08 December 2017

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN


Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja 24 jam sehari tanpa henti. Ia hanya akan berhenti bila kita juga berhenti bernafas.


Paru-paru yang terkena jangkitan kuman biasanya berlaku kerana demam, batuk dan selsema yang lambat baik. Biasanya disebabkan oleh virus atau bakteria yang tersebar melalui udara.

Pneumonia dan Cara Merawat Jangkitan Kuman Dalam Paru-Paru dengan Berkesan

Jangkitan kuman dalam paru-paru dikenali sebagai Pneumonia.


PNEUMONIA berlaku apabila pundi udara dalam paru-paru dipenuhi dengan cecair disebabkan oleh jangkitan dari virus atau bakteria. Ramai yang mengalami radang paru-paru selepas selsema yang lambat sembuh.


Pengambilan antibiotik adalah alternatif bagi membantu  membunuh virus dan bakteria ini.

Antara tanda-tanda pesakit diserang Pneumonia adalah :

- keletihan
- sukar bernafas
- batuk berkahak yg teruk dan lama
- demam panas
- sakit pada dada, keradangan

Ada juga pesakit yang mengalami sakit otot dan mengalami keletihan.

Dalam keadaan normal, biasanya batuk dan selsema akan sembuh lebih kurang dalam dua minggu. Jika tidak, kemungkinan paru-paru sudah dijangkiti kuman.

Jika pesakit berumur 60 tahun keatas atau kanak-kank berusia 5 tahun ke bawah mengambil masa yang lama untuk sembuh kerana imun yang rendah untuk melawan jangkitan.

Dapatkan rawatan segera jika anda mengalami batuk dan demam selsema yang berlarutan.

Elak dari asap rokok, jerebu yang kuat dan kesesakan orang ramai.

Keadaan Paru-Paru Pesakit Pneumonia
Selain daripada rawatan hospital, boleh juga amalkan pemakanan untuk mencuci paru-paru.

Lihat infografik untuk makanan semulajadi yang membantu mencuci paru-paru dan menyingkirkan toksin dalam paru-paru.

Klik untuk imej yang lebih jelas

Jangkitan kuman atau radang paru-paru ini juga boleh di kawal dengan pengambilan supplemen semulajadi shaklee.

Antara produk cadangan untuk merawat jangkitan kuman pada paru-paru adalah :

1. Nutriferon  : Formula eksklusif berpaten yng menyediakan campuran proprietary 4 ekstrak tumbuh-tumbuhan yang direka khas untuk meningkatkan tahap interferon semulajadi dan menyediakan sokongan imun ada tahap sel. Pengambilan Nutriferon secara konsisten menjadikan "perisai" badan untuk melawan serta cegah virus dan jangkitan jadi lebih kuat
.

Testimoni Nutriferon
2. OMEGA GUARD : Minyak ikan yang kaya dengan omega 3, DHA dan EPA. Pengambilan Omega 3 secara berterusan bantu meningkatkan antibodi. Jika batuk dan selsema pun cepat kering dan kahak cepat cair. Sesuai juga di ambil oleh kanak-kanak.

Testimoni Omega Guard Shaklee
Testimoni Omega Guard Shaklee
Testimoni Omega Guard Shaklee
VIVIX : Vivix atau tonik ajaib shaklee bantu menyingkirkan toksin dan kahak dari paru-paru. Ia bantu memperbaiki sel hingga tahap sellular. Vivix juga baik untuk kesihatan menyeluruh.

Testimoni vivix
Testimoni Vivix
Nak cuba vitamin untuk rawat jangkitan kuman pada paru-paru?

Buat tempahan secara online dengan klik esell

Boleh juga terus hubungi Kak U untuk info lanjut.


SID : 882711
Whatsapp : 0162853148
FB : Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee Sentul dan pengeposan seluruh Malaysia

02 December 2017

Fakta dan Kelebihan Resveratrol & Polifenol Dalam Vivix Shaklee


Bulan ni memang bulan vivix. Ok. Saya nak ceritakan pasal kelebihan dalam sebotol vivix ni. Ramai yg dah dapat manfaat kesihatan yg baik darinya. Alhamdulillah..kita ikhtiar yang terbaik. 


