FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

30 November 2016

Kebaikan dan Testimoni Alfalfa Shaklee

Sempena bulan promosi Alfalfa Complex dh nak habis pun.. Saya share kan lagi kebaikan alfalfa yang semua orang patut tahu. Selain bantu menyingkirkan toksin dari darah, asid urik, menurunkan berat badan is bagus juga utk dalaman wanita. Tapi jangan risau, lelaki pun boleh ambil ye.. sebab khasiat alfalfa ni sgt banyak.


Kebaikan Alfalfa

🌾 Merawat gangguan pencernaan
🌾Mengawal kolestrol dalam darah
🌾Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
🌾Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
🌾 Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
🌾Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
🌾 Mengurangkan simptom menopous
🌾 Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
🌾  Merawat masalah sembelit
🌾Menyahkan toksik dalam tubuh
🌾Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
🌾Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
🌾Membantu masalah penghadaman
🌾Membantu memperbanyakkan susu ibu
🌾Mengurangkan masalah pundi kencing
🌾Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
🌾Meningkatkan kesihatan prostat
🌾Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
🌾Menghangatkan hubungan suami isteri
🌾Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
🌾Membantu masalah keputihan

TESTIMONI ALFALFA SHAKLEE




PROMO NOVEMBER BUY 3 FREE 1
GRAB IT NOW!

Ayu 0162853148
#pengedarshakleesentul


29 November 2016

Tips dan Cara Tingkatkan Imun Melawan Jangkitan Penyakit

Sekarang ni mcm2 penyakit ada kat dunia ni kan.. kadang2 tak pernah kt dengar pun.. uhuu..menakutkan.

Camana kt nak elak? Susah juga kan.. tp kita boleh ikhtiar dgn tingkatkan imuniti je..

Dapatkan vaksin utk anak2 mengikut jadual imunisasi mereka..walaupun ia ada kesan juga tp kalau terkena sakit2 berbahaya tu lebih teruk.

Selain tu makanlah makanan yg berkhasiat, buah2 dan syur2 yang cukup. Air masak pun kena ckup... kalau ank tak suka sayur, mak ayah kena ubah juga cara pemakanan. Masak dirumah..buatkan sup sayur2 campur kan jadi warna2, menarik minat anak nak makan. Semoga ada lagi khasiat sayuran dlm masakan kt tu. Untuk naikkan selera makan anak boleh berikan mereka Meal Shakes shaklee.

Beri juga supplemen utk ank2 dan diri sendiri seperti vitamin c utk dewasa, omega utk anak2 dan nutriferon utk semua... inilah antara supplemen pilihan saya untuk tingkatkan imun diri dan anak2.. dah tentu sy pilih shaklee.😉 omega tu mmg ank2 suka wat kunyah je.. kalau dorang sakit pun tak lah melepek sgt, cepat sembuh dan tak mudah dpt jangkitan virus dr kawan2. Dari terlalu bergantung dgn ubat, kt up kan imun dorang seawalnya.. yang terbaik permulaan bagi bayi adalah susu awal ibu yg ada kolustrum.. kolustrom tinggi dgn antibodi. Ciptaan Allah yg tiada tandingan..

Semoga anak2 dan keluarga kita terus diberikan kesihatan yg baik dan dijauhkan dari sakit2 yg pelik2 zaman ini.

Prevention is better then cure.. 😊


PUAN AYU
0162853148
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee #g14
#shakleeeffect #liveamazing


28 November 2016

Set Kurus Bajet Shaklee Pilihan Ramai



Haaa....inilah set vitamin bajet kurus meletops pilihan saya.. suka sebab set ni tak buat saya cirit birit atau sakit perut memulas.. syok je giteww... pembuangan pun lancar jer.. bangun pagi bdn pun rasa best.  Tp dah termengandung ni taklah sy amik semua..juSt amik lecithin je.. utk elak sembelit masa hamil sy amik Ostematrix sebagai pengganti. Lecithin tu pun bntu melawaskan dan bagus utk perkembangan otak janin juga tau..😉

Lagi best bulan ni ada promo lecithin dan alfalfa 😍😍 bolrh borong buat spare bersalin nanti.. ehee...

Nak kongsikan apa hebat nya set kurus bajet meletops pilihan ramai ni ;

APA HEBATNYA HERBLAX?

