FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

30 November 2016

Kebaikan dan Testimoni Alfalfa Shaklee

Sempena bulan promosi Alfalfa Complex dh nak habis pun.. Saya share kan lagi kebaikan alfalfa yang semua orang patut tahu. Selain bantu menyingkirkan toksin dari darah, asid urik, menurunkan berat badan is bagus juga utk dalaman wanita. Tapi jangan risau, lelaki pun boleh ambil ye.. sebab khasiat alfalfa ni sgt banyak.


Kebaikan Alfalfa

🌾 Merawat gangguan pencernaan
🌾Mengawal kolestrol dalam darah
🌾Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
🌾Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
🌾 Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
🌾Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
🌾 Mengurangkan simptom menopous
🌾 Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
🌾  Merawat masalah sembelit
🌾Menyahkan toksik dalam tubuh
🌾Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
🌾Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
🌾Membantu masalah penghadaman
🌾Membantu memperbanyakkan susu ibu
🌾Mengurangkan masalah pundi kencing
🌾Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
🌾Meningkatkan kesihatan prostat
🌾Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
🌾Menghangatkan hubungan suami isteri
🌾Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
🌾Membantu masalah keputihan

TESTIMONI ALFALFA SHAKLEE




PROMO NOVEMBER BUY 3 FREE 1
GRAB IT NOW!

Ayu 0162853148
#pengedarshakleesentul


29 November 2016

Tips dan Cara Tingkatkan Imun Melawan Jangkitan Penyakit

Sekarang ni mcm2 penyakit ada kat dunia ni kan.. kadang2 tak pernah kt dengar pun.. uhuu..menakutkan.

Camana kt nak elak? Susah juga kan.. tp kita boleh ikhtiar dgn tingkatkan imuniti je..

Dapatkan vaksin utk anak2 mengikut jadual imunisasi mereka..walaupun ia ada kesan juga tp kalau terkena sakit2 berbahaya tu lebih teruk.

Selain tu makanlah makanan yg berkhasiat, buah2 dan syur2 yang cukup. Air masak pun kena ckup... kalau ank tak suka sayur, mak ayah kena ubah juga cara pemakanan. Masak dirumah..buatkan sup sayur2 campur kan jadi warna2, menarik minat anak nak makan. Semoga ada lagi khasiat sayuran dlm masakan kt tu. Untuk naikkan selera makan anak boleh berikan mereka Meal Shakes shaklee.

Beri juga supplemen utk ank2 dan diri sendiri seperti vitamin c utk dewasa, omega utk anak2 dan nutriferon utk semua... inilah antara supplemen pilihan saya untuk tingkatkan imun diri dan anak2.. dah tentu sy pilih shaklee.😉 omega tu mmg ank2 suka wat kunyah je.. kalau dorang sakit pun tak lah melepek sgt, cepat sembuh dan tak mudah dpt jangkitan virus dr kawan2. Dari terlalu bergantung dgn ubat, kt up kan imun dorang seawalnya.. yang terbaik permulaan bagi bayi adalah susu awal ibu yg ada kolustrum.. kolustrom tinggi dgn antibodi. Ciptaan Allah yg tiada tandingan..

Semoga anak2 dan keluarga kita terus diberikan kesihatan yg baik dan dijauhkan dari sakit2 yg pelik2 zaman ini.

Prevention is better then cure.. 😊


PUAN AYU
0162853148
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee #g14
#shakleeeffect #liveamazing


28 November 2016

Set Kurus Bajet Shaklee Pilihan Ramai



Haaa....inilah set vitamin bajet kurus meletops pilihan saya.. suka sebab set ni tak buat saya cirit birit atau sakit perut memulas.. syok je giteww... pembuangan pun lancar jer.. bangun pagi bdn pun rasa best.  Tp dah termengandung ni taklah sy amik semua..juSt amik lecithin je.. utk elak sembelit masa hamil sy amik Ostematrix sebagai pengganti. Lecithin tu pun bntu melawaskan dan bagus utk perkembangan otak janin juga tau..😉

Lagi best bulan ni ada promo lecithin dan alfalfa 😍😍 boleh borong buat spare bersalin nanti.. ehee...

Nak kongsikan apa hebat nya set kurus bajet meletops pilihan ramai ni ;


APA FUNGSI HERBLAX?


Herblax adalah sejenis herba dan gabungan daun senna yang membantu dalam pembersihan usus. Usus bersih, bantu penyerapan zat dan vitamin lain dengan lebih optima.

Fungsi Herblax Shaklee

🍃bantu pembersihan najis yang tersekat
🍃merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
🍃membantu masalah sembelit
🍃tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
🍃mengempiskan perut
🍃ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut


APA FUNGSI LECITHIN ?