Nabi pun suruh kita jaga kesihatan supaya kita dapat menikmati ibadah dengan sempurna setiap hari. Bila sakit, memang menyukarkan utk kita jalani aktiviti harian serta terpaksa tanggung kos perubatan yg semakin mahal. 




APA YANG HEBAT SANGAT VIVIX NI SAMPAI RAMAI YANG BEREBUT BILA ADA PROMOSI?



Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.


Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatun, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel penuaan semulajadi. 

 Antioksidan polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit jantung, pembuluh darah dan kanser. 

Kajian juga mendapati polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. 

 Polifenol boleh ditemui pada kacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, coklat hitam dan delima. 

Kadar polifenol yang tinggi boleh didapati pada kulit buah seperti pada anggur, apple dan jeruk.


Khasiat dalam sesudu Vivix
DENGAN LEBIH DARI 2000 KAJIAN ANTARABANGSA KHAS ATAS RESVERATROL YANG MERUPAKAN KANDUNGAN UTAMA VIVIX, TAK RAGU-RAGU LAGI KEBERKESANANNYA
Resveratrol Tinggi Antioksidan Bantu Memanjangkan Telemore



 MEMPERBAIKI DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.





MEMPERBAIKI SEL. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.


 MENINGKATKAN FUNGSI OTAK, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Mati Pucuk
Testimoni Vivix - Kanser
TESTIMONI VIVIX
Mak kembali cergas & lebih sihat



 | PROMOSI SEPANJANG DISEMBER 2017 |

BELI 2 BOTOL VIVIX DAPAT 5% DISKAUN
BELI 6 DAPAT 7

*FREE POSTAGE*
*FREE MEMBERSHIP*
*CASH BONUS BULAN DEPAN*


Lebih istimewa dengan promosi ini!!



0162853148

Nor Fahidayu Masran

#pengedarshakleesentul #shakleetitiwangsa

Cara Percepat Sembuh Luka Bersalin Pembedahan Caeserean


Belum seminggu vivix kak U dah tinggal 1/3 botol jer..

Haaa... kes nak cepat baik luka Caeserean. Kak U togok je bila2 masa..  ehee.. itu pengalaman kak U sendiri. 3 kali kelahiran secara pembedahan. 2 kali Kak U ambil vivix sejak dalam wad lagi :) 

Mmg berkesan. Sebab vivix ni bersifat antiradang, so luka cepat baik. Kandungan resevratrol dgn polifenol yg tinggi bantu penyembuhan luka cepat sembuh. Lepas je ambil vivix selepas keluar dari bilik pembedahan (waktu dah boleh minum), jalan tak terbongkok menahan sakit dan rasa badan tak lesu.

Badan rasa bertenaga. Nampak luka pun bercantum elok. Rahim pun cepat kecut. 

Alhamdulillah.. asbab vivix 2 tahun lepas juga. Ambil lepas bersalin Caeserean  , luka dalam tak banyak dan doktor tak jadi ikat. Ikutkan doktor mmg nak ikat je.. risiko tinggi katanya. Baby keluar je, doktor bagitau, "Puan, rahim puan ok. Luka tak banyak. So kita tak ikatlah ye".

Syukur sangat rasa masa tu.. Bolehlah cuba sekali lagi. Hahaa.. tapi kasi rest badan ni dulu.  

Elok sgt vivix ni ambil lepas pembedahan.

Mahal takpa, sihat lagi penting. Badan nak pakai lama. Dah sakit lagi banyak nak pakai duit kan?

Mohlah cari 'bibix' sebagai membantu. 

#vivix ni kalau untuk org sihat cukup sesudu kecil je sehari (5ml) tahan sebulan (saiz sudu bubur McD tu).. Kalau org sakit kenalah ambil lebih dan daparkan rawatan doktor juga.
.

#vivix #testimoniVivix #berpantangdenganvivix
#shakleesentul 0162853148

Vivix bantu percepat baikluka bedah bersalin caeserean

Selain ambil vivix, Kak U terus je amalkan set hamil shaklee. Jimat sgt kan? 

