FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

28 October 2017

Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu

Nak bercerita dkt org tentang nutrisi dan kesihatan ni bukan senang ye.. Kena ada ilmu. haa... soalnya "Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu"

Sebelum saya join shaklee dulu, memang saya kurang faham bab2 nutrisi dan kesihatan ni. Bersalinkan Habib, saya mula menggunakan khidmat pakcik google, search sebab nak beli pam dan cara simpan susu ebm serta penyusuan ibu bekerjaya. Dari sini saya belajar sikit2, dan buka akaun fb. Mula join group2 penyusuan susu ibu. Haaa....sy bermula dari sini.. time ni belum jadi ahli shaklee lagi.

Mula2 beli set pam susu ibu. Pastu search cara simpan perahan susu ibu dan cara penyediaan susu ibu agar tidak merosakkan nutrien dlm susu ibu yg di simpan itu. Lepas tu mula tercari2 supplemen utk penyusuan. Ok jumpa kawan opis yg rajin share tentang kebaikan susu ibu serta cara nak berjaya menyusukan sehingga 2 tahun. Kebetulan dia juga jual shaklee. Sy pun beli dgn dia pula, sebelum ni beli dgn kwn lain tp kurang share pasal supplemen dan tiada pengalaman menyusukan.

Dari sini saya mula menggali tentang ilmu2 penyusuan melalui fb grop, dan bacaan dari blog yang di search melalui google.. untung org yg ada blog dan dpt first ranking..😍😍 Selepas beberapa lama baru join jadi ahli shaklee.. saya mula sharekan pengalaman sy melalui fb. Dan sertai keluarga shaklee yg ohsem.😉 Rajin bertanya melalui wasap kepada upline dan super upline yg mmg berpengalaman tentang supplemen dan penyusuan. Beli buku2 berkaitan nutrisi.. belek2 dan baca kemudian share. Belajar buat blog dan share lagi.. share lagi dalam fb..😊😊Buat blog pun belajar sendiri tau..godek2 google, tanya pada yg pakar.. memang kena banyak sharing supaya diri sendiri tak lupa juga jadi manfaat kepada org lain yg membacanya.



Ohh ye.. jangan lupa tulis dan tulis..catat apa yg kt baca dan ilmu yg kita terima.. biasalah..kita ni manusia yg mudah lupa.. lepas tu jangan lupa kongsikan dgn org lain pula.. 😉😉


Alhamdulilah..tak menyesal join shaklee sebab selain dpt tahu tentang supplemen yg baik utk tubuh, dpt juga ilmu2 berkaitan penyusuan, kesihatan, ank2 dan keluarga juga. Kawan2 yg sgt baik dan tak kedekut ilmu walaupun dorang ni bukanlah calang2 orangnya. Ada doktor, akauntan, peguam , pegawai farmasi, setiausaha,cikgu, arkitek..wow sgt.. pelbagai jawatan ada dalam grup kami ni... 😆😆 berbangga dpt duduk sekali dengan mereka. Oh ye,jangan segan2 nak join kelas2 anjuran shaklee juga group2 coaching yg mereka buat. Banyak sgt ilmu yg dorang bagi tau..tak setanding bayaran yg mereka terima. Ada juga mmg tak ada bayaran langsung, hanya perlukan komitmen dari ahli2 sahaja.


Begitulah bermulanya saya sebelum menyertai shaklee.. 😊😊


Anda juga ingin sertai kami?
WA 016 285 3148 utk info lanjut



12 May 2017

CARA RAWAT KAYAP ULAR

KAYAP BIASA MENYERANG PADA SEBAHAGIAN SISI BADAN BERKAIT DENGAN SARAF DAN KULIT
Kayap ada pelbagai jenis. Antaranya adalah kayap ular yang biasa kita dengar. Kayap ini jika tidak dirawat akan menjadi semakin teruk dan ada yang mengatakan jika ia bercantum boleh membawa maut.

Penyakit kayap adalah jangkitan pada saraf dan kulit sekitarnya juga dikenali sebagai sinaga.

Ia adalah disebabkan oleh virus varicella zoster, virus yang sama pada penyakit cacar air. Virus ini tidak mati selepas sembuh dari sakit cacar air. Ia umpama tidur dalam badan dan kembali aktif kerana sistem badan yang lemah atas pengaruh faktor usia yang semakin meningkat, gangguan psikologi seperti stress melampau, HIV atau AIDSN, selepas menjalani pembedahan tulang atau organ lain serta menjalani Kemoterapi.


Saraf yang biasa diserang ada pada kulit, pada dada, perut, belakang badan atau muka sisi atas (termasuk mata)

Pesakit kayap akan merasa sakit ringan dan menjadi lebih teruk jika tidak dirawat seperti sakit tajam yang menusuk datang dan pergi.

