31 May 2013

VITAMIN SHAKLEE TAMBAH KEINTIMAN SUAMI ISTERI

Wow!! Vitamin Shaklee pun boleh tambah keintiman suami isteri?? Macamana tu ye?

Haaa, jangan tak tau..ada juga tau vitamin yang boleh mengeratkan lagi keintiman anda suami isteri.. 

Ia juga lebih gemar di panggil 'Vitamin Cinta'. Selain bagus untuk kesihatan anda, tetapi dapat juga merapatkan hubungan anda suami isteri tau

Kerana tuntutan kerja dan rumahtangga, badan cepat letih, mudah lesu, stress dan mood yang tidak menentu menyebabkan kehangatan suami isteri semakin menurun.  Balik dari kerja, suami kurang berbual dengan isteri begitu juga sebaliknya.. Mana nk masak, mana nak layan anak lagi.. Dah penat, masuk bilik terus tidur.. Bangun pagi, si isteri siap2 anak terus g kerja.. Begitulah rutin seharian.. Sehingga tuntutan suami isteri terabai. Ada rumahtangga runtuh kerana hubungan yang tidak mesra ini.

Oleh yang demikian, kembalikanlah keintiman anda berdua agar keluarga lebih bahagia. Jangan diabaikan tuntutan rumahtangga ini. Disini kami menyediakan Set Kombo Suami Isteri iaitu Vitamin E dan Alfalfa
 
Nak tahu Vitamin Cinta tu vitamin ape ye? heheee....


Vitamin tersebut adalah Alfalfa Complex dan Vitamin E Complex
 

MARI TENGOK APE YANG BEST DENGAN SET INTIM SUAMI ISTERI NI

 
TAK PAYAH BANYAK2 VITAMIN..

1 untuk kanda - vitamin e
1 untuk dinda - Alfalfa

VITAMIN E yang paling lengkap dipasaran, 10mg silenium semulajadi yang bantu tubuh menyerap vitamin e, pelihara membaran sel, sel darah merah, & tisu2 otot. Penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan kukuhkan anti oksida serta melindungi retina mata.
 
Melindungi jantung, meningkatkan kemampuan reproduktif dan kelestarian tenaga.  
 
Vitamin e juga meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan pada motalitas sperma

ALFALFA COMPLEX Raja segala tumbuhan dgn 1001 KHASIAT. Mengecutkan rahim selepas bersalin dan merapatkan bahagian intim. Alfalfa juga bantu perbaiki masalah kewanitaan, keputihan dan period berbau. Selain itu, ia membantu proses detoksifikasi, buang toksin, stabilkan tekanan darah, alahan, alergik, resdung dan bantu anda yang nak turunkan berat badan juga ye! Ramai juga yang dah tahu kelebihan dan manfaat Alfalfa ni sebagai kacip fatimah moden tau! Jangan tak cuba! Sangat bermanfaat dan berbaloi ye..
 
** Selain bagus untuk keintiman anda suami isteri, vitamin cinta ini juga membantu anda untuk ikhtiar mendapatkan zuriat tau! Bantu pertingkatkan kesuburan anda suami isteri **
 
VITAMIN CINTA
SET SUAMI ISTERI

1) Vitamin E 120bj, Alfalfa (b) 700bj
   
RM250.00 freepost, free membership, free konsultasi , free zink 30bj

2) Vit e 120bj, Alfalfa (K) 330bj

RM 200 freepos, free 30bj zink complex, free konsultasi
(sabahh / sarawak pos RM20)


TAK CUKUP BAJET? HUBUNGI SAYA UNTUK SAYA BANTU OK!

<3 AYU 0162853148 <3

KEPENTINGAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK TUBUH

Hai..anda sedang mencari vitamin b? Atau ingin tahu kenapa vitamin b ni penting untuk kita? Sebenarnya Vitamin B / B complex ni penting tau! Kalau anda perhatikan, dlm setiap set vitamin2 Shaklee ni mesti ada B Complex kan? Selain ia dapat menukar makanan kepada tenaga, banyak lagi manfaat, kelebihan dan kepentingan B-Complex ni. Mari kita baca sedikit perkongsian di sini...^_^. B-Complex pun penting tau untuk kecantikan kulit kita! apatah lagi untuk kesihatan ye..
 

Manfaat Vitamin B Complex

Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga
Kekurangan vitamin B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

Selain itu, kekurangan vitamin B Complex juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B Complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.


 KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS

 1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan       berfikir.
 2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
 3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
 4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
 5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
 6. Mencegah stress.
 7. Menguatkan antibodi tubuh.
 8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
 9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
 10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
 11. Mencegah anemia.
  

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK

 1. Merangsang pertumbuhan.
 2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
 3. Memberikan tambahan tenaga.
  

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

1. Menambah tenaga.
2. Mengurangkan stress.
3. Melambatkan proses uban di rambut.
4. Membantu meningkatkan konsentrasi.


KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG
1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah)


MANFAAT UTAMA B-COMPLEX

<3 Tukar makanan kepada tenaga
<3 melawan tekanan
<3 Membantu tumbesaran
<3 Perbaiki masalah rambut beruban dan gugur
<3 Baik untuk mata, kurangan stress pd mata, katarak & tingkatkan kualiti penglihatan
<3 Mencegah Anemia
<3 Meredakan senggugut
<3 Mencegah perlcche - kerekahan mulut, jangkitan lidah, nafas berbau
<3 Detoksifikasi dan meredahan alahan

 
Shaklee B-Complex
SHAKLEE B COMPLEX
ok! anda dah tau tentang kepentingan Vitamin B Complex ni kan? So, mari kita telan B-complex hanya sebiji sehari je! Sebotol ada 120biji, jadi ia tahan untuk 4bulan hokey!!

Mari beli Shaklee B-Complex yang dimaksimakan dengan Asid Folik! 

Hanya Rm 53.75 sahaja ye! 

Tak mahal bukan? Lebih kurang 50sen je sebiji tau! Berbaloi bukan? Lagipun ianya lebih selamat kerana 100% semulajadi, ada ujian klinikal dan berkesan!

Nak? Hubungi sy 
~Ayu 0162853148~

12 May 2013

KESAN SAMPINGAN HYDROQUINONE, TRETINOIN, MERKURI DAN PLUMBUM PADA WAJAH

HATI-HATI MEMILIH PRODUK / KOSMETIK KECANTIKKAN

Kecantikan dalam dunia wanita tidak boleh dipisahkan lagi. Walaupun wanita itu atau anda sendiri tidak bersolek, anda tetap mahu kelihatan cantik melalui pemakaian dan gaya bukan? Cantik seseorang wanita itu juga terletak pada tutur kata dan kesopanannya. Itu juga menjadi salah satu pengukur untuk menunjukkan kecantikan wanita. Namun, bersolek dan pemakaian alat kosmetik tetap menjadi pilihan utama ramai wanita di luar sana!

Tetapi anda sebagai wanita harus ingat! Tidak semua alat kosmetik / kecantikan itu sesuai dengan kulit anda. Jangan tersalah pilih produk, kenali dulu produk / kosmetik sebaik-baiknya supaya anugerah yang diberikan Allah akan sentiasa terpelihara.

Analisis dahulu jenis kulit anda, dan sesuaikan dengan produk yang ingin anda gunakan. Pastikan produk anda TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA YANG MENCEMARKAN PRODUK.

08 May 2013

VIVIX SHAKLEE JUS ANTI PENUAAN TERBAIK! [ PROMO MEI 2013 ]


DNA typo

Tubuh kita terdiri dari sel-sel yang tidak terbilang jumlahnya. Sel-sel kita menjalani ‘kehidupan’ sepertimana manusia sendiri, misalnya bernafas, makan dan berkumuh.

Sel kita memerlukan pemakanan seimbang yang optimum untuk kekal sihat dan kuat. Sel dalam tubuh kita ni menjalani ‘cycle’ yakni baikpulih, mati dan menggantikan sel yang mati dengan sel baru.

3 keadaan yang mungkin berlaku semasa penggantian sel:-
  • Sel mati digantikan dengan sel yang lemah kerana kurang nutrien. Proses ini dinamakan degenerasi. Kanser dikatakan berpunca dari keadaan ini.
  • Sel mati digantikan dengan sel yang sama dengan yang asal.
  • Sel mati digantikan dengan sel yang lebih baik, lebih kuat, lebih gagah! Inilah proses janasemula atau juga dikenali sebagai anti-penuaan.
Bagaimanakah fungsi sel-sel kita menjadi lemah dan ‘tidak cantik’?
Salah satu faktor utama ialah dari pemakanan yang kita makan. Makanan yang ditapis hingga hilang nilai nutrien, yang tinggi kalori kosong, tinggi gula dan sebagainya merosakkan sel-sel kita. Faktor lain ialah pencemaran alam termasuk udara dan juga pemikiran yang terbeban dengan tekanan dan stress.

