FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

25 December 2012

RAWAT CYST , SENGGUGUT DAN BAGAIMANA INGIN HAMIL DENGAN GLA COMPLEX

Testimoni dari seorang pengguna Shaklee GLA Complex  :
" Saya nak share testimonial saya menggunakan GLA selama 2 bulan....alhamdulillah cyst saya dah pun mengecut dari 4++cm ( tak ingat yg tepat ) ke 3.6cm...tadi saya buat check up kt klinik nak tengok saiz cyst saya dan alhamdulillah.....dan period saya pun dah tak keluar darah berketul2 lagi........makan GLA adalah salah satu usaha saya sebab doktor pernah cadangkan saya buat pembedahan tapi saya tolak dan mencuba GLA ni....mudah-mudahan tahun 2013 nanti ada rezeki untuk saya pregnant pulak....doakan saya yer kawan2....."
 
SHAKLEE GLA COMPLEX
GLA Complex
Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee
merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX :

 


GLA Complex membantu melegakan sindrom Pra-Haid
~Dapat menurunkan kadar kolesterol dalam badan
~Membantu meningkatkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan dimana lendir kesuburan ini hanya dihasilkan sebulan sekali. Lendir ini membantu sperma bergerak ke arah tiub folopio dan berada disitu selama 5 hari. Jadi,jika tidak kena pada waktu subur masih ada harapan hamil kerana sperma boleh sampai sehingga 5 hari. ^_^
GLA COMPLEX mengandungi"Prostaglandin    membantu hormon penting untuk fungsi kimia bdn bagi mengawal stress, tekanan darah, sakit otot, dan menghalang rembesan gastrik, anti keradangan dan anti beku darah.
~ Bonus!! GLA juga membuatkan wajah anda berseri (glowing2 gitu).HILANGKAN JERAWAT N JERAGAT JUGA!

* periksa lendir serviks anda!
Lihat samada cair,tebal,coklat @ kuning
- ini adalah tanda kurang baik dan menghalang proses persenyawaan!
Jadi, adalah penting untuk anda kenali "cecair kesuburan" anda.


CARA CEPAT HAMIL DENGAN GLA COMPLEX

 

Pertama sekali perlu saya nak ingatkan di sini bahawa kita hanya IKHTIAR.. Secara teorinya gamma linolenik acid dalam biji bunga borage dapat membantu pasangan yang ingin mendapatkan anak untuk senang hamil. Namun ia tetap berbalik kepada Yang Maha Kuasa.
Jadi sebelum berusaha marilah kita berbanyak mengingati-Nya semoga dianugerahkan cahayamata idaman.
GLA Complex ini diambil oleh isteri, dan saya sarankan di samping GLA complex, isteri juga mengambil set A (Vita Lea, B Complex dan Vita C), untuk persediaan sekiranya hamil. Vita Lea dan B Complex membekalkan asid folik yang cukup bayi mengelakkan kecacatan pada bayi, seperti spina bifida.
Baiklah, cara-cara pengambilan GLA untuk cepat hamil:
  1. Isteri hendaklah mengetahui kitaran haidnya. Samada yang normal 28 hari, atau 30 hari atau 36 hari dan sebagainya.
  2. Haid tidak tetap? Ya, saya akui agak sukar namun boleh mengagak yang terbaik.
  3. Bahagikan hari kitaran haid kepada 2. katakan 28 hari, maka 28/2=14.
  4. Maka dianggarkan masa subur isteri itu adalah dalam hari ke-14 dari hari pertama haid, +/- 5 hari.
  5. Maka pengambilan GLA Complex dimulakan dari hari pertama haid hingga sehari sebelum hari subur. Dalam kes hari subur ke-14, maka GLA diambil sehingga hari ke-13.
  6. Pengambilan suplemen lain diteruskan seperti biasa.
  7. Sekiranya untuk pusingan berikutnya isteri tidak mengalami kedatangan haid, kemungkinan besar beliau sudah hamil.
  8. Jika tidak, ulangi proses tersebut.

Sekali lagi, kita berusaha dan bertawakal kepada Allah. Semoga semua pasangan suami isteri yang berhajatkan mempunyai anak dari zuriat sendiri bakal menimangnya In shaa Allah.
Semoga berjaya!
 

Share it