FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

15 December 2016

Krim Terbaik Untuk Ruam dan Ekzema Bayi

Testimoni Shaklee Herbal Blend Utk Ruam Bayi
Kulit Ruam bayi semakin licin dgn Herbal Blend Shaklee
Biar gambar berbicara....

Ni baby yang sama...masa memula mama baby..whatsapp mmg sedih tgk nya...kulitnya bukan je mengelupas..malahan berair..kadangkala berdarah...

Dah macam-macam cuba..setiap minggu pergi klinik..tapi result tetap sama...

mama baby terus search google cari yg semulajadi..so dia jumpa blog saya...walaupun rumah nya 30minit dari rumah saya..gigih juga petang tu terus sumbat anak-anak masuk kereta..and drive terus ke rumahnya..tak kisah lah jauh mana pun..

Sebab terlalu kesian kan baby tu..now alhamdullilah hati saya puas dapat bantu baby tu...now baby dah tak menangis lagi...


Krim serbaguna shaklee ni tidak mengandungi steroid atau bahan kimia berbahaya. Ia sesuai utk seisi keluarga, bayi dan kanak2. Digunakan utk kulit kasar, ruam, ekzema, jerawat dan menurunkan suhu panas ketika demam. Mengandungi exract rosemary, bau yang nyamuk tak suka. Mudah dibawa ketika travel atau balik kampung..simpan saja dalam beg tangan ibu. 

Murah jer..

WA 0162853148
Pengedar Shaklee Sentul

Fibroid Mengecil Lepas Sebulan? Makan apa?

Sebulan lepas scan fibroid 13.3cm...tak terkata betapa gelapnya dunia...sakit macam contraction nak bsalin...

G klinik dapat pain killer...saya tanya doktor "ada ubat tak?" Doktor jawab x de, selain pain killer...tp fibroid awak tak ganggu...tp kalau sakit mmg biasanya kena operate...tp risk operate 1- bleeding awak kena buang rahim sbb fibroid ni tlampau besar 2- ada balik macam Norazzean Azizan

Sy jawab "tak pe supplement ada kan doktor!" Doktor gelak sakan...

Ok doktor...bg sy masa sebulan sy sndiri dtg scan...

2 minggu lpas tu..kebetulan suami sejuk² ni lengan dia sakit sokmo... Doktor cakap makan kalsium..sy kata ok ostematrix jangan miss...

Pastu sesambil sy kata nak scan...doktor scan..dan dah amazing turun ke 5.9cm

Dan smalam upline sy tanya bila follow up..sy jawab spttnya da follow up..tp sbb ujan sy x pergi..so, pg td g follow up hospital...scan...

Doktor pertama, godek² tak nampak...dalam hati waaaa..

Pastu doktor cakap jap sy panggil pakar O&G...

Pakar scan...suh ukur..2.3cm

Ok x yah refer O&G cuma blh follow up tgk makin mengecil tak lepas ni...

Ya allah nak menjerit tuhan je yang tau.. awak perasan tak camne b senyum Doc Khalida Nazihah? Siap Doc Nadia tanya wiii ko amik apa..bla bla bla

Sy keluar pintu bilik doktor dengan senyuman..dan cari kelibat suami...

Makcik sebelah tanya...mengandung ke dik...

Kikiki..

Bahagia...seharian sy tersenyum..smpai krem mulut...

Alhamdulillah...mujur ada shaklee!!! Dan semua ni dengan izinNya

Saya ambil beberapa jenis shaklee secara konsisten..dengan kuantiti tertentu...

Psst : ramai doktor gelakkan bila sebut supplement..sbb supplement bukan ubat...tp, sy share sbb ini terjadi pada sy...


Ini cerita Puan Ebby Mohamad. Dia sendiri mengalaminya dan dia ambil vivix bersama vitamin antioksida (ACE) Shaklee dalam dos special.

Kalian ada masalah yang sama? Jaga rahim jaga pemakanan dan beraktiviti sihat. Elak makan makanan segera, junkfood dan makanan yg tinggi MSG.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya. Kita ikhtiar mana yg terbaik, Allah jua Maha Penyembuh.

WA 0162853148 Pn. Ayu
Pengedar Shaklee Sentul


09 December 2016

Vitamin Perlu Ketika Travel atau Balik Kampung

Musim2 cuti sekolah ni saya pasti ramai yg pergi bercuti atau balik kampung bawa anak2. Kasi anak2 kenal kampung dan bermain dgn alam semulajadi. Eeheee...bagi yg ada kampunglah.. kasi kenal kolam, perigi, ayam itik lembu...sawah...sawit.. haaa.... byk anak2 boleh belajar kt kampung. Elak gadjet sepanjang masa.