Anti penuaan bukanlah untuk menolak proses tua meniti usia, tetapi ia adalah untuk memastikan sel kita sentiasa sihat agar tubuh kita tidak mudah mendapat penyakit yang berkaitan dengan aktiviti penuaan ini.
  • Penyakit berkaitan jantung
  • Penyakit berkaitan otak
  • Kekurangan tenaga di peringkat sel
  • Penyakit berkaitan sistem imun
Ayuh pelihara sel kita dari kerosakan DNA yang menghasilkan “typo” dalam pangkalan genetik kita dengan mengamalkan minum sirap VIVIX Shaklee ni

‘Kesalahan ejaan genetik’ ni, menurut ahli sains, mendedahkan kita kepada pelbagai jenis penyakit kanser dengan setiap ‘kesalahan ejaan’.

Jadi kalau inginkan kulit yang cantik, bukan losyen pelembab jawapannya. Anda boleh memperbaiki keadaan ini dengan mengambil makanan atau suplemen yang kaya dengan antioksidan, satu bahan yang boleh menghapuskan radikal bebas dan memulihkan kerosakan yang disebabkan olehnya.  

Vivix™ minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

MANFAAT VIVIX
MANFAAT VIVIX

 
Perlukah kita menunggu hingga makin banyak ‘silap-eja’ dalam DNA kita?

Oleh itu jagalah aktiviti, pemakanan dan amalan rohani.
 
Dapatkan jus anti penuaan terbaik, Vivix Shaklee, OFFER BULAN INI (Mei 2013):

Beli 2 botol Vivix & dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA
Beli 6 botol Vivix, dapatkan PERCUMA 1 BOTOL VIVIX dan KEAHLIAN PERCUMA

Hubungi saya untuk maklumat lanjut.


credit : Master Lyna Noh 

07 May 2013

TERLALU KURUS? TIPS DAN VITAMIN SHAKLEE BANTU NAIKKAN BERAT BADAN

Anda mengalami masalah kurang berat badan, terlalu kurus? Berat tidak ideal dengan BMI anda? Sering pitam? Nak naikkan berat badan dengan sihat bukan berat yang melampau atau memboyot? Anda perlu cuba ni ye!!

Selalu kita jumpa orang sibuk nak turunkan berat badan bukan? Tetapi orang yang terlalu kurus juga menghadapi masalah yang sama. Mereka tidak ingin kelihatan terlalu kurus dan nampak seperti orang sakit. Ada juga yang kurus sebab baka ibu ayah dalam keluarga memang kurus-kurus belaka. Tetapi percayalah, anda juga boleh naikkan berat badan anda dengan sihat dan cantik

Disini saya cadangkan anda ambil vitamin basic iaitu Vitalea, B-Complex dan Meal Shakes.

Meh kita tengok fungsinya :
Meal Shakes : Meal Shakes membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap mcm milk shake kat McD. Protin amat penting dalam proses menambah berat badan  kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh, protin adalah asas kepada pemakanan tubuh badan samada nak tambah berat badan, nak kurus atau nak cantik semuanya perlukan protin dan antara sebab lain ialah, protin membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil.. Protin membantu dalam membuang sel mati dan menggantikannya dengan sel yang lebih sihat dan cantik. Sel yang sihat bantu penyerapan vitamin lain dalam tubuh dengan lebih baik dan efisyen.



Vitalea Vitalea membekal 23 jenis vitamin penting bersama zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea shaklee), vitamin penting dalam diet harian yang mana walau kita kurang makan namun dengan pengambilan vitalea ni dapat membantu  badan rasa lebih bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening. Bagus untuk anda yang sering pitam dan punya tekanan darah yang rendah.



 B-Complex : B Complex penting bagi memperbaiki peredaran darah dalam badan dan meratakan warna tona kulit pada wajah, mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan emosi dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

 TIPS NAIKKAN BERAT BADAN YANG SIHAT DAN MANTAP

1) Amalkan mengambil makanan seimbang, makan makanan tinggi protin seperti telur, daging dan susu. Makan ikut time, jangan skip. Elakkan makan makanan tinggi lemak, minyak dan tinggi kolestrol. Ni bukan cara nak naikkan berat ye, ni nak cari penyakit namanya..huhuu...jadi, nak naikkan berat badan kena makan supplemen secara konsisten, makan dengan betul dan sihat ye. Baru badan sihat dan cergas sepanjang hari.. bukan badan yang cantik molek tapi tak sihat.. 

