FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

12 May 2017

CARA RAWAT KAYAP ULAR

KAYAP BIASA MENYERANG PADA SEBAHAGIAN SISI BADAN BERKAIT DENGAN SARAF DAN KULIT
Kayap ada pelbagai jenis. Antaranya adalah kayap ular yang biasa kita dengar. Kayap ini jika tidak dirawat akan menjadi semakin teruk dan ada yang mengatakan jika ia bercantum boleh membawa maut.

Penyakit kayap adalah jangkitan pada saraf dan kulit sekitarnya juga dikenali sebagai sinaga.

Ia adalah disebabkan oleh virus varicella zoster, virus yang sama pada penyakit cacar air. Virus ini tidak mati selepas sembuh dari sakit cacar air. Ia umpama tidur dalam badan dan kembali aktif kerana sistem badan yang lemah atas pengaruh faktor usia yang semakin meningkat, gangguan psikologi seperti stress melampau, HIV atau AIDSN, selepas menjalani pembedahan tulang atau organ lain serta menjalani Kemoterapi.


Saraf yang biasa diserang ada pada kulit, pada dada, perut, belakang badan atau muka sisi atas (termasuk mata)

Pesakit kayap akan merasa sakit ringan dan menjadi lebih teruk jika tidak dirawat seperti sakit tajam yang menusuk datang dan pergi.

Virus Varicella Zoster @ Kayap menyerang Saraf dan Kulit Sekitarnya
Tiada ubat khas untuk rawatan Kayap Ular atau kayap yang lain. Biasanya doktor akan beri ubat untuk tahan sakit, antibiotic atau antivirus dan ubat sapu untuk menghilangkan rasa sakit dan kesan keradangan.

Biasanya doktor menyarankan untuk ambil supplemen yang boleh tingkatkan imun dan sistem kekebalan tubuh.


PETUA TRADISIONAL MUDAH UNTUK RAWAT KAYAP ULAR.


4 PETUA MUDAH YANG BOLEH MEMBANTU MERAWAT KAYAP ULAR dan semoga diberi kesembuhan olehNYA.


Ada juga yang menyarankan agar berjumpa orang bijak pandai atau ustaz untuk dapatkan air tawar.

1. Guna daun cili dan kapur makan. Tumbuk atau ramas bersama dan sapu pada kawasan kayap ular 2x sehari.

2. Daun pokok duit-duit di tumbuk dan tempek pada kawasan yang diserang kayap, bengkung semalaman.

3. Ambil daun delima, tumbuk lumat di campur dengan bedak sejuk (tanpa pewangi) dan tampal pada kayap.

4. Jaga pemakanan. Elak makanan yang menyebabkan gatal dan berbisa. Jika sudah kering, biarkan kulitnya jatuh sendiri. Jangan dikupil kerana akan menyebabkan kayap luka dan merebak kembali.

5. Ikut nasihat doktor, makan ubat dan antibiotik yang diberi.

Kak U juga sarankan agar pesakit kayap ular atau kayap lain mengambil supplemen atau vitamin tambahan untuk tingkatkan sistem imun serta mengurangkan rasa sakit di serang kayap.

Antara supplemen tersebut adalah

1. Nutriferon - membekalkan interferon dan meningkatkan sistem imun badan melawan jangkitan virus.

2. Garlic Complex - bertindak sebagai antibiotik dan bantu melemahkan virus.

3. Vivix - memperbaiki serta memulihkan sel2 yang rosak, meningkatkan imun, meredakan keradangan, menyingkirkan toksin serta bantu memudarkan parut akibat kayap

4. B Complex - bantu mengawal stress, baik untuk saraf, melancarkan darah serta menghilangkan rasa kebas-kebas.


TESTIMONI PESAKIT KAYAP KEMBALI SEMBUH DENGAN SHAKLEE

Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni Kayap
Rawat kayap ular segera supaya tak merebak dan semakin teruk.

Tingkatkan sistem imun tubuh
Jaga pemakanan.


Nak dapatkan SET KAYAP?

Hubungi Kak U
0162853148
@ayu_jual_vitamin
Pengedar Shaklee Sentul
SID 882771

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI
Ekzema adalah masalah kulit yang biasa dihidapi oleh bayi sejak lahir dan biasanya akan hilang sebelum si manja melangkah ke alam persekolahan.

Terdapat beberapa jenis ekzema, seperti Dyshidrotic eczema, Eczema herpeticum, Nummular eczema, Seborrheic eczema serta Atopic eczema. Atopic eczema atau dematitis adalah sejenis ekzema yang biasa dihidapi oleh bayi dan kanak-kanak.

PENYEBAB EKZEMA

Ekzema berkait rapat dengan keturunan dan gen. Sesetangah gen akan menyebabkan kulit individu bertambah sensitif. Sistem keimunan yang terlalu aktif juga menyebabkan kelembapan terbebas dan memudahkan kuman masuk.

