FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

30 April 2015

Buat Baby Wipes Sendiri Tanpa Alkohol | DIY Baby Wipes

 Ibu-ibu yang ada anak kecil mesti guna tisu basah atau baby wipes untuk kegunaan harian kan?

Sekarang zaman kita berjimat cermat.. Harga barang kebanyakkannya semua naik tak turun-turun.. Esok pula dengar khabarnya minyak petrol naik harga lagi kan. eh ! esok ke? Kejap lagi ler.. hihii..

Zaman GST - kurangkan perbelanjaan, tambahkan pendapatan..  :) Mana yang boleh jimat, kita jimat-jimatkan.. Mana boleh tanam, kita tanam.. hihii.. rumah flat sekalipun, tanamlah dalam botol ESP tu. hahaa.. pokok kecik-kecik bolehlah kan..

Ok, berbalik pula pada cara nak buat baby wipes sendiri @ tisu basah tanpa bahan kimia. Senang je, bahan pun tak banyak, mudah didapati di pasaraya dan kedai-kedai runcit biasa.

Cara Buat baby wipes sendiri
Gambar Google

Bahan-bahan yang kita perlukan cuma,

  • Kertas tisu
  • 2 cawan Air
  • 2 sudu Mandian bayi @ baby wash - gunakan yang natural
  • 1 sudu Minyak bayi @ baby oil - gunakan yang natural
  • Bekas kedap udara untuk simpan wipes

Cara-caranya:

Potong Kertas Tisu di bahagian tengah. Bahagi dua. Letak sebahagian tisu ke dalam bekas, pastikan bekas yang muat dengan kertas tisu tersebut ye :)

Campurkan semua bahan cecair dan mix guna handwish atau sudu je pun boleh. Kacau sebati. eh ehhh...dah macam bancuh kek pulak ye..  ;)

Tuang cecair ke atas tisu dalam bekas tu,. tuang rata. biarkan dalam 10 minit sampai air menyerap ke semua bahagian tisu. 

Akhir sekali, keluarkan gegelung dalam tisu tu. Dan "homemade baby wipes" anda sedia digunakan!! 

Jimatkan mana yang boleh jimat.. SELAMAT MENCUBA!!
 

Nak lebih faham, boleh tonton video yang saya kongsikan di sini.. :)

 

29 April 2015

Rawat Selsema Tanpa Ubat

Selsema melanda... huawaaa!! Berjangkit-jangkit..dari suami, ke anak.. ke ibunya pulak...Selsema ni memang virus yang mudah berjangkit.. Siapa imun kuat, InsyaAllah susah nak kena penyakit berjangkit ni.
rawat selsema tanpa ubat
Tapi kenapa nak susah-susah,,. Sunstained Released Vita C Plus kan ado.. :) tambah dengan Garlic Complex juga untuk ganti antibiotik... 

Dah lama cik ayu tak telan panadol tau.. ubat batuk  ke ubat selsema ke, memang tak ada dalam rumah ni.. Vit C ni lah pengganti Panadol acik.. So, tak lah mengantuk kan? Kalau makan ubat selsema kompom mengantuk, ye tak?

SET VITAMIN DEMAM SELSEMA
SET VITAMIN DEMAM SELSEMA RM 140.00
 

Bila anak cik ayu si Habib tu selsema , cik ayu kasi dia Omega aje, ni paten tak suka vit c budak tu, sebab rasa masam-masam tu memang dia fobia sikit.. hihi.. tapi Omega dia suka.. Boleh klik sini untuk tahu cara acik ayu kasi Habib makan Vitamin.. :) 

Haa,, dah selsema tu, mesti batuk jugak nanti kan,.. ini biasa terjadi pada saya sendiri. Dah batuk, berkahak pulak, memang telan Omega & Garlic laaa...

Ok! Jom telan 2 biji Vitamin C & 2 biji Garlic Complex dulu sebelum tidur,.. kompom esok bangun tak de srooottt sreettt lagi.. :) Kulit pun makin cantik tau kalau konsisten makan 2 vitamin best ni.. 



