FRIENDS

Google+ Badge

Follow My IG

Instagram

07 February 2017

7 CARA HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT SECARA SEMULAJADI

7 CARA HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT SECARA SEMULAJADI
Uhhh....jerawat dan parut memanglah musuh utama tak kira lelaki ke wanita. Habis muka cantik macho rosak sebab jerawat dan parut tu...

Kak U juga punya masalah yang sama. Bila timbul jerawat mula rasa down dan kurang confident. Segan pun ye.. kan? Lagi sedih bila jerawat dah sembuh tapi tinggalkan parut hitam atau berlubang pula.. arrgghh!! Stress hokey..

Ok. Kak U nak kongsi cara hilangkan jerawat dan parut secara semulajadi tanpa kosmetik yang memudaratkan. Banyak sangat produk kulit keluar sekarang ni sampai tak tahu nak pilih dan tak tahu yang mana elok atau boleh merosakkan kulit.

Tips ni Kak U share untuk diri Kak U sendiri juga. Ye laa kan.. kadang-kadang kita ni pun lupa selalu..ehehee..


Sebelum tu, kena tahu dulu beberapa faktor punca jerawat timbul ye.

1. Faktor kebersihan - tidak mencuci muka sebelum tidur, selepas keluar rumah/pulang kerja. Bakteria menjadi penyebab timbulnya jerawat.

2. Kulit berminyak menyebabkan pori2 tersumbat

3. Hormon yang tidak seimbang, stress, dan period tidak teratur

4. Suka makanan berminyak dan berlemak serta makanan yang tidak sihat (fastfood, junkfood)

5. Kurang minum air masak

PUNCA JERAWAT DI MUKA

TIPS HINDAR JERAWAT DAN PARUT

Sebelum merawat sebaiknya kita mencegah terlebih dahulu. Antara tips hindar jerawat dan parut adalah :

1. Wajib cuci muka 2 kali sehari samada anda bersolek atau tidak. Boleh juga buat rutin bulanan facial di salon.

2. Masker wajah sekurang2nya 2 kali seminggu

3. Elak guna jari untuk memicit jerata kerana bakteria dari kuku boleh buat jerawat makin meradang dan meninggalkan parut hitam

4. Hindari solekan berlebihan. Pilih solekan yang lebih nipis dan natural.

5. Rajin berolahraga bantu menyingkirkan toksin

6. Makan makanan yang lebih sihat. Lebihkan sayur dan buah-buahan.

7. Banyak minum air masak yang mencukupi sekurang-kurangnya 2 liter sehari atau 8 gelas sehari

Letak Ais seluruh wajah selepas cuci muka bantu menutup kembali liang2 pori yang terbuka, elak jerawat tumbuh
7 Cara Hilangkan Jerawat dan Parut Secara Semulajadi


Boleh cuba cara- cara ini

1. Buat rawatan wajah sebulan sekali di salon perawat wajah. Ini bagi yang ada lebihan bajetlah ye.. Pastikan pilih produk yg betul

2. Rajin bermasker seminggu dua atau tiga kali. Pelbagai resepi masker nak hilangkan jerawat boleh dicari guna google. 

- masker putih telur
- masker lemon (matikan jerawat)
- masker timun (bantu kurangkan masalah kulit berminyak

3. Letak ubat gigi pada jerawat bantu jerawat cepat kecut

4. Ambil getah bawang putih dan sapu pada jerawat juga bantu mengecutkan jerawat

5. Cuci muka 2x sehari, bila dgn air suam dan di akhiri dgn air sejuk. Ini bagi menutup kembali liang2 pori yg terbuka

6. Bagi yg ada masalah jerawat kerana resdung, boleh ramas asam jawa dan campurkan dgn air panas. Wapkan ke muka.. buat hari2 dalam masa seminggu. Konsisten buat. InsyaAllah masalah jerawat resdung akan hilang.

7. Detox dalaman terlebih dahulu. Pastikan punca jerawat samada sebab hormon tidak stabil, stress, pemakanan tidak sihat atau resdung.

Ambil supplemen untuk dalaman untuk bersihkan darah, cuci usus, repair sel, kawal keseimbangan hormon.

Boleh cuba shaklee



PRODUK CANTIK SIHAT LUAR DALAM SHAKLEE BANTU HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT

SET KULIT CANTIK LUAR DALAM SHAKLEE BANTU HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT
Set shaklee ini bantu hilangkan jerawat dan parut secara semulajadi. Lihat fungsinya :


Set Cantik Dalaman

1. Esp - Bantu memperbaharui sel dan gantikan sel baru, menganjalkan kulit, memudarkan parut serta regangan.

2. Vitamin C - bantu kecutkan jerawat, mencerah kulit,meningkatkan imun, antioksida bantu singkirkan toksin dlm badan.

3. Shaklee Collagen Powder - kolagen shaklee Bantu bekalkan kolagen pada tubuh,menganjalkan kulit, memudarkan parut, mengecilkan pori, dan mencantikkan kulit. Sgt best kolagen shaklee ni!!

4. Vivix - tonik anti penuaan, tinggi antioksidan dan resveratrol yg terbukti mampu memanjangkan telomere, menyingkirkan toksin dalam darah, memperbaiki sel hingga tahap DNA dan bagus untuk detox seluruh badan. Vivix si tonika ajaib ni sentiasa menjadi pilihan ramai..


Set Penjagaan Asas Kulit Luaran

1. Pencuci muka facial foaming Wash Nutriwhite - membersih hingga ke liang2 pori, mencerah serta menyekatakan ton kulit wajah. Menghilangkan blackhead whitehead dari wajah.

2. Soothing Toner - membersihkan serta menutup liang2 pori terbuka. Mengecutkan jerawat

3. Uv Protection Nutriwhite - bantu melembab dan melindungi kulit dari sinar uv. Mencerah serta menyekatakan tone kulit.


Set2 ini selamat dan semulajadi untuk kesihatan dan kulit wajah dalam jangka panjang.

Nak order?

Whatsapp 0162853148
Nor Fahidayu Masran
Pengedar Shaklee Sentul
Sid : 882771

Pos seluruh Malaysia.

Share it