Beberapa faktor pencetus ekzema pada bayi adalah :

pendedahan kepada bulu binatang
penggunaan bahan kimia pada kulit
pemakaian fabrik sintetik
panas dan berpeluh
cuaca kering dan sejuk
tekanan perasaan dan stress
kulit terlalu kering


5 SIMPTOM EKZEMA PERLU ANDA TAHU

Kulit kelihatan bertompok kemerahan dan gatal
Lokasi tumpuan biasanya dibahagian muka, bahagian berlipat seperti leher, pelipat tangan, belakang lutut, telinga dan pada kulit kepala
Ada juga kanak-kanak yang mengalami ekzema di bahagian lutut atau siku ekzema dan gatal akan menyebabkan kulit jadi kering, iritasi dan melecet serta berkuping. Ada kalanya kulit merekah dan boleh menyebabkan infeksi

Kulit menjadi kemerah-merahan dan bersisik


BAGAIMANA MERAWAT EKZEMA PADA BAYI

Ekzema bukan sahaja menyebabkan kegatalan pada kulit malah ia juga akan mengganggu tidur, pergaulan dan emosi si kecil. Ekzema tidak dapat dihilangkan begitu sahaja kerana ia ada perkaitan dengan gen. Mungkin bukan satu penyelesaian, namun sebagai langkah rawatan, ubat-ubatan produk penjagaan diri dan peralihan gaya hidup perlu bagi mengawal ekzema yang dihidapi si manja.

Sapu pelembab. Pilih pelembap yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi steroid.

Pastikan kuku bayi anda sentiasa pendek. Ini bagi mengelakkan kulit tercalar akibat menggaru

Tuam menggunakan pek ais untuk mengurangkan rasa gatal

Pakaikan pakaian daripada fabrik kapas dan berpotongan longgar

Lindungi bahagian yang gatal dengan pakaian

Legakan bahagian gatal dengan menggosok perlahan-lahan

Sentiasa pastikan ruang kediaman bebas habuk.

Elakkan permaidani dan binatang berbulu di dalam rumah

Amalkan penyusuan susu ibu. Elakkan susu lembu, kekacang, telur makanan laut yang mungkin boleh mencetus keradangan ekzema


CADANGAN VITAMIN UNTUK RAWAT EKZEMA

Untuk tujuan melegakan kerengsaan akibat ekzema mulakan dengan penggunaan sabun organik atau dari bahan semulajadi untuk anak-anak. Kemudian boleh tingkatkan antibodi dan imun si manja.

Antara vitamin shaklee yang membantu masalah ekzema malah ada yang sudah sembuh adalah :

Omega  Guard - minyak ikan omega yang membantu melegakan keradangan ekzema dan dapat meningkatkan imun si manja anda. Sesuai untuk bayi berumur setahu. Dan ke atas. Harga Rm136 ( 90 biji) di ambil sebiji sahaja sehari bagi kanak-kanak.

Mealshakes - minuman segera lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan. Rasa yang enak dengan harum vanilla. Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi atau sebagai snek. Ia membantu meningkatkan imun badan, menaikkan selera makan dan membekalkan nutrien untuk tubuh. Harga Rm 115.00 (544gm) hanya sesudu kecil sahaja sehari.

Krim Herbal Blend : Krim sapu serbaguna berasaskan bahan semulajadi. Tidak pedih. Selamat untuk bayi. Tiada steroid atau paraben. Boleh digunakan sebagai lotion harian. Di sapu pada kulit kering bayi, sebagai pelembab atau terkena gigitan serangga. Hanya Rm29.00 (4oz) disapu pada bila-bila masa perlu.

Testimoni Set Ekzema Shaklee
Testimoni Omega Untuk Ekzema
Dapatkan set ekzema untuk anak anda daripada saya.

Nor Fahidayu Masran
Whatsapp : 0162853148
Pengedar Shaklee Sentul
Pengeposan seluruh Malaysia

11 May 2017

BUAT BISNES ONLINE CARA HALIMUNAN

Takut nak tinggalkan bisnes?
Takut sales tak masuk?

Alhamdulillah.. sejak hujung 2012 kak U tak risau nak ke mana-mana, tak risau tinggalkan bisnes shaklee Kak U ni. Kak U tetap jana sales personal sendiri setiap bulan, tidak termasuk sales group. Closing di luar negara pun tak jadi masalah. Jangan kata upline goyang kaki, makan duit downline ye! Shaklee adil dan saksama. Tak buat, tak dapat.

Dengan teknik halimunan buat bisnes secara online, travel laa ke mana sahaja. 😆

Jom belajar teknik "halimunan".
Travel jelah ke mana pun, tak promote pun ada je yang akan wasap tanya, sales tetap jalan seperti biasa. Alhamdulillah..