Ok. Nak share vitamin yg selalu mengingatkan sy kampung halaman. Vitamin yg wajib bawa sepanjang perjalanan. Sebotol #ostematrix dan #nutriferon.

Vitamin wajib bawa dan perlu ada ketika travel atau balik kampung.


Kenapa perlu bawa vitamin ni? Sama seperti keperluan ubat bagi orang sakit begitu juga vitamin. 😊 Sangat perlu bagi mencegah/mengelak jangkitan penyakit dari virus.


Ostematrix ni bantu legakan kejang2, lenguh2 badan lepas memandu atau berjalan. Telan je 4bj malam, bgn pagi tak rasa lesu dan tidur lena je. Ia juga bantu buang angin dlm badan. Bgn pagi membuang dgn lawas tau...😊


Nutriferon pula bantu up imun badan. Biasalah kalau dah jalan jauh tu kan, dgn perubahan cuaca lagi dan virus2 jalanan. Lagi2 musim hujan ni. Mudah sgt kena demam selsema. Mak pak boleh telan nutriferon ni, boleh beri pada anak2 juga. Nutriferon pn legakan alergik tau. Cepat je reda merah2 gatal2 nanti. Dah nama duk kampung kan.. mcm2lah akal anak2 nak mencuba kat laman kan.. 😂😂 kang habis dia pegang segala macam ulat haiwan.. bagi yg mmg ada alergik terhadap makanan pula pun sama.. lagi2 yg ada resdung tu mmg wajib bawa Nutriferon ni.

Haa...mudah nak bawa. Selit je dlm handbeg.. bawalah ke mana2..

Kalau nk order boleh order dgn hakak ye. 😊

WA 0162853148
Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee Bandar Baru Sentul, KL

#tsunamishaklee #g14 #tsunamig7 #shakleeEffect #liveamazing #pengedarshakleesentul   0162853148


07 December 2016

Bagaimana dan Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok

Testimoni Vivix bantu berhenti merokok tanpa sengaja
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok Tanpa Sengaja
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok

Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok berhenti merokok? Berhenti merokok dengan vivix shaklee tanpa rasa stress.

DNA ROSAK AKIBAT HABIT MEROKOK.

Vivix Shaklee adalah satu gabungan pati buah beri & anggur muskat yang mengandungi antioksidan & resveratrol yang kuat dimana ia membantu memperbaiki sel DNA tubuh

Vivix shaklee membantu membuang dan menyingkirkan nikotin-nikotin yang tidak diperlukan dari dalam tubuh dan sekaligus memulihkan kembali sel DNA yang telah rosak.

Nikotin menyebabkan DNA rosak dan menjadikan seorang perokok ketagihan hingga sukar untuk berhenti merokok.

Sel tubuh yang telah dipulihkan secara semulajadi akan menolak nikotin yang anda ambil. Ini akan menyebabkan anda berasa pahit ketika merokok, tekak perit, loya & tidak dapat menghabiskan walau sebatang rokok!


Jom buat kira-kira dan perbandingan mlm nie😊😊
**********************************

Sekotak rokok rm17.00

Seminggu 17x2  (ini jika merokok 3 hari sekotak)
Sebulan 17x2x4
Setahun 17x2x4x12

RM1632 Mana lagi mahal? Vivix ke?

Harga Vivix sebotol RM 475.00 ( nak jimat dan murah lagi, beli 2 botol terus dpt percuma keahlian dan harga ahli )😆

Berapa ya agak2 kos pembedahan jantung? Adakah vivix lebih mahal lagi?😉

So isteri yang bijak menguruskan kewangan keluarga boleh buat kira-kira.Selamatkan poket suami anda dan yang paling penting selamatkan kesihatan diri si ketua keluarga anda.

#stopsmoking
#berhentimerokok
#sayangidirianda
#sayangikeluargaanda

0162853148 Nor Fahidayu Masran

#pengedarshakleesentul #shakleetitiwangsa #vivixshaklee #kempenberhentimerokok #berhentimerokokdenganmudah #tonikajaib #sirapshaklee


Promosi Disember 2016 | Shaklee Collagen Powder dan Testimoni Kolagen Shaklee

Testimoni Kolagen Shaklee - Pori2 makin mengecil
Kulit dah tak kering, Lutut dah tak sakit
Muka Glowing Bersinar, Bekas Jerawat Pudar
Walau baru makan 6 sachet, muka makin lembut dan jerawat tak tumbuh
Pori Mengecil, Tapak Tangan Lembut
KULIT MAKIN LEMBAB, LEMBUT DAN ANJAL

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. 😊 Hari ni saya nak share tentang Kolagen Shaklee yang best ni. Ok. Nak bagitahu bulan ini adalah bulan Shaklee Collagen Powder tau. Promosi beli 2 kotak dapat 5% diskaun atay beli 7 pada harga 6 kotak. Best kan? Siapa dah pernah amik kolagen shaklee ni memang tak cari kolagen murah yang lain dah. 😍😍😍😍 kompom terus jatuh cinta!!