Nak Order?
Hubungi saya untuk pesanan

PENGEDAR SAH SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL

Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mei-Jun 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 April 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 April 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :

17 April 2015

Cara Mudah Beri Vitamin Pada Anak Yang Susah Makan Vitamin.

Alkisah, sebenarnya anak sendiri yang susah nak makan vitamin ni. Masa mula-mula je dia excited ,  tapi lama-lama dia tak nak makan pulak. 

Cara mudah beri vitamin pada anak
Cara mudah beri vitamin pada anak
 
Saya beri anak saya Habib Vitamin - Mealshake <<-- yang ni dia suka sebab rasanya sedap & ibu pun senang. Mix je dalam susu dia @ air yang dia minum. Mau dia mintak lagi, sebab Mealshakes ni memanglah sedap!

Dia ni susah nak makan vitamin yang bentuk pil. Chewable vitamin C <<-- dia tak suka rasa masam.. uhuu..sabar jelah. Anak orang lain sedap je kunyah.. Chewable Vita C ni, ibu-ibu boleh pecahkan & campur dengan sedikit madu & suap pada anak,. bancuh jadi air pun boleh. Rasanya enak lorh! Masam-masam manis gitu.


Selain itu, saya beri anak saya Omega Haa..yang ni memang dia tak boleh telan @ kunyah, tapi ramai anak kawan-kawan relax je kunyah kapsul Omega Guard tu, lepas tu kunyah-kunyah macam chewing gum,habis je keluarkan kulit omega tu. Tapi, cara saya beri pada Habib adalah dengan cucuk kapsul Omega tu, and picit kat sudu , baru suap kat dia. Omega ni sangat bagus untuk anak-anak yang diserang batuk sebab ia bantu panaskan dada anak tau. Untuk anak-anak yang ada asma pun elok sangat beri Omega ni. Anak saya ni dulu kerap juga diserang batuk & selsema sampai kena amik gas (nebulizer) tapi sekarang tidak lagi.

Untuk testimoni Omega <<-- klik sini

Dan satu lagi vitamin yang anak saya kurang minat, -->> Vitalea For Kids <<- yang ni dia hisap & kunyah masa mula-mula try jer. Lepas tu tak nak dah. So, saya pecahkan dengan sudu masuk dalam susu dia je. goncang-goncang dan bagi dia minum susu tu


Ok! Dah dapat idea beri vitamin pada  anak yang susah makan vitamin?

Cubalah! Semoga ianya berhasil untuk anak anda!

-->> Set Vitamin Untuk Kanak-Kanak <<--

PENGEDAR SAH SHAKLEE SENTUL
PENGEDAR SAH SHAKLEE SENTUL

16 April 2015

Rahsia Kecantikkan Wanita Korea Yang Tidak Kita Ketahui

Setiap negara punya pesona kecantikan masing-masing yang tidak dapat disamakan dengan negara lain. Contohnya wanita Korea selalu terlihat cantik di mata kita. Betul? Kalau tengok kat wall FB tu, hari-hari mesti keluar wajah selebriti Korea kan.. :) Kulit wanita Korea tidak jauh bezanya dengan wanita Jepun. Kulit wajah mereka halus, jernih dan cerah. 
 
Rahsia Kecantikkan Wanita Korea
Rahsia Kecantikkan Wanita Korea
 
Selalu kita dengar, orang-orang Korea dan Jepun ni sinonim dengan pembedahan plastik. Namun tidak semua yang melakukannya. Tahukah anda, wanita Korea amat menitikberatkan perawatan wajah sehari-hari? Sebab itu, banyak keluaran produk kecantikkan datang dari negara Korea dan sangat popular ok! Mereka mencuci wajah dengan air suam, dan membilas dengan air sejuk untuk mengetatkan semula pori-pori kulit.

Faktor lain kecantikan mereka adalah faktor pemakanan. Mereka gemar makan sayur-sayuran dan ikan segar sehingga memberi kesan pada kulit mereka. Orang Korea minum teh hijau satu hingga dua kali sehari. Teh hijau adalah sumber antioksida semulajadi. Ia membuatkan kulit mereka bebas jerawat. 