Dengan teknik halimunan ni, tak perlu risau lagi. Yang penting mahu belajar, rajin dan konsisten.

Nak tahu apa tu teknik halimunan?

Haa... jom daftar jadi ahli shaklee dulu.. kita belajar sama-sama. Beruntung berada dalam group kami ni tau.. Belajar bisnes online dengan teknik halimunan. Sales jalan seperti biasa walau kurang promosi.

Sudah tentu perlu di baja, di siram dan di jaga terlebih dahulu. Bukan tinggal biar kering gitu.

The more U give
The more U get back

Fast action, fast result.!

Nak tahu apa tu teknik halimunan?
Pm Kak U sekarang! 😉

0162853148

#teknikhalimunan #ireachtravel #ireachfamily


Belajar teknik halimunan bisnes online bersama Kak U..

Untung jadi ahli shaklee ni kan..

Mula sekadar nak jimat untuk makan sendiri, boleh pula jana pendapatan.

Suka ke suka?☺


10 May 2017

PUDING ROTI BERCARAMEL

Resepi Puding Roti Berkaramel ini dia ambil dari Fb Zura Zul yang dikongsikan di dalam group Masak Apa Hari ini (MAHN)

Simpan dalam blog sendiri, nanti boleh cuba. Lagi-lagi nak dekat Ramadhan ni kan, boleh buat sebagai manisan berbuka.

Ok.. cikidot...!!


Puding Roti Berkeramel | Gambar fb Zura Zul

Puding Roti Berkaramel.. Resepi biasa2.. Cuma olah sikit bg lebih sedap & menarik.. 😊

Bahan berkaramel:

2 sudu gula.. Masak dlm loyang 8 atau 9 inci atas api perlahan.. Jadikan gula hangus.. Tapi jgn hangus sgt.. Gula dh cair.. Ratakan dlm loyang.. Ketepikan

Bahan A:

20g agar-agar bertali
5 1/2 cawan air
3/4 cawan gula

👉 Masak agar2 bersama air hingga larut agar2
👉 Kemudian masukkan gula.. Kacau2 rata.. Perlahankan api

Bahan B:

5 keping roti gardenia.. Carik2kan
1 tin susu cair
1 biji telur
2 sudu besar susu pekat manis
2 sudu besar butter/marjerin
2 sudu besar tepung kastard** bancuh dgn sedikit air
1 sudu besar esen vanilla
Pewarna pilihan.. Akk guna pewarna ungu, pink & kuning

👉 Blender bahan di atas kecuali tepung kastard hingga hancur halus

👉 Tuang dlm periuk agar2 tadi.. Besarkan api semula.. Kacau2 rata.. Masukkan tepung kastard.. Kacau sebati hingga mendidih.. Tutup api


👉 Ambil 2 cawan agar2 tuang dlm loyang berkaramel tadi.. Biarkan sedikit beku

👉 Lebihan agar2 tadi bahagi kpd 3 bekas sama banyak.. Warnakan ungu, pink & kuning

👉 Tuang agar2 ungu atas agar2 yg sedikit beku perlahan2 hingga habis.. Kemudian warna pink dan seterusnya warna kuning

👉 Kena buat dgn cepat ye..tapi cermat..Sbb puding roti ni cepat beku

👉 Kalau rasa dah beku.. Panaskan sekejap atas api perlahan

👉 Tunggu beku/sejuk baru simpan dlm peti sejuk

👉 Selepas 2 jam.. Boleh lah telangkupkan puding tu dlm pinggan/alas yg rata.. Potong ikut suka.. Sedia untuk menikmatinya.. :)


Selamat mencuba!

Lepas makan jangan lupa gosok gigi, telan Lecithin & Alfalfa ya.😉


KRIM RUAM YANG SELAMAT UNTUK BAYI DAN SEISI KELUARGA

Risau dengan masalah ruam kulit pada bayi?

Kerap bertukar-tukar krim, ke klinik tapi ruam masih tidak sembuh malah makin melarat. Baik sekejap, kemudian jadi semula.

Kak U pasti ramai ibu yang resah dan mula tercari-cari krim ruam yang lebih selamat untuk bayi.

Di sini kak U nak syorkan agar semua ibu-ibu menggunakan krim serbaguna Herbal Blend Shaklee ni. Elak guna krim yang mengandungi steroid atau paraben kerana kulit bayi masih sensitif dan nipis.

Herbal blend shaklee adalah krim yang selamat untuk kulit bayi, dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

Krim ajaib shaklee ini juga boleh digunakan untuk kulit kering, gigitan serangga, ekzema kering, terkena air panas dan pelbagai lagi. Sesuai digunakan untuk seisi keluarga.