Shaklee jamin selepas 8 kotak kolagen akan dapat kesan maxima. Tapi kebanyakan yg dah guna kolagen shaklee ni, belum seminggu dah rasa kulit maki lembut, lembab dan parut2 mula pudar serta kulit yg sebelum ni kasar jadi tambah licin. Wow!😲 Tak percaya? Cubalah dulu dan rasainya.. 😉

Mari nak share bahan-bahan utama yang ada dalam Shaklee Collagen Powder ni.


7 bahan utama dalam Collagen Shaklee

Camellia Japonica Seed Extract
Fish Collagen
Shellfish Extract
Pfaffia Extract
Lactobasillus Acidophilus
Vitamin B
Vitamin C

Sini saya kongsikan juga beberapa testimoni pengguna yang dah ambil shaklee Collagen Powder


Haaa...
Bukan sekadar untuk kulit cantik2 je tau!
Tetapi baik untuk sendi juga 😉 sesuai sangat beri pada orang tua. Semakin kita berusia, kolagen dalam badan kita pun semakin menyusut. Sebab itulah kulit makin kendur,berkedut dan sendi2 pun mula sakit.

Kolagen shaklee ni diperbuat daripada ikan merah laut dalam dan kerang-kerangan. Jadi, bagi yang ada alergik seafood, kenalah hilangkan alergik tu dulu ye atau just amimk Vivix sahaja. 😊

0162853148  ayu
#tsunamishaklee
#ShakleeSentul #shakleetitiwangsa
#ShakleeKpjTawakal
#PromosiDisember


30 November 2016

Kebaikan dan Testimoni Alfalfa Shaklee

Sempena bulan promosi Alfalfa Complex dh nak habis pun.. Saya share kan lagi kebaikan alfalfa yang semua orang patut tahu. Selain bantu menyingkirkan toksin dari darah, asid urik, menurunkan berat badan is bagus juga utk dalaman wanita. Tapi jangan risau, lelaki pun boleh ambil ye.. sebab khasiat alfalfa ni sgt banyak.


Kebaikan Alfalfa

🌾 Merawat gangguan pencernaan
🌾Mengawal kolestrol dalam darah
🌾Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
🌾Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
🌾 Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
🌾Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
🌾 Mengurangkan simptom menopous
🌾 Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
🌾  Merawat masalah sembelit
🌾Menyahkan toksik dalam tubuh
🌾Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
🌾Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
🌾Membantu masalah penghadaman
🌾Membantu memperbanyakkan susu ibu
🌾Mengurangkan masalah pundi kencing
🌾Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
🌾Meningkatkan kesihatan prostat
🌾Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
🌾Menghangatkan hubungan suami isteri
🌾Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
🌾Membantu masalah keputihan

TESTIMONI ALFALFA SHAKLEE




PROMO NOVEMBER BUY 3 FREE 1
GRAB IT NOW!

Ayu 0162853148
#pengedarshakleesentul


29 November 2016

Tips dan Cara Tingkatkan Imun Melawan Jangkitan Penyakit

Sekarang ni mcm2 penyakit ada kat dunia ni kan.. kadang2 tak pernah kt dengar pun.. uhuu..menakutkan.

Camana kt nak elak? Susah juga kan.. tp kita boleh ikhtiar dgn tingkatkan imuniti je..

Dapatkan vaksin utk anak2 mengikut jadual imunisasi mereka..walaupun ia ada kesan juga tp kalau terkena sakit2 berbahaya tu lebih teruk.

Selain tu makanlah makanan yg berkhasiat, buah2 dan syur2 yang cukup. Air masak pun kena ckup... kalau ank tak suka sayur, mak ayah kena ubah juga cara pemakanan. Masak dirumah..buatkan sup sayur2 campur kan jadi warna2, menarik minat anak nak makan. Semoga ada lagi khasiat sayuran dlm masakan kt tu. Untuk naikkan selera makan anak boleh berikan mereka Meal Shakes shaklee.

Beri juga supplemen utk ank2 dan diri sendiri seperti vitamin c utk dewasa, omega utk anak2 dan nutriferon utk semua... inilah antara supplemen pilihan saya untuk tingkatkan imun diri dan anak2.. dah tentu sy pilih shaklee.😉 omega tu mmg ank2 suka wat kunyah je.. kalau dorang sakit pun tak lah melepek sgt, cepat sembuh dan tak mudah dpt jangkitan virus dr kawan2. Dari terlalu bergantung dgn ubat, kt up kan imun dorang seawalnya.. yang terbaik permulaan bagi bayi adalah susu awal ibu yg ada kolustrum.. kolustrom tinggi dgn antibodi. Ciptaan Allah yg tiada tandingan..