2) Buat aktivitvi sihat, seperti olahraga atau bermain gym. Orang kurus pun perlu bersenam ye. Ini bagi membantu membentuk otot-otot yang sihat, cantik dan memperoleh bentuk badan yang tip top dan mantap! haa...tak de ler nampak kurus melengkong sangat kan.. Sedap mata memandang.. wehuuu....jangan pula anda culas untuk melakukannya..kena disiplin dan konsisten, barulah nampak kesannya..

ok.! Selamat menaikkan berat badan yang sihat dan miliki kesihatan yang baik bersama Vitamin 100% semulajadi, selamat dan berkesan hanya dari SHAKLEE!!

AYU 0162853148


02 May 2013

SHAKLEE ESP | CARA BANCUHAN ESP DAN RESEPI CANTIK DENGAN MASKER ESP

Apa yang best sangat ESP ni yer. Jom kita tengok antara khasiat dan kebaikan yang membuatkan ramai orang jatuh hati dengan ESP :)
  • ESP menjadikan kulit wajah cantik dan berseri serta awet muda
  • ESP membantu menghilangkan parut jerawat; parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati. Protin sangat penting untuk sel tubuh dan kulit yang sihat
  • ESP memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan tidak cepat letih
  • ESP membantu untuk kuruskan badan, beri rasa kenyang dan bertenaga
  • ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu buat ibu menyusu, sebagai perangsang susu untuk lebih pekat, bayi cepat kenyang dan puas.
  • ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • ESP menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara anda
  • ESP bantu hilangkan selulit dan strech mark pada perut ibu habis bersalin
  • ESP bantu kurangkan keguguran rambut dan membuatkan folikel rambut lebih kuat
dan banyak lagi kehebatannya..keterangan tentang ESP sila klik sini

Pertanyaan biasa oleh kasteme :

" macamana nak minum ESP ni ye?" 

jawabnye :-

"ESP adalah sejenis serbuk dari protin soya,. Dibancuh SESUDU, DUA @ TIGA sudu besar sehari bersama air suam / sejuk / milo / horlicks @ jus "

ESP juga boleh dibancuh dengan :

1. ESP + Nestum

2. ESP + fresh milk (sedap fresh milk strawbery ^_^)

3. ESP + Nesvita 3 in 1

4. ESP + Oat (ni cepat kenyang dan sesuai untuk anda yang nak diet) 

5. ESP + kurma (rendam dulu pastu boleh blend kan sekali) - yang ni saya suke buat time sahur bulan puasa..memang marvelous ok!

6. ESP + Mealshake "oohh sedapnye, terbayang-banyanng beb!"

7. ESP + Meal shake+kurma "memang best!!" kenyang lagi2 bila nak puasa dan sangat sesuai buat ibu menyusu dan ibu hamil

RESEPI ESP
ESP + MEAL SHAKES + KURMA = BLEND KAN SEBATI

8. ESP + jus buah ( lebih sedap di blend dengan buah asli seperti strawbery)

9. ESP + Tropicana Twister orange / ribena / yogurt bliss / SUSU ANMUM

10. dan banyak lagi yang anda boleh buat mengikut citarasa anda. Elakkan bancuhan bersama minuman berkafein, teh, kopi sebab ia akan menganggu penyerapan protin dalam tubuh. Rugi wooo...


TIPS BANCUHAN ESP :
" Jangan bancuh ESP dengan air panas. Jangan minum lebih 3 sudu sehari sebab ia akan memberatkan pemprosesan di dalam ginjal. Nak jimat bancuh 1sk pagi, 1sk malam"

" Seeloknya dibancuh dengan air suam, di goncang/shake dalam botol lebih sebati dan mudah larut. BOLEH GUNA AIR SEJUK peti ais.. Kalau guna sudu ia tak larut sepenuhnya dan berketul-ketul. Kurang enak lorhh" 

Ok..yang tersebut di atas cara2 bancuhan nak minum ESP..