Wajib ada dalam handbag ibu dan dibawa bersama ketika travel atau balik kampung.

Anak-anak kak U sendiri pengguna setia krim herbal blend ni untuk ruam susu, ruam panas, luka kecil juga akibat gigitan  nyamuk. Sapu sebelum tidur dapat mengelak dari gigitan serangga tau!


TESTIMONI KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE


Pengguna Herbal Blend Shaklee
Testimoni herbal blend shaklee | KULIT KERING
Parut Chicken Pox
Bibir kering

Krim shaklee ini bukan sahaja selamat untuk kulit bayi, malah orang dewasa juga.

Boleh digunakan untuk kulit kering, tumit merekah, bibir kering, parut, dan juga dilumur ke seluruh badan anak ketika demam dapat menurunkan suhu panas.


Dapatkan hari ini sebelum stok habis lagi.!


0162853148
Pengedar Shaklee Anda
Sid : 882771
Cod : Sentul


09 May 2017

MINUMAN BERKHASIAT & KENYANG UNTUK ANAK BELAJAR BERPUASA

Bulan puasa hampir tiba. Kak U pasti ramai ibu ayah nak ajar anak berpuasa.

Runsing juga dalam hati, dapatkah anak-anak berpuasa tanpa letih?

Sebelum memulakan latihan untuk mereka berpuasa, penting untuk kita sebagai ibu ayah membekalkan vitamin untuk anak supaya mereka dapat berpuasa dengan baik tanpa rasa cepat letih.

Kak U cadangkan berikan mereka Meal Shakes shaklee ini, sebab ia lengkap dengan semua vitamin dan mineral perlu untuk tubuh.

Minuman ringkas,mudah disediakan, lagi berkhasiat. Boleh di ambil waktu sahur dan sebelum tidur.



Meal shakes shaklee ini sangat popular di bulan Ramadhan. Boleh dibancuh bersama susu, mix dalam smoothies, atau dimakan bersama bijirin.

Rasanya enak harum vanilla. Boleh diminum seisi keluarga.

Meal shakes bantu beri tenaga anak berpuasa

Minuman Meal shakes ini juga bantu menaikkan selera makan, tingkatkan imun serta melegakan sembelit dikalangan kanak-kanak.

So, ibu ayah. Apa tunggu lagi?

Dapatkan Meal Shakes Shaklee hari ini untuk persediaan berpuasa anak-anak!

Hubungi Kak U untuk order.

WA 0162853148
Agen shaklee anda
Cod : Area Sentul,KL (UTC SENTUL)


03 May 2017

SEBARKAN AKTIVITI PROJEK KIT JIWA RAMADHAN (KJR)

Kak U berbesar hati jika kalian yang membaca entry ini dapatlah menyebarkan aktiviti sempena Ramadhan akan datang bagi membantu insan-insan yang kurang berkemampuan.

Projek Ramadhan ini adalah inisiatif dari seorang iReach Leader ( grup shaklee kami )

Sebarkan supaya lebih ramai yang tahu.

SOKONGAN KALIAN AMATLAH DIHARGAI 😊

*****

*Projek Kit Jiwa Ramadan  (KJR)*

Kelainannya pada apa yang ada didalam kit ini. Saya lebih mensasarkan bantuan dari sudut peralatan asas ibadah yang mana masih ramai belum cukup mungkin atau tidak mengejutkan jika memang masih belum ada.

Setiap sukarelawan yang akan mengagihkan KJR akan berkongsi sedikit maklumat berkaitan ibadah asas yang wajib bagi setiap muslim selain memberi galakan serta motivasi bagi memperoleh hidup yang lebih berkah dan bahagia.

Dengan sedikit rezeki dan ilmu yang ada, kita gembeleng tenaga, bantu golongan ini seadanya. Biar mereka juga dapat belajar beribadah. Dapat tahu rasanya sujud di atas sejadah. Dapat sama-sama kenal Allah. Dan ramadan adalah semulia-mulia bulan, dan dengan keberkatannya diharap hati-hati mereka dapat di lembutkan agar kembali kenal tuhan.

Mari saya berterus terang. Tempoh masa untuk saya kumpul 1000 KJR ini pendek. Kurang dua minggu dan saya sendiri tidak yakin. Selepas survey dan perbincangan, nilainya sekitar RM40/kit berserta sebuah non woven bag. Mampu atau tidak saya capai target tersebut? Wallahu'alam tapi anda boleh bantu saya, kan?

Setelah 15 Mei nanti, keseluruhan jumlah wang kami akan belikan seberapa banyak KJR yang dapat. Jika ada lebihan, wang itu akan kami berikan sebagai duit raya pada anak-anak yang ada di dalam keluarga (bergantung kepada jumlah baki)

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun *Maybank saya 158060573304 (Salwa Mohd Saleh) dengan reference KJR*

Oh ya, ini kerja individual. Tidak ada resit cukai atau zakat. Beri jika hanya percaya saya. Adakah mesti RM40? Tidak. Seikhlas hati.

