27 August 2013

KETAHUI WAKTU SUBUR WANITA DAN VITAMIN SHAKLEE NAK CEPAT HAMIL

Adalah normal bagi setiap pasangan yang berkahwin, nak cepat hamil. Tetapi ramai juga yang tidak tahu waktu subur  yang sesuai untuk  persenyawaan berlaku dan ini menyebabkan ramai yang kecewa dan mudah putus asa. Bingung nak jawab bila ada saudara2 yang sering brtanya 'bila nak ada anak ni?' kan? Kekadang mereka tidak terfikir untuk menjaga sensitiviti pasangan yang masih belum dikurniakan cahaya mata. 

Apa-apa pun..kita berusaha sebaik mungkin dan selalulah berdoa setiap kali lepas solat bagi yang beragama Islam. Teruskan meminta dan merayu dengan penuh ikhlas agar dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah.

Mari kita lihat untuk mengetahui waktu subur wanita. Ini penting juga ye untuk para-para suami... haaa..janganlah asyik nak menyalahkan isteri je ok! Lelaki pun perlu jaga kesihatan untuk motadility & kualiti sperma yang kuat... 

CIRI-CIRI WAKTU SUBUR WANITA

Untuk mengetahui waktu subur wanita, ini adalah ciri-cirinya :-
  • Terjadinya Peningkatan Suhu Tubuh. Masa subur wanita dengan kitaran haid normal adalah hari ke-12 hingga hari ke-16 selepas haid pertama. Selain dengan menghitung secara kalendar, masa subur wanita boleh diketahui dengan adanya peningkatan suhu tubuh. Peningkatan ini terjadi bukan sebab wanita sakit ye, tapi dalam keadaan badan sihat seperti biasa. Peningkatan suhu tubuh yang terjadi adalah sekitar 0.2 darjah Celcius setiap hari selama 10 hari berturut-turut. Anda dapat meletakkan thermometer biasa di bawah ketiak setiap pagi untuk mengetahui peningkatan ini.
  • Cairan Serviks Mengalami Perubahan. Wanita pada masa subur memiliki cairan serviks yang mirip dengan putih telur, ciri-cirinya iaitu cairan serviks cair, kenyal dan lebih jernih dari biasanya. Pada waktu tidak subur keadaan cairan serviks terlihat lebih kental. kadang-kadang tidak keluar sama sekali.
  • Berghairah Tinggi. Ketika melakukan hubungan intim di masa subur, wanita akan terlihat lebih ghairah dari biasanya. Hal ini akan menyebabkan pada wanita ingin selalu melakukan hubungan di masa suburnya. Wajarlah, gairah meningkat bermakna keinginan untuk melakukan hubungan badan juga meningkat.
  • Adanya Perubahan Posisi Serviks. Ketika sedang ovulasi (masa wanita subur), posisi serviks dapat dijangkau dengan jari. Sedangkan ketika tidak berovulasi, posisi serviks ini jauh lebih ke atas, sehingga tidak dapat tersentuh. Untuk menguji hal ini, masukkan jari anda secara lurus ke dalam Miss V. Jika memang sedang dalam masa subur, maka anda akan dapat menyentuh bahagian hujung serviks, rasanya seperti bahagian hujung hidung.
  • Payudara tegang. Waktu subur ini hampir sama dengan ketika kehamilan, kerana terlalu  banyak hormon yang berkumpul pada masa ini. Dengan itu, payudara akan terasa lebih tegang dari hari biasanya.
  • Terjadinya Flek. Ketika masa subur biasanya wanita mengalami bercak-bercak darah yang tertinggal di seluar dalam. Ia kerap terjadi ketika waktu subur.
  • Perut Terasa Kembung. Di masa subur, anda mungkin merasa bahawa seluar anda terasa sempit, meskipun bukan dalam keadaan kenyang atau berat badan naik. Ia terjadi kerana pada masa ovulasi ini tubuh sedang menyimpan air dalam kuantiti yang banyak.
  • Menggunakan Alat Test Ovulasi. Alat ujian air kencing OPK ini sama dengan test pack dalam ujian kehamilan. Dengan menggunakan alat ini, maka ketepatan waktu  subur memang tak perlu diragukan. Ia boleh didapati di kedai-kedai farmasi berhampiran anda.
 