Dari hamil sampai bersalin dan menyusu boleh je teruskan set shaklee ni.

Ostematrix dan vivix memang penting lepas bersalin ni.. tak kiralah normal atau bedah.

Ia bantu melawaskan pembuangan air besar dan masalah sembelit ibu lepas bersalin. Tak risau lagi nak ke tandas. Lepas je keluar bilik bedah, Kak U pun takda rasa pening,loya atau nak muntah seperti yang ibu lain rasa kesan dari ubat bius dan morfin. Alhamdulillah.. vitamin2 shaklee memang sgt membantu melancarkan proses bersalin.



Nak dapatkan vivix?


Nak vivix harga murah?

Beli 2 botol dapat pada harga ahli + 5% diskaun + pos percuma + bonus bulan depan!!

atau 

Beli 6 dapat 7 botol + keahlian percuma + pos percuma + cash bonus bulan depan !



Penjimatan berganda gitu.. terus dapat beli produk shaklee yang lain pada harga ahli. Dah tak perlu susah2 nak servey2 harga lagi.. terus boleh buat bisnes jika berminat :)


WA Kak U utk order ya!

#shakleesentul

Kenapa Kena Beli TwinPack Vivix?

28 November 2017

CARA LEGAKAN LESU DAN SAKIT SAKIT BADAN

CARA LEGAKAN KELESUAN DAN SAKIT-SAKIT BADAN

Sakit-sakit badan memang menyeksakan.. siapa selalu kena?

Saya pun sama. Lagi-lagi masa hamil. Letihnya tak payah cakaplah kan.

Bangun pagi badan lesu. Memang jadi malas nak pergi kerja. Ini yang kalau boleh nak elak. Sebab kita sebagai isteri dan ibu mesti nak kena siap pagi-pagi lagi kan?

Orang laki pun apa kurangnya. Bila badan letih, lesu, sakit2. Fokus waktu bekerja pun lari. Mood pun lari. Balik rumah terus lepak, baring.. kesian kat anak tu kan? Sikit-sikit pun layanlah sekejap karenah anak. Tapi kalau dah penat, letih lesu je badan.. tak terlayan juga kan? Silap2 anak dapat marah abahnya.. uhuu..lagilah kesian. 

Oklah. Saya nak cerita cara-cara hilangkan sakit dan badan lesu.

Banyak cara sebenarnya. Tapi ini ikut stail sayalah ye. ~~heee...



BAGAIMANA CARA NAK HILANGKAN LESU DAN SAKIT-SAKIT BADAN?

1. Pastikan badan dapat rehat dan tidur yang cukup.

2. Jangan duduk di meja kerja terlalu lama. Bangun dan berjalan sekejap sejam sekali atau buat aktiviti regangan. Hanya di tempat duduk sahaja pun boleh. Tarik2 tangan, regangkan kaki.. goyang2 pinggul.. eh ehh... tengok2 sikit boss sebelah.. buka kacamata sekejap. Bagi mata tu rehat sikit. 

3. Minum air putih secukupnya. Ambil sarapan pagi jangan lewat. Sarapan tu penting untuk permulaan hari ye!

4. Elak makan tinggi garam, msg atau makanan fastfood. Makanan begini pun tak bagus untuk kesihatan. So, jagalah pemakanan harian kita ya! Kesannya bkn sekarang, tapi mungkin dalam 10 hingga 15 tahun akan datang. Haaa~~ nak sihat jaga pemakanan kita ye

5. Lakukan senaman secara berkala setiap minggu. Longgarkan otot-otot yang ketat itu.. otot ketat, muka pun ketat. Muka ketat; nampaklah tuanya..bawa beriadah sikit

6. Boleh cari servis urut sekali sebulan. Ia bagi melancarkan darah dan melegakan sakit badan.

7. Minum jamu! Suka ke? Ehe.... ok. Bagi yang tak suka minum jamu, bolehlah cuba vitamin ye. Vitamin ni fungsinya untuk bekalkan nutrisi perlu pada badan. Bantu isi kerompongan nutrisi. Badan yang kurang vitamin pun mengundangkan kelesuan tau? 



CADANGAN VITAMIN UNTUK BADAN LESU DAN SAKIT.

