Mitos

* Memiliki sperma yang cair sering dianggap mandul sedangkan ia tidak tepat. Sebaliknya, penghasilan sperma yang subur dan normal bergantung kepada jumlah sperma, pergerakan dan kandungan sperma normal atau tidak.

* Sperma dikatakan tidak mampu menembusi pakaian. Jawapannya, salah! Kemungkinan untuk hamil tetap ada berdasarkan kepada ukuran sel benih bersaiz mikron untuk menembusi pakaian wanita.

* Amalan makan putih telur dianggap mampu menambah kandungan sperma – ini hanyalah mitos! Ini kerana jumlah penghasilan sperma bergantung kepada saiz buah zakar. Untuk mendapatkan jumlah sperma yang mencukupi, adalah digalakkan untuk mengambil makanan bergizi dan berprotein. Secara teori, kuning telur sebenarnya lebih banyak zat berbanding putih telur!

* Ada pandangan menyebut lelaki tidak akan mengeluarkan sperma selepas proses ejakulasi. Jawapannya tidak benar! Ini kerana sperma masih boleh dikeluarkan biarpun kandungan sperma sudah berubah dan tidak banyak seperti lazim.


Fakta


* Secara purata kira-kira 100 juta sperma terkandung dalam setiap ejakulasi lelaki.

* Dalam hubungan seks, air mani diejakulasi ke hujung faraj. Sperma perlu berenang dari dalam faraj menembusi serviks (pintu rahim), merentasi ruang dalaman rahim menuju ke tiub falopio kanan dan kiri serta penghujung tiub ini untuk bertemu dengan ovum (jika ada) untuk membolehkan persenyawaan berlaku.

* Saiz buah zakar mempengaruhi bilangan sperma dan saiz melebihi 12 ml dianggarkan isi padu buah zakar yang sihat dan kurang dari itu mungkin menghasilkan kurang atau tiada sperma.
* Air mani keluar secara memancut apabila lelaki mencapai klimaks. Keadaan itu berlaku akibat proses percetusan sistem pancutan atau ejaculatory system.

* Jika ejakulasi berlaku berulang kali, ejakulasi seterusnya menyebabkan pengeluaran air mani tidak lagi memancut. Air mani hanya meleleh walaupun lelaki itu muda.

* Kandungan sperma dalam air mani ialah antara dua hingga lima peratus. Sebilangan besar isi padu air mani ialah cecair dari pundi prostat (60 hingga 70 peratus) dan yang selebihnya dari pundi seminal, pundi cowpers dan pepundi dalam salur kencing selain cecair dari pundi epididimis.  Berhenti merokok dapat mengubah komposisi ini.

* Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta perlahan atau lambat.

Baca -->> TIP MUDAH HAMIL


Bagi membantu menyelesaikan masalah kesuburan lelaki, anda perlu mengamalkan gaya hidup sihat dan mengamalkan pengambilan vitamin untuk tingkatkan kesuburan lelaki. 


Antara Vitamin Untuk Kesuburan Lelaki yang perlu anda amalkan adalah :


Zink Complex - Membantu menaikkan nafsu suami, meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma juga memekatkan sperma

sperma tak normal
Bentuk sperma tak normal


Vitamin E - Juga dikenali sebagai Vitamin Cinta. Ia membantu sperma agar dapat berenang laju menuju jalan yang betul ( destinasi yang tepat) . Sebab kalau laju tapi jalan tak betul, tak sampai ke tempat tujuan juga.. Dalam Vitamin E Shaklee ni terdapat komponen yang dinamakan dengan "Tocopherol" (dalam bahasa Greek maksudnya - untuk dapat anak)


Bentuk Sperma Normal dan Sihat
Bentuk Sperma Normal dan Sihat

Omega Guard - Omega penting untuk mengawal tahap kolestrol yang baik, untuk kesihatan jantung, sendi, mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf, fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.


BUAT PESANAN ANDA SEKARANG!

FAST ACTION, FAST RESULT..
vitamin untuk kesuburan lelaki
KLIK UNTUK BELI

Hubungi saya untuk info lanjut :

Sms@wasap  0162853148 

Saya pengedar Sah Shaklee


Nor Fahidayu Masran
SID :  882771


COD AREA   : 

Sekitar Bandar Baru Sentul dan kawasan berhampiran.

 Ulu Yam Baru & Batang kali pada hujung minggu..