03 April 2015

Cepat Kurus dengan Diet Kalori, Bagaimana nak kira kalori?

Anda sedang ingin menurunkan berat badan?

Bagaimana cara anda turunkan berat badan?

Berapa banyak kalori yang perlu anda kurangkan untuk turunkan berat sebanyak 1 kg?

Berapa banyak kalori yang anda perlukan sehari?Firstly kenalah cari kandungan kalori pada setiap makanan yang kita suka makan...boleh gunakan pakcik google untuk tahu kalori dalam setiap makanan..cara nak mengira keperluan kalori  kita seharian ialah, 

berat badan x 30 = jumlah kalori sehari yang kita perlu ada - 500 kalori kalau nak cepat kurus.

 

Contoh : 80kg x 30 = 2400 kalori
               2400 - 500 = 1900 kalori, so kita perlukan 1900 kalori saja sehari.
Ok..dah tau jawapannya? Sangat senang anda nak dapatkan berat badan yang anda inginkan!! Diet kalori adalah lebih muda daripada diet atkins ye.

kalau nak cepat kurus, anda perlu ambil makanan / minuman yang tinggi protein, salah satu sebabnya makanan yang KAYA dengan protein boleh bantu tahan kelaparan & bantu mengurangkan kita makan banyak atau kurang makan kudap2an.


Shaklee ada menyediakan Set Program Shape Up. Set ini bukan sekadar menurunkan berat badan dengan sihat, tapi ia mengekalkan otot anda agar tidak geleber , nampak slim & fit walau berat tak banyak yang turun. Set kurus shaklee meningkat kadar metabolisme dan pembakaran kalori tanpa merosakan otot.

SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE


Cinch Shake Shaklee mengandungi 24gm protin, 24 jenis vitamin dan mineral serta 6gm serat larut.

CINCH SHAKE MIX
Protin penting dalam menurunkan berat badan bagi membantu membina otot. Otot bantu naikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori. Ia membantu anda menahan lapar dengan bantu kurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. 

Indeks Glisemik yang rendah iaitu 22, sangat sesuai untuk pesakit diabete. Cinch Shake Shaklee juga kaya dengan leucine (asid amino). LEUCINE bertindak memelihara otot semasa proses turunkan berat badan dengan protin yang berikan rasa puas dan kenyang. Tinggi kandungan serat memudahkan proses penghadaman harian anda.


TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE


TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE
KLIK GAMBAR UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

HUBUNGI SAYA UNTUK PESANAN

AYU
016-2853148
PENGEDAR SAH SHAKLEE
COD BANDAR BARU SENTUL

No comments:

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...