1. B Complex - bantu bekalan kesemua vitamin perlu kepada tubuh, lancarkan perjalanan darah, tingkat metabolisme, bantu bekal tenaga dan tukar makanan menjadi tenaga,bantu legakan ketegangan sarah dan menstabilkan tekanan darah serta mengawal stress/kemurungan.

2. OSTEMARIX - bantu bekalkan kalsium yang cukup lengkap dengan megnesium dan vitamin D3. Ia juga bantu melancarkan perjalanan darah, mengelak kerapuhan tulang, memberi tidur lena walau sekejap (tidur berkualiti), melegakan sembelit,migrain, senggugut dan ketegangan otot. 

2 vitamin asas ini memang sangat disyorkan ambil jika anda kerap sakit2 badan dan mengalami kelesuan. Set ini juga adalah alternative ganti ubat/painkiller untuk sakit kepala/migrain. 

Tak suka telan pil-pil @ vitamin?

Ada alternatif lain. Jangan risau...









3. VIVIX : bantu memperbaiki sel hingga tahap sellular, untuk kesihatan menyeluruh dan bantu boost energy!  

Vivix adalah produk berpaten. Rasanya macam ribena, anggur.. masam2 manis pahit. Sedap! 

TESTIMONI VIVIX



B COMPLEX WITH ACID FOLIC

Ok. Yang rasa badan kerap sangat lesu atau sakit2 melampau , sila dapatkan rawatan doktor klinik.

Bila sakit badan pun stress kan?

Bila stress dan tak pandai kawal, otak pun tak sihat. Stress undang pelbagai jenis penyakit.

Jom dapt set shaklee untuk Lesu dan sakit badan. 


0162853148  
Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee Sentul

28 October 2017

Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu

Nak bercerita dkt org tentang nutrisi dan kesihatan ni bukan senang ye.. Kena ada ilmu. haa... soalnya "Bagaimana Menjadi Ahli dan Pengedar Shaklee Yang Berilmu"

Sebelum saya join shaklee dulu, memang saya kurang faham bab2 nutrisi dan kesihatan ni. Bersalinkan Habib, saya mula menggunakan khidmat pakcik google, search sebab nak beli pam dan cara simpan susu ebm serta penyusuan ibu bekerjaya. Dari sini saya belajar sikit2, dan buka akaun fb. Mula join group2 penyusuan susu ibu. Haaa....sy bermula dari sini.. time ni belum jadi ahli shaklee lagi.

Mula2 beli set pam susu ibu. Pastu search cara simpan perahan susu ibu dan cara penyediaan susu ibu agar tidak merosakkan nutrien dlm susu ibu yg di simpan itu. Lepas tu mula tercari2 supplemen utk penyusuan. Ok jumpa kawan opis yg rajin share tentang kebaikan susu ibu serta cara nak berjaya menyusukan sehingga 2 tahun. Kebetulan dia juga jual shaklee. Sy pun beli dgn dia pula, sebelum ni beli dgn kwn lain tp kurang share pasal supplemen dan tiada pengalaman menyusukan.

Dari sini saya mula menggali tentang ilmu2 penyusuan melalui fb grop, dan bacaan dari blog yang di search melalui google.. untung org yg ada blog dan dpt first ranking..😍😍 Selepas beberapa lama baru join jadi ahli shaklee.. saya mula sharekan pengalaman sy melalui fb. Dan sertai keluarga shaklee yg ohsem.😉 Rajin bertanya melalui wasap kepada upline dan super upline yg mmg berpengalaman tentang supplemen dan penyusuan. Beli buku2 berkaitan nutrisi.. belek2 dan baca kemudian share. Belajar buat blog dan share lagi.. share lagi dalam fb..😊😊Buat blog pun belajar sendiri tau..godek2 google, tanya pada yg pakar.. memang kena banyak sharing supaya diri sendiri tak lupa juga jadi manfaat kepada org lain yg membacanya.