Semoga anak2 dan keluarga kita terus diberikan kesihatan yg baik dan dijauhkan dari sakit2 yg pelik2 zaman ini.

Prevention is better then cure.. 😊


PUAN AYU
0162853148
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee #g14
#shakleeeffect #liveamazing


28 November 2016

Set Kurus Bajet Shaklee Pilihan Ramai



Haaa....inilah set vitamin bajet kurus meletops pilihan saya.. suka sebab set ni tak buat saya cirit birit atau sakit perut memulas.. syok je giteww... pembuangan pun lancar jer.. bangun pagi bdn pun rasa best.  Tp dah termengandung ni taklah sy amik semua..juSt amik lecithin je.. utk elak sembelit masa hamil sy amik Ostematrix sebagai pengganti. Lecithin tu pun bntu melawaskan dan bagus utk perkembangan otak janin juga tau..😉

Lagi best bulan ni ada promo lecithin dan alfalfa 😍😍 boleh borong buat spare bersalin nanti.. ehee...

Nak kongsikan apa hebat nya set kurus bajet meletops pilihan ramai ni ;


APA FUNGSI HERBLAX?


Herblax adalah sejenis herba dan gabungan daun senna yang membantu dalam pembersihan usus. Usus bersih, bantu penyerapan zat dan vitamin lain dengan lebih optima.

Fungsi Herblax Shaklee

🍃bantu pembersihan najis yang tersekat
🍃merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
🍃membantu masalah sembelit
🍃tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
🍃mengempiskan perut
🍃ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut


APA FUNGSI LECITHIN ?

🌿 lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran


KENAPA LECITHIN?😘😘


FUNGSI KOLINA dalam Lecithin

● kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan
● kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf
● maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan,
● Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas
lecithin bantu mengurangkan bengkak susu bagi ibu menyusu. Ibu hamil dan menyusu blh ambil lecithin



🍃KEBAIKAN ALFAFA🍃

💊Merawat gangguan pencernaan
💊Mengawal kolestrol dalam darah
💊Menghapuskan kolestrol buruk (LDL)
💊Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
💊Bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah
💊Mencegah edema - Pengumpulan air di dalam badan terutama di bahagian kaki
💊Mengurangkan simptom menopaus
💊Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan
💊Merawat masalah sembelit
💊Menyahkan toksik dalam badan
💊Merawat sakit otot dan sendi
💊Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
💊Membantu masalah penghadaman
💊Terkenal dengan fungsinya yang memperbanyakkan susu ibu
💊Merawat masalah pundi kencing
💊Merawat masalah gastrik dan gangguan hati
💊Meningkatkan kesihatan prostat
💊Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita ( mana longgar confirm KETAT.. hee~ extra small giteww.. )
💊Menghangatkan hubungan suami isteri
💊Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
💊Membantu merawat lain-lain masalah kesihatan seperti alahan, gout, nafas berbau, arthritis, masalah kolon, hernia,
.
.
Banyakkkkk kan fungsinya. Ketiga2 ni saling bantu membantu agar dapat membersihkan badan kita dari dalam.

Sihat di dalam cantik diluar gitu..

Ok lah jangan lupa dapatkan sekarang ketiga2 tu..nak murah masuk ahli terus baru berbaloi.

👉👉Ada lebih kurang seminggu saja lagi promo hebat ...👏👏👏

🍃order & pertanyaan🍃
Wa 0162853148 | Ayu
#pengedarshakleesentul


Set Kurus Bajet Shaklee


27 November 2016

Vitamin Shaklee Pilihan Saya

Salam hujung minggu. Selamat bercuti bagi yang bercuti.. anak2 pun dh mula bercuti kan.. apa program hari ini?

Saja saya nak kongsikan di sini vitamin kegemaran saya.

Inilah dia set vitamin kegemaran saya ni..

Sgt best! Sebab rasa macam lengkap je semua ni. 😊


Mari saya terangkan kenapa set vitamin ini jadi pilihan dan kegemaran saya. 😊

Bcomplex & ostematrix bantu melegakan migrain, ketegangan saraf, kawal stress dan cramp. Bekalan asid folik dan kalsium sepanjang kehamilan. Bcomp juga bertindak sebagai penapis uv dr dalam. Pengambilan 4 biji ostematrix waktu malam sebelum tidur membantu kita mendapatkan tidur yg lena dan berkualiti. Kalau sakit kepala pun memang sy telan 2 vitamin ni. Terasa dapat berehat dengan selesa. 😊 Set ini juga dikenali sebagai set migrain.

Garlic sbg sumber antibiotik saya. Juga bagus utk kawal keputihan masa hamil. Garlic adalah petua kulit cantik wanita korea tau!

