FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

15 December 2016

Krim Terbaik Untuk Ruam dan Ekzema Bayi

Testimoni Shaklee Herbal Blend Utk Ruam Bayi
Kulit Ruam bayi semakin licin dgn Herbal Blend Shaklee
Biar gambar berbicara....

Ni baby yang sama...masa memula mama baby..whatsapp mmg sedih tgk nya...kulitnya bukan je mengelupas..malahan berair..kadangkala berdarah...

Dah macam-macam cuba..setiap minggu pergi klinik..tapi result tetap sama...

mama baby terus search google cari yg semulajadi..so dia jumpa blog saya...walaupun rumah nya 30minit dari rumah saya..gigih juga petang tu terus sumbat anak-anak masuk kereta..and drive terus ke rumahnya..tak kisah lah jauh mana pun..

Sebab terlalu kesian kan baby tu..now alhamdullilah hati saya puas dapat bantu baby tu...now baby dah tak menangis lagi...


Krim serbaguna shaklee ni tidak mengandungi steroid atau bahan kimia berbahaya. Ia sesuai utk seisi keluarga, bayi dan kanak2. Digunakan utk kulit kasar, ruam, ekzema, jerawat dan menurunkan suhu panas ketika demam. Mengandungi exract rosemary, bau yang nyamuk tak suka. Mudah dibawa ketika travel atau balik kampung..simpan saja dalam beg tangan ibu. 

Murah jer..

WA 0162853148
Pengedar Shaklee Sentul

Fibroid Mengecil Lepas Sebulan? Makan apa?

Sebulan lepas scan fibroid 13.3cm...tak terkata betapa gelapnya dunia...sakit macam contraction nak bsalin...

G klinik dapat pain killer...saya tanya doktor "ada ubat tak?" Doktor jawab x de, selain pain killer...tp fibroid awak tak ganggu...tp kalau sakit mmg biasanya kena operate...tp risk operate 1- bleeding awak kena buang rahim sbb fibroid ni tlampau besar 2- ada balik macam Norazzean Azizan

Sy jawab "tak pe supplement ada kan doktor!" Doktor gelak sakan...

Ok doktor...bg sy masa sebulan sy sndiri dtg scan...

2 minggu lpas tu..kebetulan suami sejuk² ni lengan dia sakit sokmo... Doktor cakap makan kalsium..sy kata ok ostematrix jangan miss...

Pastu sesambil sy kata nak scan...doktor scan..dan dah amazing turun ke 5.9cm

Dan smalam upline sy tanya bila follow up..sy jawab spttnya da follow up..tp sbb ujan sy x pergi..so, pg td g follow up hospital...scan...

Doktor pertama, godek² tak nampak...dalam hati waaaa..

Pastu doktor cakap jap sy panggil pakar O&G...

Pakar scan...suh ukur..2.3cm

Ok x yah refer O&G cuma blh follow up tgk makin mengecil tak lepas ni...

Ya allah nak menjerit tuhan je yang tau.. awak perasan tak camne b senyum Doc Khalida Nazihah? Siap Doc Nadia tanya wiii ko amik apa..bla bla bla

Sy keluar pintu bilik doktor dengan senyuman..dan cari kelibat suami...

Makcik sebelah tanya...mengandung ke dik...

Kikiki..

Bahagia...seharian sy tersenyum..smpai krem mulut...

Alhamdulillah...mujur ada shaklee!!! Dan semua ni dengan izinNya

Saya ambil beberapa jenis shaklee secara konsisten..dengan kuantiti tertentu...

Psst : ramai doktor gelakkan bila sebut supplement..sbb supplement bukan ubat...tp, sy share sbb ini terjadi pada sy...


Ini cerita Puan Ebby Mohamad. Dia sendiri mengalaminya dan dia ambil vivix bersama vitamin antioksida (ACE) Shaklee dalam dos special.

Kalian ada masalah yang sama? Jaga rahim jaga pemakanan dan beraktiviti sihat. Elak makan makanan segera, junkfood dan makanan yg tinggi MSG.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya. Kita ikhtiar mana yg terbaik, Allah jua Maha Penyembuh.

WA 0162853148 Pn. Ayu
Pengedar Shaklee Sentul


09 December 2016

Vitamin Perlu Ketika Travel atau Balik Kampung

Musim2 cuti sekolah ni saya pasti ramai yg pergi bercuti atau balik kampung bawa anak2. Kasi anak2 kenal kampung dan bermain dgn alam semulajadi. Eeheee...bagi yg ada kampunglah.. kasi kenal kolam, perigi, ayam itik lembu...sawah...sawit.. haaa.... byk anak2 boleh belajar kt kampung. Elak gadjet sepanjang masa.

Ok. Nak share vitamin yg selalu mengingatkan sy kampung halaman. Vitamin yg wajib bawa sepanjang perjalanan. Sebotol #ostematrix dan #nutriferon.

Vitamin wajib bawa dan perlu ada ketika travel atau balik kampung.


Kenapa perlu bawa vitamin ni? Sama seperti keperluan ubat bagi orang sakit begitu juga vitamin. 😊 Sangat perlu bagi mencegah/mengelak jangkitan penyakit dari virus.


