15 December 2016

Fibroid Mengecil Lepas Sebulan? Makan apa?

Sebulan lepas scan fibroid 13.3cm...tak terkata betapa gelapnya dunia...sakit macam contraction nak bsalin...

G klinik dapat pain killer...saya tanya doktor "ada ubat tak?" Doktor jawab x de, selain pain killer...tp fibroid awak tak ganggu...tp kalau sakit mmg biasanya kena operate...tp risk operate 1- bleeding awak kena buang rahim sbb fibroid ni tlampau besar 2- ada balik macam Norazzean Azizan

Sy jawab "tak pe supplement ada kan doktor!" Doktor gelak sakan...

Ok doktor...bg sy masa sebulan sy sndiri dtg scan...

2 minggu lpas tu..kebetulan suami sejuk² ni lengan dia sakit sokmo... Doktor cakap makan kalsium..sy kata ok ostematrix jangan miss...

Pastu sesambil sy kata nak scan...doktor scan..dan dah amazing turun ke 5.9cm

Dan smalam upline sy tanya bila follow up..sy jawab spttnya da follow up..tp sbb ujan sy x pergi..so, pg td g follow up hospital...scan...

Doktor pertama, godek² tak nampak...dalam hati waaaa..

Pastu doktor cakap jap sy panggil pakar O&G...

Pakar scan...suh ukur..2.3cm

Ok x yah refer O&G cuma blh follow up tgk makin mengecil tak lepas ni...

Ya allah nak menjerit tuhan je yang tau.. awak perasan tak camne b senyum Doc Khalida Nazihah? Siap Doc Nadia tanya wiii ko amik apa..bla bla bla

Sy keluar pintu bilik doktor dengan senyuman..dan cari kelibat suami...

Makcik sebelah tanya...mengandung ke dik...

Kikiki..

Bahagia...seharian sy tersenyum..smpai krem mulut...

Alhamdulillah...mujur ada shaklee!!! Dan semua ni dengan izinNya

Saya ambil beberapa jenis shaklee secara konsisten..dengan kuantiti tertentu...

Psst : ramai doktor gelakkan bila sebut supplement..sbb supplement bukan ubat...tp, sy share sbb ini terjadi pada sy...


Ini cerita Puan Ebby Mohamad. Dia sendiri mengalaminya dan dia ambil vivix bersama vitamin antioksida (ACE) Shaklee dalam dos special.

Kalian ada masalah yang sama? Jaga rahim jaga pemakanan dan beraktiviti sihat. Elak makan makanan segera, junkfood dan makanan yg tinggi MSG.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya. Kita ikhtiar mana yg terbaik, Allah jua Maha Penyembuh.

WA 0162853148 Pn. Ayu
Pengedar Shaklee Sentul


No comments:

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...