SIJIL HALAL SHAKLEE

Sejak akhir2 ni gempar isu halal haram bagi produk-produk kesihatan keluaran Malaysia. Ada juga yang cuba membandingkan Shaklee dengan produk mereka.

Anda salah jika anda juga cuba membandingkannya dengan produk Malaysia!

Shaklee adalah produk dari USA. So, shaklee mendapat kelulusan halal dari badan halal USA iaitu dari Islamic Serviced of America (ISA) sebuah badan halal yang diiktiraf oleh JAKIM.

KENAPA SIJIL HALAL DARI AMERIKA ?

Sebab Shaklee adalah produk yang dihasilkan oleh USA. So, kenalah dapatkan sijil halal dari sana juga ye. Kalau produk Malaysia, barulah JAKIM yang akan buat pemantauan. Tak kan lah JAKIM perlu ke kilang Shaklee di USA pulak kan semata2 nak buat pemantauan. Berapa pula bajet JAKIM kena keluarkan lagi nanti. Jauh tau, dekat California sana.

ok, jelas tak?

Disini saya lampirkan Badan-badan halal yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara. Semoga membantu anda yang sedang dalam kebingungan.

Harap entry saya ini membantu anda menjawab persoalan Halal Shaklee. Kalau produk Shaklee tidak halal, tak mungkin kami beramai2 menjualnya. Kami juga orang Islam, ramai daripada kami juga orang Islam. Tak mungkin kami tidak selidik dahulu sebelum menyertainya. Terima kasih kerana mempercayai dan menyokong kami.


ikhlas dari,

Ur Luvly Shaklee Independent Distributor
Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia.

SID : 882771

Nor Fahidayu Masran
0162853148

No comments:

TIPS MINUM AIR YANG CUKUP KETIKA BERPUASA

Alhamdulillah. Bermula Ramadhan pertama hari ini. Semoga kita semua dapat laluinya dengan penuh kesabaran dan ibadah kita diterima oleh-NYA....