Omega utk kawal berat badan dan bekalan DHA utk perkembangan otak janin. Saya juga telan omega guard ni dikala diserang batuk berkahak ketika hamil. Sangat membantu melegakan batuk saya dan dapat tidur dgn lena. 😊Ingat ya, ibu hamil yg sakit tidak boleh ambil sebarangan ubat tanpa nasihat doktor.

Vitamin C utk up imun, dan bantu penyerapan zat besi agar lebih efisyen. Vitamin c juga bantu pembentukan kolagen kulit dan mengurangkan strectmark waktu hamil... vitamin c juga sangat penting ketika hamil.


Haaa...lengkap kan?

Meh beli utk kesihatan diri.
Wa 0162853148
@ayu_jual_vitamin
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee


15 November 2016

Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu

Nak bercerita dkt org tentang nutrisi dan kesihatan ni bukan senang ye.. Kena ada ilmu. haa... soalnya "Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu"

Sebelum saya join shaklee dulu, memang saya kurang faham bab2 nutrisi dan kesihatan ni. Bersalinkan Habib, saya mula menggunakan khidmat pakcik google, search sebab nak beli pam dan cara simpan susu ebm serta penyusuan ibu bekerjaya. Dari sini saya belajar sikit2, dan buka akaun fb. Mula join group2 penyusuan susu ibu. Haaa....sy bermula dari sini.. time ni belum jadi ahli shaklee lagi.

Mula2 beli set pam susu ibu. Pastu search cara simpan perahan susu ibu dan cara penyediaan susu ibu agar tidak merosakkan nutrien dlm susu ibu yg di simpan itu. Lepas tu mula tercari2 supplemen utk penyusuan. Ok jumpa kawan opis yg rajin share tentang kebaikan susu ibu serta cara nak berjaya menyusukan sehingga 2 tahun. Kebetulan dia juga jual shaklee. Sy pun beli dgn dia pula, sebelum ni beli dgn kwn lain tp kurang share pasal supplemen dan tiada pengalaman menyusukan.

Dari sini saya mula menggali tentang ilmu2 penyusuan melalui fb grop, dan bacaan dari blog yang di search melalui google.. untung org yg ada blog dan dpt first ranking..😍😍 Selepas beberapa lama baru join jadi ahli shaklee.. saya mula sharekan pengalaman sy melalui fb. Dan sertai keluarga shaklee yg ohsem.😉 Rajin bertanya melalui wasap kepada upline dan super upline yg mmg berpengalaman tentang supplemen dan penyusuan. Beli buku2 berkaitan nutrisi.. belek2 dan baca kemudian share. Belajar buat blog dan share lagi.. share lagi dalam fb..😊😊Buat blog pun belajar sendiri tau..godek2 google, tanya pada yg pakar.. memang kena banyak sharing supaya diri sendiri tak lupa juga jadi manfaat kepada org lain yg membacanya.



Ohh ye.. jangan lupa tulis dan tulis..catat apa yg kt baca dan ilmu yg kita terima.. biasalah..kita ni manusia yg mudah lupa.. lepas tu jangan lupa kongsikan dgn org lain pula.. 😉😉


Alhamdulilah..tak menyesal join shaklee sebab selain dpt tahu tentang supplemen yg baik utk tubuh, dpt juga ilmu2 berkaitan penyusuan, kesihatan, ank2 dan keluarga juga. Kawan2 yg sgt baik dan tak kedekut ilmu walaupun dorang ni bukanlah calang2 orangnya. Ada doktor, akauntan, peguam , pegawai farmasi, setiausaha,cikgu, arkitek..wow sgt.. pelbagai jawatan ada dalam grup kami ni... 😆😆 berbangga dpt duduk sekali dengan mereka. Oh ye,jangan segan2 nak join kelas2 anjuran shaklee juga group2 coaching yg mereka buat. Banyak sgt ilmu yg dorang bagi tau..tak setanding bayaran yg mereka terima. Ada juga mmg tak ada bayaran langsung, hanya perlukan komitmen dari ahli2 sahaja.


Begitulah bermulanya saya sebelum menyertai shaklee.. 😊😊


Anda juga ingin sertai kami?
WA 016 285 3148 utk info lanjut



14 November 2016

TIPS DAN PETUA TURUNKAN SUHU PANAS ANAK DEMAM


Bila anak demam memang susah hati kan? Mak-mak tak boleh nak tidur malam. Setia disisi anak yang tak sihat dan meragam. Ini saya kongsikan antara petua-petua untuk meredakan demam panas anak.

TIPS DAN PETUA TURUNKAN SUHU PANAS ANAK DEMAM

Ini  antara petua-petua untuk redakan demam panas anak yang pernah saya cuba. Boleh cuba mana yang sesuai untuk anak kalian.