Bermake-up secara natural adalah modal utama wanita Korea, adapun cara bermake-up natural yang sering dilakukan artis-artis Korea adalah seperti berikut:
  • Menyamarkan kulit yang kurang halus.
  • Mengoles bibir dengan warna alami atau natural. Cukup dengan lip balm
  • Mereka cenderung tidak menggunakan banyak eye shadow.
  • Bentuk alis lurus ataupun segitiga
Bukan itu sahaja, malah pada setiap masakan mereka pasti menjadikan bawang putih sebagai rencah utama sebagai penyedap aroma masakan. Mereka juga kerap memakan bawang putih secara mentah sehari-hari untuk menjaga stamina,  makan macam tu je , macam kita buat ulam.  Bukan makan seulas je ye, tapi 2 labu bawang putih dimakan mentah setiap hari. haa.. sanggup??

Seperti yang kita tahu, Bawang putih mempunyai banyak khasiat. Orang-orang Korea dan Jepun jarang terkena sakit kerana bawang putih juga bertindak sebagai antibiotik.


Apa Khasiat Bawang Putih ?

  1. Ia membantu menghalang alergi
  2. Mengawal tekanan darah , bantu turunkan tekanan darah tinggi
  3. Fungsi detoksifikasi serta mengeluarkan raksa dari tubuh dengan cepat
  4. Menurunkan kadar kolestrol dan melindungi jantung
  5. Membantu menstabilkan glukos dalam tubuh

Nak tak dapatkan khasiat bawang putih dengan mudah?

Shaklee ada Garlic Complex. Hanya telan 2 biji sehari sahaja, anda telah dapatkan manfaat bawang putih yang anda inginkan! Boleh juga ditambah di dalam masakan harian anda. senang bukan? 

Untuk yang kerap selsema dan batuk yang teruk, amalkan Garlic Complex 2 biji sehari sebagai sumber antibiotik semulajadi anda. (>‿◠)✌


Manfaat Garlic Complex
Khasiat Garlic
Shaklee Garlic Complex dihasilkan daripada bawang putih premium yang ditanam secara organik di California pada musim panas dan 100% bebas racun perosak.  Tinggi kandungan antioksida , dan digabung dengan 2 ekstrak Rosemary & Spearmint (mengurangkan bau bawang putih yang tidak menyenangkan) serta mengandungi Allisin aktif.

Anda nak kulit cantik macam wanita korea juga? Amalkan Garlic setiap hari sebagai tambahan supplemen harian anda! :)

Pengedar Shaklee Sentul
Pengedar Shaklee Sentul

15 April 2015

Nak Pilih ESP atau Cinch Shaklee Untuk Turunkan Berat Badan?

Ramai yang keliru, dan tak tahu nak pilih ESP atau Cinch Shaklee untuk turunkan berat badan. Tak tahu apa beza 2 supplemen best ni.. :)



Jom kita tengok Fakta antara Cinch Shake dan ESP Shaklee

Pertama sekali, Cinch Shake Mix ada 3 perisa ye, iaitu vanilla, coklat & caffe latte, manakala ESP hanya dengan perisa vanilla sahaja. Kedua-dua supplemen ni selamat di ambil oleh pesakit diabetes kerana indeks glisemiknya yang rendah.



Cinch Shake Shaklee dan ESP ada leucine. Leucine dalam Cinch adalah lebih tinggi berbanding ESP. Leucine perlu untuk merangsang sintesis protein otot bagi mengekalkan otot. Jadi, kita hanya bakar lemak dan bukan bakar otot. So, di sini tiada isu badan lembik @ menggeleber selepas berdiet.. (diet yo-yo mudah naik berat semula)




Cinch bukan sahaja sumber protein yang sihat dan berkualiti, tetapi ia cukup kalori, protein, fiber , vitamin & mineral pada setiap hidangan. Ia sesuai untuk program pengurangan berat badan (ESP hanya ada sebahagian Vitamin B)

Cinch Shake juga ada ujian klinikal berkaitan penurunan berat badan tetapi ESP tiada. (Kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan , penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan penambahan berat badan yang ketara pada anak-anak tikus itu) <<-- yang ni ibu-ibu menyusu ..!

