FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

CARI

Loading...

30 June 2016

SABUN PENCUCI SERBAGUNA BASIC H SHAKLEE BEBAS KIMIA 100%

🍀Korang tau tak Shaklee ada cipta sabun untuk cuci ;

*  Permukaan dapur, jubin dan lantai
*  Peralatan
*  Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
*  Tingkap dan cermin
*  Perkakas
*  Benda-benda diperbuat daripada kayu
*  Perabot
*  Dinding

Semua dalam satu botol Basic H.
.
🍀Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate ha ni la nama sabun pencuci serba guna tu, sabun ni di formulasi dari ekstrak jagung dan kelapa, tanpa fosfat, tanpa bahan pewarna, tanpa bahan pewangi, tidak mengandungi bahan kimia yang berbahaya, tidak mengandungi klorin serta ianya menggunakan bungkusan yang boleh dikitar semula ... Very Mesra Alam ok!
.
🍀Mase memula hakak beli Basic H ni hakak gunakan untuk cuci puting botol susu anak-anak tau, mudah je cara dia tanggalkan puting dari botol, tuang 1-3 titik Basic H Shaklee dalam bekas rendaman puting botol kemudian campur air. Masukkan puting botol susu dalam bekas yang telah kita sediakan tu. Rendam  semalaman besok pagi-pagi basuh la. Tadaaaaa puting bersih dan bebas kulat...
.
🍀Kenapa pulak tak boleh buat cuci puting botol susu? Basic H ni nak buat sabun mandi pun boleh kalau tak caya bole cuba sendiri .. Lepas mandi rasa segar macam baru lepas nyah kuman je badan tau ... Best gilerr korang!! Korang yang mana berminat nak cuba multi-purpose cleaner ni.. Korang tau apa korang kena buat untuk dapatkannya.


Sms @ Whatsapp 0162853148
Nor Fahidayu Masran
SID 882771
@ayu_jual_vitamin


#selamat #semulajadi #berkesan


26 June 2016

FIRST AID KIT WAJIB ADA DI RUMAH

Raya dah dekat. Mesti ibu-ibu pun sibuk nak kemas-kemas rumah kan?

turun langsir...😂😂 huh.. habuk!!

(Tapi jaga juga pinggang dan rahim ibu ye. Jangan angkat berat-berat. Minta bantu orang lelaki atau suami ya! Badan nak pakai lama. Masa muda semua rasa boleh buat, nanti dah berumur merasa sakitnya.)

.
Takpe..ada first aid kit kan. ..mesti ada perisai diri.  Mega dose vit c dulu.. sy dh makan 4 bj vit c sehari.. hihii.. #misiCANTIKRAYA .. Hahahaa... 2 bj wktu berbuka 2 bj waktu sahur.. 😉
.

First aidkit korang apa ye kat rumah? Plaster, ubat luka, panadol?

.
Saya kat rumah ada ini aja.. guna sebaiknya alang2 dh jadi SID tu kan..

#basicH pencuci serbaguna.  Kalau kena myk panas @ air panas, gigitan serangga berbisa.. titiskan basic h ni kan tmpat kejadian tu.. insyaAllah...kurangkan pedih tu.. pastu terus bawa ke klinik jika teruk ye. Sy mandikan anak dgn basic h ni kalau badan dia panas nk demam. Ia bantu turunkan suhu panas anak juga tau.. selain buat cuci2 CD, Lantai ..tingkap.. hilangkan daki2 dakwat yg melekat kat baju pun boleh.. dah kata 1001 guna kan.. lagipun ia selamat sebab takda bahan2 kimia dalam dia. 100% semulajadi produk shaklee ni. Dijamin hokey!..



#krimHerbalBlend krim 1001 guna juga.. semua dalam satu. Gatal2 , ruam2 boleh sapu. Jerawat naik pun boleh letak jugak! Gigit nyamuk pun zasss kan dia.. kena air panas / myk panas ..melecur pedih..? Sapu krim herbal ni.. sejukkkkk...hilang pijar lecuran tu.. gelembung pun tk jadi naik tau. Badan anak panas demam pun saya sapu kan krim ni..turun sikit suhu bdn dia.  Haaa...nampak tak 1001 guna dia.. 😉

.
#Nutriferon yang ni kalau badan rasa panas nak demam. Cepat2 kemam dia.. anak demam pun saya beri nutriferon ni.. kalau denggi pun boleh naikkan platlet n bantu up imun badam lawan jangkitan kuman. Resdung, gatal2 lagi2 nak mengemas rumah raya2 ni kan? Haaa.....kemam dia dulu.. insyaAllah.. kita usaha. Hilang gatal2 tu..

.
Ok. Ini dia first aid kit saya yg ada kt rumah. Korang ada apa? Myk gamat pun sy ada..buat urut2. .

.
ok. Mak nak sambung kemas rumah. Bai..😆😆 kalau korang nak order, rojer je mak hokeyy....😉😉


Nor Fahidayu Masran.
Sid 882771
@ayu_jual_vitamin
Whatsapp 0162853148


#tsunamishaklee.#tsunamiG7
#liveamazing
#pengedarshakleesentul


BARANG YANG WAJIB ADA DALAM BEG TANGAN IBU

Haalooo....selamat berhujung minggu..!
.
Nak p mana tu?? Jalan2 soping keee..hihi...almaklum...ada dlm 10 hari lagi nak beraya dah kan...

.
Apa yg korang selit dalam handbeg ye selalunya?  Yang mesti ada selain pampers anak..😂😂
.

Dalam handbeg sy mesti ada benda ni.. senang bawa. Kalau ada kecemasan terus buka handbeg. Krim serbaguna, Nutriferon, makeup remover & omega. Tak kiralah jalan jauh ke dekat ke.. standby je.

