FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

11 April 2013

VITAMIN SHAKLEE | SET BERPANTANG MODEN TERBAIK - IBU CERGAS, ANAK SIHAT

Assalamualaikum ibu2, mummy2, umi2 dan bakal2 ibu smua....

Pening ke nak cari set berpantang lepas bersalin nanti? Almaklumlah kan...byk set2, produk2 berpantang di pasaran sekarang ni.. sampai tak tau mana nak pilih, mana nak beli, & mana yang berbaloi..ye dak? Ada yang takut baby kena jaundis, jamu panaslah, takut terganggu hasrat penyusuan la dan byk lagi alasan2nya....
ok2! meh sini saya nak cite pasal set berpantang moden ni.. eh...mestilah dari vitamin-vitamin shaklee.. yes! memang terbaiklah setakat ni.. Ramai ibu2 sekarang dah beralih kepada pemilihan berpantang secara moden.. bkn sahaja kesihatan cepat pulih, malah dapat elak bayi dari terkena jaundis..sebab vitamin-vitamin Shaklee tak panas.. So, ia selamat untuk ibu-ibu lepas bersalin dan menyusukan anak.. 
Dengan Set berpantang Shaklee juga, luka-luka lepas bersalin cepat sembuh, badan ibu lebih sihat, cergas, melancarkan penyusuan dan yang paling best kulit ibu & bayi juga lebih halus, bersih, cantik, lembut ...gebuss...mulusss....wahhh...terlebih sudah..^^..tapi ini bukan auta ya! ini fakta!!
Meh kita tengok kelebihan Set Berpantang Shaklee ni, dan yang pasti Set Berpantang ini adalah yang terbaik di pasaran!!
- badan ibu kembali cergas selepas bersalin
- luka-luka cepat sembuh
- bayi terhindar dari jaundis / kuning
- vitamin yang tidak panas
- sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
- sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan 
- kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
- elak sembelit, buang angin dalam badan
- tidak mengganggu penyusuan susu ibu
- susu lebih lancar, banyak... (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
- mengurangkan keguguran rambut  
- mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
- hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
- mengawal emosi atau lebih jelas 'meroyan' sewaktu berpantang
- bonusnya.. ia mengembalikan kulit yang cantik, gebu, lembut.. menghilangkan pigmentasi semasa mengandung
#jangan tinggalkan amalan tradisional juga ya! Seperti berbengkung, bertungku, berurut juga..untuk kesihatan yang lebih baik, buang angin dan badan yang lebih mantap! Dapatkan rehat yang cukup, makan makanan seimbang, minum air secukupnya (perlu ya, sebab anda ibu menyusu dan sedang pulih dari sakit. Air yang cukup untuk proses buah pinggang yang lancar & elak sembelit) , minta bantuan suami untuk menguruskan anak dan rumah. Kesihatan hari ini menentukan masa hadapan ~#
SET BERPANTANG MODEN SHAKLEE
SET BERPANTANG SECARA MODEN DENGAN VITAMIN SHAKLEE
  

SET BERPANTANG SHAKLEE TERDIRI DARIPADA :-

1) ESP
5) ZINK COMPLEX

add on ALFALFA untuk melancarkan penyusuan @ sebagai milkbooster sekiranya perlu
ADD ON Alfafa dan Lecithin untuk bantu turunkan berat badan dan kurangkan bengkak susu
 ************************************************************************************************************
TESTIMONI DARI PENGGUNA SET BERPANTANG SHAKLEE
Salam semua
Sy nk share pengalaman sndiri menggunakan set bersalin shaklee ni. Sejak deliver baby no 2 semggu yg lepad, sy rasa bdn sihat bertenaga berbanding kali pertama dulu. Kuarga pun perasan keadaan sy ni. Kali ni sy bersalin melalui kaedah czer dan sy amat bersyukur sbb ditemukan dgn produk ni. Wlpun bb ada jaundis tp ianya amat membantu dgn penghasilan susu yg bnyk dan bb dpt minum dgn bnyk dan menurunkan bacaan jaundisnya. Di samping itu luka cepat baik dan yg plng sy suka keadaan parut czer tu xla seteruk yg pernah diceritakan oleh kwn2. Dgn pngambilan oste sy rase bdn amat bertenaga dan bgn pg dlm keadaan yg cergas. Sy amat berpuas hati dgn keadaan ni dan bersykur sgt.
 