Cinch sesuai untuk siapa? 
Sesuai untuk semua seawal umur 12 tahun yang mengalami masalah berat badan berlebihan, lelaki & wanita termasuk ibu menyusu. Nak kesan optimum? Bancuh 2 scoop Cinch bersama sesudu ESP :)

ok, masih ada yang tak faham?

Boleh hubungi saya untuk info lanjut. :)

Pn. Ayu 016-2853148 [ PENGEDAR SAH SHAKLEE SENTUL]

TESTIMONI KURUS DENGAN CINCH SHAKE





14 April 2015

Resepi Kek Coklat Brownies yang mudah & sedap!

Anda penggemar Kek Coklat? hihii...tetiba je saya teringin nak makan kek coklat brownies .. Lama dah tak buat. Ni kalau buat ni, mau sekejap je habis.. hahaa... sebab anak-anak saya pun penggemar kek coklat :)

Jom nak share resepi kek coklat brownies yang mudah ni.. 


Kek Coklat Brownies
Kek Coklat Brownies

Resepi Kek Coklat Brownies

Bahan A ;

* 1 cawan butter cair
* 1 cawan susu cair
* 1 cawan air panas
* 2 cawan gula perang


Bahan B :

* 2 biji telur
* 1 sudu kecil esen vanilla


Bahan C (di ayak) :

1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum


 Coklat Topping :
- Coklat masakan, butter sikit, air sikit ( double boil kan)



Cara-cara membuatnya :

  1. Semua bahan *A di gaul sebati, boleh guna hand whisk je.
  2. Pukul 2 biji telur bersama esen vanila dan masukkan ke dalam bahan A yang dibancuh tadi
  3. Semua bahan C yang telah di ayak , di gaul sebati dan masukkan ke dalam bancuhan A & B .
  4. Boleh mix dengan kekacang (optional) @ coklat cip mengikut citarasa anda
  5. Bakar pada suhu 180 dalam 35-40 minit. Cucuk dengan lidi tekstur kek untuk tahu kek telah masak. Sekiranya masih basah, tambahkan masa pembakaran.
  6. Dah masak, bolehlah di curah topping, tabur coklat rice, kacang badam / walnut @ hias dengan buah strawberi pun boleh atau tak letak pun tak pe. Dah sedap dah tu,,, ehee.. :)

OK! Mudah je kan? Boleh buat dah.. asal ada bahan-bahannya & oven.. (bakar atas dapur pun boleh jer). Guna pemanggang ajaib pun boleh tau! Contoh seperti di bawah, sumber carian pakcik google.. :)

Kek Coklat Brownies
Kek Coklat Brownies

Gambar : Sumber Google

Nota kaki : Lepas dah makan banyak kek tu  , telanlah 2 beradik ni ~ Lecithin & Alfalfa ~ hihii..

04 April 2015

10 Fungsi Utama Hati & Tanda-Tanda Hati Bertoksin

KESIHATAN HATI SERING DIABAIKAN.

Tahukah anda, Hati mempunyai pelbagai fungsi termasuk menyimpan glikogen, Amensintesis protein plasma, dan menyahtoksik dadah. Ia menghasilkan hempedu yang penting bagi penghadaman.


KEDUDUKAN HATI DALAM BADAN MANUSIA
KEDUDUKAN HATI DALAM BADAN MANUSIA

TUGAS HATI adalah melaksana dan mengawal pelbagai fungsi biokimia jumlah besar yang memerlukan tisu khas.  Hati berwarna perang kemerahan dan terletak di bawah diafragma iaitu di dalam rongga abdomen. Ia menerima makanan terlarut dalam darah , apabila makanan ini tercerna dan diserap di usus.

Fungsi Organ Hati
Fungsi Organ Hati
10 FUNGSI UTAMA ORGAN HATI 
  1. Mengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen di dalam hati.
  2. Menyimpan vitamin dan garam mineral tertentu.
  3. Mengawalatur metabolisme karbohidrat, lipid dan asid amino.
  4. Menghasilkan hempedu yang akan disimpan di dalam pundi hempedu.
  5. Menghasilkan protein-protein plasma tertentu seperti albumin.
  6. Menghasilkan faktor-faktor pembekuan darah
  7. Menyahtoksik bahan-bahan beracun terutama dadah dan bahan-bahan bernitrogen seperti ammonia.
  8. Sebagai tempat penghasilan sel-sel darah merah fetus.
  9. Menguraikan molekul hemoglobin tua.
  10. Menyingkirkan hormon-hormon berlebihan.