TIPS CEPAT CANTIK DENGAN ESP | MASKER ESP
Ni nak share cara cepat cantik pulak dengan ESP ..weee..suke tak? suke tak?? 

hehee...ok..sebab ape perlu masker? Macam ni ye, kalau kita minum ia akan lengkapkan kekurangan dan kerompongan protin pada bahagian tubuh yang kritikal dulu kan? Jadi, ia lambat beri kesan pada wajah.. Sebab tu perlu masker, kulit lebih mudah serap..kesannya juga cepat..

Banyak cara nak bermasker dengan ESP ni.  Best kan?

1) 1sk ESP + 2sb Plain Yogurt = dapat mencerahkan kulit, pudarkan parut-parut

2)  1sk ESP + 2sb Plain Yogurt + sedikit Shaklee Collagen Powder = rahsia kulit tegang. licin

3) 1sk ESP + 2sb Plain Yogurt + sebiji Alfalfa (pecahkan) = kecutkan jerawat, kurangkan kulit berminyak

4) 1sk ESP + 2sb Plain Yogurt  + sebiji Zink Complex (pecahkan) = sembuhkan luka2 jerawat, kurangkan parut hitam

5) 1sk ESP + 2sb Plain Yogurt + Vitamin E = pudarkan parut diwajah, cerahkan kulit



TESTIMONI BERMASKER DENGAN ESP



Pada yang belum cuba tu, try sekarang! rugi tak cuba taw..
Hubungi saya untuk info lanjut.  0162853148 AYU

01 May 2013

SHAKLEE | KENAPA TUBUH PERLUKAN SUPPLEMEN? KELEBIHAN DAN JAMINAN SHAKLEE

Sihat bersama SHAKLEE..
 
ANTARA 7 SEBAB MENGAPA BADAN KITA PERLUKAN 'SUPPLEMENT' ?
 
1) Badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yg boleh diperolehi daripada makanan. Cthnya Vitamin C dan VITAMIN E yg diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan dan anti penuaan
 
2) Buah-buahan dan sayuran yg ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan dan galian yang kurang, berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yg subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.
 
3) Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa dimasak.
 
4) Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol, minuman keras dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yg tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam dpt mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.
 
PIL PENAHAN SAKIT
 
5) Gaya hidup dan trend masakini dgn kehidupan yg sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kpd makanan segera yg tinggi kandungan MSG.
 
6) Pengambilan makanan seharian yg tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.
 
7) Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya diluar dan malam memasak seringkas yg mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititiberatkan.
 
 
 
SHAKLEE WARISAN 50 TAHUN - Syarikat pemasaran rangkaian paling lama beroperasi- 
 
Perintis produk pemakanan tambahan
 
Jual lebih daripada 500 juta produk- Bayar komisen lebih daripada USD 3 Bilion (RM 11.4 bilion) di seluruh dunia
 
 
KEISTIMEWAAN SHAKLEE :
 
1. Syarikat pemakanan semulajadi no.1 di Amerika Syarikat
 
2. Lebih USD 250juta (RM950 juta) dilaburkan untuk penyelidikan dan pembangunan serta kajian klinikal.
 
3. Lebih 83,000 ujian kualiti produk tahunan
 
4. Lebih 100 kajian klinikal secara penilaian setara diterbitkan
 
5. Pengeluaran yang memenangi Anugerah dalam fasiliti bergred Farmaseutik
 
6. Memegang 45 paten produk 
 
 
~ PRESTASI Tujuh daripada 'Time Life's 25 Greatest Adventures of All Time' menggunakan produk Shaklee 
 
Mt. Everest - Rakyat Amerika pertama mendaki tanpa oksigen> 
 
Ekspedisi Calypso dan Alcyon oleh Jacques Cousteau
 
Voyager - Penerbangan keliling dunia tanpa henti yang pertama> 
 
Tiga ekspedisi Kutub oleh Will Steger yang telah memecah rekod> 
 
Projek Daedalus - mencipta rekod dunia untuk penerbangan yang dijana oleh manusia> 
 
Gary Hall, Jr. - Pemenang pingat emas Olimpik bagi acara gaya bebas 50 meter untuk kali ketiga berturut - turut> 
 
Mohd Ibrahim Haji azman - tersenarai dalam Malaysia Book of Records untuk berbasikal secara solo tanpa henti paling lama
 

 
Mereka sudah, saya juga sudah! Anda Bagaiamana??

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...