  •  lumur dengan air asam jawa satu badan anak sampai kepala, biarkan kering dan bilas.
  •  Ramas daun bunga raya dan tepekkan di kepala anak
  •  kerap basahkan badan anak
  •  pakaikan pakaian nipis, atau kalau baby hanya pampers sahaja. Jangan dibalut dengan selimut  atau kain tebal. Ia bagi melepaskan panas badan anak.
  •  ada juga yang kata, potong bawang merah besar dan letakkan di penjuru bilik anak tidur. <<--  Petua ni saya belum pernah cuba lagi.. :)
  •  boleh juga beri minum air kelapa muda. Ia bantu menyejukkan badan.


Ok. Selamat mencuba dan semoga anak kita diberikan kesihatan yang baik2 sahaja! Yang penting berikan mereka supplemen kanak-kanak bagi meningkatkan imuniti mereka melawan jangkitan penyakit. Amalkan gaya hidup sihat serta berikan mereka makanan berkhasiat bukan makanan segera atau merapu.

[ KRIM HERBAL BLEND BANTU REDAKAN SIMPTOM DEMAM PANAS]

.
Saya sendiri pernah gunakan petua ni pada Habib yang demam panas. Selain kerap basahkan badan dia saya juga sapu krim shaklee ni sambil urut2 bagi dia selesa. Memang menjadi tau! Mujarab betul krim ni..1001 guna pula tu..😍😍
**********
Ini satu lagi testimoni Herbal Blend dari kami.
Krim 1001 guna yang wajib ada dalam setiap rumah!
Ekstrak rosemary & sage yang membantu menurunkan kadar suhu badan yang panas.
Melegakan kegatalan, ruam dan ekzema
Melicinkam kulit dan tumit yg kasar.
Memudarkan parut parut luka, melecur atau gigitan serangga.
Sangat disyorkan ada dalam First Aid kalian!!

Testimoni Herbal Blend Untuk Anak Demam


*****************

SIAPA PENCIPTA VITAMIN SHAKLEE? | BIODATA DR FORREST C SHAKLEE


Menjadi dealer sesuatu produk seharusnya kita tahu siapakah pencipta produk tersebut dan bagaimana ia mula tercipta atau diproses. 


Sudah kenal dan tahu siapa orang kuat disebalik produk, pasti ada suatu cerita yang buat produk itu terhasil. Bagaimana perjalanan hidup beliau, pasti boleh jadi inspirasi kepada kita sebagai seorang pengedar produk itu.

Jom berkenalan dengan Dr. Forrest C Shaklee, orang kuat dan founder brand Shaklee. Beliau adalah seorang yang hebat dan tabah.
***************************

1) Dr Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau dilahirkan dengan penyakit batuk kering dan doktor semua bersetuju beliau tidak mungkin panjang umur. Kepercayaan ibu bapanya terhadap perkara-perkara semula jadi yang membawa mereka untuk bergerak ke utara di mana terdapat tanah yang subur yang menghasilkan sumber makanan yang berkualiti. Mereka ketepikan ubat dan mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang hasil dari ladang mereka.



2) Dr Shaklee berkata peningkatan kesihatan beliau bukanlah perkara ajaib,seperti yang diperkatakan oleh sesetengah orang , Beliau berkata ia adalah perlahan tetapi ia pasti akan sembuh. Pada usianya yang muda beliau mula memahami bahawa kesihatan yang sempurna berkait rapat dengan pemakanan yang baik, persekitaran yang sihat dan senaman.

3) Apabila Dr Shaklee telah ditanya mengapa beliau memutuskan untuk mengkaji perubatan kiropraktik bukannya menjadi doktor perubatan beliau berkata, "Saya tidak pernah memperkecilkan profesion perubatan tetapi kita berada dalam dua bidang yang berasingan berusaha. Mereka dilatih untuk merawat penyakit dan saya berminat dalam pembangunan kesihatan . "



4) Dr Shaklee membuka pusat rawatan pertama beliau di Rockwell City, Iowa pada tahun 1915. Beliau bercakap kepada pesakit tentang diet mereka, dimana perkara tersebut amatlah luar biasa pada masa itu, dan beliau cipta diari pemakanan terperinci untuk memantau kemajuan pesakit.

5) Produk pertama Dr Shaklee pada tahun 1915 telah dipanggil "Mineral Vitalized" di mana beliau mengasingkan sebatian semula jadi daripada sayur-sayuran untuk nilai mineral mereka. Beliau telah disertai oleh ahli biokimia Poland muda, Casimir Funk pada tahun yang sama dan mereka terus berhubung. Sebatian yang dihasilkan oleh beliau dipanggil "vitamin" Ini adalah penggunaan pertama perkataan vitamin di dunia.

