02 May 2017

TIP TUKAR SKIN CARE | TIPS MACAM MANA NAK TUKAR SKINCARE

Macam-macam produk dah keluar sekarang ni dan ramai juga tersalah pilih.

Bagi yang dah tersedar, biasa akan cuba tukar skincare yang lebih selamat..takut kulit jadi makin teruk.


Nak tukar skincare pun ada cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dgn produk baru boleh menjadi racun pulak, Ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat.

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang dah guna buat air tu

2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dgn kedatangan produk baru.

3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna).

4. Jika produk anda biasa shj, tiada merkuri dan wajah korang ok. 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkn wajah anda then, boleh terus tukar skincare.


Testimoni Nutriwhite
Testimoni Nutriwhite Shaklee
Testimoni Nutriwhite Shaklee
Testimoni Nutriwhite Shaklee

Untuk yang mencari skincare selamat semulajadi, boleh cuba set Nutriwhite Shaklee yang best ni.

Kulit kembali sihat, cerah dan lembut.
Tidak melekit di wajah, mekap pun senang apply. Bedak tak bercapuk.

Nak order?

Hubungi kak U
WA 0162853148
SID : 882771
Shaklee sentul


Testimoni Nutriwhite Shaklee

Masih bermula terlambat nak cantik di pagi raya. 😊

Order sekarang!
0162853148


No comments:

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...