sharing : setahun setengah yg lalu...sewaktu di dalam pantang melahirkan afini.. sukarnye nk berpijak di lantai tanpa berstokin kerana sakit tumit kmgkinn lntai yg sejuk.. dan demand yg tinggi krn xboleh baring di atas toto nk kena tilam yg empuk. Namun setelah makan Ostematrix (1st time kenal shaklee) sy xperasan yg sy bjln tnpa stokin dan boleh baring dpn tv hanya beralaskan tikar buluh. sakit ngilu tiada sakit pinggang pun hilang. Terima kasih ya Allah, kerana temukan aku dgn penawar sakitku yg ku makan sehingga sekarang.
Testimoni : Diri Sendiri. Saya start consume shaklee masa dalam pantang bulan 10 lepas....just ambik yg trial set + ostematrix,alhamdulilah badan rasa sihat cergas je masa berpantang...proses pembuangan pun lawas jer setiap pagi. Habis pantang sy consume esp + alfafa,dalam masa 2 minggu consume susu saya tiba2 merudum maybe , tapi saya teruskan juga....alhamdulilah skrg susu dah stabil , makin banyak dari masa dlm pantang..baby pun kurang meragam malam..lena je tidur...sampai kena paksa menyusu sebab breast dah bengkak....sekali pump dlm 8 minit blh dpt 4oz...syukur sgt...yg penting teruskan DF & pumping...esp + alfafa tu membantu kita lebih bertenaga....

Salam.. Nak share pengalamn sendiri ni..saya start makan shaklee baru je tu pon amek set berpantang yg sangat superb!! Okie..
1)Masa bersalin saya trauma bleeding sbb kesilapan hospital, so luka n jahitan yg banyak menyebabkan saya susah nak begerak..mmg takot la even nak duduk.
2) lepas 3hari dibenarkan kuar wad, hari kelima anak disahkan jaundis, tinggi lak tu bacaannye..kompom2 stress, degn sakitnye dgn anak kene tahan wad, mmg pantang cowboyla saya, so bile anak kuning saya xbleh makan ape2 jenis jamu pon..
3) makin hari sakit luka xsembuh..rasa ngilu, kebas n nyut2 betambah2..hehe.
4) Then bile saya review balik pasal shaklee, saya terus decide nk amek, actually penah usha2 masa preggy, tp mak mntua suh mam jamu je dats y x beli, now bile da 2minggu jahitan n luka xbaik2 br rasa nyesal...hahah
5) After dapat set berpantang, saya trus cepat2 minum esp tu, dah la sodap, susu plak..xpayah cakap...TERPANCUT2 bile anak lepaskan time menyusu, habis baju n muka baby..hehe..lau pam tu..memey meriahla...sebelah je dapat lebih 4oz...perghh..bangga ibu..
6) Dan yang paling saya rasa bahagia bile luka jahitan yg banyak tu da semakin sembuh, jalan pon xtakot, nak duduk lagila xtakot...lau dulu nk duduk pon rasa ngeri, now siap da bleh bersila..baru SEMINGGU tau amek set berpantang nie!!!
7) tang badan plak memey rasa segar je n bertenaga even jadi JAGA kan malam2, anak kuat menyusu, sejam sekali bangun, tapi xde hal..bile siang pon, saya maintain lagi..xdela rase mngantok sangat..BERBEZA bile xamek shaklee..
Jadik....kesimpulannye kat sini SHAKLEE memey BEST... Lau org dtg melawat, mesti saya dok puji2 shaklee nie, sbb org asyik tegur sya macam org xpantang..hahahah... Mesti kene teruskan dengan shaklee after diz sbb da fall in love ngn Shaklee...tq...
P/S: menyesal xamek shaklee pas besalin dulu...xdela asyik terbaring je sbb takot nk gerak n duduk..memey menyesal!!! Hahahhaha...

*************************************************************************************************************
ANDA BERMINAT? HUBUNGI SAYA,,, 
SY JUGA MAKAN VITAMIN SHAKLEE MASA BERPANTANG.. MEMANG SUPERB!!
~ badan cergas, luka cepat sembuh, susu pun banyak, anak tak banyak ragam, cepat kenyang, kulit pun cantik, badan pun memang sangat2 susut.. tiada kebas2, dah tak macam orang berpantang dipandang orang... huhuhuuu...mmg bestlah!!~


NORMAL PRICE : RM 477
HARGA SAYA? SILA PM | SMS | WASAP : 0162853148 AYU

DAPATKAN HARGA HEBAT DARI SAYA!! ADA SESUATU UNTUK ANDA....^_^

1 comment :

Mazni Azmi said...

Betul3 (cakap macam ipin). Saya suka set bersalin shaklee.

Pantang hari kedua dah boleh guna. Tak macam jamu, panas, nanti anak kena demam kuning.

Ada sijil halal pula tu. :)

Share it