🍃pembersihan najis yang tersekat
🍃merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
🍃membantu masalah sembelit
🍃tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
🍃mengempiskan perut
🍃ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut

APA FUNGSI LECITHIN ?

🌿 lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran

KENAPA LECITHIN?😘😘

FUNGSI KOLINA dalam Lecithin
aa● kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan
● kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf
● maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan,
● Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas
lecithin bantu mengurangkan bengkak susu bagi ibu menyusu. Ibu hamil dan menyusu blh ambil lecithin

🍃KEBAIKAN ALFAFA🍃

💊Merawat gangguan pencernaan
💊Mengawal kolestrol dalam darah
💊Menghapuskan kolestrol buruk (LDL)
💊Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
💊Bagus untuk pesakit diabetis kerana mengurangkan paras gula dalam darah
💊Mencegah edema - Pengumpulan air di dalam badan terutama di bahagian kaki
💊Mengurangkan simptom menopaus
💊Merawat asma dan lain-lain masalah pernafasan
💊Merawat masalah sembelit
💊Menyahkan toksik dalam badan
💊Merawat sakit otot dan sendi
💊Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
💊Membantu masalah penghadaman
💊Terkenal dengan fungsinya yang memperbanyakkan susu ibu
💊Merawat masalah pundi kencing
💊Merawat masalah gastrik dan gangguan hati
💊Meningkatkan kesihatan prostat
💊Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita ( mana longgar confirm KETAT.. hee~ extra small giteww.. )
💊Menghangatkan hubungan suami isteri
💊Membantu meningkatkan kesihatan lelaki
💊Membantu merawat lain-lain masalah kesihatan seperti alahan, gout, nafas berbau, arthritis, masalah kolon, hernia,
.
.
Banyakkkkk kan fungsinya. Ketiga2 ni saling bantu membantu agar dapat membersihkan badan kita dari dalam.

Sihat di dalam cantik diluar gitu..

Ok lah jangan lupa dapatkan sekarang ketiga2 tu..nak murah masuk ahli terus baru berbaloi.

👉👉Ada lebih kurang seminggu saja lagi promo hebat ...👏👏👏

🍃order & pertanyaan🍃
Wa 0162853148 | Ayu
#pengedarshakleesentul

#tsunamishaklee #liveamazing #shakleeeffect #pengedarshaklee  #g14 #tsunamig7


27 November 2016

Vitamin Shaklee Pilihan Saya

Salam hujung minggu. Selamat bercuti bagi yang bercuti.. anak2 pun dh mula bercuti kan.. apa program hari ini?

Saja saya nak kongsikan di sini vitamin kegemaran saya.

Inilah dia set vitamin kegemaran saya ni..

Sgt best! Sebab rasa macam lengkap je semua ni. 😊


Mari saya terangkan kenapa set vitamin ini jadi pilihan dan kegemaran saya. 😊

Bcomplex & ostematrix bantu melegakan migrain, ketegangan saraf, kawal stress dan cramp. Bekalan asid folik dan kalsium sepanjang kehamilan. Bcomp juga bertindak sebagai penapis uv dr dalam. Pengambilan 4 biji ostematrix waktu malam sebelum tidur membantu kita mendapatkan tidur yg lena dan berkualiti. Kalau sakit kepala pun memang sy telan 2 vitamin ni. Terasa dapat berehat dengan selesa. 😊 Set ini juga dikenali sebagai set migrain.

Garlic sbg sumber antibiotik saya. Juga bagus utk kawal keputihan masa hamil. Garlic adalah petua kulit cantik wanita korea tau!

Omega utk kawal berat badan dan bekalan DHA utk perkembangan otak janin. Saya juga telan omega guard ni dikala diserang batuk berkahak ketika hamil. Sangat membantu melegakan batuk saya dan dapat tidur dgn lena. 😊Ingat ya, ibu hamil yg sakit tidak boleh ambil sebarangan ubat tanpa nasihat doktor.

Vitamin C utk up imun, dan bantu penyerapan zat besi agar lebih efisyen. Vitamin c juga bantu pembentukan kolagen kulit dan mengurangkan strectmark waktu hamil... vitamin c juga sangat penting ketika hamil.


Haaa...lengkap kan?

Meh beli utk kesihatan diri.
Wa 0162853148
@ayu_jual_vitamin
#pengedarshakleesentul
#tsunamishaklee


Share it