http://drzubaidi.com/blog/

14 January 2015

Serik Nak Beranak lagi kerana Sembelit !! Apa yang buat dia berubah ni?


Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.


Memang seksa masa berpantang lepas bersalin bila kena sembelit kan?? Rasa tak nak lalui waktu berpantang tersebut... rasa taknak mengandung lagi... uhuuu.... pengalaman berpantang yang sangat teruk kan?...

Ikut pengalaman dari Puan Khadijah Hasmad dalam video ni, memanglah dia serik nak beranak lagi..seksa rasa dia,... dengan param pilis bagai... badan tak bertenaga... sembelit yang teruk... uhuuu...

Tapi tanggapannya berubah selepas mengenali Shaklee... Berpantang anak kedua dengan Set Bersalin Shaklee membantu beliau tidak sembelit lagi, pembuangan sangat lancar,  badan jadi lebih bertenaga, perut pun tak buncit.. slim gitu..! Inilah testimoni dan Shaklee effect beliau bersama set berpantang shaklee!!

Produk utama yang beliau amalkan adalah :

1. ESP - bantu bekalkan protin dalam badan, badan jadi lebih bertenaga dan bonusnya susu jadi lebih pekat, ia mengenyangkan, memudarkan kesan strech mark dan bantu cantikkan kulit juga

2. Zink Complex - bantu luka-luka baik dengan cepat

3. Ostematrix - bantu legakan sembelit , najis jadi lembut dan buang angin dalam badan.

4. Alfalfa - melegakan perut kembung dan bantu kempiskan perut juga selain bertindak sebagai Milkbooster dan Kacip Fatimah Moden.. Memang terbaik untuk ibu-ibu lepas bersalin..! Alfalfa juga bantu turunkan berat badan tau...

Haaa.. sempena bulan promo Alfalfa ni , elok sangatlah ibu beli sekarang! 

Jimat berbaloi-baloi tau... Beli 6 Free 1..

Nak baca lagi tentang Set Bersalin Shaklee


set bersalin moden shaklee
Set Bersalin Shaklee

Saya sangat mengesyorkan ibu-ibu yang bakal bersalin nanti memasukkan Set Bersalin Shaklee yang popular ni dalam list barang keperluan berpantang ... :) Saya pasti ibu tak kan menyesal..! 

Hubungi saya untuk info lanjut ye,..

Saya pengedar Sah Shaklee


Nor Fahidayu Masran
SID :  882771


Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 

Pengedar Shaklee 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.


 Ulu Yam Baru & Batang kali pada hujung minggu..




13 January 2015

Kulit Anak Kena Ruam, Ibu rungsing, Bagaimana nak sembuhkan?

Masalah yang sering dilema oleh ibu-ibu yang beranak kecil adalah ruam susu dan ruam lampin selain dari anak kecil yang mengalami ekzema. Memang ia sangat merisaukan ibu.

Dah pelbagai krim digunakan termasuk yang mengandungi steroid dari klinik. Krim cepat hilangkan ruam tersebut tapi tak lama ia datang lagi masalah yang sama. Kulit bayi jadi makin sensitif.. Ohh tidakk!!!


Jom Ibu, saya syorkan krim ajaib serbaguna dari Shaklee ni.. Shaklee Herbal Blend yang 100% semuajadi dan pastinya selamat untuk kulit bayi yang masih sensitif itu. Krim menenangkan dan telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar.  Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Krim ini dingin, tidak panas, bermenthol dan tidak berminyak atau melekit.



Krim Herbal Blend ini adalah sangat selamat untuk kulit bayi , juga sesuai untuk orang dewasa yang mengalami kulit kering, merekah dan sensitif . Ia juga boleh digunakan sebagai kegunaan harian bagi menghilangkan parut luka, kudis, kesan 'chicken pox' atau kesan gigitan nyamuk. Wajib ada satu dalam beg tangan ibu!!

Mari lihat koleksi testimoni pengguna Shaklee Herbal Blend yang menghadapi masalah kulit kasar, merekah, parut & bayi yang terkena ruam lampin, ruam susu dan ekzema.

testimoni herbal blend
Tumit kasar dan merekah


TESTIMONI SHAKLEE HERBAL BLEND
TESTIMONI HERBAL BLEND

TESTIMONI SET EKZEMA SHAKLEE
TESTIMONI SET EKZEMA SHAKLEE

TESTIMONI SET EKZEMA SHAKLEE
TESTIMONI SET EKZEMA SHAKLEE


TESTIMONI HERBAL BLEND SHAKLEE
HERBAL BLEND BANTU LEGAKAN KEGATALAN

HERBAL BLEND BANTU LEGAKAN RUAM SUSU PADA WAJAH BAYI
HERBAL BLEND BANTU LEGAKAN RUAM SUSU PADA WAJAH BAYI
Dapatkan Shaklee Herbal Blend anda hari ini,., Hanya RM27.50 sahaja ..

Kegunaan lain :
  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
  4. Memecahkan lemak / pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.
Saya syorkan ibu-ibu yang bakal melahirkan atau sudah mempunyai anak untuk memasukkan produk ini di dalam list barang yang perlu ada sebagai persediaan menyambut anak. Memang tahan lama kerana hanya sedikit sahaja cream yang perlu dioleskan kepada ruam bayi anda.

Saya pengedar Sah Shaklee

Nor Fahidayu Masran
SID :  882771

Sms@wasap  0162853148 

COD AREA   : 

Pengedar Shaklee 
Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.

 Ulu Yam Baru & Batang kali pada hujung minggu..



Share it