Ohh ye.. jangan lupa tulis dan tulis..catat apa yg kt baca dan ilmu yg kita terima.. biasalah..kita ni manusia yg mudah lupa.. lepas tu jangan lupa kongsikan dgn org lain pula.. 😉😉


Alhamdulilah..tak menyesal join shaklee sebab selain dpt tahu tentang supplemen yg baik utk tubuh, dpt juga ilmu2 berkaitan penyusuan, kesihatan, ank2 dan keluarga juga. Kawan2 yg sgt baik dan tak kedekut ilmu walaupun dorang ni bukanlah calang2 orangnya. Ada doktor, akauntan, peguam , pegawai farmasi, setiausaha,cikgu, arkitek..wow sgt.. pelbagai jawatan ada dalam grup kami ni... 😆😆 berbangga dpt duduk sekali dengan mereka. Oh ye,jangan segan2 nak join kelas2 anjuran shaklee juga group2 coaching yg mereka buat. Banyak sgt ilmu yg dorang bagi tau..tak setanding bayaran yg mereka terima. Ada juga mmg tak ada bayaran langsung, hanya perlukan komitmen dari ahli2 sahaja.


Begitulah bermulanya saya sebelum menyertai shaklee.. 😊😊


Anda juga ingin sertai kami?
WA 016 285 3148 utk info lanjut



12 May 2017

CARA RAWAT KAYAP ULAR

KAYAP BIASA MENYERANG PADA SEBAHAGIAN SISI BADAN BERKAIT DENGAN SARAF DAN KULIT
Kayap ada pelbagai jenis. Antaranya adalah kayap ular yang biasa kita dengar. Kayap ini jika tidak dirawat akan menjadi semakin teruk dan ada yang mengatakan jika ia bercantum boleh membawa maut.

Penyakit kayap adalah jangkitan pada saraf dan kulit sekitarnya juga dikenali sebagai sinaga.

Ia adalah disebabkan oleh virus varicella zoster, virus yang sama pada penyakit cacar air. Virus ini tidak mati selepas sembuh dari sakit cacar air. Ia umpama tidur dalam badan dan kembali aktif kerana sistem badan yang lemah atas pengaruh faktor usia yang semakin meningkat, gangguan psikologi seperti stress melampau, HIV atau AIDSN, selepas menjalani pembedahan tulang atau organ lain serta menjalani Kemoterapi.


Saraf yang biasa diserang ada pada kulit, pada dada, perut, belakang badan atau muka sisi atas (termasuk mata)

Pesakit kayap akan merasa sakit ringan dan menjadi lebih teruk jika tidak dirawat seperti sakit tajam yang menusuk datang dan pergi.

Virus Varicella Zoster @ Kayap menyerang Saraf dan Kulit Sekitarnya
Tiada ubat khas untuk rawatan Kayap Ular atau kayap yang lain. Biasanya doktor akan beri ubat untuk tahan sakit, antibiotic atau antivirus dan ubat sapu untuk menghilangkan rasa sakit dan kesan keradangan.

Biasanya doktor menyarankan untuk ambil supplemen yang boleh tingkatkan imun dan sistem kekebalan tubuh.


PETUA TRADISIONAL MUDAH UNTUK RAWAT KAYAP ULAR.


4 PETUA MUDAH YANG BOLEH MEMBANTU MERAWAT KAYAP ULAR dan semoga diberi kesembuhan olehNYA.


Ada juga yang menyarankan agar berjumpa orang bijak pandai atau ustaz untuk dapatkan air tawar.

1. Guna daun cili dan kapur makan. Tumbuk atau ramas bersama dan sapu pada kawasan kayap ular 2x sehari.

2. Daun pokok duit-duit di tumbuk dan tempek pada kawasan yang diserang kayap, bengkung semalaman.

3. Ambil daun delima, tumbuk lumat di campur dengan bedak sejuk (tanpa pewangi) dan tampal pada kayap.

4. Jaga pemakanan. Elak makanan yang menyebabkan gatal dan berbisa. Jika sudah kering, biarkan kulitnya jatuh sendiri. Jangan dikupil kerana akan menyebabkan kayap luka dan merebak kembali.

5. Ikut nasihat doktor, makan ubat dan antibiotik yang diberi.

Kak U juga sarankan agar pesakit kayap ular atau kayap lain mengambil supplemen atau vitamin tambahan untuk tingkatkan sistem imun serta mengurangkan rasa sakit di serang kayap.

