FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

16 September 2016

Minyak Ikan Terbaik Omega Guard Jadi Pilihan Ibu dan Anak Bijak

INI MINYAK IKAN OMEGA GUARD PILIHAN TERBAIK IBU DAN ANAK BIJAK 😍😍
.
#OmegaGuardShaklee banyak bantu saya sebagai seorang ibu dikala anak2 tidak sihat, selsema atau batuk berkahak.

Saya bagi sebiji je kat anak, nanti dia muntah kahak terus, tak pun kahak tu akan cair dan keluar ikut najis.. dalam 2-3hari kahak dan hingus pun kering.. itu yang ramai ibu2 suka!!
.
Lagi yang saya suka, sebab omega ni bantu kawal kolestrol dan bakar lemak2 dalam badan mak. Jadi, berat ibu tak lah naik mendadak di kala  makan banyak.. hahaha ..😄😄 ibu pun suka!

Raya korban banyak makan daging kan? msti nanti korang makan rendang..ketupat, lontong semua yg enak berlemak berminyak ni kan.. haaa, saya pun bedal jer.. mana boleh tolak, nanti korg kecik hati pulak kan? 😂...

Jadinya, Omega ini adalah pembantu membuang lemak2 yg tak perlu dalam badan tu kan.. tidaklah ia melekat dalam salur darah dan menyumbatkan perjalanan darah ituuu. Ecehhh... nak slim macam saya? Sila order omega sekarang!! Kahkah..😄😄



Ok. Berminat nak beli minyak ikan terbaik Omega Guard Shaklee? Mai order cepat.

WHATSAPP 0162853148
NOR FAHIDAYU MASRAN
PENGEDAR SHAKLEE SENTUL
.
#tsunamishaklee


11 September 2016

Vitamin Antioksida Menjadi Pilihan Ramai


.
Kalian ada amik vitamin antioksida tak?
Vitamin mana menjadi pilihan anda?

Penting tau sbb vitamin antioksida ni bantu melawan radikal bebas. Radikal bebas penyebab penyakit seperti kanser.

Vitamin antioksida adalah Vitamin A, C dan E. .

Antara yg paling saya suka adalah vitamin c ni.
Vitamin C bantu meningkatkan imun tubuh, membentuk kolagen, melawan radikal bebas, mencegah jangkitan virus dan membantu mencantikkan serta mencerahkan kulit. Wow sgt kak? 😉

Vitamin C shaklee ni larut air dan dilepas sebanyak 100gm sejam. Kalau 500gm, maknanya untuk 5 jam. Jika terlebih pun akan keluar melalui perkumuhan atau akan cirit birit sedikit. Itupun jika lebih 12 biji ke atas.

Saya ambil vitamin ni 4 biji sehari..😉😉 org2 yg hisap rokok lagi perlukan vitamin c sbb vit c dalam badan perokok cepat musnah.


Haaa.. apalagi?
Mai order.

Vitamin C shaklee ni murah sgt tau
Sebotol 180 biji (6bulan) Rm92 shj

Nak order?
Cpt wasap hakak ye!
0162853148
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#liveamazing #hiduphebat
#pengedarshakleesentul


10 September 2016

Tips Penjagaan Kulit Cantik dan Sihat Dengan Produk Shaklee


Assalamualaikum. Selamat pagi...selamat bercuti bagi yang sudah bercuti. Balik kampung hati-hati di jalanraya ya! 😊😊

Pagi ni nak share tips penjagaan kulit cantik dan sihat dengan produk shaklee.  Walaupun kulit hakak tak berapa nak cantik sangan kan.. 😂

Tips ni yang biasa kita baca dan tahu. So, kita share lagi.


Mari kita lihat beberapa tips penting untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat.

1. Mestilah jaga pemakanan. Makanan seimbang dan bernutrisi penting untuk mendapatkan kulit yang cantik.

2. Detox usus/cuci usus. Bila usus bersih badan sihat kulit pun cantik tak kusam. Usus yang kotor akan mengganggu penyerapan vitamin yang kita ambil.

3. Cuci muka 3 kali sehari. Bersihkan sisa mekap terlebih dahulu. Pakai masker 2x seminggu. Saya guna Nutriwhite Make Up Remover. Lembut pada kulit dan licin je lepas dicuci.

4. Pengambilan vitamin antioksida juga membantu kulit tampak cantik macam Ziana Zain gitu..😉😉 pagi2 minum jus antioksida dulu masa perut kosong. Paling mudah, togok je Vivix shaklee macam Ayu Raudhah & Rita Rudaini. Ambil vitaminA, C dan E juga boleh. Saya amalkan vitamin c shaklee 2 hingga 4 biji sehari.