        

TANDA-TANDA HATI BERTOKSIN

    ~LEBAM BAWAH MATA 
    ~MATA BERWARNA KUNING
    ~LEMAH DAN LESU
    ~PERUT MEMBUNCIT
    ~KULIT KUSAM
     
    Tanda - tanda di atas adalah tanda anda mempunyai masalah kesihatan pada organ hati anda. 
    Jangan biarkan ia berlarutan, cegah sebelum parah. Hati yang rosak dan bertoksin menyebabkan kesihatan anda terganggu.
    KESIHATAN HATI SERING DIABAIKAN.
    Detox hati, dan jaga kesihatan hati dengan Shaklee DTX Complex 
Fungsi Shaklee Dtx Complex
Fungsi Shaklee Dtx Complex
     
     TESTIMONI SHAKLEE DTX COMPLEX

    Testimoni Shaklee DTX Complex
    Klik Gambar Untuk Imej Lebih Jelas


    HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN

    AYU
    016-2853148
    PENGEDAR SAH SHAKLEE
    COD BANDAR BARU SENTUL 

03 April 2015

Cepat Kurus dengan Diet Kalori, Bagaimana nak kira kalori?

Anda sedang ingin menurunkan berat badan?

Bagaimana cara anda turunkan berat badan?

Berapa banyak kalori yang perlu anda kurangkan untuk turunkan berat sebanyak 1 kg?

Berapa banyak kalori yang anda perlukan sehari?



Firstly kenalah cari kandungan kalori pada setiap makanan yang kita suka makan...boleh gunakan pakcik google untuk tahu kalori dalam setiap makanan..cara nak mengira keperluan kalori  kita seharian ialah, 

berat badan x 30 = jumlah kalori sehari yang kita perlu ada - 500 kalori kalau nak cepat kurus.

 

Contoh : 80kg x 30 = 2400 kalori
               2400 - 500 = 1900 kalori, so kita perlukan 1900 kalori saja sehari.




Ok..dah tau jawapannya? Sangat senang anda nak dapatkan berat badan yang anda inginkan!! Diet kalori adalah lebih muda daripada diet atkins ye.

kalau nak cepat kurus, anda perlu ambil makanan / minuman yang tinggi protein, salah satu sebabnya makanan yang KAYA dengan protein boleh bantu tahan kelaparan & bantu mengurangkan kita makan banyak atau kurang makan kudap2an.


Shaklee ada menyediakan Set Program Shape Up. Set ini bukan sekadar menurunkan berat badan dengan sihat, tapi ia mengekalkan otot anda agar tidak geleber , nampak slim & fit walau berat tak banyak yang turun. Set kurus shaklee meningkat kadar metabolisme dan pembakaran kalori tanpa merosakan otot.

SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE


Cinch Shake Shaklee mengandungi 24gm protin, 24 jenis vitamin dan mineral serta 6gm serat larut.

CINCH SHAKE MIX
Protin penting dalam menurunkan berat badan bagi membantu membina otot. Otot bantu naikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori. Ia membantu anda menahan lapar dengan bantu kurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. 

Indeks Glisemik yang rendah iaitu 22, sangat sesuai untuk pesakit diabete. Cinch Shake Shaklee juga kaya dengan leucine (asid amino). LEUCINE bertindak memelihara otot semasa proses turunkan berat badan dengan protin yang berikan rasa puas dan kenyang. Tinggi kandungan serat memudahkan proses penghadaman harian anda.


TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE


TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE
KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN

AYU
016-2853148
PENGEDAR SAH SHAKLEE
COD BANDAR BARU SENTUL

02 April 2015

5 Cara Cepat Kurus & Turunkan Berat Badan Selepas Bersalin

Ada ramai ibu-ibu yang selepas melahirkan menghadapi masalah sukar nak kurus, nak turunkan berat badan lepas bersalin. Stress kan? Lebih-lebih lagi bila kena tegur dengan orang paling dekat dengan kita..sangatlah stress!