Antara supplemen tersebut adalah

1. Nutriferon - membekalkan interferon dan meningkatkan sistem imun badan melawan jangkitan virus.

2. Garlic Complex - bertindak sebagai antibiotik dan bantu melemahkan virus.

3. Vivix - memperbaiki serta memulihkan sel2 yang rosak, meningkatkan imun, meredakan keradangan, menyingkirkan toksin serta bantu memudarkan parut akibat kayap

4. B Complex - bantu mengawal stress, baik untuk saraf, melancarkan darah serta menghilangkan rasa kebas-kebas.


TESTIMONI PESAKIT KAYAP KEMBALI SEMBUH DENGAN SHAKLEE

Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni kayap
Testimoni Kayap
Rawat kayap ular segera supaya tak merebak dan semakin teruk.

Tingkatkan sistem imun tubuh
Jaga pemakanan.


Nak dapatkan SET KAYAP?

Hubungi Kak U
0162853148
@ayu_jual_vitamin
Pengedar Shaklee Sentul
SID 882771

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI

5 SIMPTOM EKZEMA DAN CARA MERAWATNYA SECARA SEMULAJADI
Ekzema adalah masalah kulit yang biasa dihidapi oleh bayi sejak lahir dan biasanya akan hilang sebelum si manja melangkah ke alam persekolahan.

Terdapat beberapa jenis ekzema, seperti Dyshidrotic eczema, Eczema herpeticum, Nummular eczema, Seborrheic eczema serta Atopic eczema. Atopic eczema atau dematitis adalah sejenis ekzema yang biasa dihidapi oleh bayi dan kanak-kanak.

PENYEBAB EKZEMA

Ekzema berkait rapat dengan keturunan dan gen. Sesetangah gen akan menyebabkan kulit individu bertambah sensitif. Sistem keimunan yang terlalu aktif juga menyebabkan kelembapan terbebas dan memudahkan kuman masuk.

Beberapa faktor pencetus ekzema pada bayi adalah :

pendedahan kepada bulu binatang
penggunaan bahan kimia pada kulit
pemakaian fabrik sintetik
panas dan berpeluh
cuaca kering dan sejuk
tekanan perasaan dan stress
kulit terlalu kering


5 SIMPTOM EKZEMA PERLU ANDA TAHU

Kulit kelihatan bertompok kemerahan dan gatal
Lokasi tumpuan biasanya dibahagian muka, bahagian berlipat seperti leher, pelipat tangan, belakang lutut, telinga dan pada kulit kepala
Ada juga kanak-kanak yang mengalami ekzema di bahagian lutut atau siku ekzema dan gatal akan menyebabkan kulit jadi kering, iritasi dan melecet serta berkuping. Ada kalanya kulit merekah dan boleh menyebabkan infeksi

Kulit menjadi kemerah-merahan dan bersisik


BAGAIMANA MERAWAT EKZEMA PADA BAYI

Ekzema bukan sahaja menyebabkan kegatalan pada kulit malah ia juga akan mengganggu tidur, pergaulan dan emosi si kecil. Ekzema tidak dapat dihilangkan begitu sahaja kerana ia ada perkaitan dengan gen. Mungkin bukan satu penyelesaian, namun sebagai langkah rawatan, ubat-ubatan produk penjagaan diri dan peralihan gaya hidup perlu bagi mengawal ekzema yang dihidapi si manja.

Sapu pelembab. Pilih pelembap yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi steroid.

Pastikan kuku bayi anda sentiasa pendek. Ini bagi mengelakkan kulit tercalar akibat menggaru

Tuam menggunakan pek ais untuk mengurangkan rasa gatal

Pakaikan pakaian daripada fabrik kapas dan berpotongan longgar

Lindungi bahagian yang gatal dengan pakaian

Legakan bahagian gatal dengan menggosok perlahan-lahan

Sentiasa pastikan ruang kediaman bebas habuk.