Apa2pun.. minum air yang cukup ikut berat badan. Berapa liter perlu sehari? Kira berat badan ÷ 25 = liter air utk tubuh. Air yang cukup penting utk proses kerja organ dalaman. Dalaman bersih, sihat, kulit pun cantik dan nampak segar. 😊

#tsunamishaklee #tsunamiG7
#tipskulitcantikdansihat
#pengedarshakleesentul
#liveamazing #hiduphebat


Shaklee Landmark Study Bukti Shaklee Vitamin Terbaik dan Selamat

Carta keputusan landmark study


Cuba baca graf bar ni.

Bar hijau adalah  pengguna shaklee
Bar biru tidak mengamalkan apa2 vitamin
Bar merah pula adalah pengguna yang mengambil vitamin brand lain

Semua bar yg hijau tu = pengguna shaklee. Risk pengguna shaklee terhadap penyakit2 yg dilistkan adalah paling rendah berbanding orang yang makan vitamin daru brand lain serta org yang  tak amik vitamin langsung.

Shaklee ada landmark study. Shaklee berani membenarkan orang lain keluarkan statement yang menguji dan menyatakan bahawa produk shaklee tidak berbahaya dan berkesan. Shaklee berani mengambil risiko untuk pihak ketiga buat clinical research serta mempamerkan keputusannya walaupun buruk selepas diuji.

Haaa....korang rasa? Masih ragu2 lagi?

Cuba tanya owner produk lain, ada landmark study tak?.😉

Yang pasti pilihan di tangan sendiri. 😊

Kalau nak cari supplemen shaklee, terus pm saya ya! 😊

0162853148
Ig : @ayu_jual_vitamin
www.ayusihatanggun.blogspot.my
#pengedarshakleesentul

#tsunamishaklee
#tsunamig7


Bisnes Shaklee Susah ke Senang?



BISNES SHAKLEE SUSAH KE SENANG?

Siapa kata bisnes ni senang? Semua bisnes nak kena mula dari bawah. Waima jual goreng pisang sekalipun. Kena sediakan tapak, kuali, minyak, pisang, tepung gorengnya... semua nak modal...ada resepi yg sedap, kawasan perumahan yg ada permintaan.

Macam tu juga jual shaklee ni. Cumanya, kami para SID ni tak perlu nak fikir pasal tapak, modal yg besar, resepi nk hasilkan produk yg baik dan berkualiti, tak perlu fikir kelulusan KKM, submit itu ini.. kami cuma perlu sebarkan kebaikan dan manfaat produk, kongsi ilmu kepentingan supplemen dan kesihatan sahaja. Kami perlu ada ilmu, rajin pergi kelas, rajin baca buku dan isu2 kesihatan semasa.

Susah ke senang? Bergantung pada setiap individu. Kalau kalian kata susah, maka jadi susahlah ia. Kalau kalian kata senang, maka Allah akan buka jalan kesenangannya. 😊

Tepuk dada tanya diri.

Mahu mulakan bisnes shaklee anda?
Hubungi saya untuk maklumat lanjut 😊

SID PRO ANDA :
Nor Fahidayu Masran
0162853148
#pengedarshakleesentul

#tsunamishaklee #tsunamig7


09 September 2016

Tips dan Panduan Nak Cepat Hamil


Panduan untuk anda yang sedang ikhtiar nak cepat hamil dari Dr Hamid Arshat.

Yang pertama kena doa tak putus asa minta pada DIA. Makan makanan berkhasiat, elak junkfood fastfood, instant food, kawal berat badan, senaman dan pengambilan supplemen/makanan tambahan yang cukup bagi mengisi kerompongan nutrisi tubuh.

Supplemen ini penting untuk kesuburan suami isteri.

Antaranya adalah :

1. Muktivitamin - bagi mengisi kerompongan nutrisi tubuh dan ada zat besi di dalam setiap tablet Vitalea Shaklee.

2. Bcomplex dengan asid folik - penting untuk persediaan mengandung, mengawal stress dan melancarkan perjalanan darah. Stress juga adalah penyebab kesukaran untuk hamil.

3. Zink, selenium dan vitamin e - baik untuk jantung dan bantu meningkatkan kualiti sperma bagi lelaki dan meningkatkan kesuburan wanita. Vitamin e juga dikenali sebagai vitamin cinta.

4. Vitamin c - bantu penyerapan zat besi dalam tubuh dengan lebih efisyen dan juga meningkatkan sistem imun melawan penyakit.
..
.
Saya pilih shaklee sebagai vitamin saya. Anda pula bagaimana?

Anda pilih shaklee?
Ada set kesuburan shaklee untuk anda! 😉
Dan Tips kesuburan dengan setiap pembelian set kesuburan shaklee.

Nak order?
WA 016285318
Nor Fahidayu Masran
#pengedarshakleesentul


Kenapa Saya Suka Soya Esp Shaklee?

Ini sebabnya kenapa saya jatuh cinta dengan Esp Shaklee atau serbuk soya shaklee.