Ostematrix ni bantu legakan kejang2, lenguh2 badan lepas memandu atau berjalan. Telan je 4bj malam, bgn pagi tak rasa lesu dan tidur lena je. Ia juga bantu buang angin dlm badan. Bgn pagi membuang dgn lawas tau...😊


Nutriferon pula bantu up imun badan. Biasalah kalau dah jalan jauh tu kan, dgn perubahan cuaca lagi dan virus2 jalanan. Lagi2 musim hujan ni. Mudah sgt kena demam selsema. Mak pak boleh telan nutriferon ni, boleh beri pada anak2 juga. Nutriferon pn legakan alergik tau. Cepat je reda merah2 gatal2 nanti. Dah nama duk kampung kan.. mcm2lah akal anak2 nak mencuba kat laman kan.. 😂😂 kang habis dia pegang segala macam ulat haiwan.. bagi yg mmg ada alergik terhadap makanan pula pun sama.. lagi2 yg ada resdung tu mmg wajib bawa Nutriferon ni.

Haa...mudah nak bawa. Selit je dlm handbeg.. bawalah ke mana2..

Kalau nk order boleh order dgn hakak ye. 😊

WA 0162853148
Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee Bandar Baru Sentul, KL

#tsunamishaklee #g14 #tsunamig7 #shakleeEffect #liveamazing #pengedarshakleesentul   0162853148


07 December 2016

Bagaimana dan Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok

Testimoni Vivix bantu berhenti merokok tanpa sengaja
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok Tanpa Sengaja
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok
Testimoni Vivix Bantu Berhenti Merokok

Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok berhenti merokok? Berhenti merokok dengan vivix shaklee tanpa rasa stress.

DNA ROSAK AKIBAT HABIT MEROKOK.

Vivix Shaklee adalah satu gabungan pati buah beri & anggur muskat yang mengandungi antioksidan & resveratrol yang kuat dimana ia membantu memperbaiki sel DNA tubuh

Vivix shaklee membantu membuang dan menyingkirkan nikotin-nikotin yang tidak diperlukan dari dalam tubuh dan sekaligus memulihkan kembali sel DNA yang telah rosak.

Nikotin menyebabkan DNA rosak dan menjadikan seorang perokok ketagihan hingga sukar untuk berhenti merokok.

Sel tubuh yang telah dipulihkan secara semulajadi akan menolak nikotin yang anda ambil. Ini akan menyebabkan anda berasa pahit ketika merokok, tekak perit, loya & tidak dapat menghabiskan walau sebatang rokok!


Jom buat kira-kira dan perbandingan mlm nie😊😊
**********************************

Sekotak rokok rm17.00

Seminggu 17x2  (ini jika merokok 3 hari sekotak)
Sebulan 17x2x4
Setahun 17x2x4x12

RM1632 Mana lagi mahal? Vivix ke?

Harga Vivix sebotol RM 475.00 ( nak jimat dan murah lagi, beli 2 botol terus dpt percuma keahlian dan harga ahli )😆

Berapa ya agak2 kos pembedahan jantung? Adakah vivix lebih mahal lagi?😉

So isteri yang bijak menguruskan kewangan keluarga boleh buat kira-kira.Selamatkan poket suami anda dan yang paling penting selamatkan kesihatan diri si ketua keluarga anda.

#stopsmoking
#berhentimerokok
#sayangidirianda
#sayangikeluargaanda

0162853148 Nor Fahidayu Masran

#pengedarshakleesentul #shakleetitiwangsa #vivixshaklee #kempenberhentimerokok #berhentimerokokdenganmudah #tonikajaib #sirapshaklee


Promosi Disember 2016 | Shaklee Collagen Powder dan Testimoni Kolagen Shaklee

Testimoni Kolagen Shaklee - Pori2 makin mengecil
Kulit dah tak kering, Lutut dah tak sakit
Muka Glowing Bersinar, Bekas Jerawat Pudar
Walau baru makan 6 sachet, muka makin lembut dan jerawat tak tumbuh
Pori Mengecil, Tapak Tangan Lembut
KULIT MAKIN LEMBAB, LEMBUT DAN ANJAL

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. 😊 Hari ni saya nak share tentang Kolagen Shaklee yang best ni. Ok. Nak bagitahu bulan ini adalah bulan Shaklee Collagen Powder tau. Promosi beli 2 kotak dapat 5% diskaun atay beli 7 pada harga 6 kotak. Best kan? Siapa dah pernah amik kolagen shaklee ni memang tak cari kolagen murah yang lain dah. 😍😍😍😍 kompom terus jatuh cinta!!

Shaklee jamin selepas 8 kotak kolagen akan dapat kesan maxima. Tapi kebanyakan yg dah guna kolagen shaklee ni, belum seminggu dah rasa kulit maki lembut, lembab dan parut2 mula pudar serta kulit yg sebelum ni kasar jadi tambah licin. Wow!😲 Tak percaya? Cubalah dulu dan rasainya.. 😉

Mari nak share bahan-bahan utama yang ada dalam Shaklee Collagen Powder ni.


7 bahan utama dalam Collagen Shaklee

Camellia Japonica Seed Extract
Fish Collagen
Shellfish Extract
Pfaffia Extract
Lactobasillus Acidophilus
Vitamin B
Vitamin C

Sini saya kongsikan juga beberapa testimoni pengguna yang dah ambil shaklee Collagen Powder


Haaa...
Bukan sekadar untuk kulit cantik2 je tau!
Tetapi baik untuk sendi juga 😉 sesuai sangat beri pada orang tua. Semakin kita berusia, kolagen dalam badan kita pun semakin menyusut. Sebab itulah kulit makin kendur,berkedut dan sendi2 pun mula sakit.

Kolagen shaklee ni diperbuat daripada ikan merah laut dalam dan kerang-kerangan. Jadi, bagi yang ada alergik seafood, kenalah hilangkan alergik tu dulu ye atau just amimk Vivix sahaja. 😊

0162853148  ayu
#tsunamishaklee
#ShakleeSentul #shakleetitiwangsa
#ShakleeKpjTawakal
#PromosiDisember


Share it