FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

17 October 2016

KULIT MAKIN LICIN DAN CERAH DENGAN SET VITAMIN C DAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE


KULIT MAKIN LICIN DAN CERAH DENGAN SET VITAMIN C DAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE👏👏👏👏
.


Stress kalau jerawat naik kan.. ? Muka pun ketat je rasa..nak keluar pun tak konfiden. Lagi2 bila orang asik tegur jer.. uhuu... hakak pun terasa gak tau.. kadang2 kuar jerawat bkn sebab apa, tp sebab hormon ibu hamil/period atau toksin yg tak terbuang... 😣😣
.


Tips Nak Kulit Cantik dan Sihat ;

Konsisten dgn pengambilan supplemen, detox toksin, cuci muka dgn disiplin dan minum air masak yang cukup. InsyaAllah berkesan melicin dan mencerahkan kulit.

Ok. Meh oder kalau berminat. Set ni set bajet. Dalaman cantik luar pun cantik. 😆😆

Vitamin C - Membantu membentuk kolagen dan menganjalkan kulit. Kulit anjal akan tampak lebih cerah

Vitamin E - Sumber antioksida yg membantu menyingkirkan radikal bebas dari badan. Vitamin E juga melancarkan darah juga bagus untuk kesihatan jantung.. pssttt..selain itu, vitamin E ni bagus tau untuk kesuburan dan dikenali sebagai vitamin cinta..😍😍
.


Berminat nak set bajet kulit cantik?


WA @ DM 👉👉 0162853148 | Ayu
#shakleesentul
#pengedarshakleesentul #kulitsihat #kulitcantik #kulitcerah #vitaminuntukkulit #Regrann


15 October 2016

Luka Bersalin Secara Pembedahan Czer Sembuh Dengan Cepat Lepas Amalkan Vivix

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse


05 October 2016

Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee Kesukaan Anak-Anak Kami

Ramai kanak-kanak tak suka makan ubat. Betul? Anak saya pun begitu juga. Sampai kena paksa telan, tapi pandai dia tahan & muntahkan balik.. uuhuu...

Macam mana nak baik kalau tak makan ubat kan? Jadi, saya sebagai ibu yang prihatin, kena pastikan kesihatan mereka sentiasa dalam keadaan baik dan beri mereka makanan yang berkhasiat. Kalau sakit pun tak melarat. Ya, semua orang nak yang terbaik untuk diri dan keluarga mereka. Sama juga macam saya. 😊


Anak2 kami suka #OmegaGuardShaklee. beri sebiji pasti minta lagi.. sampai kena sorok botol #minyakikanterbaik tu.
.
Kebaikan minyak ikan sangat banyak terutama untuk kanak2. Ia bantu mengatasi keradangan ekzema, asma, tingkat IQ dan imun kanak2 juga. Omega kaya DHA dan EPA untuk perkembangan otak mereka yang baik.   Kalau anak2 selsema atau batuk, cepat2 beri sebiji #Omega ni, insyaAllah dalam 3 hari kuranglah batuk selsema mereka. Tidaklah melarat dan boleh menyebabkan jangkitan kuman pada paru2.
.
Sayang anak? Berikan mereka supplemen dan makanan terbaik utk mereka membesar dengan sihat dan cergas. 😉😉



#OmegaGuard sangat sesuai utk seisi keluarga. 2 botol utk mak, 2 botol utk ayah sebotol utk sebulan. Kalau kanak2 sebiji sehari, sebotol utk 3 bln.

Untuk orang dewasa, Minyak ikan omega ni membantu mengawal berat badan sebab ia mengandungi leptin yang tinggi. Leptin beri rasa kenyang. Omega juga bantu membakar serta menyingkirkan lemak dan kolestrol yang melekat pada salur darah. Ia juga membantu meredakan keradangan sendi akibat gout, sakit lutut dan tumit juga mengawal tekanan darah tinggu. Konsisten dengan pengambilan omega membantu memberikan effect "glowing pada wajah. Suka? Apa lagi, makanlah omega guard shaklee ni secara konsisten. Tak menyesal tau. 😉

Haa.. berbaloi beli satu set offer Oktober ni kan? Beli 6 PERCUMA 1.😲😲 dapat free keahlian, rebat tunai bln dpn dan FREE POS!!

JOM BELI SEKARANG.
WA 0162863148 | Nor Fahidayu Masran
#shakleesentul #pengedarshakleesentul #tsunamishaklee #tsunamig7


Share it