Jaga pantang dengan ketat pun masih tak kurus-kurus?


KURUS LEPAS BERSALIN
Kurus Lepas Bersalin Menjadi Idaman Setiap Ibu-Ibu Lepas Melahirkan

Berat Badan Turun sampai 20kg tanpa mengganggu susu ibu, 
siap ada dua orang anak susuan lagi


ok, di sini saya nak kongsikan 5 cara turunkan berat badan selepas bersalin. Ini mengikut pengalaman saya sendiri ye..

  1. SUSUKAN ANAK SECARA EKSKLUSIF - Dapat menyusukan bayi secara eksklusif selama 6 bulan selepas melahirkan adalah satu bonus. Sebab apa? Sebab semasa menyusukan anak, anda senang-senang je dah bakar 500 kalori dalam sehari. 
  2. MINUM AIR SECUKUPNYA - Setiap 25kg berat badan, kita perlukan 1 liter air. Jadi, jika berat badan anda 60kg, anda perlukan sebanyak 2.4 liter air sehari. Cara paling mudah nak tahu berapa banyak anda dah minum sehari, sukat air dalam botol minum. 
  3. JANGAN SKIP WAKTU MAKAN - Makan ikut waktu. Jangan skip waktu makan. Tabiat suka melewatkan masa makan akan menyebabkan anda untuk makan lebih banyak dari biasa. Diet yang betul adalah dengan makan mengikut waktu
  4. LEBIHKAN PENGAMBILAN SERAT - Lebihkan mengambil makanan tinggi serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Serat membantu anda berasa lebih kenyang dan membantu melancarkan perjalanan usus perut.
  5. AMBIL SUPPLEMEN - Ambil supplemen semasa proses menurunkan berat badan. Ia membantu melengkapkan keperluan nutrisi tubuh akibat proses turunkan berat badan. Ibu lepas bersalin juga perlukan supplemen bagi membantu proses menghasilkan sel darah merah, dan memberi tenaga.

SET VITAMIN KURUS SHAKLEE BANTU TURUNKAN BERAT BADAN SELEPAS BERSALIN

Tak dapat dinafikan lagi, Set Vitamin Kurus Shaklee telah banyak membantu ibu-ibu lepas bersalin menurunkan berat badan. Bukan saja dapat badan yang solid, tapi kulit pun jadi lebih cerah, anjal dan cantik.!! wow..sape yang tak nak kan?




ESP - Protin Soya Non GMO yang perlu untuk memberikan rasa kenyang yang lama dan membekalkan tenaga sepanjang hari. Kaya dengan 9 asid amino perlu untuk tubuh. Esp juga bertindak sebagai milkbooster bagi ibu-ibu yang menyusukan, susu jadi lebih pekat danbayi cepat kenyang. Protin yang cukup menghasilkan kulit yang lebih cerah, anjal dan berseri. Bonus kulit ibu dan bayi pun cantik!!

Omega - Selain bagus untuk otak ibu dan bayi, Omega juga bantu proses pembakaran lemak dan kolestrol

Lecithin - membantu mengemulsi lemak dan kolestrol agar tidak melekat pada dinding salur darah

Alfalfa - agen detox, bawa keluar lemak dan kolestrol dari tubuh. Alfalfa juga bertindak sebagai perangsang susu ibu & membantu merapatkan vagina ..ala alaa kacip fatimah moden gitu.!


BULAN APRIL 2015 - BULAN KURUS DENGAN VITAMIN SHAKLEE 

OFFER 

BELI 3 CANISTER CINCH SHAKE FREE 1 CANISTER
BELI 2 BOTOL LECITHIN DAPAT 5% DISKAUN @ BELI 6 BOTOL FREE 1

TESTIMONI SET KURUS LEPAS BERSALIN


TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE
TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

PESAN SEKARANG!


HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN

AYU
016-2853148
PENGEDAR SAH SHAKLEE
COD BANDAR BARU SENTUL

Share it