🌿 lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran


KENAPA LECITHIN?😘😘


FUNGSI KOLINA dalam Lecithin

● kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan
● kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf
● maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan,
● Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas
lecithin bantu mengurangkan bengkak susu bagi ibu menyusu. Ibu hamil dan menyusu blh ambil lecithin



🍃KEBAIKAN ALFAFA🍃

💊Merawat gangguan pencernaan
💊Mengawal kolestrol dalam darah
💊Menghapuskan kolestrol buruk (LDL)
💊Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
💊Bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah
💊Mencegah edema - Pengumpulan air di dalam badan terutama di bahagian kaki
💊Mengurangkan simptom menopaus
💊Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan
💊Merawat masalah sembelit
💊Menyahkan toksik dalam badan
💊Merawat sakit otot dan sendi
💊Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
💊Membantu masalah penghadaman
💊Terkenal dengan fungsinya yang memperbanyakkan susu ibu
💊Merawat masalah pundi kencing
💊Merawat masalah gastrik dan gangguan hati
💊Meningkatkan kesihatan prostat
💊Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita ( mana longgar confirm KETAT.. hee~ extra small giteww.. )
💊Menghangatkan hubungan suami isteri
💊Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
💊Membantu merawat lain-lain masalah kesihatan seperti alahan, gout, nafas berbau, arthritis, masalah kolon, hernia,
.
.
Banyakkkkk kan fungsinya. Ketiga2 ni saling bantu membantu agar dapat membersihkan badan kita dari dalam.

Sihat di dalam cantik diluar gitu..

Ok lah jangan lupa dapatkan sekarang ketiga2 tu..nak murah masuk ahli terus baru berbaloi.

👉👉Ada lebih kurang seminggu saja lagi promo hebat ...👏👏👏

🍃order & pertanyaan🍃
Wa 0162853148 | Ayu
#pengedarshakleesentul


Set Kurus Bajet Shaklee


27 November 2016

Vitamin Shaklee Pilihan Saya

Salam hujung minggu. Selamat bercuti bagi yang bercuti.. anak2 pun dh mula bercuti kan.. apa program hari ini?

Saja saya nak kongsikan di sini vitamin kegemaran saya.

Inilah dia set vitamin kegemaran saya ni..

Sgt best! Sebab rasa macam lengkap je semua ni. 😊


Mari saya terangkan kenapa set vitamin ini jadi pilihan dan kegemaran saya. 😊

Bcomplex & ostematrix bantu melegakan migrain, ketegangan saraf, kawal stress dan cramp. Bekalan asid folik dan kalsium sepanjang kehamilan. Bcomp juga bertindak sebagai penapis uv dr dalam. Pengambilan 4 biji ostematrix waktu malam sebelum tidur membantu kita mendapatkan tidur yg lena dan berkualiti. Kalau sakit kepala pun memang sy telan 2 vitamin ni. Terasa dapat berehat dengan selesa. 😊 Set ini juga dikenali sebagai set migrain.

Garlic sbg sumber antibiotik saya. Juga bagus utk kawal keputihan masa hamil. Garlic adalah petua kulit cantik wanita korea tau!

Omega utk kawal berat badan dan bekalan DHA utk perkembangan otak janin. Saya juga telan omega guard ni dikala diserang batuk berkahak ketika hamil. Sangat membantu melegakan batuk saya dan dapat tidur dgn lena. 😊Ingat ya, ibu hamil yg sakit tidak boleh ambil sebarangan ubat tanpa nasihat doktor.

Vitamin C utk up imun, dan bantu penyerapan zat besi agar lebih efisyen. Vitamin c juga bantu pembentukan kolagen kulit dan mengurangkan strectmark waktu hamil... vitamin c juga sangat penting ketika hamil.


Haaa...lengkap kan?

Meh beli utk kesihatan diri.
Wa 0162853148
@ayu_jual_vitamin
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee


15 November 2016

Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu

Nak bercerita dkt org tentang nutrisi dan kesihatan ni bukan senang ye.. Kena ada ilmu. haa... soalnya "Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu"

Sebelum saya join shaklee dulu, memang saya kurang faham bab2 nutrisi dan kesihatan ni. Bersalinkan Habib, saya mula menggunakan khidmat pakcik google, search sebab nak beli pam dan cara simpan susu ebm serta penyusuan ibu bekerjaya. Dari sini saya belajar sikit2, dan buka akaun fb. Mula join group2 penyusuan susu ibu. Haaa....sy bermula dari sini.. time ni belum jadi ahli shaklee lagi.

Mula2 beli set pam susu ibu. Pastu search cara simpan perahan susu ibu dan cara penyediaan susu ibu agar tidak merosakkan nutrien dlm susu ibu yg di simpan itu. Lepas tu mula tercari2 supplemen utk penyusuan. Ok jumpa kawan opis yg rajin share tentang kebaikan susu ibu serta cara nak berjaya menyusukan sehingga 2 tahun. Kebetulan dia juga jual shaklee. Sy pun beli dgn dia pula, sebelum ni beli dgn kwn lain tp kurang share pasal supplemen dan tiada pengalaman menyusukan.