CARA MENGIRA WAKTU SUBUR SELEPAS KITARAN HAID


Bagi kitaran haid normal 28, 30hari.. 
contoh kiraan ;

28hr - 14 = +-2 hari bermakna kebarangkalian hari subur anda adalah pada hari ke 12-16hari selepas kitaran haid.

ok, bagi kitaran haid 26 hari. contoh kiraan :
26hari - 14 = +-2 , ini bermakna hari subur anda adalah pada hari ke 10-14 selepas kitaran haid pertama
 
Oleh kerana ovum hanya boleh hidup dalam masa 24jam sahaja, adalah digalakkan melakukan hubungan kelamin dua hari sebelum waktu subur. Ini adalah waktu kritikal kerana ovum sudah menanti di tiub follopio dan bersedia untuk di senyawakan. Jangka hayat sperma di dalam salur follopio adalah 2 hari / 48 jam selepas dilepaskan, tetapi sperma yang kuat dan sihat boleh bertahan sehingga 5 hari di dalam tiub follopio. Dengan sperma yang kuat lagi gagah perkasa, kebarangkalian untuk hamil adalah tinggi..

Ovum yang tidak disenyawakan dalam masa 24 jam akan mati dan keluar sebagai haid pada kitaran / bulan berikutnya. Sekiranya haid anda tidak sampai, sila buat ujian kehamilan ye.. Kemungkinan anda sedang hamil.

Jadi, bagaimana pula sekiranya haid anda tidak regular atau normal?

Untuk itu, anda perlu perbetulkan kitaran haid dan hormon terlebih dahulu. 

PENYEBAB SUKAR NAK HAMIL

ANTARANYA ADALAH : 

Masalah senggugut, keputihan, kegemukan, terlalu kurus dan PCOS juga penyebab anda sukar nak hamil. Atasi masalah-masalah ini terlebih dahulu sebelum mencuba mana-mana produk untuk kehamilan ye. Rugi nanti beli mahal-mahal tapi tak de kesan kan. Lepas tu adalah yang mula tak puashati dengan penjual.. So, sila dapatkan nasihat dan konsultasi dahulu ok!

******************************************************************************************************

CADANGAN SET VITAMIN SHAKLEE UNTUK KESUBURAN SUAMI ISTERI DAN NAK HAMIL CEPAT


Option 1 :
Bagi yang tiada masalah bajet dan masalah kewanitaan boleh disarankan untuk ambil set basic + kesuburan

Vitalea - multivitamin lengkap dgn zat besi. Mengandungi mangan dan magnesium untuk ereksi lelaki. Vitamin A yang terkandung dalam Vitalea membantu kesuburan untuk wanita

B-complex - mengandungi semua vitamin B dan asid folik bagi persediaan untuk hamil dan mencegah kecacatan spina bifida. Memberi tenaga dan mengurangkan kecacatan kromoson pada sperma

VITAMIN C - antioksida yang membantu melindungi sperma bagi menghasilkan sel yang sihat. Meningkatkan imun tubuh

Zink Complex - Penting untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma yang sihat dan kuat. Ia juga bertindak melindungi sperma dan mengelakkan bakteria di dalam vagina.

Vitamin E - Antioksidan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan pada sel sperma. Membantu melicinkan perjalanan sperma bergerak kepada sel telur dengan tepat. Meningkatkan kemampuan seksualiti dan libido.

Gla Complex - Memperbetulkan kitaran haid dan masalah PMS, senggugut dan mengecutkan fibroid dan cyst. Gla Complex juga membantu meningkatkan lendir kesuburan serviks wanita. Memberi perlindungan kepada sperma untuk bertahan hidup lebih lama sehingga 5 hari di dalam tiub follopio. Kebarangkalian untuk persenyawaan adalah tinggi 
CARA CEPAT HAMIL DENGAN GLA COMPLEX

Alfalfa - Memperbaiki masalah keputihan, membuang toksin, dan melancarkan perjalanan darah. Bertindak mengalahkan kacip fatimah. :) 

ESP - Menguatkan rahim bagi yang mudah gugur. Protin penting membantu kesuburan sperma dan ovum. Protin adalah makanan pada sel tubuh. 