Virus Varicella Zoster @ Kayap menyerang Saraf dan Kulit Sekitarnya
Tiada ubat khas untuk rawatan Kayap Ular atau kayap yang lain. Biasanya doktor akan beri ubat untuk tahan sakit, antibiotic atau antivirus dan ubat sapu untuk menghilangkan rasa sakit dan kesan keradangan.

Biasanya doktor menyarankan untuk ambil supplemen yang boleh tingkatkan imun dan sistem kekebalan tubuh.


PETUA TRADISIONAL MUDAH UNTUK RAWAT KAYAP ULAR.


4 PETUA MUDAH YANG BOLEH MEMBANTU MERAWAT KAYAP ULAR dan semoga diberi kesembuhan olehNYA.


Ada juga yang menyarankan agar berjumpa orang bijak pandai atau ustaz untuk dapatkan air tawar.

1. Guna daun cili dan kapur makan. Tumbuk atau ramas bersama dan sapu pada kawasan kayap ular 2x sehari.

2. Daun pokok duit-duit di tumbuk dan tempek pada kawasan yang diserang kayap, bengkung semalaman.

3. Ambil daun delima, tumbuk lumat di campur dengan bedak sejuk (tanpa pewangi) dan tampal pada kayap.

4. Jaga pemakanan. Elak makanan yang menyebabkan gatal dan berbisa. Jika sudah kering, biarkan kulitnya jatuh sendiri. Jangan dikupil kerana akan menyebabkan kayap luka dan merebak kembali.

5. Ikut nasihat doktor, makan ubat dan antibiotik yang diberi.

Kak U juga sarankan agar pesakit kayap ular atau kayap lain mengambil supplemen atau vitamin tambahan untuk tingkatkan sistem imun serta mengurangkan rasa sakit di serang kayap.

Antara supplemen tersebut adalah

1. Nutriferon - membekalkan interferon dan meningkatkan sistem imun badan melawan jangkitan virus.

2. Garlic Complex - bertindak sebagai antibiotik dan bantu melemahkan virus.

3. Vivix - memperbaiki serta memulihkan sel2 yang rosak, meningkatkan imun, meredakan keradangan, menyingkirkan toksin serta bantu memudarkan parut akibat kayap

4. B Complex - bantu mengawal stress, baik untuk saraf, melancarkan darah serta menghilangkan rasa kebas-kebas.


TESTIMONI PESAKIT KAYAP KEMBALI SEMBUH DENGAN SHAKLEE

Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni Kayap
Rawat kayap ular segera supaya tak merebak dan semakin teruk.

Tingkatkan sistem imun tubuh
Jaga pemakanan.


Nak dapatkan SET KAYAP?

Hubungi Kak U
0162853148
@ayu_jual_vitamin
Pengedar Shaklee Sentul
SID 882771

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI
Ekzema adalah masalah kulit yang biasa dihidapi oleh bayi sejak lahir dan biasanya akan hilang sebelum si manja melangkah ke alam persekolahan.

Terdapat beberapa jenis ekzema, seperti Dyshidrotic eczema, Eczema herpeticum, Nummular eczema, Seborrheic eczema serta Atopic eczema. Atopic eczema atau dematitis adalah sejenis ekzema yang biasa dihidapi oleh bayi dan kanak-kanak.

PENYEBAB EKZEMA

Ekzema berkait rapat dengan keturunan dan gen. Sesetangah gen akan menyebabkan kulit individu bertambah sensitif. Sistem keimunan yang terlalu aktif juga menyebabkan kelembapan terbebas dan memudahkan kuman masuk.

Beberapa faktor pencetus ekzema pada bayi adalah :

pendedahan kepada bulu binatang
penggunaan bahan kimia pada kulit
pemakaian fabrik sintetik
panas dan berpeluh
cuaca kering dan sejuk
tekanan perasaan dan stress
kulit terlalu kering


5 SIMPTOM EKZEMA PERLU ANDA TAHU

Kulit kelihatan bertompok kemerahan dan gatal
Lokasi tumpuan biasanya dibahagian muka, bahagian berlipat seperti leher, pelipat tangan, belakang lutut, telinga dan pada kulit kepala
Ada juga kanak-kanak yang mengalami ekzema di bahagian lutut atau siku ekzema dan gatal akan menyebabkan kulit jadi kering, iritasi dan melecet serta berkuping. Ada kalanya kulit merekah dan boleh menyebabkan infeksi

Kulit menjadi kemerah-merahan dan bersisik


BAGAIMANA MERAWAT EKZEMA PADA BAYI

Ekzema bukan sahaja menyebabkan kegatalan pada kulit malah ia juga akan mengganggu tidur, pergaulan dan emosi si kecil. Ekzema tidak dapat dihilangkan begitu sahaja kerana ia ada perkaitan dengan gen. Mungkin bukan satu penyelesaian, namun sebagai langkah rawatan, ubat-ubatan produk penjagaan diri dan peralihan gaya hidup perlu bagi mengawal ekzema yang dihidapi si manja.