Dari sini saya mula menggali tentang ilmu2 penyusuan melalui fb grop, dan bacaan dari blog yang di search melalui google.. untung org yg ada blog dan dpt first ranking..😍😍 Selepas beberapa lama baru join jadi ahli shaklee.. saya mula sharekan pengalaman sy melalui fb. Dan sertai keluarga shaklee yg ohsem.😉 Rajin bertanya melalui wasap kepada upline dan super upline yg mmg berpengalaman tentang supplemen dan penyusuan. Beli buku2 berkaitan nutrisi.. belek2 dan baca kemudian share. Belajar buat blog dan share lagi.. share lagi dalam fb..😊😊Buat blog pun belajar sendiri tau..godek2 google, tanya pada yg pakar.. memang kena banyak sharing supaya diri sendiri tak lupa juga jadi manfaat kepada org lain yg membacanya.



Ohh ye.. jangan lupa tulis dan tulis..catat apa yg kt baca dan ilmu yg kita terima.. biasalah..kita ni manusia yg mudah lupa.. lepas tu jangan lupa kongsikan dgn org lain pula.. 😉😉


Alhamdulilah..tak menyesal join shaklee sebab selain dpt tahu tentang supplemen yg baik utk tubuh, dpt juga ilmu2 berkaitan penyusuan, kesihatan, ank2 dan keluarga juga. Kawan2 yg sgt baik dan tak kedekut ilmu walaupun dorang ni bukanlah calang2 orangnya. Ada doktor, akauntan, peguam , pegawai farmasi, setiausaha,cikgu, arkitek..wow sgt.. pelbagai jawatan ada dalam grup kami ni... 😆😆 berbangga dpt duduk sekali dengan mereka. Oh ye,jangan segan2 nak join kelas2 anjuran shaklee juga group2 coaching yg mereka buat. Banyak sgt ilmu yg dorang bagi tau..tak setanding bayaran yg mereka terima. Ada juga mmg tak ada bayaran langsung, hanya perlukan komitmen dari ahli2 sahaja.


Begitulah bermulanya saya sebelum menyertai shaklee.. 😊😊


Anda juga ingin sertai kami?
WA 016 285 3148 utk info lanjut



14 November 2016

TIPS DAN PETUA TURUNKAN SUHU PANAS ANAK DEMAM


Bila anak demam memang susah hati kan? Mak-mak tak boleh nak tidur malam. Setia disisi anak yang tak sihat dan meragam. Ini saya kongsikan antara petua-petua untuk meredakan demam panas anak.

TIPS DAN PETUA TURUNKAN SUHU PANAS ANAK DEMAM

Ini  antara petua-petua untuk redakan demam panas anak yang pernah saya cuba. Boleh cuba mana yang sesuai untuk anak kalian.

  •  lumur dengan air asam jawa satu badan anak sampai kepala, biarkan kering dan bilas.
  •  Ramas daun bunga raya dan tepekkan di kepala anak
  •  kerap basahkan badan anak
  •  pakaikan pakaian nipis, atau kalau baby hanya pampers sahaja. Jangan dibalut dengan selimut  atau kain tebal. Ia bagi melepaskan panas badan anak.
  •  ada juga yang kata, potong bawang merah besar dan letakkan di penjuru bilik anak tidur. <<--  Petua ni saya belum pernah cuba lagi.. :)
  •  boleh juga beri minum air kelapa muda. Ia bantu menyejukkan badan.


Ok. Selamat mencuba dan semoga anak kita diberikan kesihatan yang baik2 sahaja! Yang penting berikan mereka supplemen kanak-kanak bagi meningkatkan imuniti mereka melawan jangkitan penyakit. Amalkan gaya hidup sihat serta berikan mereka makanan berkhasiat bukan makanan segera atau merapu.

[ KRIM HERBAL BLEND BANTU REDAKAN SIMPTOM DEMAM PANAS]

.
Saya sendiri pernah gunakan petua ni pada Habib yang demam panas. Selain kerap basahkan badan dia saya juga sapu krim shaklee ni sambil urut2 bagi dia selesa. Memang menjadi tau! Mujarab betul krim ni..1001 guna pula tu..😍😍
**********
Ini satu lagi testimoni Herbal Blend dari kami.
Krim 1001 guna yang wajib ada dalam setiap rumah!
Ekstrak rosemary & sage yang membantu menurunkan kadar suhu badan yang panas.
Melegakan kegatalan, ruam dan ekzema
Melicinkam kulit dan tumit yg kasar.
Memudarkan parut parut luka, melecur atau gigitan serangga.
Sangat disyorkan ada dalam First Aid kalian!!