Saya doakan anda diberkati.


Projek Kit Jiwa Ramadhan (KJR) 2017


02 May 2017

TIP TUKAR SKIN CARE | TIPS MACAM MANA NAK TUKAR SKINCARE

Macam-macam produk dah keluar sekarang ni dan ramai juga tersalah pilih.

Bagi yang dah tersedar, biasa akan cuba tukar skincare yang lebih selamat..takut kulit jadi makin teruk.


Nak tukar skincare pun ada cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dgn produk baru boleh menjadi racun pulak, Ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang dah guna buat air tu

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dgn kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna).

4. Jika produk anda biasa shj, tiada merkuri dan wajah korang ok. 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkn wajah anda then, boleh terus tukar skincare.


Testimoni Nutriwhite
Testimoni Nutriwhite Shaklee
Testimoni Nutriwhite Shaklee
Testimoni Nutriwhite Shaklee

Untuk yang mencari skincare selamat semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite Shaklee yang best ni.

Kulit kembali sihat, cerah dan lembut.
Tidak melekit di wajah, mekap pun senang apply. Bedak tak bercapuk.

Nak order?

Hubungi kak U
WA 0162853148
SID : 882771
Shaklee sentul


Testimoni Nutriwhite Shaklee

Masih bermula terlambat nak cantik di pagi raya. 😊

Order sekarang!
0162853148


28 April 2017

KRISIS PEMULIHAN @ HEALING CRISIS MIMPI NGERI PENGGUNA SHAKLEE? APA ITU HEALING CRISIS?

Apa itu krisis pemulihan atau healing crisis?

Bila dengar je akan ada krisis pemulihan berlaku selepas mengambil supplement dietry vitamin shaklee, ramai yang ngeri dan takut nak memulakan makan vitamin.
Kenapa perlu takut?

Sebenarnya ia adalah tanda-tanda badan kita sedang berinteraksi dengan vitamin yang kita ambil. Tanda badan kita bertindak dengan baik. Tubuh agak terkejut apabila makanan berkhasiat dibekalkan oleh supplemen atau vitamin maka krisis pemulihan terjadi.

Simptom-simptom healing crisis ini kelihatan seperti penyakit. Badan sedang melalui proses penyesuaian.

Jangkamasa krisis pemulihan ini berbeza antara setiap individu, bergantung kepada gaya hidup dan pemakanan seseorang.

Biasanya healing crisis ini berlaku dalam beberapa hari atau lebih kurang 2 minggu selepas pengambilan vitamin.

Keadaan ini adalah disebabkan oleh timbunan toksin dalam tubuh, sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stress ditambah pula dengan diet tidak seimbang, kurang tidur, pengambilan antibiotik, kafein atau ubat-ubatan.

Vitamin atau supplement dietry membantu mempertingkatkan sistem imun kita, proses penyingkiran toksin atau detoks, serta pengawalan organ-organ yang baik.

Pada waktu detoksifikasi atau krisis pemulihan ini, ada kemungkinan pengguna mengalami pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar),  cirit birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, badan panas,mudah berpeluh, sakit tumit, dan pelbagai lagi. Simptom healing krisis ini berbeza antara individu. Ada yang tiada mengalaminya langsung dan ada yang ambil masa sehingga dua minggu dan ada juga badan mengeluarkan penyakit-penyakit lama yg pernah dihidapi.

BAGAIMANA NAK MENANGANI KRISIS PEMULIHAN SEMASA PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE?

Ketika berlaku krisis pemulihan ini, minumlah air yang banyak dari biasa sekurang-kurang 2 hingga 3 liter sehari tidak termasuk air manis.  Makan lebih sayuran dan buah juga.

Selagi mana kita memahami ia adalah krisis pemulihan, maka kita akan lebih mudah melalui fasa ini.


Simptom dan tanda-tanda krisis pemulihan

Teruskan pengambilan vitamin anda setiap hari.

Amalkan gaya hidup sihat, minum air yang cukup, makan lebih buah dan sayur serta bersenam setiap hari dapat membantu mengeluarkan toksin dari badan dengan lebih efisyen dan bantu penyerapan vitamin dengan lebih baik.

InsyaAllah selepas fasa pemulihan ini, badan anda akan terasa lebih sihat, cergas dan segar.

.
SHAKLEE INDIPENDENT DISTRIBUTOR
SID : 882771
NOR FAHIDAYU MASRAN
0162853148 #shakleesentul
SHAKLEE HEALTH CONSULT


27 March 2017

Cara Percepat Sembuh Luka Bersalin Pembedahan Caeserean

Belum seminggu vivix kak U dah tinggal 1/3 botol jer..