Elakkan permaidani dan binatang berbulu di dalam rumah

Amalkan penyusuan susu ibu. Elakkan susu lembu, kekacang, telur makanan laut yang mungkin boleh mencetus keradangan ekzema


CADANGAN VITAMIN UNTUK RAWAT EKZEMA

Untuk tujuan melegakan kerengsaan akibat ekzema mulakan dengan penggunaan sabun organik atau dari bahan semulajadi untuk anak-anak. Kemudian boleh tingkatkan antibodi dan imun si manja.

Antara vitamin shaklee yang membantu masalah ekzema malah ada yang sudah sembuh adalah :

Omega  Guard - minyak ikan omega yang membantu melegakan keradangan ekzema dan dapat meningkatkan imun si manja anda. Sesuai untuk bayi berumur setahu. Dan ke atas. Harga Rm136 ( 90 biji) di ambil sebiji sahaja sehari bagi kanak-kanak.

Mealshakes - minuman segera lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan. Rasa yang enak dengan harum vanilla. Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi atau sebagai snek. Ia membantu meningkatkan imun badan, menaikkan selera makan dan membekalkan nutrien untuk tubuh. Harga Rm 115.00 (544gm) hanya sesudu kecil sahaja sehari.

Krim Herbal Blend : Krim sapu serbaguna berasaskan bahan semulajadi. Tidak pedih. Selamat untuk bayi. Tiada steroid atau paraben. Boleh digunakan sebagai lotion harian. Di sapu pada kulit kering bayi, sebagai pelembab atau terkena gigitan serangga. Hanya Rm29.00 (4oz) disapu pada bila-bila masa perlu.

Testimoni Set Ekzema Shaklee
Testimoni Omega Untuk Ekzema
Dapatkan set ekzema untuk anak anda daripada saya.

Nor Fahidayu Masran
Whatsapp : 0162853148
Pengedar Shaklee Sentul
Pengeposan seluruh Malaysia

11 May 2017

BUAT BISNES ONLINE CARA HALIMUNAN

Takut nak tinggalkan bisnes?
Takut sales tak masuk?

Alhamdulillah.. sejak hujung 2012 kak U tak risau nak ke mana-mana, tak risau tinggalkan bisnes shaklee Kak U ni. Kak U tetap jana sales personal sendiri setiap bulan, tidak termasuk sales group. Closing di luar negara pun tak jadi masalah. Jangan kata upline goyang kaki, makan duit downline ye! Shaklee adil dan saksama. Tak buat, tak dapat.

Dengan teknik halimunan buat bisnes secara online, travel laa ke mana sahaja. 😆

Jom belajar teknik "halimunan".
Travel jelah ke mana pun, tak promote pun ada je yang akan wasap tanya, sales tetap jalan seperti biasa. Alhamdulillah..

Dengan teknik halimunan ni, tak perlu risau lagi. Yang penting mahu belajar, rajin dan konsisten.

Nak tahu apa tu teknik halimunan?

Haa... jom daftar jadi ahli shaklee dulu.. kita belajar sama-sama. Beruntung berada dalam group kami ni tau.. Belajar bisnes online dengan teknik halimunan. Sales jalan seperti biasa walau kurang promosi.

Sudah tentu perlu di baja, di siram dan di jaga terlebih dahulu. Bukan tinggal biar kering gitu.

The more U give
The more U get back

Fast action, fast result.!

Nak tahu apa tu teknik halimunan?
Pm Kak U sekarang! 😉

0162853148

#teknikhalimunan #ireachtravel #ireachfamily


Belajar teknik halimunan bisnes online bersama Kak U..

Untung jadi ahli shaklee ni kan..

Mula sekadar nak jimat untuk makan sendiri, boleh pula jana pendapatan.

Suka ke suka?☺


10 May 2017

PUDING ROTI BERCARAMEL

Resepi Puding Roti Berkaramel ini dia ambil dari Fb Zura Zul yang dikongsikan di dalam group Masak Apa Hari ini (MAHN)

Simpan dalam blog sendiri, nanti boleh cuba. Lagi-lagi nak dekat Ramadhan ni kan, boleh buat sebagai manisan berbuka.

Ok.. cikidot...!!