Vitalized Minerals (VItalea) - Vitamin Pertama Tercipta Di Dunia


6.) Dr Shaklee adalah chiropractor yang pergi melalui sekolah dengan rakan, beliau BJ Palmer, bapa penjagaan kiropraktik. Dr Shaklee juga memegang ijazah dalam pemakanan, biokimia, falsafah, dan ketuhanan.

7) Pada tahun 1924, Dr Shaklee membina pusat penjagaan kesihatan yang lengkap dengan kakitangan kiropraktor, osteopaths, doktor, pengamal am dan pakar bedah. Untuk pertama kalinya rumusan makanan tambahan Dr Shaklee telah dibungkus dan diedarkan.

8) Pada tahun 1928, beliau membangunkan regimen diet yang wajar yang beliau cadangkan kepada semua pesakit. Diet ini adalah sama dengan piramid Panduan Makanan kini disyorkan oleh Jabatan Pertanian Amerika Syarikat, dengan penekanan pada bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran dan minimumkan lemak dan gula.

9) Pada Jan 1929 beliau ditahbiskan sebagai menteri dan pada tahun 1933, beliau secara rasmi menerima doktor ijazah ketuhanan. Sikap beliau yang begitu mengambil berat tentang aspek kerohanian telah membentuk falsafah Shaklee.

10) Beliau mengamalkan kiropraktik sehingga usia 65 tahun. Kemudian dia melancarkan Perbadanan Shaklee untuk memasarkan produk di mana beliau telah menghabiskan hayatnya membangunkan produk tersebut. Impiannya adalah untuk berkongsi produk dan kesihatan yang lebih baik dengan dunia.


Ok. Sudah kenal siapa Dr Forrest Shaklee? Beliau juga seorang survivor penyakit kanser dan mengamalkan cara hidup sihat secara semulajadi. Jom jadi hebat dan tabah seperti beliau. Beliau jadi inspirasi kami para SID... :)

17 October 2016

KULIT MAKIN LICIN DAN CERAH DENGAN SET VITAMIN C DAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE


KULIT MAKIN LICIN DAN CERAH DENGAN SET VITAMIN C DAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE👏👏👏👏
.


Stress kalau jerawat naik kan.. ? Muka pun ketat je rasa..nak keluar pun tak konfiden. Lagi2 bila orang asik tegur jer.. uhuu... hakak pun terasa gak tau.. kadang2 kuar jerawat bkn sebab apa, tp sebab hormon ibu hamil/period atau toksin yg tak terbuang... 😣😣
.


Tips Nak Kulit Cantik dan Sihat ;

Konsisten dgn pengambilan supplemen, detox toksin, cuci muka dgn disiplin dan minum air masak yang cukup. InsyaAllah berkesan melicin dan mencerahkan kulit.

Ok. Meh oder kalau berminat. Set ni set bajet. Dalaman cantik luar pun cantik. 😆😆

Vitamin C - Membantu membentuk kolagen dan menganjalkan kulit. Kulit anjal akan tampak lebih cerah

Vitamin E - Sumber antioksida yg membantu menyingkirkan radikal bebas dari badan. Vitamin E juga melancarkan darah juga bagus untuk kesihatan jantung.. pssttt..selain itu, vitamin E ni bagus tau untuk kesuburan dan dikenali sebagai vitamin cinta..😍😍
.


Berminat nak set bajet kulit cantik?


WA @ DM 👉👉 0162853148 | Ayu
#shakleesentul
#pengedarshakleesentul #kulitsihat #kulitcantik #kulitcerah #vitaminuntukkulit #Regrann


15 October 2016

Luka Bersalin Secara Pembedahan Czer Sembuh Dengan Cepat Lepas Amalkan Vivix

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse


05 October 2016

Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee Kesukaan Anak-Anak Kami

Ramai kanak-kanak tak suka makan ubat. Betul? Anak saya pun begitu juga. Sampai kena paksa telan, tapi pandai dia tahan & muntahkan balik.. uuhuu...

Macam mana nak baik kalau tak makan ubat kan? Jadi, saya sebagai ibu yang prihatin, kena pastikan kesihatan mereka sentiasa dalam keadaan baik dan beri mereka makanan yang berkhasiat. Kalau sakit pun tak melarat. Ya, semua orang nak yang terbaik untuk diri dan keluarga mereka. Sama juga macam saya. 😊


Anak2 kami suka #OmegaGuardShaklee. beri sebiji pasti minta lagi.. sampai kena sorok botol #minyakikanterbaik tu.
.
Kebaikan minyak ikan sangat banyak terutama untuk kanak2. Ia bantu mengatasi keradangan ekzema, asma, tingkat IQ dan imun kanak2 juga. Omega kaya DHA dan EPA untuk perkembangan otak mereka yang baik.   Kalau anak2 selsema atau batuk, cepat2 beri sebiji #Omega ni, insyaAllah dalam 3 hari kuranglah batuk selsema mereka. Tidaklah melarat dan boleh menyebabkan jangkitan kuman pada paru2.
.
Sayang anak? Berikan mereka supplemen dan makanan terbaik utk mereka membesar dengan sihat dan cergas. 😉😉



#OmegaGuard sangat sesuai utk seisi keluarga. 2 botol utk mak, 2 botol utk ayah sebotol utk sebulan. Kalau kanak2 sebiji sehari, sebotol utk 3 bln.