Testimoni Herbal Blend Untuk Anak Demam


*****************

SIAPA PENCIPTA VITAMIN SHAKLEE? | BIODATA DR FORREST C SHAKLEE


Menjadi dealer sesuatu produk seharusnya kita tahu siapakah pencipta produk tersebut dan bagaimana ia mula tercipta atau diproses. 


Sudah kenal dan tahu siapa orang kuat disebalik produk, pasti ada suatu cerita yang buat produk itu terhasil. Bagaimana perjalanan hidup beliau, pasti boleh jadi inspirasi kepada kita sebagai seorang pengedar produk itu.

Jom berkenalan dengan Dr. Forrest C Shaklee, orang kuat dan founder brand Shaklee. Beliau adalah seorang yang hebat dan tabah.
***************************

1) Dr Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894. Beliau dilahirkan dengan penyakit batuk kering dan doktor semua bersetuju beliau tidak mungkin panjang umur. Kepercayaan ibu bapanya terhadap perkara-perkara semula jadi yang membawa mereka untuk bergerak ke utara di mana terdapat tanah yang subur yang menghasilkan sumber makanan yang berkualiti. Mereka ketepikan ubat dan mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang hasil dari ladang mereka.



2) Dr Shaklee berkata peningkatan kesihatan beliau bukanlah perkara ajaib,seperti yang diperkatakan oleh sesetengah orang , Beliau berkata ia adalah perlahan tetapi ia pasti akan sembuh. Pada usianya yang muda beliau mula memahami bahawa kesihatan yang sempurna berkait rapat dengan pemakanan yang baik, persekitaran yang sihat dan senaman.

3) Apabila Dr Shaklee telah ditanya mengapa beliau memutuskan untuk mengkaji perubatan kiropraktik bukannya menjadi doktor perubatan beliau berkata, "Saya tidak pernah memperkecilkan profesion perubatan tetapi kita berada dalam dua bidang yang berasingan berusaha. Mereka dilatih untuk merawat penyakit dan saya berminat dalam pembangunan kesihatan . "



4) Dr Shaklee membuka pusat rawatan pertama beliau di Rockwell City, Iowa pada tahun 1915. Beliau bercakap kepada pesakit tentang diet mereka, dimana perkara tersebut amatlah luar biasa pada masa itu, dan beliau cipta diari pemakanan terperinci untuk memantau kemajuan pesakit.

5) Produk pertama Dr Shaklee pada tahun 1915 telah dipanggil "Mineral Vitalized" di mana beliau mengasingkan sebatian semula jadi daripada sayur-sayuran untuk nilai mineral mereka. Beliau telah disertai oleh ahli biokimia Poland muda, Casimir Funk pada tahun yang sama dan mereka terus berhubung. Sebatian yang dihasilkan oleh beliau dipanggil "vitamin" Ini adalah penggunaan pertama perkataan vitamin di dunia.

Vitalized Minerals (VItalea) - Vitamin Pertama Tercipta Di Dunia


6.) Dr Shaklee adalah chiropractor yang pergi melalui sekolah dengan rakan, beliau BJ Palmer, bapa penjagaan kiropraktik. Dr Shaklee juga memegang ijazah dalam pemakanan, biokimia, falsafah, dan ketuhanan.

7) Pada tahun 1924, Dr Shaklee membina pusat penjagaan kesihatan yang lengkap dengan kakitangan kiropraktor, osteopaths, doktor, pengamal am dan pakar bedah. Untuk pertama kalinya rumusan makanan tambahan Dr Shaklee telah dibungkus dan diedarkan.

8) Pada tahun 1928, beliau membangunkan regimen diet yang wajar yang beliau cadangkan kepada semua pesakit. Diet ini adalah sama dengan piramid Panduan Makanan kini disyorkan oleh Jabatan Pertanian Amerika Syarikat, dengan penekanan pada bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran dan minimumkan lemak dan gula.

9) Pada Jan 1929 beliau ditahbiskan sebagai menteri dan pada tahun 1933, beliau secara rasmi menerima doktor ijazah ketuhanan. Sikap beliau yang begitu mengambil berat tentang aspek kerohanian telah membentuk falsafah Shaklee.

10) Beliau mengamalkan kiropraktik sehingga usia 65 tahun. Kemudian dia melancarkan Perbadanan Shaklee untuk memasarkan produk di mana beliau telah menghabiskan hayatnya membangunkan produk tersebut. Impiannya adalah untuk berkongsi produk dan kesihatan yang lebih baik dengan dunia.


Ok. Sudah kenal siapa Dr Forrest Shaklee? Beliau juga seorang survivor penyakit kanser dan mengamalkan cara hidup sihat secara semulajadi. Jom jadi hebat dan tabah seperti beliau. Beliau jadi inspirasi kami para SID... :)

Share it