Option 2 :
bagi yang tiada bajet anda disarankan ambil vitamin yang penting iaitu (suami) Zink Complex dan Vitamin E, (isteri) Gla Complex & B Complex

Option 3 : 
bagi wanita yang punya masalah keputihan, anda disarankan untuk ambil Alfalfa Complex

bagi yang ada PCOS dan masalah berat badan, sila turunkan berat badan ideal dahulu

bagi wanita yang punya masalah senggugut pula, disarankan untuk ambil GLA bersama Ostematrix Shaklee

bagi wanita yang kerap keguguran boleh ambil ESP dan B-Complex

*psst..vitamin ni bukan untuk subur je tau..tapi lebih dari itu..kulit lebih cantik dan licin u...(^_*)v**

*selain dari berikhtiar dengan pengambila vitamin, anda juga harus menjaga pemakanan, makan makanan berkhasiat, elakkan makanan rapu,junk/fast food, ambil lebih sayur dan buah2an, hindarkan merokok, bersenam dan amalkan gaya hidup sihat ok! Berdoa dan selepas berusaha kita bertawakal. Allah perancang terbaik buat kita semua..


ok. ada masalah lain? Jangan segan2 untuk terus hubungi saya ye.


your lovely ,
Shaklee Indipendent Distributor
Nor Fahidayu Masran
ID : 882771
HP -->> 0162853148





 

Oleh kerana ovum hanya boleh hidup dalam tempoh 24 jam.. Sangat kritikal menjelang waktu subur ini, sperma sudah berada di dalam tiub fallopio & bersedia untuk persenyawaan atau hubungan seks dilakukan dilakukan dalam tempoh ini.

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2013/07/kenali-tanda-subur-dan-cara-kiraan-waktu-subur-untuk-hamil-vitamin-shaklee.html
Oleh kerana ovum hanya boleh hidup dalam tempoh 24 jam.. Sangat kritikal menjelang waktu subur ini, sperma sudah berada di dalam tiub fallopio & bersedia untuk persenyawaan atau hubungan seks dilakukan dilakukan dalam tempoh ini.

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2013/07/kenali-tanda-subur-dan-cara-kiraan-waktu-subur-untuk-hamil-vitamin-shaklee.html

19 August 2013

SET KURUS SHAKLEE TURUNKAN BERAT BADAN DAN CANTIKKAN KULIT

BERAT BADAN NAIK selepas raya? Baju dah mula sendat?? Sering di ejek sebab gemuk? Berasa kurang keyakinan diri kerana berat badan dan penampilan kurang menarik? owh noo!

Normal kan bila lepas raya, makan sakan sana sini,..diet melayang entah ke mana.. hee..saya lah tu.. Time puasa makan berkawal...nak kurus & nampak gojes lah kan time2 raya... haruslah! 

Tau tak Vitamin Shaklee pun boleh buat anda KURUS dan CANTIKKAN KULIT

SET KURUS SHAKLEE TURUNKAN BERAT BADAN DAN CANTIKKAN KULIT


Set Kurus Shaklee bertindak dalam 3 cara :

1) BAKAR - bakar lemak dan kolestrol dengan Omega atau Lecithin. Selain omega dan lecithin mengemulsi dan membakar lemak, ia juga memberi efek kulit glowing tau... yes! ia dapat cantikkan kulit juga malah lebih dari itu...untuk kesihatan jantung juga hokey... Bukan sekadar turunkan berat badan..

2) BUANG - buang lemak, kolestrol dan cecair melalui pembuangan air kecil dan air besar dengan Alfalfa atau Herb Lax... boleh juga ambil yang POWER lagi iaitu DTX Complex mencuci toksin dalam hati..hati bersih, kesihatan juga lebih baik..Alfalfa juga mencantikkan kulit ye, dapat perbaiki alergik dan 1001 khasiatnya lagi..

set kurus shaklee
set kurus bajet

3) BINA - Cinch Shake Mix atau Energizing Soy Protin (ESP) adalah sumber protin yang membantu beri rasa kenyang dan puas yang mana protin membantu menjaga otot agar tidak mengelembir semasa proses menurunkan berat badan. Otot yang tidak dijaga semasa proses berdiet akan menyebabkan tubuh anda lembik dan mengelembir selepas anda berhenti berdiet. Ini yang dinamakan diet yo-yo. Bagi ibu-ibu menyusu, tidak digalakkan ambil cinch shake mix kerana tiada kalori. Ibu menyusu perlu lebih kalori semasa menyusukan bayi. So, bf mom boleh ambil ESP atau boleh mix sekali dengan Cinch Shake Mix...sedappp... (^^,)v.. haa... protin esp juga dapat mencerahkan serta mencantikkan kulit kerana protin adalah makanan sel. Sel yang sihat, kulit jadi sihat dan kelihatan cantik hokey...wink winkk...

