FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

17 September 2012

KONGSI SIKIT PASAL KAITAN MASALAH KESIHATAN DENGAN JERAWAT DI WAJAH

Semua Masalah Kesihatan boleh terlihat diwajah..
What you put in your body just as important as what you put on your skin... Sebelum bedtime saya nak share story mory dulu... lately muka naik jerawat dan saya akui makan main bedal jer ape2 hehe... tapi i am treating myself, back to recovery road erm... not easy to have flawless healthy skin...

so bila dalam 21 hari kulit generate sel baru naik juga jerawat, irritations dan sebagainya... we are what we eat... so sememangnya kulit kita adalah organ yang paling besar sekali, namun kulit dan rambut kita is organ that last to receive nutrient...so bayangkan ler kan organ paling last received nutrien, ape baki2 nutrien yang tinggal itu ler sumber nutrient kulit kite, takde pilihan utk kulit kita...kesian nyer... so the best thing to treat our skin is with supplemental food, very potent and rich ones... contohnyer vitamin B(kurang kan stress), Vita C(utk bina kolagen pada kulit) dan E (antioksidan) & GLA (stabilkan hormon badan)... kalo ade bajet extra Soy Protein (bina sel baru/baikpulih sel rosak) yang non-genetically engineered dan agar kulit lebih sihat dan anjal amalkan Collagen Powder...

kalo tengok refleks point muka, mane2 yang problematic itu ler bahagian organ dalaman yang jugak tidak menerima nutrien yang secukupnyer dan amalan Alfalfa (kurangkan inflammation) dan air sangat penting untuk membuang toksik2 yang ade dalam badan kite...
 

CREDIT TO Jojo LS

Share it