18 September 2013

ZINK COMPLEX PENTING UNTUK KESIHATAN & KESUBURAN



Assalamualaikum dan selamat petang sume! 

Hari ni nak share tentang kelebihan dan kepentingan Zink Complex pada tubuh yang ramai orang tak tahu dan tak ambil tahu pun.. Meh nak cerita sikit.. 

Zinc Complex ni ramai yang tahu ia penting untuk kesuburan dan kesihatan prostat kan.. ye, ramai yang tahu ia penting untuk kesuburan lelaki.. 

Untuk apa Zink?

Zink sesuai untuk pengambilan jangka panjang dan ianya sangat berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh

MASALAH AKIBAT KURANG ZINK
MASALAH AKIBAT KEKURANGAN ZINK

Perbezaan Shaklee Zink Complex

Ia dirumus dari zink glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh.
kebaikan zink complex pada tubuh

Kepentingan dan Manfaat Utama Zink

  • Mengaktifkan 200 jenis enzim menggabungkan DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja
  • Penting dalam membentuk kolagen dan protin 
  • Memperbaiki diabetes yangmana ia membantu pengeluaran dan mengekalkan fungsi insulin
  • Bintik putih di kuku adalah petanda kekurangan zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka lambat pulih, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan
  • Membantu mempercepatkan proses baik luka - sebab tu dalam set pantang, dan pembedahan ada Zink
  • Memperbaiki masalah prostat - zink sangat penting untuk melindungi kesihatan prostat dan kualiti sperma. Zink ada dalam set kesuburan lelaki
  • Pengambilan zink dalam jangka panjang mampu perbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma & zink yang cukup penting untuk keupayaan seks yang bertenaga
  • Ovulasi Wanita - penting untuk proses ovulasi dan zink complex membantu penguncupan uterus mengembalikan ketahanannya
  • Memperbaiki Radang Kulit (akne,jerawat,pigmentasi)


Zink Penting untuk Lelaki

- Zink di dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Ia memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra matang, dan rambut gugur. 

Zink penting untuk kualiti sperma


Oleh yang demikian zink adalah sangat penting untuk pertumbuhan & perkembangan kulit, kuku,organ dan rambut remaja hingga ke usia emas.. :)


Murah je Zink ni, tapi manfaatnya sangat banyak kan..
Sebotol hanya RM33.75 - 120biji


PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
PENGEDAR SHAKLEE BANDAR BARU SENTUL DAN SEKITARNYA
 PN. AYU 0162853148
SID : 882771
 

 

No comments:

PNEUMONIA DAN CARA MERAWAT JANGKITAN KUMAN DALAM PARU-PARU DENGAN BERKESAN

Paru-paru adalah organ penting untuk fungsi pernafasan manusia. Manusia bernafas sekurang-kurangnya 20 ribu kali dalam sehari dan bekerja...