Haaa... kes nak cepat baik luka Caeserean. Kak U togok je bila2 masa.. 😂😂

Mmg berkesan. Sebab vivix ni bersifat antiradang, so luka cepat baik. Kandungan resevratrol dgn polifenol yg tinggi bantu penyembuhan luka cepat sembuh.

Badan rasa bertenaga. Nampak luka pun bercantum elok. Rahim pun cepat kecut.

Alhamdulillah.. asbab vivix 2 tahun lepas. Ambil lepas bsalin Caeserean  , luka dalam tak banyak dan doktor tak jadi ikat. Ikutkan doktor mmg nak ikat je.. risiko tinggi katanya. Baby keluar je, doktor bagitau, "Puan, rahim puan ok. Luka tak banyak. So kita tak ikatlah ye".

Syukur sangat rasa masa tu.. Bolehlah cuba sekali lagi. Hahaa.. tp kasi rest badan ni dulu. 😜😜

Elok sgt vivix ni ambil lepas pembedahan.

Mahal takpa, sihat lagi penting. Badan nak pakai lama. Dah sakit lagi banyak nak pakai duit kan?

Mohlah cari 'bibix'. Sgt membantu.

#vivix ni kalau untuk org sihat cukup sesudu kecil je sehari (5ml) tahan sebulan.. Kalau org sakit kenalah ambil lebih.
.

#vivix #testimoniVivix #berpantangdenganvivix
#shakleesentul 0162853148


Vivix bantu percepat baikluka bedah bersalin caeserean

Selain ambil vivix, Kak U terus je amalkan set hamil shaklee. Jimat sgt kan?

Dari hamil sampai bersalin dan menyusu boleh je teruskan set shaklee ni.

Ostematrix dan vivix memang penting lepas bersalin ni.. tak kiralah normal atau bedah.

Ia bantu melawaskan pembuangan air besar dan masalah sembelit ibu lepas bersalin. Tak risau lagi nak ke tandas. Lepas je keluar bilik bedah, Kak U pun takda rasa pening,loya atau nak muntah seperti yang ibu lain rasa kesan dari ubat bius dan morfin. Alhamdulillah.. vitamin2 shaklee memang sgt membantu melancarkan proses bersalin.


Nak dapatkan vivix?

Nak vivix harga murah?

Beli 2 botol dapat pada harga ahli + pos percuma + bonus bulan depan!!

Penjimatan berganda gitu.. terus dapat beli produk shaklee yang lain pada harga ahli. Dah tak perlu susah2 nak servey2 harga lagi.. terus boleh buat bisnes jika berminat!!

WA Kak U utk order ya!
👉 Klik sini utk order 👈

#shakleesentul


Kenapa Kena Beli TwinPack Vivix?


26 March 2017

Bagaimana Nak Mula Buat Bisnes Dengan Shaklee

Permulaan Kak U bershaklee adalah Set Ibu Menyusu. 😊 Dulu2 ilmu mmg sgt kurang bab penyusuan ni. Pelbagai medium saya gali untuk ilmi tersebut termasuklah bertanya sana sini dan ikut kursus penyusuan ibu bekerjaya.

Permulaan Kak U buat bisnes shaklee dan jual Vitamin Shaklee pun dengan Set ibu menyusu juga..

Alhamdulillah..seronok dapat bantu ibu2 berjaya dalam penyusuan sehingga 2 tahun terutama ibu2 muda. 😊

Ikut saja tips yg Kak U beri..insyaAllah susu ibu melimpah ruah. Tak boleh ikut tips dan jadual yg Kak U beri, hakak rejek terus.. uhuu...sebab apa?

Sebab nanti habis supplemen tu yg dipersalahkan padahal diri sendiri tak ikut konsep "supply & demand. Makanya, makanlah vitamin mahal mana pun, tak kan menjadi.. ok. Faham? 😊 garang akak ni.. kui3.. tapi untuk manfaat ibu2 juga kan..

Untuk tips2 lain pun ada juga sebenarnya. Alhamdulillah Kak U sedia membantu anda ikut masalah yg kalian hadapi. Yang penting kita nak hidup sihat dan selesa jalani ibadah. Betul?

Jom! Beli shaklee dengan Kak U. Konsultasi diberi percuma. 😉

Beli dgn org lain, jgn minta konsult dgn hakak ye.. eksklusif untuk pelanggan Kak U sahaja.


Alhamdulillah.. sekarang pun Kak U masih terus bersama shaklee dari tak mengandung, termengandung, bersalin dan sekarang menyusu lagi.. 😉


Ok.

Nak beli shaklee?

Nak buat bisnes shaklee?