Sapu pelembab. Pilih pelembap yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi steroid.

Pastikan kuku bayi anda sentiasa pendek. Ini bagi mengelakkan kulit tercalar akibat menggaru

Tuam menggunakan pek ais untuk mengurangkan rasa gatal

Pakaikan pakaian daripada fabrik kapas dan berpotongan longgar

Lindungi bahagian yang gatal dengan pakaian

Legakan bahagian gatal dengan menggosok perlahan-lahan

Sentiasa pastikan ruang kediaman bebas habuk.

Elakkan permaidani dan binatang berbulu di dalam rumah

Amalkan penyusuan susu ibu. Elakkan susu lembu, kekacang, telur makanan laut yang mungkin boleh mencetus keradangan ekzema


CADANGAN VITAMIN UNTUK RAWAT EKZEMA

Untuk tujuan melegakan kerengsaan akibat ekzema mulakan dengan penggunaan sabun organik atau dari bahan semulajadi untuk anak-anak. Kemudian boleh tingkatkan antibodi dan imun si manja.

Antara vitamin shaklee yang membantu masalah ekzema malah ada yang sudah sembuh adalah :

Omega  Guard - minyak ikan omega yang membantu melegakan keradangan ekzema dan dapat meningkatkan imun si manja anda. Sesuai untuk bayi berumur setahu. Dan ke atas. Harga Rm136 ( 90 biji) di ambil sebiji sahaja sehari bagi kanak-kanak.

Mealshakes - minuman segera lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan. Rasa yang enak dengan harum vanilla. Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi atau sebagai snek. Ia membantu meningkatkan imun badan, menaikkan selera makan dan membekalkan nutrien untuk tubuh. Harga Rm 115.00 (544gm) hanya sesudu kecil sahaja sehari.

Krim Herbal Blend : Krim sapu serbaguna berasaskan bahan semulajadi. Tidak pedih. Selamat untuk bayi. Tiada steroid atau paraben. Boleh digunakan sebagai lotion harian. Di sapu pada kulit kering bayi, sebagai pelembab atau terkena gigitan serangga. Hanya Rm29.00 (4oz) disapu pada bila-bila masa perlu.

Testimoni Set Ekzema Shaklee
Testimoni Omega Untuk Ekzema
Dapatkan set ekzema untuk anak anda daripada saya.

Nor Fahidayu Masran
Whatsapp : 0162853148
Pengedar Shaklee Sentul
Pengeposan seluruh Malaysia

11 May 2017

BUAT BISNES ONLINE CARA HALIMUNAN

Takut nak tinggalkan bisnes?
Takut sales tak masuk?

Alhamdulillah.. sejak hujung 2012 kak U tak risau nak ke mana-mana, tak risau tinggalkan bisnes shaklee Kak U ni. Kak U tetap jana sales personal sendiri setiap bulan, tidak termasuk sales group. Closing di luar negara pun tak jadi masalah. Jangan kata upline goyang kaki, makan duit downline ye! Shaklee adil dan saksama. Tak buat, tak dapat.

Dengan teknik halimunan buat bisnes secara online, travel laa ke mana sahaja. 😆

Jom belajar teknik "halimunan".
Travel jelah ke mana pun, tak promote pun ada je yang akan wasap tanya, sales tetap jalan seperti biasa. Alhamdulillah..

Dengan teknik halimunan ni, tak perlu risau lagi. Yang penting mahu belajar, rajin dan konsisten.

Nak tahu apa tu teknik halimunan?

Haa... jom daftar jadi ahli shaklee dulu.. kita belajar sama-sama. Beruntung berada dalam group kami ni tau.. Belajar bisnes online dengan teknik halimunan. Sales jalan seperti biasa walau kurang promosi.

Sudah tentu perlu di baja, di siram dan di jaga terlebih dahulu. Bukan tinggal biar kering gitu.

The more U give
The more U get back

Fast action, fast result.!

Nak tahu apa tu teknik halimunan?
Pm Kak U sekarang! 😉

0162853148

#teknikhalimunan #ireachtravel #ireachfamily


Belajar teknik halimunan bisnes online bersama Kak U..

Untung jadi ahli shaklee ni kan..

Mula sekadar nak jimat untuk makan sendiri, boleh pula jana pendapatan.

Suka ke suka?☺


Share it