Untuk orang dewasa, Minyak ikan omega ni membantu mengawal berat badan sebab ia mengandungi leptin yang tinggi. Leptin beri rasa kenyang. Omega juga bantu membakar serta menyingkirkan lemak dan kolestrol yang melekat pada salur darah. Ia juga membantu meredakan keradangan sendi akibat gout, sakit lutut dan tumit juga mengawal tekanan darah tinggu. Konsisten dengan pengambilan omega membantu memberikan effect "glowing pada wajah. Suka? Apa lagi, makanlah omega guard shaklee ni secara konsisten. Tak menyesal tau. 😉

Haa.. berbaloi beli satu set offer Oktober ni kan? Beli 6 PERCUMA 1.😲😲 dapat free keahlian, rebat tunai bln dpn dan FREE POS!!

JOM BELI SEKARANG.
WA 0162863148 | Nor Fahidayu Masran
#shakleesentul #pengedarshakleesentul #tsunamishaklee #tsunamig7


16 September 2016

Minyak Ikan Terbaik Omega Guard Jadi Pilihan Ibu dan Anak Bijak

INI MINYAK IKAN OMEGA GUARD PILIHAN TERBAIK IBU DAN ANAK BIJAK 😍😍
.
#OmegaGuardShaklee banyak bantu saya sebagai seorang ibu dikala anak2 tidak sihat, selsema atau batuk berkahak.

Saya bagi sebiji je kat anak, nanti dia muntah kahak terus, tak pun kahak tu akan cair dan keluar ikut najis.. dalam 2-3hari kahak dan hingus pun kering.. itu yang ramai ibu2 suka!!
.
Lagi yang saya suka, sebab omega ni bantu kawal kolestrol dan bakar lemak2 dalam badan mak. Jadi, berat ibu tak lah naik mendadak di kala  makan banyak.. hahaha ..😄😄 ibu pun suka!

Raya korban banyak makan daging kan? msti nanti korang makan rendang..ketupat, lontong semua yg enak berlemak berminyak ni kan.. haaa, saya pun bedal jer.. mana boleh tolak, nanti korg kecik hati pulak kan? 😂...

Jadinya, Omega ini adalah pembantu membuang lemak2 yg tak perlu dalam badan tu kan.. tidaklah ia melekat dalam salur darah dan menyumbatkan perjalanan darah ituuu. Ecehhh... nak slim macam saya? Sila order omega sekarang!! Kahkah..😄😄



Ok. Berminat nak beli minyak ikan terbaik Omega Guard Shaklee? Mai order cepat.

WHATSAPP 0162853148
NOR FAHIDAYU MASRAN
PENGEDAR SHAKLEE SENTUL
.
#tsunamishaklee


11 September 2016

Vitamin Antioksida Menjadi Pilihan Ramai


.
Kalian ada amik vitamin antioksida tak?
Vitamin mana menjadi pilihan anda?

Penting tau sbb vitamin antioksida ni bantu melawan radikal bebas. Radikal bebas penyebab penyakit seperti kanser.

Vitamin antioksida adalah Vitamin A, C dan E. .

Antara yg paling saya suka adalah vitamin c ni.
Vitamin C bantu meningkatkan imun tubuh, membentuk kolagen, melawan radikal bebas, mencegah jangkitan virus dan membantu mencantikkan serta mencerahkan kulit. Wow sgt kak? 😉

Vitamin C shaklee ni larut air dan dilepas sebanyak 100gm sejam. Kalau 500gm, maknanya untuk 5 jam. Jika terlebih pun akan keluar melalui perkumuhan atau akan cirit birit sedikit. Itupun jika lebih 12 biji ke atas.

Saya ambil vitamin ni 4 biji sehari..😉😉 org2 yg hisap rokok lagi perlukan vitamin c sbb vit c dalam badan perokok cepat musnah.


Haaa.. apalagi?
Mai order.

Vitamin C shaklee ni murah sgt tau
Sebotol 180 biji (6bulan) Rm92 shj

Nak order?
Cpt wasap hakak ye!
0162853148
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#liveamazing #hiduphebat
#pengedarshakleesentul


Share it