Selain badan rasa bertenaga masa berpantang, susu pekat & banyak, bayi cepat kenyang...dapat kesan lain juga. Kulit nampak lebih cerah, anjal, tumit licin dan strechmark lepas bersalin pun pudar. Seronok sangat, amik esp asalnya sebab menyusu anak tapi dapat kesan sampingan lain juga. 😆😆😆
.
Teruskan lagi minum esp masa mengandung anak keempat si Fateh. Baby keluar kulit putih cerah gebu. Mak pak kulitnya gelap..😂😂 sampai doktor pun tanya, putih anak awak ni..mak ayah tak putih..hahahaa..😂😂😂 sabar jelah...
.
.
Marilah try Esp ni.
Offer sepanjang bulan September 2016
Beli 2 tong terus dapat 5% diskaun.
Beli 6 tong dpt FREE 1 tong lagi + free keahlian. 😲😲
.
WA untuk order ye.
Ayu 016 285 3148 
@ayu_jual_vitamin
#pengedarshakleesentul
#tsynamishaklee #tsunamig7


04 September 2016

Virus Zika di Malaysia dan Cara Mencegah Dari Jangkitan

Simptom-simptom jangkitan zirus ZIKA
4 bahan utama dan fungsinya dalam Nutriferon


Seperti mana yang kita tahu, sekarang ni virus zika dah ada di Malaysia. Kes warga tempatan yang tak pernah ke luar negara. Bermakna virus ini adalah virus tempatan.

Jadi, kita kena ambil langkah berjaga-jaga selain doa dijauhkan daripada penyakit ini. Sentiasa bersihkan kawasan rumah, pasang kelambu jika ada nyamuk dan sapu #herbalblend. Usaha juga tingkatkan imun keluarga. Imun yg kuat sekurang-kurangnya membantu mengelak daripada jangkitan virus ini.

Kredit to: Dr. Fyda Noh

Sekarang ramai orang panik sebab virus Zika & sekarang ni dah ada kes kat Malaysia & katanya Zika ni, virus tempatan sebab orang tu tak pernah keluar negara pun.

Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung pada sistem imun kita untuk lawan jika dijangkiti.

Nutriferon tak adalah kajian mengatakan dia boleh melindungi daripada virus denggi atau zika, tapi ada 6 sebab kenapa mesti pilih Nutriferon untuk perisai tubuh:

1. Terbukti daripada kajian ke atas manusia - campuran fitonutrien yang berkesan & selamat memberi sokongan imun yang tepat pada peringkat sel.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi. Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling mahal.

Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan.

Sekarang ada ubat interferon digunakan untuk merawat Hepatis B, AIDS dan kanser.

Berbanding interferon secara semulajadi, ubat interferon ini memberi side effect kepada organ dalaman. Antaranya boleh merosakkan buah pinggang.

3. Dicipta oleh penemu interferon - Dr Yasuhiko Kojima yang menemui interferon pada tahun 1954.

4. Rumusan berpaten yang ekslusif. Sebelum dipasarkan Nutriferon telah melalui set2 ujian yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan & prestasi.

5. Dikaji selama 40 tahun. Menggunakan berjuta2 sebatian sebelum Dr Kojima menemui ekstrak 4 tumbuhan yang boleh meningkatkan interferon secara semulajadi.

6. Sejak Nutriferon dibangunkan, beberapa kajian klinikal ke atas manusia telah mendokumenkan keberkesanan suplemen ini. Dimuatkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Complementary Medicine - mengetengahkan pelbagai faedah Nutriferon.

#ikhtiarpendinding
#tingkatkanimunbadan #lawanpenyakit #zika
#pengedarshakleesentul0162853148

01 September 2016

Promosi September 2016 Set Kulit Cantik Bebas Jerawat Shaklee

Salam September. Alhamdulillah.. dah sampai bulan sembilan kita ye. Sekejap je masa berlalu. Nak cerita promosi bulan septèmber 2016 ni. Istimewa untuk anda semua yang nak kulit cantik dengan vitamin semulajadi.

Promosi bulan ni adalah ESP, VITAMIN C DAN VITALEA FOR CHILDREN. Ramai yang dah tahu bestnya Esp dan Vitamin C shaklee ni terutama golongan wanita yang suka nak kulit tampak cantik tanpa cela. Ramai yang dah gunanya dan dapat kesan yang sangat positif. Saya juga suka!!

 Promosi bulan ni best sebab memang gabungan mantap untuk kulit tau. Saya kongsikan sekali testomoni set bajet vitamin shaklee untuk kulit bebas jerawat ni. Set kulit cantik terbaik dari shaklee. InsyaAllah jika konsisten anda akan dapat hasilnya. 😊

Berminat nak beli?
Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Percuma Konsultasi dan tips selepas pembelian.

Ayu 016 285 3148
 #pengedarshaklee #pengedarshakleesentul #setkulitshaklee #setkulitcantik #setbajetkulitcantikbebasjerawat










Share it