Meh wasap kak U ye

 klik link WA 0162853148 
#shakleesentul


Hasil EBM berpantang hari ke-6
Baby Shaklee


06 March 2017

Sel Mati Secara Tidak Sihat Penyebab Pelbagai Penyakit Kronik. Bagaimana nak pulihkan sel Necrosis?

TAHUKAH ANDA?

Pembunuh no 1 kita ada dalam diri sendiri iaitu radikal bebas, pemakanan, lifestyle dan pencemaran.

Jika dilihat, banyak penyakit yg sepatutnya sakit org tua, tapi pada zaman ini,dilihat ramai orang muda yg dapat penyakit tersebut seperti sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan kanser.

Penyakit no.1 di Malaysia adalah sakit jantung banyak menyerang orang lelaki manakala yg kerap menyerang wanita adalah kanser payudara.

Stress melampau juga boleh menyebabkan pelbagai penyakit kronik dan sel kita menjadi rosak.

Tahu tak? Setiap hari berjuta Sel kita berpecah dan mati. Sel kita kena mati dan diperbaharui. Ia berlaku secara semulajadi. Hebat kan ciptaan Allah?

Ada 2 cara sel kita mati ;

Sel yang mati sendiri atau mati secara semulajadi dipanggil #apoptosis.

Satu lagi cara sel mati dipanggil #necrosis.

Necrosis / sel itu mati kerana dibunuh oleh faktor luar seperti toksik, bahan kimia, radikal bebas, radiasi, trauma,atau kecederaan.

Ringkasnya, nekrosis ni adalah kematian pra-matang/tidak normal disebabkan oleh faktor di atas tapi apoptosis adalah proses yang semulajadi.

Sel mati abnormal/Necrosis boleh menyebabkan berlaku inflamasi di kawasan tisu sel yang mati. Paling mudah nak tengok, kulit yang hitam pada kaki pesakit diabetes. Sel-sel kulit hitam tu mengalami proses necrosis (sel mati pra-matang).

Contoh lain lagi adalah sakit jantung. Sel-sel di jantung tak cukup oksigen (FYI sel perlukan oksigen, glucose untuk hidup)oleh kerana ada blockage di saluran darah ke jantung. Jadi sel di jantung tu akan alami necrosis.

[ Bagaimana cara kita nak pulihkan sel-sel hasil dari proses necrosis ini? ]

Apabila DNA sel yang rosak, ia biasanya akan mengesan kerosakan dan cuba untuk memperbaikinya. Jika kerosakan tidak boleh diperbaiki, sel biasanya akan menghantar diri sendiri ke fasa apoptosis.

Bila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk menjalani apoptosis, sel inilah yang akan membiak menjadi sel kanser.

Jadi di sinilah peranan VIVIX. Bukan sebarang produk yang boleh kawal apa yang berlaku secara biologi dalam badan kita. Jadi, penting untuk faham kenapa kita perlukan Vivix setiap hari. 😉

Vivix mempunyai 4 mekanisme utama dalam proses pembaikan sel.

Perlindungan sel, tenaga sel dan prestasi sel. Kesemua yang memang kita perlu untuk pastikan sel-sel kita hidup dan boleh menjadikan segala organ dalam badan kita berfungsi dengan baik bukannya berpenyakit.

Sel hidup, mesti ada oksigen dan tenaga, Tapi jika takde tenaga? Takde oksigen, sel mati. Contoh ; Macam kita kurang oksigen, kita semput, kalau sel kurang oksigen boleh jadi sel berasid dan enzim tertentu akan dilepaskan. Sudahnya DNA yang rosak.

Sel mesti mampu untuk repair kerosakan DNAnya supaya sel yang rosak tu patutnya boleh mati bukan duplicate jadi sel rosak yang lain. Haa.. sel mati berpecah jadi sel yg rosak dan ini boleh menyebabkan terjadinya pelbagai penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung, diabetes, atau buah pinggang.

Jadi Kak U sarankan, ambillah vivix setiap hari untuk jaga sel kita jadi lebih sihat. Fungsi vivix membantu sel menjadi lebih sihat.




Bukan sekadar menjual, tapi kami mahu semua orang jadi sihat. Selagi kamu tak beli #vivix dengan saya, selagi itu saya akan cerita tentang vivix 😉 boleh gitu?

Ehee..

Jagalah kesihatan demi keluarga tersayang

***************

Makan makanan seimbang dan berkhasiat.
Berhenti merokok / minum alkohol
Lakukan aktiviti sihat
Jaga amalan rohani
Ambil supplemen untuk tampung kekurangan nutrisi tubuh. Penting ambil vitamin antioksida utk bantu singkirkan toksin dan chemical dari tubuh.