set kurus shaklee

set kurus shaklee buat ibu menyusu

4) BERI TENAGA - semasa menurunkan berat badan, badan menjadi sedikit lemah. So, untuk mengelakkannya dan memberi tenaga pada tubuh anda digalakkan mengambil bersama Cinch energy tea mix. Boleh diminum pada bila-bila masa. Cinch energy tea memberi tenaga sepanjang hari dan dapat mengurangkan rasa letih. Lagipun, anda perlu minum lebih dari biasa semasa berdiet.

Nak turunkan berat badan kenalah disiplin dan jaga dari semua aspek nak kurus...makan makanan seimbang,makan jangan melantak, kurangkan kalori dalam makanan, minum air secukupnya dan senaman yang mencukupi.. kalau konsisten bersenam lagi bagus. tidur malam lebih lena dan berkualiti.. tidur yang cukup, memberi efek kulit yang sihat dan cantik tau..

ok..sekarang dah jelas kan? so, anda boleh pilih mengikut bajet anda... saya akan syorkan mengikut masalah anda samada anda gemuk air, angin, tepu atau punya selera makan yang kuat.. 

jangan segan-segan berbicara sama saya.. ehee... saya tak makan orang k..

your lovely ,
Shaklee Indipendent Distributor
Nor Fahidayu Masran
ID : 882771
HP -->> 0162853148

ADVANCED JOINT HEALTH (AJHT) TABLET PENAWAR SAKIT SENDI

Assalamualaikum semua pembaca2 blog saya.. terima kasih kerana sudi bertandang sebentar disini...

hai.. sihat ke tu? Ada rasa lenguh-lenguh badan, sakit-sakit sendi, sakit pinggang atau sakit lutut ke? sakit tumit? al maklumlah..time-time raya ni ramai memandu jauh...pergi ziarah sana sini..dah tentu letih bukan? Memang bila kita drive jauh atau memandu lama, pinggang terasa pegal-pegal gitu...sakit badan semuanya.. sampai je destinasi, tentu semua terlantar terus terlelap lena kan?

haa... jom selesakan sendi-sendi sakit yang tertekan/stress tu dengan Shaklee Advanced Joint Health Tablet. Haritu, sebelum memukan perjalanan pulang ke kampung..saya berikan 2 biji Shaklee Advanced Joint Health Tablet ni pada ayah saya sebab sebelum tu dia ada bagitahu saya lutut dia rasa sakit-sakit. 

haa... nak tau tak? Sampai je kampung, terus saya tanya ayah saya apa dia rasa..sakit lagi ke atau dah kurang rasa sakitnya.. Alhamdulillah..kesan yang cepat, ayah kata dah kurang sakitnya! baru 2 biji tau..

Yes! Kesan seawal 5 hari adalah jaminan dari Shaklee sendiri hokey..bukan dari testimoni atau dari saya!..

Shaklee Advanced Joint Health Tablet adalah paten Boswellia ekstrak yang bertindak pantas dgn ekstrak jagung, vitamin c, zink, kuprum dan manganese. Ia mengurangkan ketidakkeselesaan sendi. 

AJHT adalah penawar sakit sendi terbaik dengan kesan yang cepat dan selamat!

Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT) menyokong kesihatan sendi dengan 3 cara :

1) Ekstrak Boswellia - meningkatkan keselesaan sendi , asid boswellia paling berkesan sebagai agen anti radang yang menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaaan sendi

2) Ekstrak Jagung (Glusomine) - meningkatkan kesan kusyen, glusomine adalah komponen penting dalam pembinaan blok utama tulang rawan dan bendalir sinovial, membekalkan pelincir dan membekalkan kusyen antara sendi

3) Vitamin C, Zink, Tembaga dan Mangan - berfungsi memelihara kesihatan tisu penyambung. Vitamin C adalah nutrien penting dalam sintesis kolagen. Zink, tembanga dan Mangan merupakan ko-faktor bagi enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan (komponen tisu penyambung)


KESAN CEPAT DAN BERKESAN DALAM 5 HARI

Dalam kajian klinikal, ekstrak boswellia dalam AJHT berkesan dalam masa lima (5) hari.