Untuk apa?? Haa meh nak citer...
.
#krimherbalblend aka krim serbaguna ni mmg sgt2 penting waktu2 kecemasan. Blh guna wat sapu luka2 kecil, lebam2, ruam2, gigitan serangga atau sakit kepala pun boleh sapu.. sebab dia ada extrak rosemary. Best je..tp tk panas.
.
#nutriferon ni kalau kena selsema, demam atau bersin2/resdung @ melawan jangkitan virus.  Mmg perlu ada untuk standby. Kalau jalan mana2 kotlah baru nak sesuaikan dgn tmpt, biasanya kan ank2 mesti demam,selsema.. haa...nutriferon ni la sbg pnyelamat.  Mak ayah ank semua boleh amik.  Nak demam boleh jadi tak demam. 😉

#omega pntg untuk anak2. Kalau nampak dorg tk sihat je terus bagi lagi2 kalau batuk.. mmg ini vitamin dorang. Bukan anak je pun sebenarnya.. untuk mak sekali.. hihi...manalah tay dah berjalan raya2 kan....makan dah terlebih lemak.. kita telan 3 biji omega ni.. kasi flush balik lelemaks itu.. 😄😄

.
#NutriwhiteMakeUpRemover tu pula untuk cuci mekap laa.. muahahaha.... dah mekap2..dah berhabuk2 muka jalan sana sini... nak solat, kita tenyeh dia dulu.. baru bersih, licin & tegang je rasa muka tu. Mekap remover ni sbnrnya penting sgt tau.. dia bantu bersihkan muka dan singkirkan daki2 solekan. Kalau muka tak bersih tu yg buat liang2 roma tersumbat dan penyebab jerawat tu .  Dulu mmg sy xtau pn yg mekap remover ni sgt pntg. Sekarang tidak lagi...😄😄

.
¥ok. Jom jalan2..


FB : NOR FAHIDAYU MASRAN
SID 882771
PENGEDAR SHAKLEE SENTUL
WHATSAPP : 0162853148

.
#tsunamishaklee
#tsunamiG7
#pengedarshaklee


21 June 2016

PEJABAT SHAKLEE DI BINA DARI BARANG KITAR SEMULA?

OFIS SHAKLEE DIBUAT DARIPADA BAHAN KITAR SEMULA??

Bismillah

Petang ni sebelum saya nak bersilat kat dapur, saya nak kongsikan sikit pasal Head Office (HO) Shaklee di Pleasanton, California

Alhamdulillah, tahun 2014 saya pernah sampai ke sana. Cu ols pun kena pasang impian sampai sana oke :D

Bila sebut Shaklee, mesti terfikir pasal "natural". Produk-produknya semua natural. Yang ini ramai yang dah tahu kan

Tapi tak ramai yang tahu Head Office (HO) Shaklee juga dibina dengan unik sekali. Mari saya kongsikan..

- Bangunan HO Shaklee ni didesign oleh syarikat arkitek terkenal Gensler

- Konsep bangunan ni berdasarkan komitmen Shaklee iaitu "Living in Harmony with Nature"

- Kebanyakan bangunan ini menggunakan benda semulajadi, termasuklah bahan-bahannya, warnanya, udaranya termasuklah cahaya yang digunakan di dalam bangunan ni

- Karpet & dindingnya daripada bahan-bahan 'recycle'

- Lampunya menggunakan teknologi 'motion sensors' yang mana ia akan hidup dan mati sendiri sekiranya ia dapat mengesan pergerakan (jimat tenaga elektrik)

- Tidak ada 'aircond' di dalam bangunan ini - mereka cuma menggunakan udara semulajadi (pengudaraan dibuat oleh satu kipas gergasi & dari bawah lantai)

- Pada waktu siang, bangunan ini menggunakan cahaya semulajadi daripada luar, kalau perasan dalam gambar tu ada banyak tingkap kaca. Tingkap kaca ni sebenarnya menggunakan 'electronic sensor' - di mana cahaya boleh tembus masuk sehingga 80% tapi still tak panas

- Di sekeliling HO ni memang menghijau je - sebab Shaklee sangat komited dengan kempen menanam pokok

- Ada 1 gong di HO yang mana ia akan dipalu setiap kali jualan Shaklee mencapai 1 juta di seluruh dunia

- Replika Vivix terbesar di dunia ada di sini (Saya dah bergambar kat sini *Whoa!)

- Barang-barang ofis Dr Shaklee juga diletakkan di sini (sape datang lagi tahun 2018 boleh bergambar kat sini - terutama di kerusi dan meja ofis beliau.. Sini pun saya dah bergambar.. *Aummm)

- Semua saintis Shaklee pun ada di sini tau :D

- Air Performance Drink di sini adalah yang paling sedap di dunia :P

InsyaAllah 2018 boleh ramai-ramai datang ke sini. Maaf kebanyakan ayat saya di atas sengaja ditulis sebegitu rupa sebab nak 'bakar' kawan-kawan SID yang lain :p

So sekarang cuba bagitahu saya, cemanalah saya tak sayang Shaklee ni sebab falsafah & prinsip asasnya pun kita dah tahu betapa Shaklee sangat mementingkan hubungannya dengan alam semulajadi dan berusaha memberikan yang terbaik untuk semua orang

Lets be part of Shaklee effects!

*****

Credit ;
Shaklee Health Consultant
& Business Leader,
Lin Chalo | Mohd Alizal Abdul Razak


*****
#tsunamiShaklee

Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee
Pengedar Shaklee Sentul
Wasap 0162853148


Share it