Nak order #vivixmurah?
Dengan belian 2 botol vivix anda akan dapat beli #vivixhargaahli , free pos dan cash bonus bulan dpn. Haa.. banyak tau faedah beli 2 botol vivix ni.


Klik link wasap tanpa perlu save nombor -->>  Nak order vivix 


0162853148
Nor Fahidayu Masran
SID : 882771
SHAKLEE SENTUL
POS SELURUH MALAYSIA


Testimoni terbaru Vivix 2017


Paras kolestrol turun

Protin dalam air kencing berkurang

Vertigo kembali normal

Kesihatan bertambah baik

Testimoni vivix 2017

Bacaan gula makin stabil

Tak ambil MC lagi lepas minum Vivix

Alhamdulillah. Vivix telah banyak membantu penggunanya jadi lebih sihat dari sakit2 kronik yang dihidapi.

Ramai yang lupa nak jaga sel. Sel juga perlukan zat dan makanan yg sihat. Begitu juga rohani kita.

Semoga kita dapat menjalani rutin harian dengan lancar dan sentiasa sihat serta cergas dalam melakukan ibadah.


Nak order Vivix?
Klik link utk order
↘↘↘↘
 Nak Order Vivix 


21 February 2017

KEPENTINGAN PROTIN BAGI ANDA YANG IKHTIAR NAK HAMIL

.
 ESP PENTING BAGI ANDA YANG IKHTIAR NAK HAMIL 
.
Bagi anda yang sedang TTC (trying to conceive) atau ikhtiar untuk hamil, anda perlukan PROTEIN yang cukup dan lengkap dengan asid amino. At least 4 bulan sebelum anda plan nak hamil dah kena consume protein yang cukup .
.
Apakah fungsi Protein? .
.
☑️ Membekalkan tenaga sepanjang hari supaya kita tak rasa cepat letih dan flat
☑️ Menguatkan otot rahim
☑️ Asid Amino sangat penting dalam pembentukan sel ibu dan juga pertumbuhan semua sel baby .
.
Once sperm and ovum berjaya disenyawakan, it takes only 24 hours untuk develop your baby - masa ni lah yang menentukan persenyawaan berjaya atau pun tak. Protein penting sebagai based cells, once sperm and ovum nih tadi berjaya disenyawakan, cells akan start membahagi dan masa nih baby akan mula grow dalam rahim .
.
Dalam tempoh 24 jam, banyak faktor yang ditentukan untuk anda berjaya conceive . Antaranya :- .
.
Dinding rahim cukup kuat, tebal dan sihat untuk memastikan perlekatan lebih kuat dan tak jatuh

 Berada dalam keadaan yang sihat, bertenaga dan dalam keadaan tidak stress/tertekan.
.
Sumber protein terbaik dalam supplement Shaklee semestinya ESP.

ESP mengandungi protin yang cukup lengkap dengan asid amino yang diperlukan oleh badan .
.
Sebaiknya anda yang sedang ikhtiar nak hamil, ambil protin yg cukup sekurang-kurangnya 4 bulan sebelum anda plan untuk hamil ye!

.
Untuk yg ada sejarah keguguran sebelum ni, saya memang recommend kan pengambilan ESP sebagai  satu langkah untuk membantu menguatkan otot rahim anda. Boleh add sekali dgn Vitamin E utk kesuburan dan keintiman.  InshaaAllah ada rezeki untuk mudah lekat selepas ni, InshaAllah .
.
Nor Fahidayu Masran
WhatsApp  : 016-2853148
::PengedarShakleeSentul
@ayu_jual_vitamin


.
#sayajual #shaklee #setkurus  #setkulitshaklee #setmenyusu #setibuhamil #setberpantang #ibubekerjaya #ibumenyusu #vitaminuntukkulit #vitaminuntuktenaga #PrettyHealthyvitaminsshoppe #perfectVitaminsShoppe .
Sms@wasap 0162853148

9 Fungsi Asid Amino Dalam ESP Shaklee

Asid Amino tak boleh dihasilkan sendiri oleh badan tau. So kita kena ambil dari makanan lain. Fungsi asid amino sangat menakjubkan untuk tubuh manusia.

Jom lihat 9 fungsi asid amino yang sangat menakjubkan dalam ESP Shaklee ni....


Saya minum ESP setiap hari dan kesannya sangat wow!! Anda bila lagi? Saya yakin anda akan repeat order setiap bulan setelah mencubanya hokeyy... :) 

Resepi bancuhan ESP klik sini ~~>> RESEPI SEDAP ESP <<~~




Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.


TESTIMONI WANITA CANTIK DENGAN ESP SHAKLEE







Korang pun nak kulit cantik, mulus , gebus macam mereka2 di atas?
Nak CUBA &  Order ESP?


HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN

AYU
016-2853148
PENGEDAR SAH SHAKLEE
COD BANDAR BARU SENTUL

Share it