Keputusan menunjukkan ekstrak boswellia dalam AJHT lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo-B-Lex dalam kategori yang sama

::31% pergerakan menjadi lebih senang

::45% sendi rasa lebih selesa

 100% bebas Chondroitin
- tidak mengandungi chondroitin sulfate yang boleh mengurangkan keberkesanan penyerapan glusomine 

Kebanyakkan supplemen lain, chondroitin sulfate di ekstrak daripada sumber haiwan (lembu) & kemungkinan tercemar semasa pemprosesan

Kesan Sampingan yang mungkin berlaku :
ketidak selesaan perut, muntah, rasa loya, gastrik, pedih ulu hati, cirit birit, dahaga, penyahidratan, sakit perut, angin dan sakit tekak.

AJHT juga adalah penawar bagi pesakit Gout, akhtrithis juga.

Keistimewaan Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Sentiasa Selamat 100% berasaskan sayuran, tiada perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet

Sentiasa Berkesan - meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari
100% bebas chondroitin

Sentiasa Mesra Alam - Botol yang dikitar semula, pembungkusan bebas BPA
Hubungi saya untuk pesanan :

Your lovely,

Shaklee Indipendent Distributor
Nor Fahidayu Masran
ID : 882771
HP : 0162853148







14 August 2013

VITAMIN SHAKLEE RAWAT RESDUNG ATAU SINISITUS



Salam Aidilfitri, masih belum terlambat kot nak Ucap Selamat Hari Raya, Mohon Maaf Zahir dan Batin....genaplah 7 Syawal kt pada hari ni ye...raya sakan ye....dan harini juga status2 fb daku penuh dengan "harimau mengaum".. hihii...tu tandanya hari menuai dh smpai...hari Shaklee masukkan bonus dlm akaun Maybank pengedar2 Shaklee...Syukur, senyum dan terus sharing...

*********************************************************************************************

ok2...harini nak kongsi tentang Vitamin Shaklee bagi merawat Resdung...Adakah wajah anda terjejas kerana Resdung? Pasti ramai yang menghadapinya bukan? Lagi2 alergik sangat bila makan seafood... huhu...tak tertahan gatalnya,..


RESDUNG
Zon T - Resdung

Antara simptom-simptom dan tanda-tanda Resdung adalah bersin di awal pagi, gatal-gatal mata, gatal hidung kadang-kadang sampai mata naik kemerahan, jerawat lambat baik dan juga sakit kepala..Ia dikenali sebangai resdung atau dikenali juga sebagai penyakit sinusitis dalam bidang perubatan.

Rawatan Tradisional yg biasa orang buat adalah dengan rawatan asap..yang mana ia akan mengeluarkan lendir-lendir dan kahak melalui hidung. 


Kesan resdung jika dibiar berlarutan boleh menyebabkan kanser hidung, hilang deria bau dan deria pendengaran juga.. Oh nooo...jgn biarkan ia tanpa sebarang rawatan hokey!


Antara Vitamin-Vitamin Shaklee bagi merawat Resdung adalah : 

Alfalfa Complex - untuk buang semua toksin2, hilangkan gatal2, alergik dan bersihkan darah
(Rm53.75 - 330bj) 


TESTIMONI ALFALFA RAWAT RESDUNG

asben sy ni ada resdung. sejak kawin tahan telinga jelah dgr die bersin. pastu sy paksa dia makan alfalfa, tp sehari dia nk makan 3 biji je, kalau kasi lebih dia tanak makan langsung. tp sy perasan kalau dia makan pagi, smpai ptg dia tak bersin. tp dulu sy selalu tak sempat nak kasik, bila start bersin dia amek piriton je, sebijik dah tak berkesan da. tapi skrang, dia sendiri yg akan ingat kan kalau dia tak makan alfalfa lg


B-Complex -tingkatkan imun tubuh, dan legakan sakit kepala serta simptom kegatalan dan bengkak
(Rm53.75 - 120bj)

Vitamin C 500mg - Tiada Stok di Semua Branch2 Shaklee..blh juga ganti dgn Chew Vita C 100mg blh diganti dengan 

 Nutriferon untuk tingkatkan interferon tubuh bagi melawan virus.
(RM175 - 30sachet)

dan yang best skali adalah Vivix - Repair Sel pada tahap DNA

vivix rawat resdung
TESTIMONI VIVIX RAWAT RESDUNG

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...