Puding Roti Berkeramel | Gambar fb Zura Zul

Puding Roti Berkaramel.. Resepi biasa2.. Cuma olah sikit bg lebih sedap & menarik.. 😊

Bahan berkaramel:

2 sudu gula.. Masak dlm loyang 8 atau 9 inci atas api perlahan.. Jadikan gula hangus.. Tapi jgn hangus sgt.. Gula dh cair.. Ratakan dlm loyang.. Ketepikan

Bahan A:

20g agar-agar bertali
5 1/2 cawan air
3/4 cawan gula

👉 Masak agar2 bersama air hingga larut agar2
👉 Kemudian masukkan gula.. Kacau2 rata.. Perlahankan api

Bahan B:

5 keping roti gardenia.. Carik2kan
1 tin susu cair
1 biji telur
2 sudu besar susu pekat manis
2 sudu besar butter/marjerin
2 sudu besar tepung kastard** bancuh dgn sedikit air
1 sudu besar esen vanilla
Pewarna pilihan.. Akk guna pewarna ungu, pink & kuning

👉 Blender bahan di atas kecuali tepung kastard hingga hancur halus

👉 Tuang dlm periuk agar2 tadi.. Besarkan api semula.. Kacau2 rata.. Masukkan tepung kastard.. Kacau sebati hingga mendidih.. Tutup api


👉 Ambil 2 cawan agar2 tuang dlm loyang berkaramel tadi.. Biarkan sedikit beku

👉 Lebihan agar2 tadi bahagi kpd 3 bekas sama banyak.. Warnakan ungu, pink & kuning

👉 Tuang agar2 ungu atas agar2 yg sedikit beku perlahan2 hingga habis.. Kemudian warna pink dan seterusnya warna kuning

👉 Kena buat dgn cepat ye..tapi cermat..Sbb puding roti ni cepat beku

👉 Kalau rasa dah beku.. Panaskan sekejap atas api perlahan

👉 Tunggu beku/sejuk baru simpan dlm peti sejuk

👉 Selepas 2 jam.. Boleh lah telangkupkan puding tu dlm pinggan/alas yg rata.. Potong ikut suka.. Sedia untuk menikmatinya.. :)


Selamat mencuba!

Lepas makan jangan lupa gosok gigi, telan Lecithin & Alfalfa ya.😉


KRIM RUAM YANG SELAMAT UNTUK BAYI DAN SEISI KELUARGA

Risau dengan masalah ruam kulit pada bayi?

Kerap bertukar-tukar krim, ke klinik tapi ruam masih tidak sembuh malah makin melarat. Baik sekejap, kemudian jadi semula.

Kak U pasti ramai ibu yang resah dan mula tercari-cari krim ruam yang lebih selamat untuk bayi.

Di sini kak U nak syorkan agar semua ibu-ibu menggunakan krim serbaguna Herbal Blend Shaklee ni. Elak guna krim yang mengandungi steroid atau paraben kerana kulit bayi masih sensitif dan nipis.

Herbal blend shaklee adalah krim yang selamat untuk kulit bayi, dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

Krim ajaib shaklee ini juga boleh digunakan untuk kulit kering, gigitan serangga, ekzema kering, terkena air panas dan pelbagai lagi. Sesuai digunakan untuk seisi keluarga.

Wajib ada dalam handbag ibu dan dibawa bersama ketika travel atau balik kampung.

Anak-anak kak U sendiri pengguna setia krim herbal blend ni untuk ruam susu, ruam panas, luka kecil juga akibat gigitan  nyamuk. Sapu sebelum tidur dapat mengelak dari gigitan serangga tau!


TESTIMONI KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE


Pengguna Herbal Blend Shaklee
Testimoni herbal blend shaklee | KULIT KERING
Parut Chicken Pox
Bibir kering

Krim shaklee ini bukan sahaja selamat untuk kulit bayi, malah orang dewasa juga.

Boleh digunakan untuk kulit kering, tumit merekah, bibir kering, parut, dan juga dilumur ke seluruh badan anak ketika demam dapat menurunkan suhu panas.


Dapatkan hari ini sebelum stok habis lagi.!


0162853148
Pengedar Shaklee Anda
Sid : 882771
Cod : Sentul


PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...